's Werelds dunste laptop in een klimaatneutraal jasje

© ASUS

's Werelds dunste laptop in een klimaatneutraal jasje

Geplaatst: 12 september 2023 - 17:38

Aangepast: 14 september 2023 - 11:51

Partnerredactie

Laptops zijn er in allerlei soorten en maten, maar een hoop modellen zijn nog steeds behoorlijk lomp en onhandig. Enigszins logisch, gezien alle complexe technologie die in een compacte behuizing moet worden gepropt. En áls je kiest voor een lichtere, dunnere laptop, zijn er meestal compromissen zoals minder rekenkracht, een kortere batterijduur of een minder hoogwaardig scherm. De ASUS Zenbook S 13 OLED is echter een uitzondering op deze regel.

Partnerbijdrage - in samenwerking met ASUS

Lichte, dunne laptops zijn vooral ontworpen voor gebruiksgemak. In tegenstelling tot hun zwaardere plastic tegenhangers, die je niet makkelijk even oppakt en die oncomfortabel op je schoot liggen, nodigen dunne laptops juist uit tot gebruik. Echter, een slanker ontwerp kan wel vragen oproepen over de robuustheid van het apparaat.

Prachtige kleuren in een trendy jasje

Of je nu een YouTube-video kijkt of een hele serie op Netflix verslindt, de laptop is ons go-to-apparaat voor topkwaliteit content. Daarom staat de kwaliteit van het scherm bij veel gebruikers hoog op de prioriteitenlijst. De ASUS Zenbook S 13 OLED beschikt ondanks zijn slanke body over een 13-inch OLED-scherm met een haarscherpe resolutie van 2880 x 1800 pixels. Yes, dat zorgt voor haarscherpe beelden. In vergelijking met standaard laptopschermen leveren OLED-schermen bovendien superieure contrastverhoudingen. De zwarttinten zijn zo intens dat het lijkt alsof het scherm is uitgeschakeld, terwijl kleuren op een levendige en rijke manier van het scherm spátten.

Dat alles resulteert in een kijkervaring van topkwaliteit, zowel thuis als onderweg. Met een dikte van slechts 1 cm (één centimeter!) past de Zenbook S 13 OLED gemakkelijk in je tas. Met zijn gewicht van slechts 1 kg (één kilo!) draag je hem moeiteloos overal mee naartoe. Het is niet alleen 's werelds dunste 13-inch OLED-laptop, hij valt ook op dankzij zijn moderne design met strakke lijnen. De klep is vervaardigd van plasma-keramisch aluminium, een materiaal dat aluminium omzet in een sterk en duurzaam product.

Bekijk de deal van ASUS

Profiteer van hoge korting

Klimaatneutraal jasje

Die stevige klep is niet alleen strak ontworpen, hij is ook nog eens milieuvriendelijk. Het materiaal is eenvoudiger te recyclen dan de coatings die je normaal gesproken tegenkomt. Zo combineert ASUS duurzaamheid met planeetvriendelijke voordelen voor de toekomst. Maar de milieubewuste elementen houden daar niet op. Het toetsenbord is namelijk vervaardigd uit een industrieel gerecyclede magnesium-aluminiumlegering, terwijl de speakers zijn gemaakt van gerecycled plastic. Ook de toetskapjes zijn van gerecycled plastic en de ruime touchpad is uitgerust met een halogeenvrije printplaat.

Dit soort zaken zijn uiteindelijk toch belangrijk voor onze planeet, en het is goed om te zien dat ASUS zijn steentje bijdraagt. Om daar nog een laatste schepje bovenop te doen, wordt de Zenbook S 13 OLED geleverd in een verpakking die vrij is van kunststof en lijm. Het gebruikte papier is afkomstig van verantwoord beheerde bossen en de inzetstukken van de doos kunnen weer worden hergebruikt als laptopstand – altijd handig!

Prestaties en mogelijkheden

De Zenbook S 13 OLED is een ideale metgezel voor studenten en professionals. Deze slanke laptop schuif je zo in je tas tussen je boeken en blijft er altijd als nieuw uitzien dankzij de hoogwaardige bouwkwaliteit. Maar er moet natuurlijk ook serieus worden gewerkt, en de Zenbook S 13 stelt je hierin niet teleur. De laptop wordt aangedreven door een krachtige Intel i7-processor en heeft maar liefst 16 GB RAM aan boord, zodat hij nooit traag wordt. Met 1 TB aan opslagruimte kun je naast al je werk- en schoolbestanden moeiteloos al je muziek, foto's en zelfs games opslaan.

Een veel voorkomend nadeel van dunne laptops is het gebrek aan belangrijke poorten. Hoe kun je nu een HDMI-poort of een grote usb-a-poort in een behuizing van 1 cm passen? De Zenbook S 13 biedt echter alle benodigde aansluitingen, waaronder een HDMI-poort, twee usb-c-poorten, een usb-a-poort én een audio-combipoort. Hierdoor kun je je laptop overal op aansluiten, zonder gedoe met projectors of smartboards tijdens belangrijke presentaties.

Asus Zenbook S 13 OLED

© ASUS

De héle dag door

We horen je denken: zo'n dunne laptop, die moet constant aan de stekker! Hoe kun je immers een grote batterij in zo'n slanke behuizing krijgen? De Zenbook S 13 OLED is uitgerust met een 63Wh-batterij die maar liefst 14 uur meegaat bij het streamen of browsen. Zelfs als de batterij sneller leegraakt bij zwaardere taken, kun je de laptop in no-time weer opladen dankzij de quick-chargefunctie, die de batterij in minder dan een uur tot 70 procent oplaadt.

Zoals je ziet is de Zenbook S 13 OLED een flinterdunne laptop die geen concessies maakt. Om het allemaal nóg mooier te maken is de laptop momenteel in de aanbieding in de ASUS Store voor slechts 1.499 euro. Wees er dus snel bij en pak dat voordeel!

Bekijk de deal van ASUS

Profiteer van hoge korting

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000