ASUS Zenbook S 13 - De ideale én duurzame laptop voor onderweg

© ASUS

ASUS Zenbook S 13 - De ideale én duurzame laptop voor onderweg

Geplaatst: 30 mei 2024 - 11:19

Partnerredactie

Laptops zijn gemaakt voor onderweg, maar de ene laptop presteert daarin beter dan de andere. De ASUS Zenbook S 13 is het schoolvoorbeeld van hoe het wél moet. De laptop is flinterdun en vederlicht, zonder dat je daarbij hoeft in te boeten op prestaties. Onderweg, thuis of op kantoor, de Zenbook S 13 levert altijd wat je nodig hebt.

Partnerbijdrage - In samenwerking met ASUS

Zeggen dat de ASUS Zenbook S 13 lichtgewicht is, is een gigantisch understatement: het is alsof het woord 'lichtgewicht' speciaal voor de S 13 is uitgevonden. De volledige behuizing is slechts een centimeter dik, amper meer dan een doodgewoon schrijfblok. Op het dunste punt meet hij zelfs maar 3,5 mm. Mede daardoor weegt de Zenbook S 13 niet meer dan een enkele kilogram.

Daardoor kun je de laptop met speels gemak overal mee naartoe nemen. Je merkt bijna niet dat hij in je rugzak zit en hij neemt amper ruimte in. De ideale laptop voor een dag remote werken dus, ook dankzij de accu die tot wel 16 uur meegaat.

ASUS Zenbook S 13 - De ideale én duurzame laptop voor onderweg-ejk-8Uv4RVubQ6A_uije7Q

© ASUS

Prestaties

Betekent dat allemaal dat je moet beknibbelen op kracht? Absoluut niet. De Intel Core Ultra 7-processor zorgt ervoor dat je ruim voldoende power uit de laptop kunt halen voor al je dagelijkse werkzaamheden. De geïntegreerde graphics komen ook van Intel, waardoor je geen grote, zware grafische kaart nodig hebt.

Met de ingebouwde AI Boost worden taken op een extra slimme manier verwerkt, zodat je nog betere prestaties uit je apparaat haalt. Binnenin zit bovendien tot wel 32 GB werkgeheugen en een ssd van maximaal 1 terabyte. Met zo veel opties in een vederlichte behuizing hoef je je nooit meer druk te maken om het gewicht en formaat van je laptop.

ASUS Lumina-oledscherm

Alsof dat nog niet genoeg is, is de Zenbook S 13 ook nog eens uitgerust met een 3K Lumina-oledscherm met een resolutie van 2880 x 1800 pixels. ASUS Lumina is een nieuwe, door ASUS ontwikkelde oledtechniek waarmee schermen betrouwbaarder en nauwkeuriger zijn dan gewone oledschermen. Welke helderheid je ook gebruikt, je hebt altijd duidelijke beelden en kleuren die van je scherm spatten, zonder in te leveren op kleurechtheid.

Of je nu series streamt op Netflix, werk van een klant bekijkt of veel videocalls voert voor je werk, dankzij het ASUS Lumina-oledscherm in de S 13 geniet je structureel van de beste beeldkwaliteit.

En niet alleen het beeld is fantastisch, ook de audiokwaliteit mag er zijn. De ingebouwde Dolby Atmos-speakers zijn gecertificeerd door Harman Kardon, pionier op audiogebied. Door de slimme amplifier kun je het geluid zelfs tot wel 3,5 keer zo luid zetten als bij een normale versterker. Zo haal je niet alleen qua beeld, maar ook op het gebied van geluid alles uit je streamingavond of videocall. 

ASUS Zenbook S 13 - De ideale én duurzame laptop voor onderweg-d5phlU03Q2uz8KuljZMI6Q

© ASUS

Alle poorten die je nodig hebt

Ook op het gebied van connectiviteit staat de S 13 zijn mannetje. Door de vele multifunctionele poorten heb je geen externe hub nodig om je apparaten aan te sluiten. De Zenbook S 13 is uitgerust met twee Thunderbolt/usb-c-poorten die je apparaten razendsnel opladen en verbinden. Verder is er ruimte voor een standaard usb-poort, een combi-aansluiting voor je audio-apparatuur en zelfs een HDMI-poort om een extern beeldscherm aan te sluiten.

Goed voor jou, goed voor de wereld

De ASUS Zenbook S 13 is niet alleen goed voor jou, ASUS heeft er ook nog eens voor gezorgd dat de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk is. Dat begint al bij de klep, die is gemaakt van plasma-keramisch aluminium, gefabriceerd met zuiver water en zonder zware metalen. Daardoor gaat de behuizing langer mee.

Het materiaal is bovendien afkomstig van gerecyclde materialen en is volledig recyclebaar. Aan het eind van de levensduur van de laptop hoef je je dus niet druk te maken om dit deel van de behuizing. Waar concurrenten vaak slecht recyclebare coatings gebruiken om hetzelfde resultaat te bewerkstelligen, kan de klep van de S 13 volledig worden afgebroken.

Ook de energie-efficiëntie is aanzienlijk beter dan bij vergelijkbare laptops, wat resulteert in een vermindering van wel 60 procent in het stroomverbruik en een 50 procent lagere voetafdruk als het gaat om koolstof. Zelfs de inzetstukken in de doos van de verpakking kun je hergebruiken als handige standaard voor je laptop en er wordt geen gebruik gemaakt van plastic. 

Ontdek de Zenbook S 13 (UX5304)

Nu in de ASUS-estore!

Conclusie

De tijd dat dunne laptops minder presteerden, is definitief voorbij. De ASUS Zenbook S 13 (UX5304) is werkelijk vederlicht. Met zijn gewicht van slechts 1 kg neem je hem gemakkelijk overal mee naartoe, en met zijn dikte van een centimeter past hij sowieso in elke laptoptas of rugzak.

Binnenin draait de Zenbook S 13 (UX5304) op een processor en grafische chip van Intel, en gecombineerd met maximaal 32 GB werkgeheugen hoef je je geen zorgen te maken om de snelheid. Op die manier kan zelfs het prachtige ASUS Lumina-oledscherm zonder problemen worden aangestuurd.

Ben je op zoek naar een lichte, snelle laptop die ook nog eens aan het milieu denkt? Dan is de ASUS Zenbook S 13 een perfecte optie!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten