Zo gebruik je je Google Stadia-controller draadloos in je browser

© PXimport

Zo gebruik je je Google Stadia-controller draadloos in je browser

Geplaatst: 10 juni 2020 - 12:32

Aangepast: 25 november 2022 - 10:25

Wesley Akkerman

Google Stadia is de gamestreamingdienst van de zoekmachinegigant, die nogal wat haken en ogen had toen die net lanceerde. Inmiddels zijn er al een hoop problemen verholpen. Eén van de problemen was dat je je draadloze Google Stadia-controller niet kon gebruiken wanneer je op je pc of laptop speelde in je browser. Maar vanaf is dat wel mogelijk. Dit is hoe je hem instelt.

Natuurlijk is het al langer mogelijk de draadloze controller te gebruiken op een beeldscherm waar je de Chromecast Ultra aan gehangen hebt. Maar spelers op een pc of laptop hadden die luxe niet. Helemaal vervelend wanneer je weinig USB-poorten hebt of op een apparaat werkt dat helemaal geen fysieke aansluitingen heeft. Je moet nog wel even wat stappen doorlopen om ervoor te zorgen dat je draadloos kunt gamen op Google Stadia in je browser.

Open op je computer of laptop de browser. Waarschijnlijk Google Chrome, omdat Google Stadia daar het beste in werkt. Ga vervolgens naar de website van Google Stadiaen pak nu je Stadia-controller. Zorg ervoor dat de controller aangesloten is aan je wifinetwerk, want anders werkt dit niet. Heb je je controller al eens gebruikt via Chromecast Ultra, dan hoef je die stap niet nog eens uit te voeren.

Zo gebruik je je Google Stadia-controller draadloos in je browser-15763628

© CIDimport

Google Stadia-controller koppelen

Heb het koppelen van de Google Stadia-controller nog niet eerder gedaan? Geen nood. Het is namelijk heel simpel de controller te koppelen. Op de website van de gamestreamingdienst zie je namelijk, wanneer je ingelogd bent, rechts bovenin het icoontje van een controller staan. Als je hierop drukt, dan krijg je een specifieke knoppencombinatie te zien. Voer die combinatie in op de controller en je apparaat is gekoppeld.

Het is wel belangrijk dat de controller verbinding heeft met het internet. Als je het koppelen met het wifinetwerk verricht hebt, dan kun je in principe heel snel aan de slag.

Soms kun je tegen problemen aanlopen. Je doet er goed aan te checken of de controller wel gekoppeld is aan je wifinetwerk via de Google Stadia-app op je smartphone. Binnen die app kun je de koppeling met het wifinetwerk verrichten. Kun je de controller niet vinden na het volgen van de stappen op het scherm? Dan is die al gekoppeld. En anders is dat gelukkig, na het volgen van de aanwijzingen, zo gepiept. Zodra het statuslampje onder de Stadia-knop continu wit is, dan weet je zeker dat de koppeling met je wifi gelukt is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000