Gepersonaliseerde advertenties uitschakelen in Microsoft-apps

© PXimport

Gepersonaliseerde advertenties uitschakelen in Microsoft-apps

Computer accessoires

Geplaatst: 5 oktober 2016 - 06:39

Aangepast: 24 november 2022 - 12:09

Chwhynny Overbeeke

Gepersonaliseerde advertenties kunnen handig zijn. Maar als je ze liever niet wilt hebben, kun je ze op Microsoft-websites en in apps van Microsoft eenvoudig uitschakelen.

Net als veel andere bedrijven maakt Microsoft gebruik van cookies om je browsegedrag bij te houden, zoals welke zoekopdrachten je gebruikt,welke websites je bezoekt, enzovoorts. Als gevolg krijg je bijvoorbeeld in je zoekresultaten op Bing advertenties te zien over dingen die je eerder op internet bekeken hebt. Lees ook: Blokkeer gepersonaliseerde advertenties op Android.

Dit kan handig zijn omdat je op deze manier misschien een aanbieding tegenkomt van iets wat je graag wilt hebben. Maar sommige mensen vinden het een beetje griezelig of opdringerig. Je kunt namelijk nooit helemaal zeker weten met wie jouw informatie gedeeld wordt.

Daarom geeft Microsoft je de mogelijkheid om gepersonaliseerde advertenties uit te schakelen in Windows, op websites van Microsoft en partners en advertenties die gelinkt zijn aan je Microsoft-account.

Microsoft-websites en Windows-apps

Wil je geen gepersonaliseerde advertenties te zien krijgen in Windows apps of op je Windows apparaat? Ga dan naar Instellingen > Privacy en klik in het linkerpaneel op Algemeen. Zet de schakelaar bij Apps mogen mijn reclame-id gebruiken voor ervaringen met andere apps op Uit.

Dit zorgt ervoor dat Microsoft en Windows apps geen gegevens uit je zoekgeschiedenis of onlangs bezochte websites meer kunnen halen. Het betekent echter niet dat je helemaal geen gepersonaliseerde advertenties meer te zien krijgt. De apps kunnen namelijk ook op andere manieren data over je online activiteiten verzamelen, tenzij je speciale adblockers en privacytools gebruikt.

© CIDimport

Browser en Microsoft account

Om gepersonaliseerde advertenties in je browser en Microsoft account uit te schakelen moet je naar Instellingen > Privacy gaan en in het linkerpaneel op Algemeen klikken.

Bijna helemaal onderaan staat een link met de naam Mijn Microsoft-reclame en andere persoonlijke gegevens beheren. Als je hierop klikt, wordt je browser geopend en kun je de schakelaars bij Gepersonaliseerde advertenties in deze browser en Gepersonaliseerde advertenties wanneer ik mijn Microsoft-account gebruik op Uit zetten. Je krijgt dan nog wel advertenties te zien, maar deze zijn dan niet meer gebaseerd op je gedrag.

Heb je een andere vraag? Stel hem in ons gloednieuwe Techcafé.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000