5 Onmisbare apps voor op je tv of mediaspeler

Als je interactieve tv hebt, een mediaspeler of een smart tv die apps ondersteunt, dan moet je zeker eens kijken wat je hier kunt vinden. Dit zijn 5 apps die je niet mag missen.

© PXimport

1. Programma Gemist

Deze zeer populaire optie is vrijwel altijd terug te vinden in het menu van interactieve tv maar ook vaak als losse app op smart tv of mediaspeler te installeren. Programma Gemist biedt de mogelijkheid om uitzendingen van de publieke omroepen terug te kijken. Het aantal dagen terug en de kwaliteit hangt af van het type abonnement dat je hebt.

2. Netflix

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is er voor het bekijken van Netflix in veel gevallen geen speciale mediaspeler of Chromecast nodig. Heb je interactieve tv, dan kun je Netflix vaak gewoon in het menu terug te vinden. Voor smart tv’s en mediaspelers is deze populaire on demand-dienst voor series en films vaak gewoon door middel van een losse app te gebruiken.

3. YouTube

De YouTube app die voor vrijwel alle mediaspelers en smart tv’s beschikbaar is, maakt het mogelijk om alle videocontent van dit platform tot 4K kwaliteit in de huiskamer te bekijken. Het is ook mogelijk om op de mobiele app met je eigen account onderweg afspeellijsten te maken en deze vervolgens in de huiskamer af te spelen.

4. Spotify

Steeds meer mensen hebben een soundbar of andere speakerset aan hun tv gekoppeld. Dan is het natuurlijk wel zo prettig als je deze ook kunt gebruiken voor het beluisteren van muziek via je favoriete app. Een manier om dit te doen is de Spotify app te installeren zodat je – gewoon op het scherm van je tv – direct toegang hebt tot radio, je muziekbibliotheek, afspeellijsten en nog veel meer.

5. NOS

Met de handige NOS app heb je altijd toegang tot het laatste nieuws. Je kunt bovendien ook direct het laatste NOS journaal terugkijken op je televisie. De app bevat een apart onderdeel voor sport en natuurlijk heb ook de weerverwachtingen direct binnen handbereik. Onmisbaar, zeker in combinatie met de voordelen van interactieve tv.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000