ID.nl logo
Spotify opzeggen doe je als volgt
© PXimport
Huis

Spotify opzeggen doe je als volgt

Ben je niet langer tevreden over Spotify en wil je je abonnement opzeggen? Dat kan! Wij leggen uit hoe je dat doet.

Je vindt Spotify te duur, je mist een bepaald aanbod, vindt dat het ontwikkelen van nieuwe functies te lang duurt of je deelt een account met vrienden of familie bij een andere muziekstreamingdienst. Er zijn redenen te over om te bedenken waarom je het betaalde abonnement van Spotify zou willen opzeggen. Maar hoe doe je dat precies? Gelukkig het niet heel moeilijk, mits je gewoon een losstaand abonnement aangeschaft hebt. 

Spotify opzeggen doe je zo

Wat je reden ook precies is, dat maakt voor het opzeggen natuurlijk niets uit. Daarom bekijken we meteen hoe je je account opzegt.

  • Ga naar de website van Spotify en login met je account.

  • Log in met dezelfde accountgegevens die je tijdens het aanmaken opgesteld hebt. Dit zijn tevens de gegevens waarmee je inlogt op de apps op desktop en mobiele apparaten. Heb je je je Facebook gekoppeld? Dan kun je inloggen met je Facebook-account.

  • Klik op de website rechts op het knopje Profiel. Klik daarna op Account. Het kan ook zijn dat je na het inloggen direct op Accountoverzicht terechtkomt. Dat is de pagina waar je moet zijn.

  • Links in het menu zie je een aantal opties staan. Klik op Beschikbare abonnementen. De bovenste optie is het abonnement dat je op dit moment gebruikt. Scrol nu helemaal naar beneden, totdat je rechts de knop Premium annuleren ziet staan. 

©PXimport

Nu kom je op een pagina terecht waar Spotify je alsnog probeert te overtuigen het abonnement aan te houden. De dienst wijst je erop dat je elke vijftien minuten advertenties hoort en dat al je gedownloade nummers niet meer beschikbaar zijn. Heel vervelend natuurlijk, maar niet relevant als je overstapt naar Deezer, Tidal, Apple Music of YouTube Music, bijvoorbeeld. Je kunt er nu voor kiezen om door te gaan met het annuleren (zwarte knop) of de annulering te annuleren.

©PXimport

En Spotify bij KPN dan?

Heb je Spotify bij KPN afgenomen? Dan moet je op een andere manier opzeggen. Dat kun je helaas niet bij Spotify zelf regelen, maar dat doe je op de website van KPN. Je doet dat als volgt:

  • Log in met je KPN ID op de website van KPN

  • Onder Producten kies je voor Thuis of Mobiel product

  • Klik op [Wijzig uw pakket en of extra opties]

  • Onder [Internet] verwijder je het vinkje bij Spotify Premium of Family (daardoor verandert rechts in beeld ook je maandbedrag)

  • Klik op Volgende en geef aan dat je akkoord gaat met de veranderingen; het kan tot een maand duren voordat het abonnement opgezegd wordt

Bij overlijden

Wil je een Spotify-abonnement opzeggen van iemand die recent is overleden en kun je niet inloggen op zijn account? Dan kun je breakup@spotify.com mailen met een verzoek. Je hebt dan onder meer de naam, geboortedatum en het adres van de overleden persoon nodig, naast eventueel een referentienummer met betrekking tot de betaling van het Spotify-abonnement. 

Afspeellijsten overzetten

Heb je besloten om een andere muziekdienst te gebruiken, dan wil je misschien alle afspeellijsten die je in Spotify hebt gemaakt overzetten naar een andere streamingdienst. Helaas is het zo dat afspeellijsten meenemen van de ene naar de andere muziekstreamingdienst, geen ingebakken functie is. Daarom kun je gebruikmaken van de third-party website genaamd Tune My Music. Met deze dienst zet je binnen enkele minuten je muziek over van de ene naar de andere dienst. In dit artikel leggen we uit hoe je de website gebruikt om je muziek over te zetten. 

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 betaalbare Chromebooks tot 400 euro
© Google
Huis

Waar voor je geld: 5 betaalbare Chromebooks tot 400 euro

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Zoek je een betaalbare Chromebook voor thuis, onderweg of school? We hebben een aantal mooie modellen voor je gevonden.

Disclaimer Op het moment van schrijven waren de besproken Chromebooks bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 400 euro. Deze prijzen kunnen echter schommelen.

Acer Chromebook Plus 515 CB515-2H-32UH - 15,6 inch

Deze Acer Chromebook Plus is een krachtige en moderne machine voor wie graag efficiënt werkt in de cloud. Dankzij de Intel Core i3-processor en 8 GB RAM draait ChromeOS soepel, zelfs bij multitasking. Het 15,6-inch Full HD-scherm zorgt voor prettig werken en heldere beeldkwaliteit – ideaal voor zowel werk als ontspanning. De opslagcapaciteit van 128 GB eMMC biedt voldoende ruimte voor offline documenten en apps. Met 2 usb-c-poorten, een usb-a-poort en een HDMI-aansluiting is hij bovendien erg flexibel in gebruik. De batterij gaat moeiteloos een hele dag mee.

ASUS Chromebook Flip CX1500FKA-E80049 - 15,6 inch

Deze ASUS Chromebook Flip is een veelzijdig 2-in-1 apparaat met een 15,6-inch touchscreen dat volledig omklapt kan worden. Ideaal voor wie graag afwisselt tussen laptop- en tabletmodus. Uitgerust met een Intel Celeron N4500-processor en 4 GB RAM is dit toestel geschikt voor standaard werkzaamheden zoals tekstverwerking, browsen en videobellen. De 64 GB eMMC-opslag is beperkt, maar volstaat voor lichte gebruikers dankzij cloudintegratie met Google Drive. De behuizing voelt degelijk aan en het scherm is verrassend helder voor deze prijsklasse.

ASUS Chromebook Plus CX3402CBA-PQ0054 - 14 inch

De ASUS Chromebook Plus CX34 is een compact, krachtig werkpaardje voor studenten en professionals die veel onderweg zijn. Hij is uitgerust met een Intel Core i3-processor, 8 GB RAM en 128 GB ssd-opslag, waardoor hij razendsnel opstart en soepel werkt. Het 14-inch Full HD-scherm is helder en geschikt voor videobellen of documentbewerking. De accuduur ligt rond de 10 uur.

HP Chromebook 14a-nf0050nd - 14 inch

Deze Chromebook van HP is betaalbaar maar verrassend compleet. Met een 14-inch scherm, een degelijke Celeron N4120-processor en 4 GB werkgeheugen is hij geschikt voor dagelijkse taken zoals e-mail, YouTube of schoolwerk. De opslag van 128 GB is ruim genoeg voor lokaal gebruik, en natuurlijk integreert hij naadloos met Google Drive. De Chromebook is licht, stil en start in enkele seconden op. De batterij houdt het een werkdag vol.

Lenovo IdeaPad 3 Chromebook - 15,6 inch

De Lenovo IdeaPad 3 Chromebook combineert goede specificaties met een lage prijs. Met een 15,6-inch Full HD-scherm, 8 GB RAM en 128 GB opslag biedt hij veel waar voor zijn geld. Hij is perfect voor multitasking en videostreaming. ChromeOS draait soepel, mede dankzij de krachtige Intel Pentium Silver-processor. De stevige kunststof behuizing voelt robuust aan, en het toetsenbord is prettig in gebruik. De accuduur is meer dan voldoende voor een dag werken.

▼ Volgende artikel
OPPO lanceert de A5 Pro 5G: betaalbare smartphone die tegen een stootje kan
© OPPO
Huis

OPPO lanceert de A5 Pro 5G: betaalbare smartphone die tegen een stootje kan

OPPO voegt vanaf 11 april een nieuw model toe aan de A-serie: de A5 Pro 5G. Voor 279 euro krijg je een toestel dat zich onderscheidt door zijn stevige ontwerp, betrouwbare verbinding en verrassend complete functieset. Daarmee richt OPPO zich op mensen die vaak onderweg zijn, buiten werken of gewoon behoefte hebben aan een robuuste smartphone die tegen een stootje kan.

Water- en stofbestendigheid op drie niveaus

Wat meteen opvalt, is de uitgebreide bescherming tegen invloeden van buitenaf. De A5 Pro 5G is IP69-gecertificeerd (bestand tegen krachtige waterstralen onder hoge druk en temperatuur), maar ook IP68 (waterdicht bij onderdompeling) en IP66 (bestand tegen krachtige waterstralen) zijn van toepassing. Deze combinatie is zeldzaam in deze prijsklasse en maakt het toestel geschikt voor situaties waarin vocht, vuil of stof een rol spelen. Dankzij OPPO's Splash Touch werkt het scherm bovendien ook als het nat of vettig is.

Stevig maar slank

De A5 Pro 5G heeft een metalen frame, dubbel gehard glas en interne bescherming tegen schokken. Toch is het toestel compact gebleven: 7,76 mm dun en 194 gram licht. Er zijn twee afwerkingen: een matte variant in Black Brown en een versie met veganistisch leer in Olive Green. Deze laatste uitvoering is iets groter en zwaarder, maar dan hebben we het nog over niet meer dan 7,86 mm en 196 gram.

©OPPO

Altijd bereik

Met AI LinkBoost 2.0 en BeaconLink zorgt OPPO voor een stabiele verbinding, zelfs op plekken waar het signaal van het mobiele netwerk zwak is, bijvoorbeeld in liften of drukke winkelcentra. BeaconLink maakt één-op-één gesprekken via bluetooth mogelijk, tot 205 meter in open terrein. Outdoor Mode past het netwerk- en energiebeheer aan op buitengebruik en verlengt bijvoorbeeld de schermtijd.

Klaar voor multitasking en gaming

De smartphone draait op de MediaTek Dimensity 6300-chipset, met 8 GB RAM en 256 GB opslag. Via OPPO's RAM Expansion kan het werkgeheugen virtueel worden verdubbeld. Voor gamers is er AI GameBoost en een koelsysteem met grafiet en thermische gel. Het scherm heeft een piekhelderheid van 1000 nits en het geluid kan via Ultra Volume Mode tot 300% worden versterkt.

©OPPO

Camera's en slimme fotofuncties

De hoofdcamera heeft 50 MP, aangevuld met een portret- en een selfiecamera. Nieuw in deze prijsklasse is de AI Livephoto-functie, die ook momenten vlak voor en na de klik vastlegt. Met onder meer AI Reflectieverwijdering en AI Eraser 2.0 zijn foto's eenvoudig bij te werken. Zelfs onderwaterfoto's zijn mogelijk.

Accu die meekan

De 5.800 mAh batterij gaat lang mee en ondersteunt 45W snelladen. In 19 minuten zit je alweer op 30%, wat handig is bij intensief gebruik onderweg.

Beschikbaarheid

De A5 Pro 5G is vanaf 11 april beschikbaar via de OPPO e-store en andere kanalen. Het toestel kost 279 euro en is verkrijgbaar in de kleuren Black Brown en Olive Green. De A5 Pro 5G komt met 8 GB RAM en 256 GB ROM.

Bekijk OPPO-smartphones op Kieskeurig.nl ⮯