Apple en Microsoft willen Android om zeep helpen

Volgens Google, zijn Apple en Microsoft met hun patentenoorlog bewust uit op het kapotmaken van Android. In plaats van te concurreren met innovatie strijden ze met rechtszaken.

Google heeft bij monde van David Drummond, directielid en hoofd van de juridische zaken, een officiële verklaring afgegeven waarin Google de vloer aanveegt met de patenten oorlog tegen Android.

Volgens Google spannen Apple en Microsoft, die traditioneel als kemphanen tegenover elkaar staan, nu samen om het succes van Android te bestrijden.

Ze doen dat met de patenten van Novell en door te voorkomen dat Google de oude patenten van Nortel kon kopen, door ze voor een veel te hoog bedrag voor de neus van Google weg te kapen. Volgen Google is de veel te hoge prijs die voor de Nortel-patenten is betaald, een anticompetitieve strategie van de Android-concurrenten.

Bij een smartphone zijn wel 250.000 patenten betrokken waarvan een groot aantal discutabel. De concurrenten van Google willen daar een heffing over innen die de Androitoestellen duurder maken. Zo wordt het moeilijker voor de toestelfabrikanten om hun Androidtoestellen te verkopen.

Zowel Microsoft als Apple bestrijden de succesvolle fabrikanten van Androidtoestellen, HTC en Samsung met patentclaims en proberen zo de verkoop van de apparaten te laten verbieden.

Drummond stelt ook niet naïef te zijn. Google is vastberaden om Android als een aantrekkelijk keuze voor de consument te behouden. Ook als het nodig is tegenstanders die het de nek om willen draaien tegen te houden.

Google doet dit op verschillende manieren. Onder andere door met gelijke middelen te strijden door het zelf verzamelen van patenten. Ook is er een justitieel onderzoek gestart dat uitzoekt of Microsoft en Apple de aankoop van de Nortel patenten alleen gebruikt op anticompetitieve gronden. Als Google niets doet worden Android-apparaten duurder en wordt de keuze voor de consument minder, aldus Google.

Via: Google Blog

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten