Zo speel je online muziek op je oude mp3-speler

© PXimport

Zo speel je online muziek op je oude mp3-speler

Geplaatst: 6 december 2021 - 15:00

Aangepast: 14 december 2022 - 10:10

Redactie ID.nl

Gebruik je nog steeds een mp3-speler, dan ontkom je er niet aan dat je af en toe muziek moet downloaden om de nummers op je muziekspeler te zetten. Hoe doe je dat het gemakkelijkst?

Tip 1: YouTube

Om een liedje van een streamingdienst op je computer te krijgen als mp3-bestand, heb je geen extra software nodig. Surf naar www.youtube.com en zoek je favoriete liedje op. Klik op de adresbalk van je browser en gebruik de rechtermuisknop om het adres te kopiëren. Ga nu naar de speciale downloadwebsite www.anything2mp3.cc. Klik met de rechtermuisknop op het aanwezige veld en kies Plakken. Klik op Download file from URL en kies het gewenste audioformaat (mp3, OGG, AAC of WMA) en bitrate. Voor een snelle, maar kwalitatieve conversie, kies je voor 128K.

Klik op Convert File om de dienst aan het werk te zetten. De website maakt een mp3'tje voor dat je vervolgens kunt binnenhalen. Dezelfde truc werkt ook voor Vimeo. Het is zelfs mogelijk om in plaats van muziek ook de gehele YouTube-video te downloaden. In dit artikel leggen we uit hoe dat werkt.

Diensten als www.anything2mp3.cc tonen veel reclame in je browser. Hierdoor kun je per ongeluk op een verkeerde link klikken. Het is aan te raden om de site te bezoeken met een adblocker.

 

© PXimport

Tip 2: SoundCloud

Downloadwebsites voor streamingdiensten zijn soms plotseling niet meer bereikbaar, bijvoorbeeld na ‘dreigingen’ vanuit de industrie. Hierdoor kan het gebeuren dat een website niet meer werkt. Als www.anything2mp3.cc uit de lucht gaat, kun je voor YouTube ook http://flvto.biz gebruiken. Voor SoundCloud is http://soundcloudmp3.org en een goede website. Voor sommige liedjes op SoundCloud is een downloadknop aanwezig. Als je de downloadknop aantreft bij een liedje is dit natuurlijk de snelste manier om het mp3-bestand binnen te halen.

Media has no description

© PXimport

Er zijn natuurlijk ook plekken waar je gratis en op een legale manier muziek kunt downloaden, zonder het gebruik van de genoemde websites. NoiseTrade is bijvoorbeeld een website waarop artiesten hun muziek gratis aanbieden. Er staat voornamelijk muziek op van onafhankelijke of minder bekende artiesten, maar ook een aantal EP's van grote platenmaatschappijen. Ook op Free Music Archive kun je muziek downloaden, van kleinere of minder bekende labels en artiesten.

Grote namen als Alabama Shakes, The Civil Wars en Imagine Dragons zijn bovendien hun carrière gestart op ReverbNation door hun muziek gratis beschikbaar te maken voor fans. Op dit platform vind je in principe muziek uit alle genres, maar het merendeel is pop of hip-hop. Met circa vier miljoen actieve artiesten, platenmaatschappijen en gebruikers is er genoeg te vinden op ReverbNation. 

Tip 3: Naar de mp3-speler

Als je een mp3-bestand hebt, kun je dit op je mp3-speler zetten. Dit gaat het eenvoudigst via de Windows Verkenner (usb-kabel of geheugenkaartje), maar dat kan meestal alleen bij ‘naamloze apparatuur’. Veel Android-toestellen hebben de mogelijkheid om een microSD-kaartje te plaatsen. Als je een (oude) iPod of iPhone hebt en hier je muziek op wilt zetten, heb je iTunes nodig.

Zo speel je online muziek op je oude mp3-speler-18707446

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten