Consumenten testen: Panasonic SC-HTB496

© Panasonic

Consumenten testen: Panasonic SC-HTB496

Geplaatst: 26 april 2024 - 08:04

Partnerredactie

De Panasonic SC-HTB496 bestaat uit een slanke soundbar die moeiteloos onder elke televisie past, en een aparte draadloze subwoofer van 160 watt. Het totale uitgangsvermogen ligt op 320 watt. Verschillende testers mochten deze soundbar uitproberen; hoe beoordeelden zij hem?

Partnerbijdrage – in samenwerking met Panasonic

Als onderdeel van de Kieskeurig.nl Soundbarwijzer is deze Panasonic SC-HTB496 uitgebreid getest door verschillende consumenten, die de soundbar twee weken in hun eigen huis hebben uitgeprobeerd. Wil je meer weten over de testprocedure of over de resultaten van de andere deelnemende modellen? Klik dan op de groene knop hieronder!

De Kieskeurig.nl Soundbarwijzer

14 soundbars getest door consumenten

Makkelijke installatie

Om deze soundbar aan de praat te krijgen, heb je geen hogere wiskunde nodig; de installatie spreekt voor zich en de beschrijving kan in de doos blijven. Er komen geen kluwen kabels aan te pas, want de meegeleverde subwoofer is draadloos en heeft alleen stroom nodig; een fysieke verbinding tussen de soundbar en de subwoofer is dus niet nodig. De soundbar kan worden bediend met een afstandsbediening, maar er zijn ook knoppen aan de bovenkant aanwezig. Handig is ook dat je er een externe harde schijf op kunt aansluiten, zodat je je muziek daar vanaf kunt spelen.

Consumenten testen: Panasonic SC-HTB496-eFouevn1TyOm5N4IQxoOuA

Prima geluid

De geluidsproductie van de Panasonic SC-HTB496 wordt door de testers als goed ervaren, al zijn er wat verschillen in de beleving. Of zoals Jurriena zegt: “De kwaliteit van de muziek is geweldig. Het lijkt net alsof de muziek door de hele woonkamer gaat!” Voor tester Gert-Jan moest er even een knop om, want hij is een 5-speakerconfiguratie gewend: “Het geluid is wel even wennen ten opzichte van een systeem met vijf boxen. De Panasonic heeft alleen de soundbar en sufwoofer, geen satellietspeakers. Volgens de handleiding heb je bij de stand Cinema en Music surroundgeluid, maar dat kan niet tippen aan een systeem met meerdere surroundspeakers.” Tester Kim was erg onder de indruk van het geluid: “Ik zou deze soundbar zo meenemen naar een groot feest, want dat kan dit product makkelijk aan.”

Mooi en degelijk ontworpen

Als het testpanel naar het ontwerp van deze Panasonic SC-HTB496 kijkt, dan wordt deze niet als te zwaar beoordeeld, al is de subwoofer degelijk en gemaakt van hout. Gert-Jan merkt op dat de subwoofer geen aan-uitschakelaar heeft, maar alleen een stroomkabel: “De stroomkabel van de subwoofer had langer gemogen. Deze is 1,2 meter, dus bij een brede tv-meubel is het lastig om de subwoofer naast het tv-meubel te plaatsen.”

Handige functies

De soundbar heeft drie aansluitingen: hdmi met ARC, een optische aansluiting en een usb-aansluiting. Het valt tester Gert-Jan op dat de Panasonic-soundbar Dolby DTS ondersteunt, maar wel andere zaken mist: “Hij heeft geen automatische geluidskalibratie. Ook zit er geen equalizer op de soundbar of de afstandsbediening.” Wel kun je de soundbar met een Panasonic-app bedienen, vertelt Jurriena: “In die app kun je de geluidskwaliteit altijd naar wens aanpassen.” Kim vond de afstandsbediening wat aan de kleine kant: “Wat ik wel een beetje apart vind, is de mini-afstandsbediening die je vrij snel kunt kwijtraken.”

Consumenten testen: Panasonic SC-HTB496-ZGI9Ekf_RiK_KJdLuN2YrA

© Panasonic

Conclusie

De Panasonic SC-HTB496 krijgt een mooie 8,3 als gemiddeld cijfer. Alle testers vinden de soundbar eenvoudig in gebruik en missen geen essentiële opties. Wel zou een equalizer een mooie toevoeging zijn, maar de geluidskwaliteit wordt zonder die optie ook als goed bestempeld.

“Goede bassen klinken lekker goed en diep; mijn buren vonden het tijdens het testen waarschijnlijk minder leuk.”

- Gert-Jan

Pluspunten:

● Draadloze subwoofer
● Goed basgeluid
● Eenvoudig schakelen tussen geluidsinstellingen

Minpunten:

● Geen display
● Kleine afstandsbediening

De Panasonic SC-HTB496 scoort een 8!

Bekijk dit product op Kieskeurig.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten