Zo helpt een wandvibrator je naar een magisch seksleven

© pixel-shot.com (Leonid Yastremskiy)

Zo helpt een wandvibrator je naar een magisch seksleven

Geplaatst: 9 maart 2023 - 18:28

Aangepast: 17 april 2023 - 13:36

Laura Jenny

Luchtdrukvibrators zoals de Satisfyer winnen de laatste jaren steeds meer aan terrein, dat weten we inmiddels. Maar dat betekent zeker niet dat de wandvibrator ‘uit’ is. Sterker nog, je zou ze zelfs tegelijk kunnen gebruiken. Weet je niet wat een wandvibrator is? ID.nl laat je graag kennismaken met deze toverstaf onder de seksspeeltjes.

✨ Dit artikel in het kort: Dit is een wandvibrator | Hierom wordt een wandvibrator ook wel een massager vibrator genoemd | Hier moet je op letten als je een wandvibrator gaat kopen | Voor jou geselecteerd: 5 fijne wandvibrators | Beginnen met een wandvibrator | Een wandvibrator schoonmaken

Ook lekker lezen: Dit zijn de 5 populairste vibrators voor vrouwen.

Wat is een wandvibrator?

Een wandvibrator, heeft die iets te maken met de wand van de vagina? Nee hoor. Je zou het wel denken als je het op zijn Nederlands uitspreekt, maar ‘wand’ is Engels (je spreekt het uit als wɒnd). Het betekent ‘staf’ . Dat heeft alles te maken met de beroemdste wand, namelijk de Hitachi Magic Wand (Hitachi toverstaf). Een toverstaf is vaak een soort dunne stok met bovenop een bol energie en het idee is dat de wandvibrator dat dus ook is. Om nog even terug te komen op dat ‘wand’ op zijn Nederlands. Dat is juist helemaal verkeerd, want het is helemaal niet de bedoeling dat je een wand vibrator langs je vaginawand inbrengt. Deze vibrators zijn echt juist alleen voor extern gebruik: om de clitoris mee te stimuleren bijvoorbeeld.

View post on X

☝ Aan het oranje en bruin zie je dat dit exemplaar echt uit de jaren zeventig stamt.

Waarom wordt een wandvibrator ook wel een massager vibrator genoemd?

Dit fijne seksspeeltje wordt ook vaak een massager genoemd en als je wel eens een massagegun hebt gezien*, dan weet je waarschijnlijk wel waarom. Het trillende, bolle uiteinde zorgt voor een fijn geklop en dat is niet altijd alleen extern te voelen, maar juist ook intern (zonder het daar ook in te brengen). Wandvibrators kunnen erg krachtig zijn en het voordeel is dat je ze dus op allerlei plekken kunt gebruiken. Misschien vind je het heel erg fijn in de nek of op de tepels: iedereen is weer anders ‘bedraad’ en voor de een kan stimulatie van een bepaald plekje enorm opwinden en zelfs tot een orgasme leiden, terwijl het een ander koud laat - en andersom. Maar één ding is zeker: sinds de beroemdste wandvibrator Hitachi Magic Wand in de jdaren ‘60 verscheen, hebben aanzienlijk meer vrouwen een orgasme kunnen bereiken.

*Nog nooit gezien? Lees dan ons artikel over de Hypervolt GO 2 massagegun.

Waar moet je op letten als je een wandvibrator gaat kopen?

Wil je een wandvibrator kopen, dan zijn er verschillende opties om rekening mee te houden. Wil je een enorm krachtige voor heel veel stimulatie, wil je dat hij heel stil is, dat hij tegen water kan of dat hij kan worden opgeladen in plaats van dat je losse batterijen nodig hebt? Daarnaast is ook de grootte van het apparaat van belang: een groot exemplaar is lang niet altijd nodig en past bijvoorbeeld minder makkelijk in je tas, mocht je hem willen meenemen. Ook je budget speelt natuurlijk een rol. Wandvibrators zijn er al voor een paar tientjes, maar ook voor 150 euro. Het is maar wat je eraan kunt (en wilt) uitgeven. 

Qua materiaal zijn er wands met een harde plastic bovenkant, maar siliconen is beter (en komt gelukkig vaker voor). Sekstoys van siliconen zijn speciaal gemaakt om veilig te zijn voor het lichaam, maar voelen vaak ook erg zacht aan. Check ook goed welk glijmiddel je (met de wandvibrator die op het oog hebt) kunt gebruiken, want niet alle siliconen gaat goed samen met bijvoorbeeld op siliconen gebaseerd glijmiddel. 

Lees ook: Samen aan de seksspeeltjes: de beste erotische toys voor jou en je partner

Voor jou geselecteerd: 5 fijne wandvibrators

Nieuwsgierig welke wandvibrator de beste keuze is? Dat is natuurlijk persoonlijk, maar we kunnen er wel vijf noemen waarvan er ongetwijfeld tenminste één is die goed bij jou past!

Hitachi Magic Wand

We kunnen het natuurlijk niet maken om de ‘moeder aller wands’ niet te noemen. Het leuke is dat Hitachi bij hoog en laag blijft beweren dat het een massage-apparaat voor de nek is, in plaats van een tool waarmee je de clitoris stimuleert. Geef het beestje een naam… Over naam gesproken: op ons continent heet deze sextoy niet de Hitachi Magic Wand, maar de Europe Magic Wand. Hij is in al die jaren niet heel erg geïnnoveerd, maar why change a winning team? Je kunt er twee verschillende snelheden op verwachten. In de meeste gevallen is deze wand bedraad, hoewel er ook draadloze varianten van bestaan. Ben je op zoek naar een stil apparaat, dan is dit niet de juiste keuze voor je, maar verder kan deze 32 centimeter lange vibrator nog steeds heel veel vrouwen naar een hoogtepunt brengen.

0

Powered by

logo

View post on X

☝ Ook andere merken noemden hun product vroeger steevast 'massagestaaf'.

LELO Smart Wand 2 Large

Mensen laten zich soms snel intimideren door een grote wand, maar dat komt vaak door onwetendheid: het apparaat is immers niet voor intern, maar alleen voor extern gebruik. De Lelo Smart Wand 2 Large is enorm veelzijdig: er zitten 10 vibratiestanden op en de batterijduur is met 4 uur ook erg lang. Het fijnste aan de Lelo Smart Wand 2 is echter dat het een soort stilte voor de storm is: je hoort hem niet, maar hij is héél krachtig. En qua design is het ook zeker geen lelijke wand om te zien - of te voelen.

0

Powered by

logo

Lovehoney Ignite 20 Function Mini Wand

Lovehoney Ignite 20 Function Mini Wand: de naam is nogal een mond vol, zeker voor een apparaatje dat met 10 centimeter juist vrij klein is. Dit is echter een soort mini-toverstaf: je neemt hem makkelijk mee én hij kan tegen water. Mocht dus bijvoorbeeld je waterfles een keer lekken in je tas, dan weet je dat dit reismaatje veilig is. Dit paarsroze speeltje gaat ongeveer vijf kwartier mee op één keer opladen en bevat 3 vibratiesnelheden. Het is niet de krachtigste van allemaal, maar het zal je nog verbazen waar dit kleine ding gemaakt van flexibel siliconen mee op de proppen komt! P.S. Op moment van schrijven is deze vibrator bij Amazon niet altijd even goed op voorraad. Je kunt dan ook op de site van de Engelse producent kijken.

Lovehoney Ignite Pink Bullet Vibrator

Doxy Die Cast 3R

De wandvibrator is enorm afhankelijk van kracht en dat is waar Doxy Die Cast 3R zeker niet in teleurstelt. Het is daardoor wel een speeltje dat maar een uur meegaat op één keer opladen, maar daar staat dan weer tegenover dat de Doxy’s Die Cast-serie qua luxueus aanvoelen echt heel hoog scoort. Je kunt allerlei verschillende patronen kiezen als design (waaronder tijgerprint) en hij wordt geleverd in een erg fancy metalen doosje. Verder is hij vrij rechttoe rechtaan: er zijn drie standen om je precies de juiste hoeveelheid kracht te geven die je wenst.

0

Powered by

logo

Luna Personal Massager

Deze wandvibrator genaamd Luna Personal Massager (verkrijgbaar bij Amazon.nl waar hij - grappig - in de categorie rugmassageapparaten valt) is ideaal voor iedereen die nog nieuw is in deze wereld: hij is namelijk erg goedkoop, heeft enorm veel snelheden (8 maar liefst) en is ondanks dat hij een paar tientjes kost erg betrouwbaar. Qua ontwerp is hij erg bescheiden en hij is dan ook heel geschikt voor iedereen die nog niet helemaal zeker is van zijn avontuur met een wandvibrator. Het zou zonde zijn om voor 150 euro een speeltje kopen dat misschien toch niet bij je past. Luna Personal Massager is wat dat betreft een stuk laagdrempeliger. Dat geldt ook qua uiterlijk, waardoor hij een eventuele partner ook niet zomaar afschrikt. P.S. Wil je een ander kleurtje? Daarvoor moet je helaas naar de Amerikaanse Amazon.

Luna rechargeable oplaadbare toverstaf

Wandvibrator voor beginners

Ga je je wandvibrator voor het eerst gebruiken? Laat je lijf even wennen aan de sensatie van de kloppende trillingen. Doe dat bijvoorbeeld gewoon op je arm of op een meer erogene zone, maar begin rustig aan om jezelf niet af te schrikken. En je partner ook niet, mocht je hem samen gebruiken. Zet de vibrator eerst op de rustigste stand, want de sensatie kan diep in je zenuwen voelbaar zijn en dat is echt even wennen.

Vrouw met wandvibrator in bed

© LEONID IASTREMSKYI

Wandvibrator schoonmaken

Denk ook aan hygiëne: na elk gebruik op elke persoon even schoonmaken. Je hoeft daar geen ingewikkelde capriolen voor uit te halen: de meeste wandvibrators zijn waterproof en kunnen dus met wat water en zeep worden afgespoeld. Is jouw exemplaar niet waterproof, gebruik dan een handdoekdroog doekje met wat zeep om je speeltje weer fris te maken.Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000