Deze verzekeraars helpen je bij een gezondere levensstijl
Hoe beter je gezondheid, hoe fitter je je voelt en hoe kleiner de kans op hoge zorgkosten. Dat is allereerst prettig voor jezelf, maar ook voor je zorgverzekeraar. Vandaar dat veel zorgverzekeraars je proberen te helpen, via apps, online trainingen en soms zelfs speciale consulten. Hoe dat werkt, lees je in dit artikel.
In dit artikel lees je:
- Wat verzekeraars doen om je fitter te krijgen (en te houden)
- Welke apps en websites handig zijn om aan de slag te gaan
- Welke kortingen en extraatjes zorgverzekeraars bieden
Dit bieden verzekeraars aan
De rol van een zorgverzekeraar gaat verder dan alleen het betalen van je zorgfacturen. Vandaag de dag zetten veel partijen zich actief in om jou te helpen een gezonde levensstijl na te streven. Daar is immers iedereen bij gebaat: jij gaat gezonder door het leven en de verzekeraar heeft minder zorgkosten.
Onder meer VGZ is een voorloper in het aanbieden van oplossingen om gezonder te leven. De verzekeraar biedt tientallen apps en workshops aan voor iedereen die zijn gezondheid op peil wil houden (of krijgen). Zo is er de VGZ Mindfulness Coach, die je helpt om je stressniveau omlaag te brengen en om meer te leven in het moment, terwijl de Soepel en Sterk Coach jou in beweging houdt. Er zijn ook wat specialistischere workshops, gericht op onder meer het onder controle houden van alcoholgebruik of paniek. De workshops zijn vaak verdeeld over meerdere sessies, waar je een jaar lang gratis toegang tot krijgt. Ook om de apps te gebruiken, hoef je geen klant te zijn bij VGZ.
Meer zorgverzekeraars bieden vergelijkbare diensten aan om jou fitter te krijgen. Actify van Zilveren Kruis bbijvoorbeeld is een alles-in-één app met recepten, meditaties en workouts. In de app stel je een doel op, bijvoorbeeld gezonder eten, fit en energiek zijn of beter slapen, waarna Actify je actief helpt bij het behalen van deze doelen aan de hand van een serie kleine oefeningen. Voeg de oefeningen toe aan je dagelijkse routine en vink er iedere dag één af om dichter bij het behalen van je doel te komen.
Er zijn ook veel verzekeraars die een app hebben waarmee je snel in contact kunt komen met een medisch professional, zoals een coach, fysiotherapeut of arts. Dit is vooral handig als je twijfelt om een afspraak te maken bij de dokter of als je een klacht hebt waar je direct hulp en advies bij nodig hebt. CZ heeft bijvoorbeeld App de verpleegkundige en FBTO heeft De Dokter op Zak-app, terwijl NN en OHRA de Vraag de dokter-app hebben.
©Mediaphotos
Tip en Advies
- Er zijn veel apps die je helpen gezonder door het leven te gaan.
- Bij verschillende apps verdien je lootjes of punten, waarmee je cadeaubonnen kunt verdienen.
- Sommige apps brengen je direct in contact met een medisch professional
Ook interessant voor jou: 10 vragen over je zorgverzekering.
Kortingen
Als je collectief verzekerd bent via Menzis Leefkracht dan krijg je in 2024 tot wel 200 euro aan extra’s bij SamenGezond. Denk aan een korting op een fiets, bril of gratis online cursussen voor je mentale gezondheid. Je hoeft geen lid te zijn van een organisatie om mee te doen aan het Menzis Leefkracht collectief.
Er zijn meer zorgverzekeraars die zoiets doen. Zo bieden CZ en Nationale Nederlanden kortingen bij sportscholen van SportCity.
ASR heeft de Vitality-app waarmee je punten spaart door te sporten of te bewegen. Deze punten kun je inzetten voor onder meer een Bol.com- of Zalando-cadeaukaart. Je kunt zelfs tot 20% van het geld terugkrijgen op aanvullende zorgverzekering.
In tegenstelling tot veel van de in dit artikel besproken apps is Vitality alleen beschikbaar voor klanten van ASR en Loyalis. De app kost 3,50 euro per maand. In de ervaringen die we over Vitality hebben gelezen, stellen veel gebruikers dat je dit bedrag echter snel terugverdient.
Als klant van Zilveren Kruis krijg je Zilverkorting, waarmee je onder meer goedkoper brillen aanschaft.
©Production Perig - Perig MORISSE
Conclusie
Verzekeraars helpen je dus fit te blijven met allerlei apps, cursussen en coaches. Bovendien stimuleren ze te gaan sporten, door onder meer kortingen te geven op fitnessabonnementen, aanvullende verzekeringen en andere producten. Kortom: genoeg redenen om van de bank af te komen!