Deze verzekeraars helpen je bij een gezondere levensstijl

© Halfpoint - stock.adobe.com

Deze verzekeraars helpen je bij een gezondere levensstijl

Verzekeringen

Geplaatst: 29 december 2022 - 11:31

Justin Doornekamp

Hoe beter je gezondheid, hoe fitter je je voelt en hoe kleiner de kans op hoge zorgkosten. Dat is allereerst prettig voor jezelf, maar ook voor je zorgverzekeraar. Vandaar dat veel zorgverzekeraars je proberen te helpen, via apps, online trainingen en soms zelfs speciale consulten. Hoe dat werkt, lees je in dit artikel.

Dit bieden verzekeraars aan

De rol van een zorgverzekeraar gaat verder dan alleen het betalen van je zorgfacturen. Vandaag de dag zetten veel partijen zich actief in om jou te helpen een gezonde levensstijl na te streven. Daar is immers iedereen bij gebaat: jij gaat gezonder door het leven en de verzekeraar heeft minder zorgkosten.

Onder meer VGZ is een voorloper in het aanbieden van oplossingen om gezonder te leven. De verzekeraar biedt tientallen apps en workshops aan voor iedereen die zijn gezondheid op peil wil houden (of krijgen). Zo is er de VGZ Mindfulness Coach, die je helpt om je stressniveau omlaag te brengen en om meer te leven in het moment, terwijl de Soepel en Sterk Coach jou in beweging houdt. Er zijn ook wat specialistischere workshops, gericht op onder meer het onder controle houden van alcoholgebruik of paniek. De workshops zijn vaak verdeeld over meerdere sessies, waar je een jaar lang gratis toegang tot krijgt. Ook om de apps te gebruiken, hoef je geen klant te zijn bij VGZ.

Meer zorgverzekeraars bieden vergelijkbare diensten aan om jou fitter te krijgen. Actify van Zilveren Kruis is een alles-in-één app met recepten, meditaties en workouts. In de app stel je een doel op, bijvoorbeeld gezonder eten, fit en energiek zijn of beter slapen, waarna Actify je actief helpt bij het behalen van deze doelen aan de hand van een serie kleine oefeningen. Voeg de oefeningen toe aan je dagelijkse routine en vink er iedere dag één af om dichter bij het behalen van je doel te komen. Bij het downloaden van de app kun je bovendien een gratis e-book aanvragen met 15 snelle en gezonde recepten.

Menzis heeft de SamenGezond-app, die je ook kunt gebruiken als je geen klant bij de verzekeraar bent. De app daagt je uit met het stellen van een weekdoel, dat je behaalt door middel van beweegminuten. Ga je wandelen, fietsen of hardlopen, dan registreert de app dit voor jou. Heb je je weekdoel gehaald, dan verdien je 250 punten die je in de webshop van SamenGezond kunt inwisselen. Met de punten krijg je korting op producten, bijvoorbeeld tandenborstels, kussens, wandelstokken of koptelefoons. Je kunt ze ook inleveren voor enkele online cursussen.

Er zijn ook veel verzekeraars die een app hebben waarmee je snel in contact kunt komen met een medisch professional, zoals een coach, fysiotherapeut of arts. Dit is vooral handig als je twijfelt om een afspraak te maken bij de dokter of als je een klacht hebt waar je direct hulp en advies bij nodig hebt. CZ heeft bijvoorbeeld App de verpleegkundige en FBTO heeft De Dokter op Zak-app, terwijl NN en OHRA de Vraag de dokter-app hebben.

© Mediaphotos - stock.adobe.com

Ook interessant voor jou: 10 vragen over je zorgverzekering.

Kortingen

Menzis beloont je dus als je actief bezig blijft. Maar de verzekeraar gaat verder dan dat. Als je collectief verzekerd bent via Menzis Leefkracht dan krijg je in 2023 tot wel 200 euro aan extra’s bij SamenGezond. Denk aan een korting op een fiets, bril of maaltijdbox bij aangesloten partners of een korting op aanvullende verzekeringen. Menzis zegt met veel werkgevers en organisaties afspraken te hebben gemaakt, waardoor “het Menzis Leefkracht collectief voor iedereen is”.

Er zijn meer zorgverzekeraars die zoiets doen. Zo bieden CZ, OHRA en Nationale Nederlanden kortingen bij sportscholen van onder meer Basic-Fit, HealthCity en OneFit. De korting kan wel oplopen tot 4 euro per maand.

ASR heeft de Vitality-app waarmee je net als bij Menzis punten spaart door te sporten of te bewegen. Deze punten kun je inzetten voor onder meer een Bol.com- of Zalando-cadeaukaart. Je kunt zelfs tot 20% van het geld terugkrijgen op aanvullende tand- of zorgverzekeringen.

In tegenstelling tot veel van de in dit artikel besproken apps is Vitality alleen beschikbaar voor klanten van ASR. Daaronder vallen de merken Ardanta, Europeesche Verzekeringen, Ditzo en Loyalis. De eerste drie maanden kun je de app als klant gratis gebruiken, daarna betaal je 3,50 euro per maand. In de ervaringen die we over Vitality hebben gelezen, stellen veel gebruikers dat je dit bedrag echter snel terugverdient.

Als klant van Zilveren Kruis krijg je Zilverkorting, waarmee je onder meer goedkoper brillen aanschaft of je ogen kunt laten laseren. Ook een gratis kraampakket en verhuisservice behoren tot de voordelen.

Bij Ditzo krijg je standaard gratis een ongevallendekking voor de tandarts en fysio ter waarde van 10.000 euro. Ook als je alleen een basisverzekering hebt afgesloten.

© © PRODUCTION PERIG - Perig MORISSE

Conclusie

Verzekeraars helpen je dus fit te blijven met allerlei apps, cursussen en coaches. Bovendien stimuleren ze te gaan sporten, door onder meer kortingen te geven op fitnessabonnementen, aanvullende verzekeringen en andere producten. Kortom: genoeg redenen om van de bank af te komen!

Zorgverzekeringen vergelijken?

Probeer onze tool!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000