De doorsnee internetgebruiker heeft een groot aantal mail- en chataccounts en is actief op verschillende sociale netwerken. Het lijkt onmogelijk om alles bij te houden, maar met Trillian kan je alles samenbundelen in één client.

De interface van Trillian is vrij basic en heeft iets weg van een Firefox browser: één menu waarin je alle instellingen kunt vinden en daaronder alle chat-, mail- en social mediacontacten. Je krijgt automatisch meldingen wanneer iemand online of offline gaat, je een mail krijgt of wanneer een bericht gepost wordt op Facebook. Die berichtenstroom is aan te passen.

De kracht van Trillian is dat je heel makkelijk accounts kunt toevoegen en verwijderen. Na de installatie word je door een drietal schermen geleid waar je je kunt aan elden bij verschillende sociale mediasites, IM-prorgamma's en mail-accounts. Je hoeft enkel je wachtwoord en gebruikersnaam op te geven. Een grote hoeveelheid diensten wordt ondersteund, waaronder bijvoorbeeld LinkedIn, Foursquare en IRC. Bijkomend voordeel is dat je al die accounts makkelijk kunt verwijderen.

Overigens kan je niet alle functies van die diensten met Trillian uitvoeren. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om vanuit Trillian een mail te versturen. Je kunt enkel een snelle blik werpen op wat er is binnengekomen. Ook is het niet mogelijk vanuit Trillian een videogesprek op te zetten met Skype (enkel voice calls). De aandacht lijkt dus vooral te zijn uitgegaan naar de integratie van zoveel mogelijk platformen.

Er zijn ook Trillian-applicaties voor Android, iPhone en BlackBerry (niet Windows Phone). Sterk punt is dat die apps vrijwel hetzelfde eruit zien als het desktopprogramma en ook het menu en de functies zijn vergelijkbaar. Wanneer je van Trillian gebruikmaakt moet je een Astra-account aanmaken. Het voordeel hiervan is dat je Trillian over verschillende apparaten kunt meenemen. Vroeger was Trillian gratis, maar tegenwoordig bestaat er naast die gratis versie ook een betaalde variant. De gratis versie wordt onderhouden door reclames die in je app verschijnen.

Een leuke functie is het maken van snapshots. Op je pc is dat niet zo interessant, maar ook de Android-app ondersteunt het maken van foto's. Je kunt dan bijvoorbeeld tijdens een chatgesprek een foto maken en die direct verzenden. Een andere prettige optie is dat je je chatgeschiedenis automatisch kunt laten opslaan op je pc. Met een betaald account kan je je gesprekken zelfs online opslaan.

Trillian is alles bij elkaar een erg gebruiksvriendelijke applicatie die een beetje orde brengt in de chaos van al dat IM-, mail-, en sociale mediageweld. Alleen is de functionaliteit van de verschillende diensten wel teruggebracht.

7,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

snel aan- en afmelden bij verschillende accounts

mobiele clients

foto's maken gedurende chatsessie

Minpunten

advertenties in gratis versie

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000