ID.nl logo
Review Ring Battery Video Doorbell – Budgettopper met bekende nadelen
Zekerheid & gemak

Review Ring Battery Video Doorbell – Budgettopper met bekende nadelen

De Ring Battery Video Doorbell heeft een prijskaartje van 99,99 euro en positioneert zich daarmee als een uitstekend alternatief voor allerlei dure slimme deurbellen. De vraag is natuurlijk of dit ook echt zo, en of je stiekem niet wat functies mist op het apparaat.

Uitstekend
Conclusie

Voor ongeveer 100 euro haal je onderaan de streep een prettige en redelijk complete deurbel in huis. Het gezichtsveld brengt iedereen van top tot teen in beeld en pakketjes zijn goed zichtbaar. De deurbel biedt een aantal handige functies, zoals Snelle antwoorden en privacyzones, en zorgt ervoor dat iedereen goed verstaanbaar is – ook zonder ruisonderdrukking, al zal dat deels komen door onze rustige omgeving. Installeren en opladen is zo gepiept, helemaal dankzij die usb-c-aansluiting. Dat scheelt uiteindelijk weer een micro-usb-kabel in de verzameling. Echter: zonder Ring Protect-abonnement kun je helaas niet alles uit dit model halen. Pakketherkenning is een van de functies waarvan we vinden dat die tegenwoordig gewoon standaard op een slimme deurbel moeten zitten. Daarnaast kunnen we onze beelden niet zonder abonnement opslaan en stelt nachtvisie in kleur teleur zonder goede verlichting van de omgeving. Maar als algemeen bruikbare slimme deurbel in deze prijsklasse kunnen we desondanks stellen dat het een geslaagd product is.

Plus- en minpunten
  • Privacy- en bewegingszones
  • Groot gezichtsveld
  • Lange accuduur
  • Opladen met usb-c-kabel
  • Slimme antwoorden
  • Ring Protect-abonnement bijna onmisbaar
  • Offline opslaan niet mogelijk
  • Nachtvisie laat te wensen over
  • Pakketherkenning achter betaalmuur

Aangezien we al met het derde model van de Ring Battery Video Doorbell te maken hebben, en Ring over het algemeen kleine stappen maakt tussen verschillende deurbellen, hoeven we geen grote aanpassingen te verwachten. Zo zien we dat het ontwerp wederom weinig veranderd is. Tenminste, het aanzicht – want de nieuwe batterijdeurbel is wel degelijk compacter dan voorgaande modellen. Dat komt door een belangrijke wijziging onder de motorkap: deze deurbel is namelijk met een usb-c-kabel op te laden, en heeft derhalve geen uitneembare accu.

Dat heeft voor- en nadelen. Enerzijds is het heel fijn dat je als Ring-gebruiker waarschijnlijk de laatste micro-usb-kabel in huis kunt weggooien. Hoewel de fabrikant meer producten uitbrengt met een usb-c-aansluiting (zoals een handig oplaadstation voor die losse batterijen), heb je voor het gros van de apparaten nog micro-usb nodig. Anderzijds moet je het complete gevaarte van de muur halen om hem op te laden. Dat werkt gevoelsmatig toch wat omslachtiger dan wanneer je simpelweg op de verwijderknop van de accu onder het klepje drukt.

©Wesley Akkerman

Rekening houden met opladen

Een groter nadeel is het feit dat je hierdoor geen back-upbatterij klaar kunt stomen voor gebruik. Omdat je die losse batterijen zo gemakkelijk kunt vervangen op andere modellen, kun je alvast een andere batterij opladen op het moment dat je ziet dat de accu in gebruik leeg raakt. Als het moment daar is, wissel je ze om en hoef je verder geen moment te missen. Nu moet je rekening houden met een oplaadtijd van vijf tot acht uur. Omdat je de Ring Battery Video Doorbell in zijn geheel van de houder haalt, ga je hiervoor dus net even anders te werk dan eerst.

Ook kan het – hoewel dit geen groot minpunt is – wel vervelend zijn dat je het frontpaneel door het nieuwe ontwerp niet meer kunt omwisselen. Heb je dus al een paneel dat perfect bij de kleur van je voordeur past, dan kun je dat niet op deze variant gebruiken. Aangezien Ring al jaren niet echt iets aan het design veranderd heeft, kunnen we ons voorstellen dat dat een domper kan zijn. Vervelender vinden we het feit dat de cameralens niet beschermd is door een extra plastic laagje. Desondanks is dit model, door zijn IP65-certificaat, wel beschermd tegen water en stof.

©Wesley Akkerman

Meer te zien

De Ring Battery Video Doorbell doet qua functies niet meteen onder voor duurdere deurbellen. Zo heeft dit model een gezichtsveld van 150 bij 150 graden, dankzij de groothoeklens. Daarmee zie je volgens het bedrijf niet alleen 66 procent meer van wat er bij de voordeur gebeurt (ten opzichte van het vorige model), ook krijg je daarmee dezelfde kijk op de wereld als bij de duurdere Battery Doorbell Plus. De hoge resolutie van 1400 bij 1400 pixels is over het algemeen voldoende om het beeld scherp weer te geven, maar af en toe kunnen er nog kleine storingen of oneffenheden in het beeld te zien zijn.

Pas wanneer je inzoomt of in de avond een blik op de beelden werpt, dan merk je dat de Ring Battery Video Doorbell het wat moeilijker heeft. Zeker de avond blijft toch lastig, omdat dit model niet over een spotlicht beschikt. Kun je wellicht ook niet verwachten voor die prijs. Maar dat betekent wel dat nachtvisie in kleur alleen werkt voor de mensen met een goed verlichte buitenomgeving. Gelukkig kun je zelf privacy- en bewegingszones instellen, zodat je geen onnodige meldingen ontvangt. Deze slimme functies zitten niet achter een betaalmuur.

©Wesley Akkerman

Dingen om rekening mee te houden

Hoewel we het uit zakelijk oogpunt kunnen begrijpen, vinden we het nog steeds jammer dat je met een Ring-deurbel beelden niet lokaal kunt opslaan. Daar heb je toch echt een Ring Protect-abonnement voor nodig, à 3,99 euro per maand. Datzelfde geldt voor een aantal andere, handige onderdelen, zoals pakketdetectie en persoonsmeldingen. Vooral pakketdetectie lijkt vandaag de dag een te belangrijke functie te zijn, met alle pakketten die we bestellen en bezorgers die altijd komen wanneer je zelf net weg bent. Hier kan Ring dus nog veel winst behalen.

Verder is het goed om te weten dat de Ring Battery Video Doorbell een aantal mogelijkheden mist die je wel op duurdere modellen aantreft. Dit zien we – gezien de prijs – niet als nadeel, maar het is iets waar je scherp op moet zijn. Zo is er geen 3D-vogelperspectief (zoals op de Doorbell Pro) aanwezig en moet je het ook zonder Pre-roll doen (waarbij je de gebeurtenis voor het aanbellen te zien krijgt). Er is ook geen actieve ruisonderdrukking voor de audio, maar tijdens onze test concluderen we dat iedereen gewoon prettig verstaanbaar is. Dus dat die mogelijkheid ontbreekt, maakt in de praktijk niet zoveel uit.

Wat Ring zelf graag benadrukt, is dat de accu tot 23 procent langer meegaat ten opzichte van de tweede generatie. We hebben de slimme deurbel iets meer dan een maand getest, en hebben geen problemen ondervonden met extra ontlading of iets dergelijks. Maar we kunnen logischerwijs niets over die verbetering zeggen, omdat de testperiode daarvoor te kort is.

Tot slot willen we nog even melden dat je op dit model Snelle antwoorden kunt gebruiken; zodra iemand aanbelt en je neemt niet op, dan laat de Ring een standaardberichtje horen. Zo weet de pakketbezorger dat hij (of zij) dat pakket kan neerzetten.

©Wesley Akkerman

Ring Battery Video Doorbell kopen?

Voor ongeveer 100 euro haal je onderaan de streep een prettige en redelijk complete deurbel in huis. Het gezichtsveld brengt iedereen van top tot teen in beeld en pakketjes zijn goed zichtbaar. De deurbel biedt een aantal handige functies, zoals Snelle antwoorden en privacyzones, en zorgt ervoor dat iedereen goed verstaanbaar is – ook zonder ruisonderdrukking, al zal dat deels komen door onze rustige omgeving. Installeren en opladen is zo gepiept, helemaal dankzij die usb-c-aansluiting. Dat scheelt uiteindelijk weer een micro-usb-kabel in de verzameling.

Echter: zonder Ring Protect-abonnement kun je helaas niet alles uit dit model halen. Pakketherkenning is een van de functies waarvan we vinden dat die tegenwoordig gewoon standaard op een slimme deurbel moeten zitten. Daarnaast kunnen we onze beelden niet zonder abonnement opslaan en stelt nachtvisie in kleur teleur zonder goede verlichting van de omgeving. Maar als algemeen bruikbare slimme deurbel in deze prijsklasse kunnen we desondanks stellen dat het een geslaagd product is.

▼ Volgende artikel
Privékilometers in je leaseauto, hoe werkt het?
Mobiliteit

Privékilometers in je leaseauto, hoe werkt het?

Een zakelijke leaseconstructie is bedoeld voor zakelijke ritten, maar in veel gevallen is er ruimte voor privékilometers. Maar hoeveel kilometers mag je maken en wat gebeurt er als je het maximum overschrijdt?

In dit artikel bespreken we de afspraken die staan rondom het maken van privékilometers in een zakelijke leaseauto. We bespreken:

  • Wat privékilometers eigenlijk zijn
  • Hoeveel kilometers je per jaar privé mag rijden
  • Hoe het gaat bij een private lease-constructie
  • Wie er allemaal in je leaseauto mogen rijden

Ook interessant: De verschillen tussen elektrisch leasen en benzine leasen

Wie een auto van de zaak heeft, zal daar soms privékilometers in rijden. Als het de enige auto is die je voor je deur hebt staan, is dat soms onvermijdelijk. En dus hebben veel leasecontracten een clausule waarin staat dat je een bepaalde hoeveelheid kilometers voor eigen gebruik mag rijden. Maar hoe werken deze clausules precies en wat is een gangbare hoeveelheid privékilometers? En als we toch bezig zijn met je privésituatie, wie mag er eigenlijk allemaal in je leaseauto rijden? Voor een beter zicht op deze kwestie, zetten we de nodige feiten op een rij.

Wat zijn privékilometers eigenlijk?

Als je een auto van de zaak hebt, is het de bedoeling dat je hiermee kilometers voor de zaak rijdt. Dat betekent woon-werk-verkeer, van en naar klanten rijden, van en naar meetings rijden en wat verder allemaal nog een onderdeel van je werkzaamheden is. Alles wat je niet kunt wegzetten als een zakelijke rit, valt onder privékilometers. Elke rit die niets met je werk te maken heeft, valt hieronder. Veel ingewikkelder is het niet. En zo ziet de Belastingdienst het trouwens ook; elke kilometer die niet in de registratie van de baas terugkomt, geldt als een kilometer voor jezelf.

Ontdek jouw ideale elektrische auto

Vergelijk en vind de beste deals op Kieskeurig.nl!

Hoeveel kilometer mag je per jaar belastingvrij rijden in je auto van de zaak?

500. Vanaf kilometer 501 moet je bijtelling gaan betalen. En het maakt niet uit hoe deze vijfhonderd kilometer tot stand komen, het wordt over het hele jaar gerekend. En vergis je niet: 500 kilometers heb je zo bij elkaar gereden. Daarom moeten veel zakelijke rijders altijd wel bijtelling betalen en hebben ze clausules in het leasecontract waarin staat hoeveel privékilometers ze per jaar mogen rijden. Dat kan variëren van 1.000 tot een onbeperkt aantal. Er zijn namelijk wel degelijk constructies waarbij de hoeveelheid kilometers die een leaseauto per jaar mag rijden volledig vrij is. In dat geval mag je de auto overal voor inzetten.

Hoe houd je kilometers bij?

In veel gevallen worden de gemaakte zakelijke kilometers bijgehouden door zogenaamde ritregistraties. Bij veel bedrijven gebeurt dit nog ouderwets via een analoog logboek. Een simpel schrift, waarin per rit wordt bijgehouden wat de kilometerstand vóór en na de trip is. Houd je dit netjes bij, dan wordt in één oogopslag duidelijk welke kilometers niet voor de zaak waren en is het aan het einde van het jaar een kwestie van optellen. Het is wel zaak om dit nauwkeurig bij te houden, want je hebt je zo vergist. Ga je terug van je werk nog even snel langs de supermarkt? Dan gelden die extra kilometers als privé. Er is tevens een elektronische rittenregistratie mogelijk. Dit werkt bijvoorbeeld via GPS-apparatuur of via een speciale app.

©Sergey Kohl - stock.adobe.com

Wat moet er in de ritregistratie staan?

Het is van belang dat je bij de analoge rittenregistratie bijhoudt wat je kenteken is, welk type auto je rijdt, de periode waarin je rijdt, het begin- en eindpunt van de rit, plus de gemaakte kilometers. Wanneer je jezelf aanleert om dit altijd te doen voordat je uitstapt, wordt het vanzelf een gewoonte.

Hoe word je gecontroleerd?

De Belastingdienst gaat niet iedereen stipt controleren op de ritregistratie. In plaats daarvan wordt er steekproefsgewijs gecontroleerd, om te voorkomen dat bedrijven of privépersonen iets te creatief met hun kilometers omgaan. Zijn alle gegevens correct, dan is er niks aan de hand. Zijn ze dat niet en heb je bijvoorbeeld gesjoemeld met de zakelijke kilometers, dan volgt er een naheffing of zelfs een boete. Met andere woorden: houd je registratie op orde, dan ben je altijd zeker van je zaak.

Hoe zit dat met private lease?

Heb je een private lease-contract, dan maakt het niet uit of je zakelijke kilometers rijdt of dat je voor jezelf onderweg bent. Bij deze leaseconstructies heb je gewoon een maximaal aantal kilometers dat je per jaar mag rijden. Er zijn geen private lease-constructies die een onbeperkt aantal kilometers bevatten; elk contract heeft zijn plafond. Kilometerregistratie is hierbij niet nodig; men kijkt gewoon naar de kilometerstand van je auto. Ga je over je jaarlijkse 'bundel', dan moet je bijbetalen. Per kilometer wordt er dan meestal tussen de 0,05 en 0,10 euro gerekend, die je aan het einde van het jaar dient af te tikken.

©Kirill Gorlov

Kilometerbundels

Bij private lease-constructies is het ook mogelijk om zogenaamde kilometerbundels af te sluiten. Dan wordt niet gekeken naar de hoeveelheid kilometers per jaar, maar de hoeveelheid kilometers over de hele looptijd van het contract. Het kan wel zijn dat er een bepaald maximum per jaar geldt en dat je moet bijbetalen als je aan het einde van een jaar boven dat maximum zit. Blijkt vervolgens aan het einde van de looptijd dat je toch onder het maximale kilometrage van de hele looptijd zit, dan krijg je die afrekening weer teruggestort.

Bepaal het aantal kilometers met je lease-aanbieder

Hoeveel kilometers je per jaar mag rijden in je private lease-constructie bepaal je dus vooraf samen met de aanbieder van het contract. Hoe meer kilometers je wilt rijden, hoe hoger de maandelijkse kosten van het contract zullen zijn. Wil je tussentijds veranderingen aanbrengen in die afspraak, dan is dat meestal wel mogelijk. Het kan bijzonder slim zijn om de maximale kilometers per jaar aan te passen, want de kosten die dat met zich meebrengt zijn altijd lager dan de boete die je betaalt bij het overschrijden van het maximum.

Wie mogen er rijden in mijn leaseauto?

Hoewel jij als eindverantwoordelijke gezien wordt voor je leaseauto, mag in principe iedereen met een geldig rijbewijs in je auto rijden. Onthoud wel dat dit niet betekent dat je hiermee een loophole hebt gevonden in je contract; de gereden kilometers hebben betrekking op je auto, niet op jou. En omdat jij verantwoordelijk bent, is het aan jou om te voorkomen dat anderen alsnog aan de haal gaan met de privékilometers van je leaseauto. De kilometerregistratie blijft een plicht en je zult dus altijd moeten letten op de kilometerstand van je leaseauto.

▼ Volgende artikel
Nieuw wetsvoorstel salderingsregeling nog steeds onduidelijk
Energie

Nieuw wetsvoorstel salderingsregeling nog steeds onduidelijk

Het wetsvoorstel voor de salderingsregeling voor zonnepanelen zal waarschijnlijk niet in staat zijn om de huidige marktonrust te kalmeren. Dit is de voorspelling van Techniek Nederland. Volgens Doekle Terpstra, voorzitter van de brancheorganisatie, blijft de onzekerheid over terugleverkosten, die door energiebedrijven in rekening worden gebracht, voortduren.

Dit maakt het voor installateurs moeilijk om hun klanten adequaat te adviseren over de kosten en opbrengsten van zonnepanelen. Het wetsvoorstel biedt ook geen garantie dat zonnepaneelbezitters een eerlijke vergoeding krijgen voor de zonne-energie die ze terugleveren aan het net. Dit is een tegenvaller voor consumenten, bedrijven en het milieu. Het wetsvoorstel over de toekomst van de salderingsregeling wordt vandaag besproken in de Tweede Kamer.

Verhoogd eigen gebruik

Techniek Nederland stelt dat de volgende fase van de energietransitie is aangebroken. Terpstra zegt: "Gemiddeld gebruikt een zonnepaneelbezitter nu ongeveer 30% van de opgewekte stroom zelf. Dat percentage moet omhoog." Het verhogen van het eigen gebruik van zonne-energie is mogelijk met behulp van een warmtepomp, zonneboiler, slimme thuisbatterij of de accu van een elektrische auto. Door deze apparaten slim te gebruiken, kan het eigen verbruik stijgen van 30% naar 60%. Hierdoor worden zonnepanelen rendabeler; een terugverdientijd van zeven jaar is dan weer haalbaar. Techniek Nederland ziet een gebrek aan aanvullend overheidsbeleid op het gebied van duurzaamheid, zoals het actief stimuleren van het eigen gebruik van zonne-energie.

Voortgang energietransitie

De huidige impasse rond zonne-energie heeft een grote impact op de sector. Een aantal zonnepaneelinstallateurs is al failliet gegaan. Daarnaast zijn veel installateurs van zonne-energie bezig hun dienstverlening uit te breiden door andere duurzame technische oplossingen aan te bieden. Er zijn ook bedrijven die volledig stoppen met hun activiteiten in zonne-energie en op zoek gaan naar andere werkzaamheden. Terpstra zegt: "Dat is heel jammer. Deze bedrijven en technische vakmensen hebben we hard nodig om vaart te houden in de energietransitie."

Sociaal-economische rol van zonne-energie

Zonne-energie kan ook een rol spelen in het sociaal-economisch beleid. Terpstra zegt: "Het kabinet-Schoof wil de bestaanszekerheid van mensen versterken. Daarom moeten we zonnepanelen ook toegankelijk maken voor mensen met een laag inkomen. Als je een deel van je elektriciteit zelf opwekt, zorgt dat voor een lagere en meer voorspelbare energierekening."

Potentieel van zonne-energie

Techniek Nederland pleit voor een brede kabinetsvisie op de positie van zonne-energie binnen de energietransitie. Terpstra zegt: "Zonne-energie is een cruciaal onderdeel van de energietransitie en onmisbaar om de klimaatdoelen te halen. Er is nog veel potentieel: op twee derde van de Nederlandse woningen liggen nog geen zonnepanelen. Bovendien is het dakoppervlak van bedrijven grotendeels onbenut." Volgens Terpstra zou minister Hermans van Klimaat en Groene Groei zonne-energie moeten stimuleren in plaats van ontmoedigen.