Zo kun je foto's uit een gedeeld album opslaan

Als iemand via iCloud-fotodelen een album met je gedeeld heeft, is het handig als je de foto’s uit zo'n gedeeld album ook zelf kunt opslaan op je iPhone, iPad of Mac. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen.

Je kunt iCloud-fotodelen gebruiken om foto’s en fotoalbums met anderen te delen. Deze worden dan opgeslagen in iCloud. Fotodelen is handig wanneer je bijvoorbeeld met een groep mensen bent weggeweest.

Het is mogelijk om foto’s uit een gedeeld album op te slaan in je eigen filmrol. Hier leggen we uit hoe je dit kunt doen op je iOS-apparaat en op je Mac.

Gedeelde foto’s opslaan in iOS

Foto’s die in je eigen gedeelde fotoalbums staan, of foto’s in albums die anderen met je gedeeld hebben kun je in je eigen iOS-filmrol opslaan door in de Foto’s-app naar het tabblad Gedeeld te navigeren. Zoek de foto op die je wilt opslaan en open hem. Druk op de deelknop en scrol omlaag naar Bewaar afbeelding. Druk erop om de foto op te slaan. Herhaal dit voor alle foto’s in het album die je wilt bewaren. De foto wordt dan opgeslagen in je fotobibliotheek.

© PXimport

© PXimport

Je kunt echter ook meerdere foto’s tegelijk opslaan. Hiervoor moet je in het overzicht van het gedeelde album op Selecteer drukken, de foto’s die je wilt bewaren selecteren, en op de deelknop drukken. Kies Bewaar [x] afbeeldingen waarbij x het aantal geselecteerde foto’s is. De foto’s worden dan opgeslagen in jouw fotobibliotheek.

Gedeelde foto’s opslaan in macOS

Om foto’s uit gedeelde fotoalbums op te slaan in macOS, moet je de Foto’s-app openen en dubbelklikken op het tabblad Gedeeld. Kies de foto(‘s) die je wilt opslaan en klik er met de rechtermuisknop op. Klik op Importeer om de foto’s in je fotobibliotheek op te slaan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000