ID.nl logo
Review Samsung Galaxy S23 Plus - Een grotere S23-smartphone
Huis

Review Samsung Galaxy S23 Plus - Een grotere S23-smartphone

De Samsung Galaxy S23 Plus kun je zien als een grotere en duurdere versie van de S23, zonder hele spannende extra’s. Daarom is de Plus-versie ook goedkoper dan de S23 Ultra, het topmodel van dit jaar. In deze Samsung Galaxy S23 Plus review lees je of het toestel tussen wal en schip valt of juist een slimme keuze is.

Uitstekend
Conclusie

De conclusie van deze Samsung Galaxy S23 Plus review is eenvoudig én lastig tegelijk. Deze smartphone is immers ‘gewoon’ een grotere versie van de S23, met alle plus- en minpunten die bij zijn kleinere broer horen. De S23 Plus is daarom een goede keuze als je de S23 te klein vindt of een grotere, premium Android-smartphone zoekt.

Plus- en minpunten
  • Functies en gebruikservaring
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Vijf jaar softwareupdates
  • Grotere kopie van de S23
  • Qua prijs tussen wal en schip
  • Zelf (de juiste) oplaadadapter regelen

Goed om vooraf te weten is dat de Galaxy S23 de S22 Plus uit 2022 opvolgt en een adviesprijs draagt van 1199 euro. Hiermee is hij flink duurder dan de instapversie van de S23, die 949 euro kost maar 128 GB opslaggeheugen heeft. In de S23 Plus zit 256 GB geheugen. Het is daarom eerlijker om de smartphone te vergelijken met de S23-variant van 256 GB, die 1009 euro kost. Zo kom je uit op een prijsverschil van 190 euro. Het prijsverschil met de goedkoopste versie van de S23 Ultra (256 GB) is met 200 euro bijna even groot. Zo belandt de S23 Plus precies in het midden, als een grotere versie van de S23 die functies mist van de S23 Ultra.

Lees meer: onze Samsung Galaxy S23 review en Samsung Galaxy S23 Ultra review

Herkenbaar ontwerp

Leg je de Samsung Galaxy S23 Plus naast de Samsung Galaxy S23 en Samsung Galaxy S23 Ultra dan vallen er twee dingen op. Een: de S23 Plus verschilt van de grotere en meer rechthoekige Ultra-versie en twee: de S23 Plus is letterlijk een grotere versie van de S23. Onderstaande foto’s tonen de S23 en S23 Plus naast en op elkaar. De S23 heeft een 6,1inch-scherm, de S23 Plus een 6,6inch-scherm. In de praktijk betekent dit dat de S23 aardig met één hand te gebruiken is, waar je de Plus-variant beter met twee handen kunt gebruiken. Twijfel je welk formaat het beste bij jou past, dan raad ik je aan beide toestellen in een winkel te proberen.

Links de S23 Plus, rechts de S23

Het herkenbare ontwerp is dus iets groter, en daarom is de S23 Plus ook wat zwaarder. De telefoon weegt 196 gram, tegenover 168 voor de S23. Het extra gewicht komt ook door de grotere accucapaciteit, die weer nodig is om het grotere scherm van stroom te voorzien. Daarover zo meteen meer.

De S23 Plus is in de praktijk iets groter dan de S23 (bovenop).

Goed om te weten is dat de S23 Plus van glas gemaakt is en erg stevig en luxe aanvoelt. De smartphone is bovendien water- en stofdicht en heeft drie cameralenzen op de achterkant. Die steken een heel klein beetje uit. De telefoon mist een 3,5mm-poort om je bedrade oordopjes aan te sluiten. Je kunt wel een adapter aansluiten op de usb-c-poort, maar die adapter moet je zelf kopen. Dit geldt ook voor de andere S23-modellen.

Groter en heel goed scherm

Dan het scherm van de S23 Ultra. Als gezegd is het scherm 6,6 inch groot en vooral bedoeld voor gebruik met twee handen. Typen gaat dan ook lekker vlot op dit scherm. En je kijkt prettiger naar video’s, simpelweg omdat je alles wat groter ziet. Het beeldscherm zelf is van uitstekende kwaliteit. Het gaat om een oled-display dat met maximaal 120 keer per seconde ververst (120 Hz) voor soepel beeld en heel fel kan. Zo zie je het scherm ook buiten, op een zonnige dag, goed. Het scherm toont een scherpe Ful-HD-resolutie, net als concurrerende smartphones. Onder het scherm zit een snelle en accurate vingerafdrukscanner die alleen dienst weigert als je vinger nat is.

Ten opzichte van de S23 Ultra ontbreekt de ingebouwde stylus om (aan)tekeningen mee te maken. De S23 mist deze S Pen ook. Wat mij betreft geen ramp, maar er zijn mensen die graag iets meer betalen voor de stylus. En dat is ergens logisch, want de S23 Ultra is één van de weinige smartphones die met zo’n geavanceerd, ingebouwd pennetje komt.

De S23 Plus is vanwege zijn formaat moeilijk met één hand te gebruiken

Dezelfde, uitstekende specificaties

Over naar de technische specificaties van de Samsung Galaxy S23 Plus. En ook die lijken verdacht veel op de S23. Zo hebben de smartphones dezelfde processor, allebei 8 GB werkgeheugen en – als je het juiste model kiest – 256 GB opslagruimte. In de praktijk verschilt de gebruikservaring daarom niet. Net als de S23 is de S23 Plus razendsnel en wisselt hij zonder problemen tussen recent gebruikte apps en games. De telefoon blijft relatief koel tijdens intensief gebruik. Dat geldt niet voor sommige concurrerende smartphones.

Zoals je mag verwachten van een premium toestel, ondersteunt de S23 Plus alle functies die je (misschien) wil gebruiken. Denk aan e-sim – een digitale simkaart -, 5G-internet, NFC en opladen via de usb-c-poort en draadloze oplader. De accu gaat, ook bij intensief gebruik, langer dan een dag mee. Daar hoef je je geen zorgen om te maken.

Let op met opladen

Dat opladen vergt wel even aandacht, want in de doos van de S23 Plus zit alleen een usb-c-kabel. Samsung verwacht dat je al een usb-adapter hebt om aan de kabel te koppelen. Dat klopt vast en zeker, maar je dient wel de juiste adapter te hebben om de S23 Plus snel op te laden. En de kans is redelijk groot dat je die adapter niet hebt of niet weet dát je ‘m hebt. Om de S23 Plus met de maximale snelheid van 45 watt op te laden, heb je namelijk een adapter van minimaal 45 watt met Power Delivery (PD) 3.0-ondersteuning nodig. De minuscule lettertjes op je adapter geven aan of dit het geval is. Heb je niet de juiste oplader, dan laadt de S23 Plus een stuk langzamer op.

Een alternatief is het kopen van een geschikte adapter of kiezen voor een draadloze oplader. Draadloos opladen is praktisch, maar duurt met de maximale laadsnelheid van 15 watt veel langer dan bekabeld opladen. Een handige functie is dat de S23 Plus zijn stroom ook kan gebruiken om een ander apparaat draadloos op te laden door het op de achterkant van de telefoon te leggen. Zo kun je bijvoorbeeld je draadloze oordopjes of elektrische tandenborstel van (nood)stroom voorzien.  

Een ingetogen ontwerp

Camera's zijn uitstekend

Het wordt bijna saai, maar ook de camera’s van de S23 en S23 Plus zijn identiek. Wat betekent dat er een prima selfiecamera in een klein gaatje in het scherm zit, en er op de achterkant drie cameralenzen geplaatst zijn. Die horen bij een hoofdcamera, een groothoekcamera (voor extra brede foto’s en video’s) en een zoomcamera om het beeld een paar keer dichterbij te halen met beperkt kwaliteitsverlies. Handige functies dus, die je wellicht kent van de S22-serie. Na een week met de S23 Plus rondgelopen te hebben, ben ik erg tevreden over de camera’s. Zoals ik dat ook was na mijn testperiode met de S23. De foto’s en video’s van de S23 Plus zijn scherp, kleurrijk en ook in het donker lekker duidelijk. Hieronder vind je wat foto’s met de hoofdcamera.

En hieronder vind je drie series van foto’s gemaakt met van links naar rechts respectievelijk de hoofdcamera, groothoekcamera en zoomcamera. Zo zie je het verschil in wat de S23 Plus vastlegt in de verschillende cameramodi en natuurlijk de kwaliteit van de foto’s.

Wil je betere camera’s, dan kom je – inderdaad – uit bij de S23 Ultra. Die heeft een geavanceerde hoofdcamera en twee zoomcamera’s om veel verder en met betere kwaliteit in te zoomen.

View post on TikTok

Vijf jaar updates

En ja, ook de software van de S23 Plus is identiek aan de S23. En overigens ook aan de S23 Ultra. Logisch ook, want Samsung kiest op alle drie de smartphones voor de nieuwste Android-versie (Android 13) en legt hier zijn eigen OneUI-softwareschil overheen. Met die schil probeert Samsung je erg in zijn ecosysteem te betrekken. Bepaalde functies van andere Samsung-gadgets, zoals oordopjes, smartwatches en laptops, werken alleen in combinatie met een Samsung-telefoon als de S23-model. Een slimme manier om de verkopen aan te jagen, al kan Samsungs werkwijze opdringerig aanvoelen als je behalve de S23 Plus geen Samsung-apparatuur gebruikt.

De Samsung OneUI-software komt ook wat druk over, maar werkt prettig. En belangrijker: Samsung stelt vijf jaar lang beveiligingsupdates beschikbaar die je smartphone beschermen tegen (opgeloste) lekken in de Android-software. Google doet dat bijvoorbeeld ook vijf jaar voor Pixel-telefoons, Apple rolt zo’n zes jaar updates uit voor zijn iPhones. Je kunt de S23 Plus in de praktijk veilig gebruiken tot februari 2028. Dat is een fijn gedachte. Versie-updates, die nieuwe functies toevoegen en dus wat minder belangrijk zijn maar wel meer opvallen, krijg je vier jaar lang. Ook dat is netjes van Samsung.

Conclusie: Samsung Galaxy S23 Plus kopen?

De conclusie van deze Samsung Galaxy S23 Plus review is eenvoudig én lastig tegelijk. Deze smartphone is immers ‘gewoon’ een grotere versie van de S23, met alle plus- en minpunten die bij zijn kleinere broer horen. De S23 Plus is daarom een goede keuze als je de S23 te klein vindt of een grotere, premium Android-smartphone zoekt. Anderzijds is het prijsverschil tussen de S23 en S23 Plus best fors. Je betaalt 190 euro meer voor de Plus-versie en krijgt hier eigenlijk alleen een groter scherm voor terug. Wie die meerprijs niet wil betalen, is net zo goed en dus goedkoper af met de S23. Blijft over: de S23 Ultra. Met zijn prijs van 1399 euro een (prijs)klasse apart, en daarom ook voorzien van betere specificaties dan de S23 Plus. Liefhebbers zullen doorsparen voor de S23 Ultra, maar voor het grote publiek is de S23 of S23 Plus een betere keuze. Gelet op het onderlinge prijsverschil raad ik de meeste mensen dan toch de kleinere S23 aan, en belandt de S23 Plus dus toch wat tussen wal en schip. Wat niet wegneemt dat het een hele goede smartphone is waar je jaren mee vooruit kunt.

▼ Volgende artikel
Review Philips 65OLED950 – Indrukwekkende oled-tv met Ambilight
© Philips
Huis

Review Philips 65OLED950 – Indrukwekkende oled-tv met Ambilight

Het topmodel van Philips, de 65OLED950, is uitgerust met het beste oledpaneel, waarbij Philips met de P5 Dual AI-engine probeert de maximale prestaties te behalen. Daarnaast biedt dit toestel diverse speciale functies voor gamers, viervoudige Ambilight en Google TV. Maakt hij daarmee kans op een plek aan de absolute top?

Fantastisch
Conclusie

De 65OLED950 zet vol in op beeldkwaliteit, met indrukwekkende helderheid, contrast en kleuren. Tel daar de uitgebreide gamefeatures, krachtige audio en moderne smartomgeving bij op, en je krijgt een top-tv met slechts minimale kanttekeningen.

Plus- en minpunten
  • META 3-oledpaneel met record piekhelderheid
  • Vierzijdige Ambilight
  • Zeer goede beeldverwerking
  • Slimme lichtsensor voor helderheid, kleurtemperatuur, HDR en Ambilight
  • Universele HDR-ondersteuning
  • HDMI 2.1 en talrijke gamefeatures
  • Google TV met AirPlay 2
  • Knappe audio met Dolby Atmos en DTS:X
  • Soms blok- en strookvorming zichtbaar in donkere beelden
  • Slechts twee HDMI 2.1-poorten
Specificaties Philips 65OLED950/12

Adviesprijs: 3499 euro Wat: Ultra-HD 4K, 144 Hz, W-OLED-tv Schermformaat: 65 inch (164 cm) Aansluitingen: 4x HDMI (2x v2.1 48 Gbit/s, 2x v2.0 18 Gbit/s, ARC/eARC, ALLM, 4K144, VRR (AMD FreeSync, NVIDIA G-Sync Compatible), 2x usb, 1x optisch digitaal uit, 1x hoofdtelefoon, 2x antenne, 1x ethernet, wifi 6, bluetooth Extra's: HDR10, HLG, Dolby Vision, HDR10+ Adaptive, Dolby Atmos, DTS:X, Google TV, DTS Play-Fi, AirPlay 2, usb/DLNA-mediaspeler, DVB-T2/C/S2, CI+-slot, P5 Dual AI Engine, vierzijdige Ambilight Afmetingen: 1444 x 843 x 290 mm (incl. voet) Gewicht: 24,02 kg (incl. voet) Verbruik: SDR 112 kWh/1000 h (G) / HDR 163 kWh/1000 h (G)

De Philips 65OLED950/12 is nog niet leverbaar in onze regio. Zodoende is er alleen nog een adviesprijs bekend.

Design

We zien een ultradun oledscherm, geen spoor van een kader, alleen een fijne metalen rand die overvloeit in de metalen rug ter versteviging van het scherm. Verder een zwarte kunststof behuizing voor elektronica, Ambilight-leds en aansluitingen. Het design van de Philips 65OLED950 oogt nogal sober, maar wel herkenbaar. Helaas zit er geen draaivoet onder dit topmodel, maar alleen twee slanke staafvoetjes aan het uiteinde. Het scherm staat daarmee erg laag op het tv-meubel; wie een soundbar in gedachte heeft, moet daar dus rekening mee houden.

©Philips

Aansluitingen

Philips heeft niet extra uitgepakt als het aankomt op de aansluitingen. Dat betekent vier HDMI-poorten, maar slechts twee die 48 Gbit/s bandbreedte leveren voor high-end gaming in 4K120. Voor een topmodel vinden we dat aan de magere kant, zeker omdat Philips met een aantal features nogal uitgesproken op gamers mikt. Bovendien zit op een van de 4K120-compatibele poorten de ARC/eARC-functie, waardoor gamers met een soundbar nog maar één HDMI 2.1-poort overhouden.

De OLED950 ondersteunt ALLM en VRR, zowel via AMD FreeSync als NVIDIA G-Sync. De input-lag moet concurrenten van LG en Samsung helaas laten voorgaan, maar met 15,3 ms (4K60) en 7,8 ms (2K120) heb je eigenlijk niets te klagen: dat zijn prima cijfers. De tv heeft een enkelvoudige tv-tuner. Sluit externe usb-opslag aan via een van de twee usb-poorten en je kunt live televisie opnemen en/of pauzeren. Verder zijn een optisch-digitale audio-uitgang en een hoofdtelefoonaansluiting aanwezig.

©Eric Beeckmans

Vierzijdige Ambilight

Vorig jaar kreeg het OLED-topmodel Ambilight Plus, een nieuwe versie met 2D-effect. Die optie is verhuisd naar het top miniLED-model (MLED950). Deze OLED950 kreeg er een vierzijdige, klassieke Ambilight voor terug. Over de jaren zijn er talrijke opties bij Ambilight gekomen, waardoor het niet alleen erg veelzijdig, maar ook zeer gemakkelijk en uitgebreid te personaliseren is.

Deze vierzijdige versie is vooral leuk aan de muur. Maar geen nood, staat de tv op een meubel dan kun je de onderste zijde eventueel dimmen of zelfs volledig uitschakelen. Je kunt instellen hoe Ambilight moet reageren als je erg donkere content bekijkt, en via de lichtsensor kan Ambilight zijn helderheid aanpassen op basis van het omgevingslicht. Daarnaast heb je ruime opties om de dynamiek en stijl aan te passen. Voor gamers is er zelfs een specifieke, zeer reactieve modus. Je kunt Ambilight ook gebruiken als Lounge-licht, als wekker of als zachte sfeer om bij te gaan slapen. Al die zaken zitten in de Ambilight Suite-app.

©Philips

Beeldverwerking

Welke content je ook bekijkt, een minimale beeldverwerking is bijna altijd vereist. De Dual P5 AI Engine kwijt zich uitstekend van die taken. Live 1080i-inhoud deinterlacet hij prima, zodat gekartelde randen goed vermeden worden. Ruisonderdrukking en upscaling brengen elk beeld in goede kwaliteit naar 4K. Wie bij het upscalen een beetje extra scherpte wenst, activeert 'textuurverbetering' of zet de scherpte iets hoger.

De processor is zo slim dat hij binnen een beeld de scherpte op verschillende manieren kan aanpassen, afhankelijk van wat er in beeld staat. Zo vermijdt hij te weinig, maar ook te veel scherpte te gebruiken. Wie nog 576p aanlevert, bijvoorbeeld via een oude dvd-speler, moet wel opletten: daar gaat de textuurverbetering toch wat te enthousiast te werk, waardoor het allemaal wat kunstmatig oogt.

Compressieruis (blokvorming) en kleurstroken in zachte gradiënten werkt de processor goed weg, zelfs zonder detail te maskeren. Alleen de moeilijkste gevallen blijven weerstand bieden. Wil je de rijke kleuren van HDR ook in SDR zien? Dan kan je Gamut Optimization gebruiken. Die feature maakt kleuren van SDR-beelden intenser, maar vermijdt huidskleuren overmatig te boosten. We zagen in de test toch een licht effect op huidstinten, maar dat bleef goed binnen de grenzen van wat we oké vinden.

Een motionstijl selecteren is een persoonlijke keuze, maar Philips levert erg goede motion interpolatie die filmbeelden enorm vloeiend kan maken. Wil je toch liever het origineel, met wat cinematische judder, maar wil je voor sport wel vloeiende beelden, activeer dan AI Sports Optimization. Voor films blijft dan jouw geselecteerde motionstijl actief (bijvoorbeeld 'Echt Cinematisch'), terwijl voor sport wel meer motion interpolation wordt gebruikt om een vloeiende weergave te garanderen.

Vergeet zeker de lichtsensor niet te activeren (Ambient Intelligence). Die kan helderheid, donkere details en HDR-weergave optimaliseren op basis van het omgevingslicht. De kleurtemperatuur houden we liever zelf onder controle, dus die optie laten we uitgeschakeld.

©Eric Beeckmans

Speciaal voor gamers

De krachtige P5 Dual AI Engine zet Philips ook in om gamers iets extra's te bieden. Via de Game Bar zie je niet alleen nuttige info, waaronder een fps-indicator (frames per second), je kunt ook behoorlijk ingrijpen op de weergave. Voor shooters is het handig dat je schaduwen beter kunt uitlichten; dat maakt het voor tegenstanders lastiger om zich te verstoppen.

De Edge Enhancer gaat nog een stap verder. Daarmee accentueer je de randen van alle objecten in het spel. En met de kleurfilter kun je bepaalde kleuren wegfilteren. Misschien vind je dat valsspelen, maar die opties kunnen het spel ook toegankelijker maken. Nog zoiets is de optie om de minimap te selecteren, uit te vergroten en een willekeurige plek op het scherm te geven.

De Game Bar biedt je tien profielen, zodat je de instellingen voor een aantal games kunt bewaren en met één klik weer kunt oproepen. Sterker nog, voor een select aantal populaire games kan de AI zelf detecteren wanneer je het opstart en het corresponderende profiel selecteren.

Record piekhelderheid

Philips gebruikt de WOLED-panelen van LG Display, en koos voor de OLED950 het gloednieuwe META3-oledpaneel. Dat paneel zagen we al in de LG G5, dus we verwachten een indrukwekkende piekhelderheid. En Philips stelt niet teleur: het 10%-venster gemeten in de bijzonder accuraat gekalibreerde Filmmaker Mode HDR toont 2204 nits, terwijl je op het volledig witte scherm nog steeds 376 nits mag verwachten. Het kleurbereik blijft nipt onder de 100% P3 – een fantastisch resultaat.

Dat zijn uitstekende waarden die nauw aansluiten bij die van de LG G5 en deze Philips meteen aan de top plaatsen. Uiteraard kun je in de HDR Kristalhelder-modus iets meer halen, maar ook in Filmmaker Mode heeft de OLED950 nog wat extra te bieden. Met de Peak Light Boost geactiveerd analyseert de AI-processor het beeld en kan hij in spurtjes van 15 seconden de piekhelderheid nog iets boosten, tot net geen 4000 nits op het 2%-venster. Dat is ronduit indrukwekkend, ook al zal de tv dat zelden nodig hebben.

De SDR Filmmaker Mode bleek bijzonder goed gekalibreerd: alle afwijkingen vielen ruim binnen de grens van wat als niet-zichtbare afwijkingen wordt geclassiciceerd. Er is voldoende schaduwnuance, maar in sommige donkere beelden zagen we nog wat hinderlijke blokvorming of strookvorming. Het anti-kleurstrookfilter weet dat gelukkig vrij goed weg te poetsen, maar het blijft een punt waar Philips aan moet werken.

©Philips

Troeven uitspelen

In de HDR Filmmaker Mode kan de OLED950 echt zijn troeven ten volle uitspelen. De kalibratie is bijzonder goed, zodat beelden de intentie perfect weergeven. Kleuren zijn zelfs in heel heldere tinten nog duidelijk, en de processor bewaakt de weergave van witnuances met AI-Adaptive tonemapping. Ook hier zien we echter een lichte neiging tot strookvorming in heel donkere beelden.

Veruit een van onze favoriete features is de Specular Highlights-instelling. Die geeft de helderheid van kleine fonkelende lichtaccenten zoals juwelen, sterren of kleine reflecties een extra zetje. Dat geeft het beeld nog meer dimensie en voegt een vleugje realisme toe.

Stevige audiokwaliteit

Opvallend: er is geen Bowers & Wilkins-logo te bespeuren dit jaar. Philips keert terug naar een eigen oplossing. De luidsprekers zitten onderaan achter het scherm en zijn zodoende naar onderen gericht. Achterop in de rug zit een stevige woofermodule verwerkt. De opstelling is goed voor 70 watt audiovermogen en ondersteunt Dolby Atmos en DTS:X.

Echte hoogte-effecten zijn uiteraard nauwelijks te bespeuren; downfiring luidsprekers zijn daar niet ideaal voor. Maar de OLED950 levert wel stevig wat volume, met een goede sterke baslijn en een gebalanceerde klank. Alleen bij heel hoge volumes laat de woofer ook het chassis wat trillen. De audiopresets geven je voldoende keuze om muziek of film wat extra punch te geven, of je kunt vertrouwen op de AI-preset om dat voor jou te doen, al vonden we dat resultaat vaak wat te scherp.

Google TV voor al je entertainment

Philips is voor het grootste deel van de line-up overgeschakeld op Titan OS, maar deze OLED950 gebruikt nog steeds Google TV. De krachtige chipset garandeert een vlotte ervaring, en dankzij een uitgebreid app-aanbod, content-aanbevelingen per categorie, Google Cast en AirPlay2 is deze tv helemaal klaar voor modern gebruiksgemak. Voor meer detail verwijzen we je naar het artikel over Google TV.

©Dean Wu | Philips

Philips vernieuwde vorig jaar de afstandsbediening en die versie blijft behouden. Het is een slank design met ingebouwde oplaadbare batterij (via usb-c) en lage profieltoetsen met een zuivere, lichte aanslag. De kanteltoetsen voor volume en kanaal voelen eerst wat onhandig aan, maar wennen snel. De toetsen zijn verlicht, en Philips gebruikt dat om op handige wijze een numeriek toetsenbord te verbergen. Druk op de 123-toets (tussen volume en kanaal) en op de plaats van de D-pad lichten de cijfertoetsen op.

Conclusie

Voor het 2025-topmodel week Philips af van zijn gebruikelijke strategie. Geen opvallend design meer, geen Bowers & Wilkins-audio. Er is volop ingezet op beeldkwaliteit, en dat is Philips uitstekend gelukt. Alleen bij sommige donkere beelden kan wat strook- of blokvorming zichtbaar blijven. Maar met een record-piekhelderheid, prachtig contrast, ruim kleurbereik, knappe beeldverwerking en een slimme lichtsensor levert de 65OLED950 bijzonder mooie beelden.

Gamers krijgen een uitgebreide set features en lage input-lag. De eigen audio-oplossing levert krachtige klanken, en Google TV, met Google Cast en AirPlay 2, zorgt voor een moderne smart tv-omgeving. Om het af te maken is de OLED950 uitgerust met vierzijdige Ambilight die je helemaal naar smaak kunt instellen.

▼ Volgende artikel
Amazon Prime Days 2025: tijd om de allerbeste deals te scoren!
© Amazon
Huis

Amazon Prime Days 2025: tijd om de allerbeste deals te scoren!

Amazon Prime Days 2025 is gestart, en de deals zijn scherper dan ooit. Van streamingsticks en e-readers tot topkoptelefoons en bluetoothspeakers: dit zijn de techaanbiedingen die je niet mag missen. Pak je voordeel voor het te laat is!

Tip: Amazon Prime Day is een paradijs voor koopjesjagers, maar tussen al die verleidelijke aanbiedingen is het slim om met een plan te werk te gaan. In dit artikel laten we je zien hoe je gericht shopt, de beste deals eruit pikt en je budget onder controle houdt. Van slimme voorbereiding tot het juiste aankoopmoment – zo haal je het maximale uit Prime Day, zonder spijt achteraf.

Juli betekent bij Amazon nog maar één ding: Prime Days. Wat ooit begon als een eendaagse jubileumactie, is inmiddels uitgegroeid tot een mondiaal koopfestijn dat zich kan meten met Black Friday. In 2025 gaat Amazon nog een stap verder: voor het eerst duurt Prime Day maar liefst vier dagen: van dinsdag 8 tot en met vrijdag 11 juli. Prime-leden krijgen exclusieve toegang tot tienduizenden aanbiedingen, verdeeld over Prime Day-deals per categorie en tijdelijke zogeheten 'Lightning deals'.

Wat de Amazon Prime Days uniek maakt, is niet alleen de schaal, maar ook de timing. Waar andere uitverkoopmomenten zich concentreren rond de feestdagen, biedt Prime Day een zomerboost voor iedereen die slim wil upgraden – van tech tot tuin, van fashion tot fitness. En dankzij Amazons internationale bereik doen grote merken volop mee. Voor de koopjesjager is dit het hoogseizoen. Dat het vakantiegeld pas gestort is, is uiteraard een leuke bijkomstigheid.

©Todorov Oleksand 0990200217

Klik, koop, klaar

Tussen het gigantische aanbod hebben we acht techpareltjes gevonden die je vandaag tegen opvallend scherpe prijzen vindt. Nuttige gadgets, maar stuk voor stuk ook echte kwaliteitsproducten die het leven nét even slimmer, sneller of leuker maken.

Fire TV Stick HD – nu voor € 19,99

Voor wie gewoon Netflix en YouTube wil streamen zonder gedoe. Deze compacte stick tovert elke 'domme' tv om tot een smart-tv en werkt naadloos met Alexa. Met een korting van meer dan 40 procent is dit een van de voordeligste streaming-oplossingen van dit moment.

Fire TV Stick 4K Max – nu voor € 43,99

De 4K Max is het grote broertje van de HD-variant hierboven. Denk: krachtiger processor, snellere interface en support voor Dolby Vision en Atmos. Ideaal voor wie een modernere tv heeft en zijn beeldkwaliteit volledig wil benutten.

©Amazon

Beats Solo 4 – nu voor € 122,-

Deze stijlvolle koptelefoon biedt 50 uur batterijduur, een gebalanceerde sound en moderne usb-c-oplaadmogelijkheid. Hij zit comfortabel, is inklapbaar en ideaal voor onderweg. Voor wie geen noise cancelling nodig heeft, is dit een solide keuze – en vandaag krijg je liefst 47 procent korting.

Apple AirPods Pro 2 – nu voor € 199,-

De AirPods Pro 2 combineren kraakhelder geluid met slimme functies als actieve ruisonderdrukking en Spatial Audio. Naadloze integratie met Apple-apparaten maakt dit dé keuze voor iPhone-gebruikers. Tijdens de Prime Days krijg je een zeldzame Apple-korting van 29 procent.

Sonos Era 100 – nu voor € 179,-

Deze compacte smart speaker levert kamervullend geluid met heldere middentonen en stevige bas. Bluetooth, wifi, AirPlay: het zit er allemaal op en aan. En het minimalistische design past naadloos in elk interieur. Vandaag veel voordeliger – een kans die je niet vaak krijgt van Sonos.

Ring Battery Video Doorbell – nu voor € 59,99

Slimme beveiliging begint bij de voordeur. Deze draadloze deurbel van Ring geeft je direct meldingen en livebeeld als iemand aanbelt. Installeren is eenvoudig en je hoeft niet te boren of draden te trekken. Voor minder dan 60 piek koop je vandaag een veiliger gevoel.

Soundcore Motion X600 – nu voor € 129,99

Een robuuste bluetoothspeaker met 3D-surroundsound, IPX7-waterdichtheid en 50 watt aan vermogen. Of je nu aan het zwembad ligt of een tuinfeest geeft, dit is je vriend. De dikke korting maakt het plaatje compleet.

TP-Link Deco BE65 Wi-Fi 7 Mesh (3-pack) – nu voor € 459,-

Supersnel internet in elke hoek van je huis? De Deco BE65 maakt het waar. Met ondersteuning voor wifi 7, tri-band snelheid tot 5760 Mbit/s en vier 2,5G-poorten is dit mesh-systeem klaar voor zware netwerklasten: van 8K-streaming tot gelijktijdig gamen op meerdere apparaten. Nu met 54 procent korting!

©Amazon

Vergelijk prijzen via Kieskeurig

Als je een deal ziet met een leuke korting, betekent dat trouwens niet automatisch dat dit ook de absolute laagste prijs is. Het is daarom belangrijk om er niet direct van uit te gaan dat een deal op Amazon ook daadwerkelijk het allergoedkoopst is. Check daarom altijd even de geadverteerde Prime Days-prijs met andere aanbieders via een vergelijker als Kieskeurig. Op die manier kun je zien of je het product wellicht ergens anders voor een lagere prijs kunt vinden.

Heb jij echt de beste deal te pakken?

Controleer het op Kieskeurig!