© PXimport

5 tips voor Amazon Alexa

Geplaatst: 2 oktober 2017 - 06:35

Aangepast: 14 december 2022 - 11:38

Rens Blom

De bekende digitale spraakassistenten van onder meer Google en Apple zijn veelvuldig in het nieuws omdat ze steeds beter worden. En zo ontstaan er meer en meer mogelijkheden, maar gebruik ze ook écht? Met deze 5 tips voor Amazon Alexa laten we zien wat een spraakassistent kan… en dat is meer dan je denkt.

Amazon Alexa

1 Houd je gezondheid bij

Een mooie Alexa-koppeling is die met Fitbit, waardoor de spraakassistent je aan de hand van de Fitbit-app (en gekoppelde wearable) vertelt hoe het met je gezondheid gaat. Installeer de benodigde ‘skill’, link je Fitbit-account aan Alexa en vraag vervolgens ‘Alexa, ask Fitbit how I’m doing today’ om een overzicht te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld ook vragen hoe goed (of slecht) je geslapen hebt; ‘Alexa, ask Fitbit how I slept last night’.

2 Smartphone vinden

Heb je een Echo-speaker in huis en raak je je smartphone regelmatig kwijt? Maak dan een account aan bij TrackR zet de app (iOS of Android) op je smartphone. Je vraagt daarna met ‘Alexa, ask TrackR to find my phone’ de laatst bekende locatie. Heb je daar niet genoeg aan of bevindt je toestel zich in huis, vraag dan ‘Alexa, ask TrackR to ring my phone’, waarna je smartphone onophoudelijk geluid maakt tot je de app opent. Als je geen Echo hebt, kun je een ander apparaat gebruiken.

Media has no description

© PXimport

3 Bestuur Plex

Gebruik je Plex, een van de populairste mediaserver-tools voor thuisgebruik? Zet je foto’s, video’s en muziek op je Plex-server en je kunt het op al je apparaten bekijken/beluisteren, variërend van tablet, smartphone en computer tot smart-tv en gameconsole. Plex heeft zelfs integratie met Alexa. Installeer de ‘skill’ en je kunt Alexa vragen om Plex acties uit te laten voeren of antwoord te geven op vragen. Zeg bijvoorbeeld ‘Alexa, ask Plex to change my player to (apparaat)’ of ‘Alexa, ask Plex to play season 5, episode 4 of House of Cards’.

4 Bluetooth-speaker

Nog een leuke optie voor eigenaren van een Echo: gebruik hem als muziekspeaker. Koppel van tevoren je favoriete muziekstreamingsdienst en zeg vervolgens ‘Alexa, Bluetooth’ om de Echo met je mobiele apparaat te kunnen verbinden. Daarna kun je muziek aanzetten, met de hand of via spraakbesturing. Zeg bijvoorbeeld: ‘Alexa, play music by The Weeknd’ of ‘Alexa, play my dance playlist’ of ‘Alexa, play some blues’. Leuk voor op een feestje, want het geluid uit de Echo (Dot) doet niet onder voor de gemiddelde bluetooth-speaker.

Media has no description

© PXimport

5 In slaap vallen

Moeite met slapen? Alexa helpt je maar wat graag om in slaap te komen door slaap- en omgevingsgeluiden af te spelen. Voortkabbelende golven, onweer, achtergrondgeluid van pratende mensen… het aanbod is groot. Je hoeft alleen maar te zeggen ‘Alexa, help me sleep’ en een keuze te maken. Je kunt ook een timer instellen zodat het geluid na een aantal minuten stopt, zodat het niet de hele nacht onnodig doorgaat. Zeg daarvoor bijvoorbeeld ‘Alexa, set a sleep timer for ten minutes’. Deze commando’s werken natuurlijk ook met de Echo-speakers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000