5 dingen die erop duiden dat je datalimiet te laag is
Bij het afsluiten van een abonnement is het lastig om van tevoren in te schatten hoeveel data je zult gaan verbruiken. Hier bespreken we een aantal dingen die erop duiden dat je datalimiet te laag is.
De ene maand heb je meer data nodig dan de andere. Als je een paar weken gaat kamperen verbruik je waarschijnlijk meer data dan wanneer je een tijd thuis werkt. Maar over het algemeen hebben mensen een redelijk vast patroon van dataverbruik. Als je jezelf herkent in een aantal van de volgende dingen, is het waarschijnlijk tijd om je datalimiet te verhogen. Lees ook: Zo blijf je onder je datalimiet op je Android-apparaat.
Constant je dataverbruik controleren
Het is echt niet nodig om telkens wanneer je je e-mail binnengehaald hebt of een website geladen hebt obsessief je dataverbruik te checken, ook al is je datalimiet laag. Je telefoon heeft namelijk een functie waarmee je een limiet kunt instellen die onder je daadwerkelijke datalimiet zit. Zodra je deze limiet bereikt, krijg je een waarschuwing zodat je weet dat je moet gaan opletten. Pas dan is het nodig om je verbruik regelmatig te controleren. Let voordat je de waarschuwing krijgt gewoon een beetje op wat je doet.
Overmatig gebruik van wifi-hotspots
Als je bijna uitsluitend van een aantal specifieke horecagelegenheden gebruik maakt omdat ze gratis wifi bieden, dan is dat een teken dat je obsessief met je dataverbruik bezig bent. Natuurlijk bevalt het ene restaurant of café je beter dan het andere, maar als de belangrijkste reden om daar te vertoeven de wifi is in plaats van de sfeer en de versnaperingen, dan is er wel degelijk iets mis.
Liever gewoon bellen dan videobellen
Videobellen is leuk, maar ook een luxe voor mensen met een te lage datalimiet. Als je jezelf erop betrapt dat je videogesprekken weigert en op de traditionele manier terugbelt wanneer je geen wifi hebt, dan kan het tijd zijn om je datalimiet te verhogen. Videogesprekken vreten inderdaad data, maar het is toch jammer om een dierbare niet te kunnen zien omdat je toevallig onderweg bent.
Liever SMS'en dan WhatsApp gebruiken
Als je apps zoals WhatsApp gebruikt, kun je eindeloos berichten en afbeeldingen versturen zonder dat ze meetellen als sms of mms. Dit is bijvoorbeeld handig als je op vakantie in het buitenland bent en liever geen dure sms'jes wilt versturen waarvoor je per stuk moet betalen, of als je een abonnement hebt met een limiet op SMS-berichten. Maar niet als er geen wifi beschikbaar is, want dergelijke apps maken gebruik van data om je berichten te versturen. Emoji, foto's en zelfs berichten met alleen wat tekst verbruiken data. Dus als je datalimiet te laag is ben je waarschijnlijk eerder geneigd om sms'jes te sturen dan WhatsApp-berichten.
Een afkeer van streamen en downloaden
Je bent erg beschermend bezig ten opzichte van je dataverbruik, omdat je weigert je kostbare data te verspillen aan amusement. Zo ben je altijd te laat omdat je voordat je vertrekt nog even een paar muzieknummers of updates op je telefoon moet zetten. Je weigert dat leuke filmpje op YouTube waar je het met je vrienden over hebt op je eigen telefoon te laten zien, en spoort iemand anders in je groep aan om het op te zoeken.
Herken je jezelf hierin? Dan is het misschien tijd om je abonnement aan te passen!