Dít zijn de 5 beste draadloze opladers van dit moment
Pas als je hem gaat gebruiken, merk je hoe handig hij is: een draadloze oplader. Geen gedoe meer met kabels en stekkers: je legt je telefoon of smartwatch gewoon neer en opladen maar. Bij het aanschaffen van zo’n hightech oplader wil je natuurlijk wel een weloverwogen keuze te maken, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. ID.nl praat je bij.
In dit artikel krijg je antwoord op de volgende vragen: • Wat zijn draadloze opladers? • Wat zijn de voordelen van draadloos opladen? • Waar moet je op letten bij aanschaffen van een draadloze lader? • Wat is Qi? Daarnaast geven we je ook nog vijf kooptips. Kortom: na het lezen van dit artikel ben jij weer helemaal in charge! 😉
Lees ook: Met deze tips laad je je smartphone veilig en efficiënt op
Wat zijn draadloze opladers?
Draadloze opladers maken gebruik van elektromagnetische velden om stroom over te brengen van het laadstation naar je apparaat. In plaats van een kabel aan te sluiten, plaats je eenvoudigweg je smartphone, horloge of oordopjes op het laadoppervlak en let the magic begin.
Voor de duidelijkheid: je hebt nog wel een kabel nodig om de oplader zelf van stroom te voorzien, maar met een draadloze oplader hoef je niet meer een kabeltje in je smartphone te steken.
Wat zijn de voordelen van draadloos opladen?
Draadloos opladen biedt verschillende voordelen, zoals:
Handig - Het is gewoon erg handig. Plaats je smartphone, EarPods of smartwatch op het laadstation en het opladen begint zonder gedoe met kabels. Bovendien kun je er diverse apparaten mee opladen, waardoor je maar één lader nodig hebt.
Snel opladen - Sommige draadloze opladers bieden snellere oplaadmogelijkheden dan traditionele laders, waardoor je je elektronische apparaten sneller kunt gebruiken.
Minder slijtage - Draadloze opladers hebben geen fysieke stekkers meer die je steeds in de oplaadpoort van apparaten hoeft te steken. Eruit trekken hoeft ook niet meer. Hierdoor is de kans op slijtage en beschadiging veel kleiner.
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een draadloze lader?
Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt bij het aanschaffen van een draadloze oplader, is het belangrijk om op de volgende factoren te letten.
Qi-certificering
Kijk of de draadloze lader Qi-gecertificeerd is. Qi is de standaard voor draadloos opladen en zorgt ervoor dat het laadstation voldoet aan bepaalde kwaliteit- en veiligheidsnormen. Online vind je soms voor slechts een tientje al draadloze opladers, maar deze zijn vaak niet Qi-gecertificeerd en dus minder goed beveiligd tegen oververhitting of technische schade aan je apparaat.
Lees ook: Alles over draadloos opladen met de Qi-standaard
Juiste ondersteuning
Controleer of de draadloze lader wel werkt met jouw apparaten. Niet alle smartphones, oordopjes of smartwatches ondersteunen draadloos opladen. Je kunt dit terugvinden in de specificaties of op de website van de fabrikant.
©Olga Yastremska, New Africa, Afr
Snelheid
Draadloze opladers verschillen in oplaadsnelheid. Als je op zoek bent naar snellere oplaadmogelijkheden, kies dan voor een model dat snelladen ondersteunt en vergeet niet te controleren of jouw apparaat dit ook ondersteunt.
Ontwerp en formaat
Hoe wil je de lader gebruiken? Is jouw telefoon snel leeg en wil je tijdens het opladen je mobiel graag gebruiken om een serie te kijken? Sommige modellen hebben een staande houder. Gebruik je de lader alleen ’s nachts? Dan is een plat model handiger. Kies een ontwerp dat past bij jouw voorkeuren.
Extra functies
Sommige draadloze opladers hebben extra functies, zoals ingebouwde koeling, led-indicatoren, of zelfs meervoudige laadstations zodat je meerdere apparaten tegelijk kunt opladen.
Lees ook: De beste draadloze opladers voor in de auto
Top 5 draadloze opladers van 2024
Anker Wireless Charger PowerWave Pad
Deze contactloze oplader laadt heel goed op vanwege zijn krachtige 15W oplaadcapaciteit. De MultiProtect-functionaliteit voorkomt onder meer oververhitting en overstroom zodat je veilig kunt opladen. Verder biedt de oplader snelle draadloze oplaadmogelijkheden voor diverse apparaten, inclusief MagSafe-ondersteunende toestellen.
🔋 Onder andere verkrijgbaar bij Bol
Belkin Boost Up
De Belkin Boost Up draadloze oplader steekt er bovenuit dankzij zijn snelle laadsnelheid, compatibiliteit met verschillende telefoons, elegant ontwerp en extra aandacht voor veiligheid. Dankzij de antislip-afwerking blijven zelfs gladde telefoons stevig op hun plaats tijdens het opladen. Heb je een hoesje om je telefoon? Zolang er geen metaal in zit en het hoesje niet dikker is dan 3 mm, is dat geen probleem. Beschikbaar voor ontzettend veel verschillende soorten en merken apparaten.
Samsung Wireless Charger Stand
In deze draadloze oplader van Samsung zit een compacte led-indicator die aangeeft of je mobiel daadwerkelijk aan het opladen is. Bovendien voorkomt een kleine ingebouwde ventilator oververhitting. Ondanks dat het een lader van Samsung is, kun je hem ook gebruiken voor veel verschillende smartphones en smartwatches van andere merken.
Innova Draadloze QI-snellader 15W
Deze lader van Innova heeft een indrukwekkend vermogen van 15 watt, waarmee hij tot de snelste laders op de markt behoort. Het design lijkt van glas, waardoor deze lader er luxe uitziet. Erg handig: je kunt de lader voor diverse smartphones gebruiken.
🔋 Onder andere verkrijgbaar bij Bol
Zens QI 4in1 Stand
Deze 4-in-1 lader van Zens is alleen te gebruiken voor de iPhone 8 of nieuwer. Hij laadt draadloos je iPhone in staande positie op, zodat je geen oproepen of meldingen mist. Ook je AirPods worden draadloos opgeladen, terwijl de MFi-gecertificeerde stick de Apple Watch in slaapmodus oplaadt (MFi staat voor Made For iPhone/iPad). Eventueel zou je via de ingebouwde usb-poort nog een vierde apparaat kunnen opladen.
🔋 Onder andere verkrijgbaar bij Bol
Voor bij je nieuwe draadloze oplader 👇
(en ze kosten niet meer dan 700 euro!)
5 Toptelefoons die draadloos opladen ondersteunen
Powered by Kieskeurig.nl