Alles weer schoon na je raclette-feestje
Als iedereen heeft genoten van de raclette, is het tijd om op te ruimen en schoon te maken. Niet ieders favoriete klusje, maar met onze tips is alles zo weer aan kant!
Raclette-apparaat schoonmaken
Als je klaar bent met de raclette en iedereen is voldaan, wil je misschien zo snel mogelijk je raclette-apparaat schoon en in de kast hebben. Helaas zul je wat geduld moeten hebben, want dit soort funcooking-apparaten moet je echt even laten afkoelen voordat je ze kunt schoonmaken. Aangebakken stukjes kaas worden vaak hard, en met een klein houten spateltje kun je ze makkelijk lossteken voordat je de plaat reinigt.

De pannetjes kunnen na afkoelen in een sopje, waarna je ze goed afdroogt. De bakplaat zelf kun je vaak met een vochtige microvezeldoek schoonmaken. Kijk uit met schoonmaakspray, want die is lang niet altijd geschikt. Check eventueel de gebruiksaanwijzing om te zien wat de fabrikant aanbeveelt.
Geurtjes zijn snel weg
Na het eten kan er een beetje vettige geur blijven hangen in de kamer waar je hebt gegeten. Een pannetje natuurazijn op het fornuis kan dan helpen geurtjes te verdrijven, zeker als je daarna even goed ventileert. In de winter is dat niet zo prettig omdat de temperaturen dan laag zijn, dus houd deuren richting andere kamers zo veel mogelijk gesloten.
Wil je meer video’s zien, abonneer je het op het YouTube-kanaal van ID.nl
Lekker met left-overs
Heb je raclettekaas over? Gooi die dan niet weg! Het is kaas die heel makkelijk smelt en een stevige smaak heeft, dus prima geschikt in een tosti, op een pizza of om een ovenschotel mee te gratineren. Gerechten met veel vet erin zijn lekker om te combineren met wat zuurs, zoals augurkjes of bijvoorbeeld zuurkool. Of aardappelpuree in de oven en dan raclettekaas erover: heerlijk! Zo heb je nog langer plezier van jouw raclette.
Powered by
