Alles weer schoon na je raclette-feestje

Alles weer schoon na je raclette-feestje

Geplaatst: 18 december 2022 - 13:06

Aangepast: 22 december 2022 - 10:30

Saskia van Weert

Als iedereen heeft genoten van de raclette, is het tijd om op te ruimen en schoon te maken. Niet ieders favoriete klusje, maar met onze tips is alles zo weer aan kant!

Raclette-apparaat schoonmaken

Als je klaar bent met de raclette en iedereen is voldaan, wil je misschien zo snel mogelijk je raclette-apparaat schoon en in de kast hebben. Helaas zul je wat geduld moeten hebben, want dit soort funcooking-apparaten moet je echt even laten afkoelen voordat je ze kunt schoonmaken. Aangebakken stukjes kaas worden vaak hard, en met een klein houten spateltje kun je ze makkelijk lossteken voordat je de plaat reinigt.

Alles weer schoon na je raclette-feestje-24775084

© doupix

De pannetjes kunnen na afkoelen in een sopje, waarna je ze goed afdroogt. De bakplaat zelf kun je vaak met een vochtige microvezeldoek schoonmaken. Kijk uit met schoonmaakspray, want die is lang niet altijd geschikt. Check eventueel de gebruiksaanwijzing om te zien wat de fabrikant aanbeveelt.

Geurtjes zijn snel weg

Na het eten kan er een beetje vettige geur blijven hangen in de kamer waar je hebt gegeten. Een pannetje natuurazijn op het fornuis kan dan helpen geurtjes te verdrijven, zeker als je daarna even goed ventileert. In de winter is dat niet zo prettig omdat de temperaturen dan laag zijn, dus houd deuren richting andere kamers zo veel mogelijk gesloten.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je het op het YouTube-kanaal van ID.nl

Lekker met left-overs

Heb je raclettekaas over? Gooi die dan niet weg! Het is kaas die heel makkelijk smelt en een stevige smaak heeft, dus prima geschikt in een tosti, op een pizza of om een ovenschotel mee te gratineren. Gerechten met veel vet erin zijn lekker om te combineren met wat zuurs, zoals augurkjes of bijvoorbeeld zuurkool. Of aardappelpuree in de oven en dan raclettekaas erover: heerlijk! Zo heb je nog langer plezier van jouw raclette.

0

Powered by

logo

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000