Waar voor je geld: 5 goede houtskoolbarbecues van max 500 euro

© Lars

Waar voor je geld: 5 goede houtskoolbarbecues van max 500 euro

Geplaatst: 18 mei 2024 - 16:06

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een goede houtskoolbarbecue waarmee je lekkere gerechten kunt bereiden? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken barbecues bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 500 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Weber Original Kettle E-5730

Zoek je een betrouwbare barbecue waarmee je voor een ruim gezelschap eten kunt klaarmaken? Dit model van Weber is hiervoor uitermate geschikt. De E-5730 heeft een diameter van 57 centimeter. Daar kun je dus behoorlijk wat etenswaren op kwijt. Door de hoge bouwkwaliteit weegt deze barbecue ruim 17 kilo. Gelukkig bevat het onderstel twee wielen, waardoor je dit kooktoestel evengoed makkelijk kunt verplaatsen.

Via een handige haak hang je het robuuste deksel aan de zijkant van de ketel. Zo heb je tijdens het grillen beide handen vrij. Zodra je het deksel op de barbecue plaatst, houd je met behulp van de geïntegreerde thermometer nauwlettend de temperatuur in de gaten. Het aanwezige handvat bevat twee ophangmogelijkheden, zodat je snel kookgerei bij de hand hebt. Weber belooft dat de ketel en het deksel minimaal tien jaar niet doorroesten. Gebeurt dat wel, dan heb je recht op garantie. De productdoos bevat verder onder meer een asopvangbak en grillrooster.

0

Powered by

logo

Boretti Terzo

De betaalbare Boretti Terzo is een lichtgewicht houtskoolbarbecue die je makkelijk kunt meenemen. Ideaal voor op het strand, in het park of op de camping! Zet dit apparaat van 57 × 39 × 52 centimeter met behulp van twee hittebestendige handgrepen op de beoogde plek, zoals op de grond of tafel. Het kookoppervlak bedraagt 39 × 29 centimeter. Dat is voldoende om voor enkele personen te kokerellen.

Je plaatst de briketten in een uitneembare lade, waarna je op twee roosters kunt grillen. Met een ventilatierooster regel je eigenhandig de luchtstroom en temperatuur. In het deksel zit een thermometer, waardoor je op elk moment de temperatuur kunt aflezen. Na een geslaagde barbecuesessie leeg je de asla boven de prullenbak. Laat je de Terzo buiten staan? Bescherm het kooktoestel dan met deze bijpassende hoes. Door de inklapbare poten berg je de barbecue overigens net zo makkelijk op in een schuur, garage of caravan.

0

Powered by

logo

Boretti Carbone

Met de Boretti Carbone kun je comfortabel barbecueën. Dit apparaat heeft namelijk een riant grilloppervlak van 56 × 42 centimeter. Handig is dat je op de inklapbare bijtafel diverse zaken kwijt kunt, zoals ingrediënten en kookaccessoires. Het onderstel bevat ook nog eens een plank voor het tijdelijk stallen van grotere spullen. Dankzij de ruime opbergmogelijkheden heb je alle benodigdheden bij de hand. Er is zelfs een flesopener ingebouwd! Als het deksel is opengeklapt, plaats je gare etenswaren op het warmhoudrek. Nuttig voor het geval er (te) veel eten tegelijk klaar is.

De Carbone is met een omvang van 114 × 67 × 109 centimeter relatief groot. Het onderstel heeft twee wielen. Til de barbecue via het handvat iets op en rijd hem daarna naar een geschikte (zonnige) plek. Je plaatst de briketten via een klepje in de barbecue. Er is verder een opvallende hendel aanwezig. Wanneer je hier aan draait, kun je het kolenrek in hoogte verstellen. Op die manier kun je de temperatuur nauwlettend reguleren. Tot slot heeft de zijkant ook nog twee luchtroosters. Laat je de Carbone enige tijd buiten staan, dan komt deze los verkrijgbare hoes goed van pas.

0

Powered by

logo

Lees ook: 🔥 Barbecueën als een pro: 10 tips om een grillmeester te worden

The Bastard Compact

Vergeleken met veel andere kamado-barbecues valt de prijs van dit compacte exemplaar alleszins mee. Wegens de dikke keramische kuip kun je de temperatuur heel precies reguleren. De The Bastard Compact is een tafelmodel met een diameter van 33 centimeter. Het product leent zich bijvoorbeeld goed voor wie met een partner of gezin in een knusse opstelling wil barbecueën, zoals op een balkon of dakterras. De fabrikant levert accessoires mee, waarna je hem ook als oven kunt inzetten. Kom maar op met die warme broodjes!

Het deksel met geïntegreerde thermometer heeft een scharnier. Hierdoor klap je hem moeiteloos open en dicht. Het deksel heeft een draaischijf waarmee je de luchttoevoer kunt aanpassen. Bepaal hiermee de gewenste temparuur. Wil je op een andere plek verder kokkerellen? Geen probleem, want met de handvatten kun je het kooktoestel op elk moment verplaatsen. Houd wel rekening met het hoge gewicht van 45 kilo.

0

Powered by

logo

Weber Compact Kettle

Goedkoop is in het geval van de Weber Compact Kettle zeker geen duurkoop, want het product heeft op Kieskeurig.nl een gemiddelde beoordeling van een 8. Veel barbecueliefhebbers gebruiken dit model in combinatie met deze brikettenstarter, waarna ze de hete kolen over het keteloppervlak verdelen. Laat je door de productnaam Compact Kettle trouwens niet op het verkeerde been zetten. Met een diameter van 47 centimeter bereid je moeiteloos eten voor een groot gezin.

Het onderstel heeft twee wielen, zodat je de Compact Kettle makkelijk verplaatst. Het gewicht van amper negen kilo is bovendien niet al te zwaar. Zoals we inmiddels van Weber gewend zijn, hang je het deksel via een haak aan de zijkant van de ketel. Overige pluspunten zijn de ingebouwde thermometer en asopvangbak. Weber hanteert in zijn eigen webshop een adviesprijs van 109,99 euro, maar diverse andere winkels duiken ruimschoots onder de grens van honderd euro.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten