ID.nl logo
Met deze 10 apps ben jij de baas over jouw geldzaken
© Kittiphan - stock.adobe.com
Huis

Met deze 10 apps ben jij de baas over jouw geldzaken

Het geld groeit je niet op de rug, het is dan ook belangrijk om er zorgvuldig mee om te gaan. Wie het moeilijk vindt om overzicht over zijn uitgaven te houden, kan zich laten bijstaan door een financieel adviseur in de vorm van een mobiele app.

We hebben 10 apps voor je verzameld die je kunnen helpen met inzicht in je financiën:

  • iBilly
  • Mijn huishoudboek
  • Money Lover
  • WieBetaaltWat
  • Dyme
  • Moneon
  • Buddy
  • ANWB Onderweg
  • Tikkie
  • Gimi

Kom je geld tekort, lees dan dit artikel: 5 manieren om geld te verdienen met sociale media

Lang niet iedereen heeft een goed inzicht in de eigen inkomsten en uitgaven, en weet dus niet exact hoe hij of zij er financieel voorstaat. Ben jij ook niet zo’n held in geldzaken, dan kun je met de apps in dit artikel op z’n minst zien waar je aan het eind van de maand al je zuurverdiende centen aan hebt uitgegeven.

iBilly – personal accountant

De app iBilly ziet er goed uit en de gratis versie is prima geschikt om mee te beginnen. Dit Nederlandse product komt van dezelfde ontwikkelaars als MijnKassabon, maar iBilly is meer toegespitst op de thuisgebruiker. Je voert om te beginnen in hoeveel geld er op je rekening staat, maar eigenlijk is het de bedoeling dat je de app aan je bankrekening(-en) koppelt. iBilly is compatibel met meer dan 15.000 internationale banken. De app is beveiligd met een pincode, net als de mobiele toepassing van je eigen bank. Op die manier zal Billy de uitgaven van dat rekeningnummer automatisch verwerken. Wil je bijvoorbeeld een beeld krijgen van wat je iedere maand in de supermarkt besteedt, dan maak je daar een aparte categorie voor aan, zodat Billy deze uitgaven automatisch bij de juiste categorie noteert.

Voor elke categorie is het mogelijk om een budget vast te leggen. Op die manier zie je hoeveel er nog overblijft om uit te geven aan andere zaken. Het is ook mogelijk om spaardoelen in te stellen voor grote uitgaven die je in de toekomst verwacht. Duidelijke grafieken geven weer hoe je er financieel voor staat.

Een belangrijk voordeel van deze app is dat je bonnetjes, facturen en garantiebewijzen kunt scannen en digitale klantenkaarten aan iBilly kunt toevoegen. Er is ook een betaald abonnement (1,99 euro per maand of 21,89 euro per jaar). Aan die variant kun je meerdere rekeningen koppelen van zowel binnen- als buitenlandse banken. Bovendien kun je de app dan samen met je partner gebruiken.

Het is aan te raden om de app aan je bankrekening te koppelen.

Mijn huishoudboek – no-nonsense boekhouder

Voor Mijn huishoudboek betaal je eenmalig 1,99 euro voor de volledige functionaliteit. Als je deze app hebt geïnstalleerd, verschijnt hij vreemd genoeg onder de naam Budget op je telefoon. In een no-nonsense weergave zonder enige opsmuk bekijk je de uitgaven en inkomsten. Ook hier kun je budgetten vastleggen bij de categorieën, zodat je weet wanneer je voor welke categorie over de limiet dreigt te gaan. Bij deze app ben je wel verplicht om de transacties handmatig in te voeren. Ondanks het feit dat het design niet meer van deze tijd is, kun je wel grafieken en gedetailleerde rapporten opvragen.

Mijn huishoudboek is sober, maar de grafieken zijn wel helder.

Money Lover – inclusief handige extraatjes

Money Lover is een volledig gratis app om je persoonlijke financiën te beheren. Eerst moet je je registreren, dat kan bijvoorbeeld met een Google-account. Dit heeft als voordeel dat je de portemonnee die je hebt vastgelegd kunt synchroniseren met andere apparaten en met de webversie.

In de app geef je eerst aan hoeveel budget je wilt spenderen en daarna hoeveel je werkelijk uitgeeft. Op die manier zie je per categorie hoe je er voorstaat. Je kiest de periode die je wilt volgen: per week, per maand, per kwartaal of je selecteert een eigen periode. Je ontvangt een waarschuwing als je op punt staat het budget te overschrijden. Bovendien visualiseert Money Lover je financiën met leuke grafiekjes.

Deze app heeft enkele interessante extraatjes. Zo is er een tool om in de buurt een bepaalde bank of een pinautomaat te vinden. Met de tip-calculator (te gebruiken in restaurants) voer je eerst het totaalbedrag van de rekening in. Daarna noteer je het aantal mensen aan je tafel en aan de hand van hartjes geef je aan hoe tevreden je bent. Het resultaat is een totaalbedrag voor de fooi en hetzelfde bedrag opgesplitst per persoon. Er is ook een calculator om de rentelast te berekenen bij hypothecaire leningen. De app beschikt tevens over een reismodus om uitgaven in het buitenland bij te houden, rekening houdend met de actuele wisselkoersen.

We zijn met vier mensen én tevreden, dus geven we een tip van 15 procent.

WieBetaaltWat – eerlijk verdelen

Ben je op reis met vrienden, dan betaalt vaak de een de taxi, terwijl de ander het hotel heeft voorgeschoten. Ook de etentjes en entreetickets komen dan vaak uit verschillende portemonnees. Met WieBetaaltWat voert iedereen gewoon zijn uitgaven in. Ieder lid van de groep kan volgen hoeveel de groep ondertussen heeft besteed en hoeveel iedereen afzonderlijk moet betalen om de uitgaven eerlijk te verdelen. Dit is ook superhandig wanneer je boodschappen doet met een huisgenoot of rondjes geeft op een festival.

De app kan overweg met meer dan 150 valuta’s en de verrekening wordt automatisch verstuurd naar alle deelnemers. Zelf zie je natuurlijk aan wie jij nog moet betalen en van wie je nog geld krijgt. Voor dat laatste kun je rechtstreeks een betaalverzoekje verzenden. Wie wil, kan zijn bankrekening of PayPal-account koppelen aan de app, dan hoef je onderling geen rekeningnummers door te geven en ontvang je een notificatie wanneer iemand je heeft betaald.

Je ontvangt een overzicht van hoe alles eerlijk verrekend wordt.

Dyme – onderhandelaar

Ook bij Dyme moet je een account aanmaken en de app stelt meteen voor om een koppeling met je bank te maken. Dat is niet verplicht, want je kunt zelf rekeningen toevoegen en het is eveneens eenvoudig een bankrekening later weer te ontkoppelen.

Ook Dyme houdt je uitgaven en inkomsten in de gaten, maar deze app onderscheidt zich door bepaalde vaste kosten en abonnementen kritisch tegen het licht houdt. De app bekijkt bijvoorbeeld je verzekeringen om te zien of er overlappingen zijn; ook een mooie manier om eindelijk van zombie-abonnementen af te komen. Op de website staan genoeg voorbeelden van diensten waarop je gemakkelijk inschrijft, maar waarbij het lastig is om ze op te zeggen. Dyme genereert de opzegbrief en verzendt die naar het bedrijf. De app biedt aan om te onderhandelen over verlenging, uiteraard met korting. Wanneer het lukt om de prijs te doen dalen, gaat 30 procent van de winst naar Dyme en 70 procent kun je dan in eigen zak steken.

Je mag Dyme gratis gebruiken. Er is ook een betaald abonnement van 44,99 euro waarmee je categorieën kunt aanmaken en maximale budgetten kunt instellen. Over die abonnementsprijs valt vermoedelijk niet te onderhandelen.

Dyme zoekt de diensten waarop het besparingen kan realiseren.

Moneon – met budgetadvies

Moneon – Mijn Huishoudboekje geeft een goed beeld van je bestedingspatroon. De eerste zeven dagen gebruik je deze Engelstalige app gratis, daarna betaal je 22 euro per jaar. Je voegt je uitgaven toe en categoriseert ze via tags als Eten, Kleding en Goede doelen. Je kunt ook eigen tags aanmaken, zoals Verwennerij of Impulsaankoop. Iedere categorie heeft zijn eigen emoji. Je voegt per uitgave eventueel een korte opmerking, een locatie of een foto toe. Tegelijk is het mogelijk om met je partner een gedeelde portemonnee samen te stellen, of je maakt per gezinslid een afzonderlijke wallet aan. Door de notificaties te activeren, ontvang je regelmatig advies over je budgettering. De app werkt ook op de Apple Watch.

Iedere tag krijgt zijn eigen pictogram.

Buddy – mooi maar prijzig

De app Buddy (ook in het Nederlands) geeft op een grafisch sterke manier je uitgaven weer, houdt rekening met budgetten, zorgt dat gemeenschappelijke transacties gemakkelijk gedeeld kunnen worden en toont wie wat moet betalen. Deze tool heeft geen desktopversie en is alleen beschikbaar voor de iPhone, Apple Watch en iPad.

Je koppelt deze app aan je bankrekening, zodat deze je kan helpen aan het einde van de maand genoeg geld over te houden. Ook Buddy kun je met je partner of huisgenoten delen.

De app is niet goedkoop. Je mag Buddy zeven dagen gratis proberen, daarna betaal je 51,99 euro per jaar.

Buddy toont op een grafisch sterke manier hoe je er financieel voor staat.

ANWB Onderweg – drukt brandstof- en parkeerkosten

De ANWB brengt een app uit die je als routeplanner kunt gebruiken en waarmee je files kunt vermijden, maar ANWB Onderweg toont ook op een interactieve plattegrond de benzinestations en de brandstofkosten per liter. De pomp waar je het minst voor de brandstof betaalt, wordt gemarkeerd in het groen. Chauffeurs met een elektrisch voertuig ontvangen een overzicht van alle oplaadpalen in de gehele Benelux.

Het is zelfs mogelijk om de app als parkeer-app te gebruiken. Is er op loopafstand van je bestemming een goedkopere parkeerplek, dan geeft de app je een seintje. Je kunt tevens parkeertransacties starten, stoppen en betalen met je smartphone.

Het goedkoopste tankstation op het traject wordt groen gemarkeerd.

Tikkie – verrekenen met betaalverzoekjes

De uitdrukking ‘ik stuur je wel even een Tikkie’ is al behoorlijk ingeburgerd. Toch is pas recent het maximale bedrag voor een Tikkie verhoogd tot 950 euro. De app is voor de gelegenheid in een nieuw jasje gestoken. Dat merk je als je een overzicht van eerdere Tikkies opvraagt.

Tikkie helpt als je geld hebt voorgeschoten dat je aan anderen terug wilt vragen, of als je zelf geld wilt overmaken aan anderen. Met Tikkie stuur je dan een betaalverzoekje, bijvoorbeeld via WhatsApp, Telegram of Messenger. In dit verzoekje staat dan een link waarmee de ander je eenvoudig kan terugbetalen. Je hoeft dus geen rekeningnummers meer uit te wisselen. Sterker nog, je vrienden hoeven niet eens de app Tikkie te hebben. De enige voorwaarde is dat alle partijen een Nederlandse betaalrekening hebben en een Nederlands, Belgisch of Duits telefoonnummer.

Je kunt ook zogenaamde Groepies aanmaken. Nodig je vrienden in de groep uit en klaar. Groepie-vrienden moeten wél de Tikkie-app geïnstalleerd hebben. Tikkie is een product van ABN AMRO, dat betekent dat je gegevens veilig zijn en alleen worden gebruikt voor deze betaalverzoekjes en nooit voor commerciële activiteiten.

Lees ook: Eenvoudig groepsuitgaven bijhouden met Groepie

Je ontvangt een melding als de ander je betaling heeft ontvangen.

Gimi – zakgeld via de telefoon

Jong geleerd is oud gedaan … Uit onderzoek van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) blijkt dat kinderen die op jonge leeftijd met geld hebben leren omgaan, later minder vaak in de schulden komen. Gimi is bedacht om kinderen tussen de 8 en 13 jaar te leren omgaan met hun zakgeld. Jonge klanten bij ING, SNS, Rabobank en ABN AMRO kunnen met de app hun spaargeld bijhouden en spaardoelen stellen. Ouders of grootouder die de app installeren, ontvangen een herinnering wanneer het tijd is om zakgeld te geven. De kinderen wordt geadviseerd hun ouders om klusjes vragen om op die manier extra zakgeld te verdienen. Via Gimi krijg je als ouder toegang tot het uitgavenoverzicht van je kind.

Ouderwets sparen met een spaarpot

Niets mis mee!

Gimi deelt bovendien basiskennis en vaardigheden over geld door middel van educatieve quizzen en korte spelletjes. Ook maakt Gimi kinderen bewust van de waarde van geld en van verhoudingen. Bij een van de spelletjes moeten kinderen bijvoorbeeld raden wat een bepaald product kost of hoeveel broodjes kroket je kunt kopen voor de prijs van een spijkerbroek.

Gimi leert ook de waardeverhoudingen van dingen.

Watch on YouTube

 

▼ Volgende artikel
Wintersport voorbij? Zo houd je je skikleding fris en waterdicht
© Gorilla
Huis

Wintersport voorbij? Zo houd je je skikleding fris en waterdicht

Na een week vol sneeuwpret, frisse berglucht en indrukwekkende pistes is je skikleding niet meer zo fris. Eenmaal thuis gekomen blijft de tas met vuile was liggen voor de wasmachine. Want hoe was je eigenlijk skikleding? Als je je kleding niet goed wast en opbergt, is de kans groot dat je volgend jaar niet zo warm en droog blijft tijdens de afdaling. Onze tips helpen je om je skikleding te wassen, drogen en veilig op te bergen voor volgend jaar.

Dit artikel in het kort: ⛷️ Wacht niet te lang met je skikleding wassen. ⛷️ Bereid de kleding voor op de wasbeurt. ⛷️ Was op lage temperaturen met weinig wasmiddel en geen wasverzachter. ⛷️ Impregneer de kleding. ⛷️ Droog de kleding in een geventileerde ruimte.

Lees ook: Dit wil je weten over de wasprogramma's van je wasmachine

Was snel na je weekje wintersport

Het op de juiste wijze je skikleding wassen is belangrijk: daardoor blijft de kwaliteit van de kleding goed. Ook blijft de kleding warm en waterdicht. Veel skikleding is gemaakt van kunststoffen, zoals polyamide en polyester. Deze stoffen zijn waterafstotend, sterk en licht. De kleding is van tevoren extra behandeld om ze waterdicht te maken, waardoor sneeuw of regen niet door de kleding komt. Was je de kleding verkeerd? Dan kan de beschermende functie verloren gaan. Je zweet en vuiligheid tasten de kleding namelijk aan. Laat je skikleding na wintersport dus niet te lang voor de wasmachine liggen.

Check voordat je gaat wassen altijd het wasetiket van de kleding. Dan weet je precies hoe het kledingstuk gewassen mag worden. Lees ook: Betekenis wassymbolen: wat zijn die wasvoorschriften?

©Lyudmila

Wasmiddel en voorbereiding

Gebruik weinig wasmiddel om je skikleding te wassen. En koop een speciaal wasmiddel voor sport- en outdoorkleding om zeker te weten dat het goed is of gebruik een fijnwasmiddel. Giet er geen wasverzachter bij, want dat is niet goed voor de kleding. Laat de kleding ook niet stomen en gebruik geen bleekmiddelen.

Bereid de kleding altijd eerst voor op de wasbeurt. Leeg alle zakken, sluit alle ritsen, knopen en klittenband om schade aan de stoffen te voorkomen. Zitten er vlekken op de kleding? Behandel deze eerst. Zorg dat de kleding binnenstebuiten de wasmachine in gaat. Ook belangrijk: doe de trommel niet te vol. Er moet voldoende ruimte zijn wil de kleding schoon worden.

Wassen met de wasmachine

Nu de kleding op de juiste wijze in de wasmachine zit, is het tijd om het juiste programma aan te zetten. Kies een programma met lage temperaturen, maximaal 30 °C. Hogere temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de waterdichte coating beschadigd raakt. Zit er een speciaal programma op je wasmachine voor outdoor kleding? Kies dan dit programma. Het programma heeft een laag toerental bij het centrifugeren. Doe naast je skikleding geen andere kleding in de wasmachine.

©Oriol Roca

Waterdicht maken van de skikleding

Heb je voor deze wintersportvakantie net nieuwe kleding gekocht? Dan is de kans groot dat deze gewoon waterdicht is gebleven na de wasbeurt. Als je kleding wat ouder is, kan het zijn dat deze niet meer zo waterdicht is als voorheen. Misschien heb je tijdens het skiën of snowboarden wel gemerkt dat er wat vocht doorheen kwam. Was dan de kleding nog een keer, maar nu met een impregneermiddel. Of spuit de kleding in met een speciale waterdicht-spray.

Drogen en opbergen

Als er op het waslabel staat dat de skikleding in de droger mag, dan kun je de kleding zo laten drogen. Anders hang je de kleding op, of leg je die ergens plat neer. Dit doe je in een ruimte waar er genoeg ventilatie is. Hang de kleding niet op in de zon. Drogen op een verwarming kun je beter ook niet doen.

Het wasetiket geeft ook aan of je de kleding mag strijken, mocht je de behoefte hebben om je skibroek te strijken. Je mag de kleding dan op een lage temperatuur strijken. Omdat je de skikleding een lange tijd waarschijnlijk niet meer gebruikt, is het verstandig om de kleding goed op te bergen. Hang de kleding op aan een haakje in de kast of vouw de kleding losjes op, zodat het op een plank kan liggen. Daardoor haal je je kleding volgend jaar weer fris uit de kast, direct klaar om van de pistes te zoeven.

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 nieuwe smartphones van Samsung
© Samsung
Huis

Waar voor je geld: 5 nieuwe smartphones van Samsung

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een gloednieuwe smartphone van Samsung? Deze toestellen zijn vers van de pers!

Samsung Galaxy S25

Samsung fabriceert zijn recent verschenen Galaxy S25 in meer dan twintig uitvoeringen. Op dit moment is het basismodel met 128 GB lokale opslag in de kleurstellingen groen, zilver, lichtblauw en donkerblauw breed verkrijgbaar. Wil je een toestel met meer opslagruimte, dan kun je een exemplaar met 256 GB (groen/zilver/lichtblauw/donkerblauw) of 512 GB (groen/zilver/lichtblauw/donkerblauw) opslag overwegen. De Galaxy S25 is naar huidige maatstaven een compacte smartphone met een amoledscherm van 6,2 inch. Pluspunten zijn de behoorlijke resolutie van 2340 × 1080 pixels en hoge vernieuwingsfrequentie van 120 hertz. Animaties en videobeelden verschijnen dus vloeiend in beeld.

Als alternatief voor Samsungs eigen processor gebruikt het Koreaanse merk voor de Galaxy S25-serie ditmaal een exemplaar van Qualcomm. Een goede keuze, want de Snapdragon 8 Elite is pijlsnel. Acht rekenkernen zijn afgeregeld op een maximale kloksnelheid van 4,47 GHz. Daarnaast heeft het toestel 12 GB RAM. Zoveel werkgeheugen is geen overbodige luxe, want je hebt toegang tot verschillende veeleisende AI-functies. De achterzijde heeft drie kwalitatieve camera's. Dankzij 3× optische zoom haal je objecten zonder pixelverlies dichterbij. Verder kun je zéér scherpe 8K-video's maken. Neem de Galaxy S25 gerust overal mee naartoe, want de aluminium behuizing is volledig water- en stofdicht.

Samsung Galaxy S25+

Onder de naam Galaxy S25+ brengt Samsung zijn nieuwe paradepaardje ook in een groter formaat op de markt. Het 6,7inch-amoledscherm telt 3120 × 1440 pixels. Deze hoge resolutie resulteert in een indrukwekkende pixeldichtheid van 513 ppi. Vergeleken met de eerder besproken Galaxy S25 (416 ppi)  scheelt dat aanzienlijk. Kijk dus naar haarscherpe Netflix-streams en YouTube-filmpjes. Door het nogal platte ontwerp valt het gewicht van 190 gram voor een smartphone van dit formaat erg mee. De behuizing voldoet aan de IP68-norm, waardoor het toestel bestand is tegen water en stof.

De processor, het werkgeheugen en de camera's zijn gelijk aan die van de Galaxy S25. Wel is er een ruimere accu met een capaciteit van 4900 mAh ingebouwd. Volgens het Koreaanse merk kun je daarmee tot dertig uur achtereen video's afspelen. Het basismodel van de plus-editie bevat met 256 GB bovendien meer opslag. Kies tussen de kleurstellingen groen, zilver, lichtblauw en donkerblauw. Verder is de Galaxy S25+ ook met 512 GB opslagruimte (groen/zilver/lichtblauw/donkerblauw) te koop. Meer weten? Lees dan onze Galaxy S25 Plus-review.

Samsung Galaxy S25 Ultra

Kan het jou niet groot genoeg? De Galaxy S25 Ultra is het recentste vlaggenschip van Samsung. Dankzij het riante 6,9inch-amoledscherm van 3120 × 1440 pixels heb je min of meer een minitablet in handen. De fabrikant levert dan ook een stylus mee. Daarmee maak je (aan)tekeningen en voer je nauwkeurige fotocorrecties uit. Ondanks het ruime formaat is de Galaxy S25 Ultra nogal licht. Dit apparaat van 218 gram kun je dan ook langdurig vasthouden. De accu heeft een respectabele capaciteit van 5000 mAh. Volgens de specificaties kun je daarmee tot 31 uur achtereen video's afspelen.

Aan rekenkracht geen gebrek! Net als de andere S25-modellen is de rappe Qualcomm Snapdragon 8 Elite verantwoordelijk voor de prestaties. Dat gecombineerd met 12 GB werkgeheugen zorgt ervoor dat je soepel complexe AI-taken uitvoert en veeleisende 3D-games speelt. Een verschil met de eerder besproken S25-toestellen is dat de camera van het Ultra-model 5× optische zoom ondersteunt. Je kunt dus zonder kwaliteitsverlies een eindje inzoomen. Het recente besturingssysteem Android 15 is voorgeïnstalleerd op een opslagdrager van 256 GB. Kies tussen een zwarte, grijze, zilverkleurige en blauwe uitvoering. Tegen een meerprijs is de Galaxy S25 Ultra ook met 512 GB (zwart/grijs/zilver/blauw) en zelfs 1 TB (zwart/grijs/zilver/blauw) verkrijgbaar. In onze Galaxy S25 Ultra-review lees je meer over dit model.

Samsung Galaxy S24 FE

Zoek je een betaalbare smartphone met een groot scherm en goede prestaties? Dan is de Samsung Galaxy S24 FE een uitstekende keuze. Samsungs eigen Exynos 2400e-processor vormt het hart van dit toestel. De genoemde chipset heeft maar liefst tien rekenkernen, waarbij de rapste core is geklokt op een snelheid van 3,1 GHz. Dankzij 8 GB werkgeheugen gebruik je probleemloos meerdere zware apps tegelijk. Bovendien kun je met dit toestel ook prima gamen. Een ander pluspunt is de lange updateondersteuning tot 31 oktober 2031.

De Galaxy S24 FE heeft een ruim amoledscherm van 6,7 inch. Met een resolutie van 2340 × 1080 pixels en vernieuwingsfrequentie van 120 hertz zijn de beeldprestaties dik in orde. De hoofdcamera ondersteunt een resolutie van 50 megapixel. Bovendien kun je tot 3× optisch inzoomen en in 8K-kwaliteit filmen. De goedkoopste uitvoering van de Galaxy S24 FE bevat 128 GB interne opslag. Kies tussen de kleuren zwart, blauw, groen en geel. Als je meer gegevens wilt opslaan, koop je een exemplaar met 256 GB opslagruimte (zwart/blauw/groen/geel). Lees voor meer informatie deze positieve review op ID.nl.

Samsung Galaxy A16 5G

De Samsung Galaxy A16 5G is goedkoop én heeft ook nog eens een lange verwachte levensduur. Het Koreaanse elektronicaconcern biedt namelijk tot 31 oktober 2030 updateondersteuning. Dit toestel is geschikt voor mensen die hun smartphone voornamelijk voor basistaken gebruiken, zoals appen, internetbankieren, fotograferen en eenvoudige spelletjes spelen. Het toestel bevat 128 GB interne opslag en 4 GB werkgeheugen. Je kiest tussen een donkerblauwe, lichtgrijze en groene versie. Als je meer gegevens wilt opslaan, prik je een eigen microSD-kaart van maximaal 1,5 TB in de behuizing.

Gunstig is het grote 6,7inch-amoledscherm van 2340 × 1080 pixels. Dat is ruim genoeg om onderweg bijvoorbeeld sportwedstrijden of tv-programma's te volgen. Voor fotografiedoeleinden heeft de Galaxy A16 5G in totaal vier camera's. De hoofdlens ondersteunt een resolutie van 50 megapixel. Je kunt alles dus haarfijn vastleggen! Het hier besproken model kan overweg met snelle 5G-netwerken. Heb jij genoeg aan 4G? In dat geval is de lager geprijsde Samsung Galaxy A16 4G een interessante kandidaat. Kies tussen de kleuren zwartgrijs en groen.