ID.nl logo
Gratis grote bestanden versturen: 7 diensten getest
Huis

Gratis grote bestanden versturen: 7 diensten getest

Een bestand van 10 MB verstuur je makkelijk als e-mailbijlage, maar bij grotere bestanden is het handig als je een alternatief hebt. Er zijn verschillende webdiensten waarmee je meerdere gigabytes kunt overzetten. We bekijken en vergelijken er een aantal.

In dit artikel bespreken we 7 diensten waarmee je grote bestanden, van minimaal 2 GB, kunt versturen:

  • WeTransfer
  • TransferXL
  • Smash
  • SurgeSend
  • SendAnywhere
  • PairDrop
  • pCloud

Zeker interessant om ook te lezen: Veilig bestanden opslaan in de cloud? Dit zijn 5 versleutelde cloudopslagdiensten

Om een groot bestand te versturen, kun je dat comprimeren naar een zip-bestand. Met een gratis tool als 7-Zip kun je dat vervolgens ook met een wachtwoord beveiligen. Een andere optie is het grote bestand eerst opdelen met een gratis tool als GSplit, maar heel handig is dat niet.

Een eigen ftp-server, zoals FileZilla, een P2P-bestandsserver, zoals Resilio Sync, of een cloudopslagserver, zoals NextCloud, zijn alternatieven voor wie enigszins technisch onderlegd is en frequent bestanden deelt.

De gemakkelijkste oplossing is gebruik te maken van een upload- of transferdienst. We stellen je enkele gratis diensten voor, van typische https-diensten via P2P-diensten tot oplossingen die neigen naar cloudhosting en -sharing. In het tekstkader ‘Cloudopslagdienst’ aan het eind van dit artikel vermelden we enkele klassieke cloudopslagdiensten.

Grootte en snelheid

Voor we enkele transferdiensten van naderbij bekijken, gaan we eerst na waarop je zoal moet letten bij het kiezen van zo’n dienst. Prijs hoeft geen issue te zijn, want in dit artikel hebben we het uitsluitend over diensten die je (ook) helemaal gratis kunt gebruiken.

Een belangrijk criterium is wel de maximale bestandsgrootte die je in één keer kunt versturen. In onze selectie is dit minimaal 2 GB.

De transfersnelheid voor het uploaden (en downloaden) van data is ook van belang. We hebben dit weliswaar bij de diverse diensten op verschillende tijdstippen getest, maar dit is vooral toch afhankelijk van de kwaliteit van je internetverbinding en de serverdrukte. Bij zuivere P2P-diensten is dit laatste minder relevant vanwege de directe connectie tussen zender en ontvanger.

Extra criteria

Wie privacygevoelige bestanden verstuurt, wil de zekerheid hebben dat deze niet worden onderschept. De meeste diensten gebruiken https-encryptie (tls) tot aan de server. Sommige bieden zelfs end-to-end-encryptie, waarbij de bestanden enkel door de beoogde ontvanger kunnen worden ontcijferd. Dit betekent dat zelfs de serviceprovider geen toegang heeft tot de encryptiesleutels, wat bekend staat als ‘zero knowledge’.

Het is ook van belang om te weten vanaf welk platform of apparaat je bestanden kunt verzenden. Zijn dit enkel webbrowsers, of zijn er ook mobiele apps (voor Android en iOS) en desktopapplicaties (voor Windows en macOS) beschikbaar?

Bij het kiezen van een dienst zijn er nog meer overwegingen. Bijvoorbeeld of een aanmelding verplicht is, of je de transfer met een wachtwoord kunt beveiligen en of je meerdere bestanden tegelijk kunt versturen. Denk ook aan of er een daglimiet is, hoelang bestanden op de server beschikbaar blijven en of er een link of QR-code naar het geüploade bestand is. Ook handig is het om te weten of je een melding krijgt wanneer de ontvanger het bestand heeft gedownload en of je de (download)interface kunt personaliseren.

Voor diensten die zich ook profileren voor cloudhosting en sharing, zijn er nog andere overwegingen, maar dit is niet de focus van ons artikel. Alle diensten die in dit artikel worden besproken, bieden – tenzij anders aangegeven – standaard de volgende functies: versleutelde dataoverdracht, een uploadlink, een minimale retentietijd van zeven dagen, mobiele apps voor Android en iOS, en betaalde abonnementen met extra of verbeterde mogelijkheden.

Transferdiensten

WeTransfer

We beginnen met de Nederlandse dienst WeTransfer, die al meer dan een decennium bestaat en (ook) in onze regio erg populair is. WeTransfer laat je toe een complete map of meerdere bestanden tegelijk te versturen, die automatisch worden gezipt, aan maximaal drie ontvangers tegelijk.

De uploadlimiet is 2 GB. De data worden versleuteld (met AES-256) opgeslagen op de servers, maar je kunt geen wachtwoord instellen. Zowel de verzender als de ontvanger ontvangen een melding van de verzending. Daarnaast krijg je een bericht zodra de ontvanger de data heeft gedownload. Voor elke upload moet je een verificatiecode invoeren die je via de e-mail ontvangt, maar dit is niet nodig bij een gratis account.

Pluspunten

  • sobere interface

  • snelle meldingen

Minpunten

  • geen wachtwoordprotectie

  • beperkt aantal ontvangers

Oordeel

⭐⭐⭐

www.wetransfer.com

TransferXL

TransferXL heeft een uploadlimiet van 5 GB per keer, met een daglimiet van 10 GB. Je kunt bestanden naar maximaal vijf ontvangers tegelijk versturen. Een account is niet nodig. Net als bij WeTransfer kun je kiezen tussen het versturen van een mail met een link of het creëren van een link die je zelf kunt doorsturen.

Een unieke functie van TransferXL is dat je de opslagregio kunt instellen, waaronder Europa (Duitsland). Je kunt je upload ook met een wachtwoord beschermen en de data worden al in je browser versleuteld voordat ze worden verstuurd. Dat staat bekend als end-to-end-encryptie. De ontvanger ziet in de mail ook miniaturen van verstuurde afbeeldingen en video’s. Dankzij automatische compressie verlopen transfers net iets sneller.

Pluspunten

  • tot 5 GB

  • gebruiksvriendelijk

  • end-to-end-encryptie

  • miniaturen

Minpunten

  • enkel webapp

Oordeel

⭐⭐⭐⭐

www.transferxl.com

Niet voor andermans ogen bestemd?

Bescherm je gegevens op deze usb-sticks met encryptie

Smash

Smash heeft in theorie geen uploadlimiet, maar in de praktijk betekent dit dat je in een wachtrij komt zodra je meer dan 2 GB wilt uploaden. Als grootte belangrijker is dan snelheid, biedt Smash een goede oplossing. Net als bij andere diensten kun je kiezen tussen het genereren van een uploadlink of het verzenden van een e-mail met de link. Je upload kan ook met een wachtwoord worden beschermd.

Standaard ontvang je een melding wanneer de ontvanger je data heeft gedownload en je kunt voorbeeldweergaves van mediabestanden tonen, maar beide opties kun je uitschakelen. Je moet wel telkens een code invoeren om je e-mailadres te bevestigen. Uit enkele informele tests bleek dat de transfers bij Smash vaak net iets sneller verlopen dan bij de meeste andere diensten.

Pluspunten

  • onbeperkt aantal ontvangers

  • geen uploadlimiet (wel wachttijd bij meer dan 2 GB)

  • wachtwoordbescherming

  • miniaturen

  • snel

Minpunten

  • verplichte e-mailverificatie

Oordeel

⭐⭐⭐⭐

www.fromsmash.com

SurgeSend

SurgeSend maakt het mogelijk om zonder account bestanden tot 3 GB te versturen, met een totale opslaglimiet van 5 GB, naar maximaal drie ontvangers tegelijk. De bewaartijd van de bestanden kun je zelf instellen, met een maximum van zeven dagen. Voor het versturen is het invullen van een captcha vereist, maar e-mailverificatie, zoals bij Smash, is niet nodig.

Bestanden kunnen enkel via een link in een e-mail worden verzonden. Tijdens tests meldde de dienst soms dat er geen internetverbinding was, terwijl de connectie met andere sites wel werkte. Het verzenden van data en het ontvangen van mails, bleken doorgaans iets trager te verlopen.

Pluspunten

  • geen account nodig

  • instelbare retentietijd (tot zeven dagen)

Minpunten

  • paar keer connectieverlies

  • iets tragere transfer en respons

  • geen afzonderlijke uploadlink

  • geen wachtwoordbescherming

  • beperkt aantal ontvangers

Oordeel

⭐⭐

www.surgesend.com

SendAnywhere

SendAnywhere biedt een hybride methode van bestandsoverdracht. Met deze dienst kun je direct data versturen van jouw apparaat naar de ontvanger via een P2P-verbinding. Hierbij worden de data versleuteld verstuurd en vindt er geen opslag op servers plaats. Voor deze methode moeten je data beschikbaar zijn en moet de ontvanger een zescijferige code invoeren. Als beide apparaten zich in hetzelfde netwerk bevinden, leidt dit tot zeer snelle transfers. Bovendien is er geen uploadlimiet via deze weg. Daarnaast biedt SendAnywhere de mogelijkheid om bestanden te uploaden via e-mail of een link. In dit scenario worden de data online bewaard, voor maximaal 48 uur. Hierbij geldt een uploadlimiet van 10 GB en is een (gratis) account vereist.

Pluspunten

  • zowel P2P als via link

  • 10 GB tot onbeperkt

  • ook desktopapps en browserextensies

Minpunten

  • geen wachtwoordbescherming

  • beperkte retentietijd

Oordeel

⭐⭐⭐⭐⭐

www.send-anywhere.com

PairDrop

PairDrop is een webapp die, net als SendAnywhere, bestanden overbrengt via een P2P-verbinding. Deze app is vooral bedoeld voor transfers tussen apparaten binnen hetzelfde netwerk of via een virtueel VPN-netwerk, een zogenoemde Tailscale LAN. Dit maakt in principe snelle en onbeperkte transfers mogelijk. Gebruikers binnen zo’n netwerk die naar de PairDrop-website gaan, zien hun eigen persona verschijnen. Vanaf daar kun je zowel tekstberichten als data naar de gewenste persona versturen.

Voor het verzenden van bestanden naar externe ontvangers maakt PairDrop gebruik van een zogeheten TURN-server, die wel de data doorstuurt maar niet opslaat. Je creëert hiermee een tijdelijke openbare ruimte. Zodra de ontvanger toestemming geeft, vindt de dataoverdracht plaats.

Pluspunten

  • onbeperkte uploadgrootte (tenminste er is geen limiet bekend)

  • snelle transfers via P2P

Minpunten

  • geen wachtwoordbescherming

  • wat omslachtig voor uploads naar externe ontvangers

  • alleen webapp(let)

  • enkel directe uploads (zonder cloudopslag)

Oordeel

⭐⭐⭐

https://pairdrop.net

pCloud

De dienst pCloud is in de basis een cloudopslag- en sharingplatform, maar biedt ook de mogelijkheid om data te versturen via een minimalistische interface, zelfs zonder account. Net als bij veel andere diensten, kun je kiezen tussen het genereren van een uploadlink die je zelf verstuurt of het verzenden van een e-mail met een geïntegreerde link, naar maximaal tien ontvangers tegelijk.

De uploadlimiet is 5 GB per bestand. Als je kiest voor versleuteling is de limiet 200 MB per bestand, met een totaal van maximaal 5 GB aan data. De bestanden blijven zeven dagen beschikbaar. Uit informele tests bleek dat de transfersnelheid van pCloud niet erg hoog is, met gemiddeld vijf minuten per GB. Je ontvangt bevestigingsberichten bij het ontvangen, na het versturen en na de download van de bestanden.

Pluspunten

  • geen account nodig

  • 5 GB uploadlimiet

  • dataversleuteling mogelijk

Minpunten

  • niet zo snel

  • apps alleen voor complete platform

Oordeel

⭐⭐⭐⭐

https://transfer.pcloud.com

Cloudopslagdienst Naast gespecialiseerde transferdiensten kun je klassieke cloudopslagdiensten gebruiken om bestanden te uploaden en te delen. Voorbeelden zijn Google Drive, OneDrive en Dropbox. Bij deze diensten deel je specifieke bestanden die al in je opslagruimte staan. Je hebt meestal de mogelijkheid om te bepalen welke rechten je aan ontvangers geeft, zoals alleen lezen of ook bewerken. Vaak is het mogelijk een verloopdatum aan de deellink toe te voegen, waarna de toegang vervalt.

Afhankelijk van de dienst kun je dit proces direct vanuit Windows uitvoeren. Bijvoorbeeld vanuit de verkenner in je synchronisatiemap of, in het geval van OneDrive, rechtstreeks vanuit een Microsoft Office-applicatie na upload naar je cloudopslagruimte.

Lees ook: Zo beheer je met Air Explorer al je bestanden die in de cloud zwe(r)ven

Conclusie

Voor het af en toe versturen van minder dan 2 GB aan data naar een beperkt aantal ontvangers, zijn eigenlijk alle genoemde diensten geschikt. Het is helaas lastig om een algemene uitspraak te doen over de transfersnelheden. Als je regelmatig grotere hoeveelheden data wilt versturen, kunnen we TransferXL aanbevelen, met een limiet tot 5 GB. Maar wat ons betreft is de testwinnaar toch het flexibele SendAnywhere, tenzij je de ingebouwde encryptie onvoldoende vindt en je je upload met een eigen wachtwoord wilt kunnen afschermen.

Watch on YouTube
▼ Volgende artikel
SteelSeries Arctis Gamebuds - Supersnel én comfortabel
© SteelSeries
Huis

SteelSeries Arctis Gamebuds - Supersnel én comfortabel

Goede koptelefoons voor gaming kun je overal vinden, maar voor een fijn stel gaming-oordopjes moet je wat verder zoeken. Of moest, want met de SteelSeries Arctis Gamebuds is er een nieuwe ster aan het firmament. Met noise cancelling van de bovenste plank, een razendsnelle draadloze verbinding, een superhandige dongel én een lange batterijduur zijn de Arctis Gamebuds alles wat je nodig hebt voor je volgende gamesessie.

In samenwerking met SteelSeries

De Steelseries Arctis Gamebuds zijn oordopjes die speciaal gemaakt zijn voor gamers. Dat heeft vooral te maken met de snelle 2,4GHz-verbinding die wordt gelegd met je gaming device, maar er zijn meer handige functies en extra's die van de Gamebuds de ideale audio-metgezel maken tijdens het gamen. We duiken wat dieper in die verschillende opties en functies.

2,4GHz-verbinding

Draadloze oordopjes verbind je via bluetooth aan je andere apparaten. Althans, dat deed je vroeger. Het probleem met bluetooth is dat het niet altijd de meest stabiele verbinding biedt, en dat het bereik niet bijzonder groot is. Die problemen zijn met de Arctis Gamebuds voorgoed verleden tijd.

De Gamebuds verbind je namelijk via een 2,4GHz-verbinding met je gaming device. De 2,4GHz-band wordt gebruikt voor wifi en heeft een aantal voordelen ten opzichte van bluetooth. Ten eerste is het bereik veel groter, zodat je niet per se binnen een paar meter van je PlayStation, Xbox of pc hoeft te zitten. Ook gaat het signaal veel makkelijker door muren heen, dus even naar het toilet of de keuken lopen zonder de verbinding te verliezen is ook geen enkel probleem.

Daarnaast is een verbinding via de 2,4Hz-band tot wel zeven keer sneller dan een gewone bluetoothverbinding – onmisbaar tijdens het gamen.

©SteelSeries

Usb-c-nanodongel

Die verbinding leg je met de bijgeleverde usb-c-nanodongel. Dat is een kleine usb-c-stick die je in je gameconsole of computer steekt. De oortjes leggen meteen verbinding met de dongel, zonder dat je eerst een uitgebreide installatie hoeft te doorlopen.

De dongel ondersteunt alle bekende apparaten: of je nu gaat gamen op een PlayStation 5, Xbox, pc, Switch of tablet, binnen een paar tellen zijn je oortjes aangesloten. Gebruik je liever een 'gewone' usb-a-poort? Dat kan ook: er wordt een handige adapter meegeleverd.

Dat betekent overigens niet dat je altijd je dongel bij je moet hebben: de SteelSeries Arctis Gamebuds werken ook met een bluetoothverbinding. Als je even de deur uit moet, tik je simpelweg tegen de zijkant van je oordopjes en je maakt automatisch een bluetooth-verbinding met bijvoorbeeld je telefoon.

Accu en opladen

Bang dat je binnen de kortste keren met een lege batterij komt te zitten, hoef je ook niet te zijn. De accu in de Artcis Gamebuds gaan bij normaal gebruik tot wel tien uur achter elkaar mee voordat je ze weer moet opladen. Met de bijgeleverde case kun je ze bovendien nog drie keer opladen, zodat je ze in totaal veertig uur kunt gebruiken zonder dat je in de buurt van een stopcontact hoeft te zijn.

Het opladen zelf gaat bovendien razendsnel en gemakkelijk. Als je de usb-c-oplaadkabel gebruikt, heb je binnen een kwartier weer genoeg juice om drie uur verder te gamen. De oordopjes ondersteunen ook de meeste populaire draadloze laders, dus je hebt in principe helemaal geen kabel meer nodig.

©SteelSeries

Extra's

En dat is nog lang niet alles. De SteelSeries Arctis Gamebuds bieden een aantal extra opties die het gebruik nóg prettiger maken.

Zo is er actieve noise cancelling, die ervoor zorgt dat je geluiden van buitenaf bijna niet meer hoort. Je kunt er ook voor kiezen om die geluiden juist extra door te laten, zodat je precies weet wat zich in je omgeving afspeelt.

Je hoeft je ook niet druk te maken om de pasvorm. Voor de Gamebuds zijn maar liefst 62.000 oren geanalyseerd. Daar is de ideale pasvorm uitgekomen, die werkt voor praktisch elk oor. Bovendien worden er drie opzetstukjes meegeleverd: een voor kleine, een voor middelgrote, en een voor grotere gehoorgangen. Zo weet je zeker dat de oordopjes altijd goed passen. Een testperiode met de wereldberoemde gamer T1 heeft ervoor gezorgd dat de oortjes ook na lange tijd nog comfortabel blijven zitten.

Tel daarbij op de ingebouwde microfoon, zodat je zonder extra gear kunt audiobellen met je vrienden of tegenstanders, en IP55-waterbestendigheid, waardoor je zonder problemen door een regenbuitje kunt wandelen of jezelf in de gym in het zweet kunt werken, en je kunt gerust stellen dat de SteelSeries Arctis Gamebuds tot de meest complete oordopjes behoren die te vinden zijn.

Ontdek de SteelSeries Arctis Gamebuds

op Kieskeurig.nl

Conclusie

Wie op zoek is naar high-end gaming oordopjes hoeft eindelijk niet ver meer te zoeken. De SteelSeries Arctis Gamebuds bieden zowel comfort als kwaliteit. De draadloze 2,4GHz-verbinding is tot wel zeven keer sneller dan bluetooth, en met de bijgeleverde dongel verbind je ze in no-time met je gameconsole, pc of tablet. De accu die tot wel 10 uur meegaat (of 40 uur met de oplaadcase), de perfecte pasvorm en de uitgebreide noise cancelling maken van de SteelSeries Arctis Gamebuds de ideale gaming-oordopjes, op welk apparaat je ook speelt!

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 energiezuinige warmtepompdrogers van max 900 euro
© Viktoria
Huis

Waar voor je geld: 5 energiezuinige warmtepompdrogers van max 900 euro

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een betaalbare warmtepompdroger? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot!

Disclaimer Op het moment van schrijven zijn de besproken warmtepompdrogers bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 900 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Hisense DH3S902BW3

De Hisense DH3S902BW3 is goedkoop én energiezuinig. Volgens het A+++-label heeft deze warmtepompdroger een gemiddeld verbruik van 194 kilowattuur op jaarbasis. Verder valt het geluidsniveau van 64 decibel mee. Gunstig als je het apparaat in de buurt van een slaap- of studeerkamer plaatst. Komt de draairichting van de deur niet goed uit? Geen probleem, want je keert de deur dan gewoon om. De verlichte trommel is goed voor een riante capaciteit van 9 kilo. Dat maakt van de DH3S902BW3 een betaalbare keuze voor grote gezinnen. Op het moment van schrijven is deze droger zelfs goedkoper dan ooit.

Deze warmtepompdroger kiest aan de hand van een vochtsensor de optimale droogtijd. Voorkom daarmee slijtage van kleding, want de DH3S902BW3 gaat niet onnodig langer door. Heb je haast? Activeer dan het zogeheten Quick 30-programma. Met deze cyclus droog je binnen een halfuur een kleine hoeveelheid kleding. Er is ook een Allergy Care-programma. Volgens de fabrikant verwijdert dat nagenoeg alle bacteriën. Handig is dat je de wasdroger op afstand kunt bedienen. Installeer hiervoor een app op je smartphone.

AEG TR8ESSEN

Deze warmtepompdroger van AEG is erg zuinig op je kleding. Zo verlaag je indien nodig de temperatuur, waardoor er minder sprake is van slijtage. Daarnaast combineer je met het zogenoemde MixDry-programma probleemloos verschillende textielsoorten. Kortom, doe bijvoorbeeld gerust katoen en synthetica in de trommel. Allergische personen hebben baat bij het Hygiëne-programma. De fabrikant claimt dat deze cyclus 99,99 procent van alle bacteriën en virussen verwijdert. Er zijn daarnaast nog aparte programma's voor fijne was, wol, zijde en beddengoed.

Dankzij een vulcapaciteit van 8 kilo kunnen huishoudens tot zo'n vier personen met de TR8ESSEN uit de voeten. Een groot voordeel is het lage verwachte stroomverbruik van 177 kilowattuur per jaar. Om die reden is het apparaat voorzien van een A+++-energielabel. Zet met behulp van startuitstel de wasdroger op een tijdstip met een laag (of gratis) stroomtarief aan het werk. Het opgegeven volumeniveau bedraagt 67 decibel. De TR8ESSEN vereist weinig onderhoud. Het stof belandt namelijk in een uitneembaar filter aan de voorzijde van de deuropening. Dat kun je dus makkelijk legen.

Beko DF8412TA0W

Voor een warmtepompdroger met een vulcapaciteit van 8 kilo is de Beko DF8412TA0W scherp geprijsd. Een ander pluspunt is het geringe geluidsniveau van 64 decibel, zodat je eventueel ook 's nachts de was kunt drogen. De droogkast is gecertificeerd met het A++-energielabel. Ga bij normaal gebruik uit van een stroomverbruik van 236 kilowattuur per jaar. Mensen met zonnepanelen hebben veel profijt van de startuitstelfunctie. Zet de DF8412TA0W op een tijdstip aan het werk zodra de zon schijnt. Als het filter of waterreservoir vol is, geeft de wasdroger een waarschuwing.

Kies op het Nederlandstalige bedieningspaneel tussen vijftien droogprogramma's, zoals Jassen, Hygiëne+, Outdoor/Sport, Jeans, Hemden of Eco. Je merkt aan de indicatielampjes op het display welk droogniveau de kleding heeft bereikt. Beko claimt dat het textiel dankzij zijn AquaWave-techniek minder slijt, omdat de kledingstukken tijdens het droogproces een golvende beweging maken. De deur van gebogen glas en peddels in de trommel maken deze beweging mogelijk.

Bosch WQG245D5NL

Op Kieskeurig.nl was de Bosch WQG245D5NL niet eerder zo goedkoop. Deze betaalbare warmtepompdroger van het Duitse kwaliteitsmerk biedt een vulcapaciteit van 9 kilo. Ideaal voor huishoudens tot vijf à zes personen. Voor wasdrogerbegrippen is dit exemplaar ook nog eens erg stil, want het geluidsniveau bedraagt volgens de specificaties slechts 61 decibel. Als klap op de vuurpijl kent de WQG245D5NL bovendien een laag stroomverbruik. Het toegekende A+++-label vermeldt een jaarlijks energieverbruik van 193 kilowattuur.

Zodra de vochtsensor een droge was detecteert, schakelt het programma vanzelf uit. Kies hierbij tussen de niveaus Strijkdroog, Kastdroog en Kastdroog Plus. Een aantal droogcycli is het vermelden waard. Zo kun je kreuken uit het wasgoed verwijderen. Dat scheelt weer strijken! Verder activeer je voor kleine wasjes het SuperKort-programma van 40 minuten. Andere mogelijkheden zijn onder meer Overhemden, Bedlinnen, Dons, Sport, Handdoeken, Katoen Eco en Wol. Gebruik de draaiknop om het gewenste programma te selecteren. Nuttig om te weten is dat je de start van de droogcyclus eventueel kunt uitstellen.

Hisense DH5S102BW

Wil je een betaalbare warmtepompdoger met een zéér hoge vulcapaciteit kopen? De Hisense DH5S102BW voldoet aan deze eisen. Je stopt namelijk tot maar liefst 10 kilo wasgoed in de trommel. Ook ná aanschaf vallen de kosten erg mee. Op jaarbasis verbruikt dit model ongeveer 209 kilowattuur stroom. Om die reden is het witgoedproduct voorzien van energielabel A+++.  Wegens een opgegeven volumeniveau van 64 decibel ervaren bewoners vermoedelijk geen geluidshinder.

Zoals we inmiddels van Hisense gewend zijn, heeft de DH5S102BW een stijlvol bedieningspaneel. Je vindt hierop veelgebruikte programma's als Anti-Allergy, Beddengoed, Katoen, Synthetisch, Wol en Fijne was. Verder is er een extra snelle wascyclus van 30 minuten beschikbaar. Je voegt vanuit een app eventueel extra droogprogramma's toe. Plaats de DH5S102BW gerust in een donker hoekje, want de DH5S102BW is uitgerust met trommelverlichting. Meer weten? Lees dan eens deze louter positieve reviews van Kieskeurig.nl-bezoekers.