ID.nl logo
10 extensies om je mail op te ruimen
© PXimport
Huis

10 extensies om je mail op te ruimen

Je mailbox is net als je huiskamer: die moet je goed opgeruimd houden, anders wordt het binnen de kortste keren een grote chaos. Het verschil is echter dat je niet woont in je mailbox en je dus niet constant met die puinbak geconfronteerd wordt, tot je ineens iets nodig hebt of moet opruimen omdat de box vol raakt. Dat kan een flink karwei zijn, gelukkig hoef je dat niet in je eentje op te knappen, er zijn handige extensies en apps voor. Wij zetten tien extensies om je mail op te ruimen voor je op een rij.

Webmail

In dit artikel bespreken we tien extensies of mobiele apps die je kunnen helpen bij het opschonen en ordenen van je e-mail. Verreweg de meeste extensies zijn voor Gmail, simpelweg omdat de meeste extensies voor dat platform gemaakt zijn. Een enkeling is ook geschikt voor Outlook.com. Alle extensies zijn voor je webmail, omdat je voor het organiseren van mail in bijvoorbeeld het Outlook-programma in Windows software van derden moet installeren, en dat gaat net iets verder dan de strekking van dit artikel.

1 Cleanfox

Naar alle waarschijnlijkheid zit je mailbox vol met allerlei nieuwsbrieven die je nooit hebt weggegooid. Cleanfox kan daar iets aan doen en is één van de weinige diensten die niet alleen werkt in Gmail, maar daarnaast ook in andere diensten zoals Outlook.com, iCloud etc. Om Cleanfox te gebruiken, klik je op de maildienst van je keuze op de site van Cleanfox en verschaf je de dienst vervolgens toegang tot je mailbox. Het scannen kan een paar minuten duren. Je krijgt vervolgens een lijst te zien met alle nieuwsbrieven waarop je geabonneerd bent. Je kunt ervoor kiezen om alleen de mails weg te gooien of om je rechtstreeks uit te schrijven. Het uitschrijven zelf kan even duren, maar tot die tijd worden alle mails van de betreffende maildienst naar je prullenbak gestuurd.

©PXimport

2 Mailstrom

Ook deze dienst werkt met zowel Gmail en Outlook, maar is in tegenstelling tot Cleanfox niet gratis. De dienst werkt nét even anders, want waar Cleanfox je stap voor stap door het proces loopt, heb je bij Mailstrom zelf meer de controle. Je kunt aangeven in wat voor categorie je wilt opschonen (reclame, sociaal etc.). Met Cleanfox knal je sneller door je postvak heen, maar Mailstrom laat je wat preciezer zoeken en filteren. Je kunt de dienst gratis testen, maar na 1250 verwijderde mails moet je betalen (het instapabonnement is zo’n 5 euro per maand).

©PXimport

3 The Email Game

Deze dienst werkt volgens het principe van gamificatie, oftewel het probeert een spelletje te maken van het verwerken van e-mail, zodat je eerder geneigd bent om dat vaker te doen. Deze dienst zorgt er niet zozeer voor dat je alles archiveert, maar wel dat je alles zo snel mogelijk beantwoordt. Zodra je inlogt, start een race tegen de klok en krijg je mails uit je Postvak IN voorgeschoteld. De bedoeling is dat je deze zo snel mogelijk beantwoordt, hoe sneller hoe meer punten. Wat je met die punten kunt? Net zo weinig als met bijvoorbeeld de badges in je favoriete fitness-app, maar tóch werkt het motiverend.

©PXimport

4 Unroll.me

Wat interessant is aan deze dienst, is dat het verder gaat dan alleen het uitschrijven bij nieuwsbrieven en het verwijderen van de berichten die daarbij horen. Unroll.me heeft namelijk ook een interessante functie genaamd Rollup. Met deze functie laat je de nieuwsbrieven die je maar soms interessant vindt, maar waarbij je je tóch liever niet wilt uitschrijven, verzamelen in een Daily Digest. In dat geval krijg je dus één mail, van Unroll.me met daarin mails van de door jou geselecteerde diensten.

©PXimport

5 Drag

De werking van deze extensie uit de Chrome Webstore is heel anders, maar wel verbazend effectief. We hebben allemaal van die mailtjes die we bewaren, omdat we er later nog wel ‘iets’ mee gaan doen. Maar later komt nooit en voor je het weet heb je een lijst met honderden van dat soort e-mails. Met Drag kun je daar iets aan doen. Deze extensie legt een laag over je e-mail heen en deelt je Gmail in drie kolommen in: To Do, Doing en Done. Het idee is simpel: al je mail komt binnen in To Do, als je er mee bezig bent sleep je hem naar Doing en als het klaar is sleep je het naar Done. Kinderlijk eenvoudig, maar het werkt heel goed.

©PXimport

6 Checker Plus

Deze extensie uit de Chrome Webstore doet in principe niet zoveel met je mailbox, maar zorgt ervoor dat je eenvoudiger en sneller op mail kunt reageren, zodat het nooit een rommeltje wordt. In plaats van dat je telkens Gmail moet openen, voegt deze extensie een knop toe in je browser, met notificatiefunctie. Zodra er een mail binnenkomt, kun je daar direct op reageren en deze bijvoorbeeld archiveren, zonder Gmail te hoeven openen.

©PXimport

7 Find Big Mail

Deze extensie gebruiken wij al jaren. Het kan prima zijn dat je geen moeite hebt met die wirwar aan mails in je Gmail-account, maar als je account volloopt qua opslagcapaciteit dan wordt dat natuurlijk wél een probleem. Met deze extensie vind je in een handomdraai mails met grote bijlagen, die vervolgens worden verzameld in een Gmail-filter zodat je ze eenvoudig kunt verwijderen. Zo maak je in recordtempo ruimte vrij zonder dat je bang hoeft te zijn dat je waardevolle mails weggooit.

©PXimport

8 Spark

Je smartphone is natuurlijk ook een perfect instrument om e-mail snel te bewerken, niet in de laatste plaats dankzij de mogelijkheid om te vegen. Spark is een superhandige app die werkt met alle populaire webmaildiensten. De app deelt niet alleen je e-mail heel praktisch in, maar past ook de notificaties aan. Zo krijg je dus bijvoorbeeld wel notificaties als vrienden en familie je mailen, maar niet van nieuwsbrieven, notificaties van je sociale media etc. Daarnaast bevat de app een handige snoozefunctie, zodat je berichten tijdelijk kunt verbergen als je even geen tijd hebt, om ze later terug te laten komen als ongelezen bericht.

9 Google Inbox

Een andere app die erg handig is voor Gmail, is een app van de makers van Gmail zelf, genaamd Inbox. Het handige van deze app is dat mails worden samengevoegd in één berichtkop rond een bepaald thema, zodat je dus in één bericht al je socialemedia-updates kunt lezen, in een ander bericht al je reclamemail etc. Eigenlijk is dat dan gewoon een soort map, maar dan vermomd als e-mailbericht. Daarnaast worden bijlagen in de inbox getoond, zodat je veel al als preview kunt zien zonder het bericht te openen. De fijnste functie vinden we echter het vegen: je scant door je inbox, zet die drie mailtjes die je wilt bewaren vast, en druk op Vegen om de rest te verwijderen. Superefficiënt.

10 IFTTT

Tot slot nog een methode die nét even wat anders is, maar wel superhandig. Wanneer je mail verwijdert, bestaat er altijd de angst dat je die ene bijlage later nog nodig hebt. Die angst is weg als je al je bijlagen automatisch laat opslaan, bijvoorbeeld in Google Drive. Dat kan met een dienst als IFTTT (If This, Then That). Ga naar www.ifttt.com, maak een account aan en klik op Search bovenin. Typ Gmail attachments en zoek naar het recept genaamd Save new e-mail attachments to Google Drive. De site vertelt je precies wat je moet doen en daarna worden al je bijlagen opgeslagen in Google Drive en kun je mails dus zonder angst verwijderen.

©PXimport

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 luxe beveiligingscamera's van max 220 euro
© TP-Link
Zekerheid & gemak

Waar voor je geld: 5 luxe beveiligingscamera's van max 220 euro

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een beveiligingscamera waarmee je jouw woning dag en nacht kunt bewaken? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken bewakingscamera’s bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 220 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Eufy EufyCam 2 Pro Duo (S221)

Met deze prijsvriendelijke bundel bewaak je de voor- en achterzijde van je huis. In de verpakking vind je namelijk twee weerbestendige camera's. Dankzij de ingebouwde accu's hang je de apparaatjes overal op, mits er op de beoogde plek voldoende draadloos bereik is. Volgens Eufy hoef je deze batterijen bij gemiddeld gebruik maar eenmaal per jaar op te laden, al is dat natuurlijk sterk afhankelijk van het filmgedrag. In de productdoos zit ook nog een basisstation dat draadloos met alle gekoppelde apparaten communiceert.

Met een resolutie van 2048 × 1080 pixels biedt de EufyCam 2 Pro een behoorlijke videokwaliteit. Bij bewegingsdetectie begint de camera direct met opnemen. Dat gebeurt op de interne opslagdrager van 16 GB, een NAS of een cloudserver. Nuttig is dat deze camera mensen en dieren van elkaar kan onderscheiden. Bepaal van welke gebeurtenissen je pushberichten op je smartphone wilt ontvangen en kijk de beelden meteen terug. Verder ondersteunt de EufyCam 2 Pro Duo tweewegaudio en nachtzicht. Je kunt dit beveiligingssysteem optioneel met één of meerdere camera's uitbreiden.

TP-Link Tapo C425 Kit

Beveiligingscamera's met een accu hebben als nadeel dat je ze regelmatig moet opladen. Daar heeft TP-Link iets op bedacht, want bij deze uitvoering van de Tapo C425 is een relatief groot zonnepaneel bijgesloten. Dat voorziet de inwendige batterij (10.000 mAh) van stroom. Volgens de fabrikant is gemiddeld 45 minuten zonlicht per dag voldoende. Je kunt deze camera als alternatief ook zonder zonnepaneel kopen (singlepack/2-pack/4-pack). Een pluspunt is dat het beveiligingssysteem geen basisstation vereist. Je meldt de camera namelijk rechtstreeks aan op wifi. De Tapo C425 stuurt desgewenst pushberichten van personen, huisdieren en/of voertuigen naar je smartphone.

In tegenstelling tot populaire merken als Google Nest en Ring zit je bij dit model niet per se vast aan een betaald cloudabonnement. Bewaar de beelden gewoon op een eigen microSD-kaart van hoogstens 512 GB of NAS. De videoprestaties zijn dik in orde, want de maximale resolutie bedraagt 2560 × 1440 pixels. In combinatie met een brede diagonale kijkhoek van 150 graden bewaak je een groot deel van de woning of tuin. Voor nachtelijke beelden komen de vier witte ledlampen goed van pas. Daarmee maak je opnames in kleur. De IP66-gecertificeerde behuizing bevat ook nog een sirene met een volumeniveau van 94 decibel.

Google Nest Cam Spotlight (GA02411-EU)

De Google Nest Cam Spotlight is een zogeheten schijnwerpercamera. Na bewegingsherkenning gaan er twee richtbare ledlampen met een totale opbrengst van 2400 lumen branden. Dat is zéér fel! Nuttig voor het geval je regelmatig in het donker thuiskomt, want de tuin of oprit is zo goed verlicht. Bovendien helpt het natuurlijk ook om eventuele insluipers af te schrikken. Je past de helderheid van de lampen in de app trouwens naar eigen wens aan. Deze weerbestendige camera heeft een accu, zodat je hem praktisch overal kunt ophangen. Zorg wel voor voldoende wifi-dekking.

Uiteraard kun je met de Nest Cam Spotlight ook gewoon filmen. De lens maakt Full-HD-opnamen op een resolutie van 1920 × 1080 pixels. Dat is ruimschoots voldoende om personen te identificeren. Je kunt tot 6× digitaal inzoomen, al gaat dat wel ten koste van de beeldkwaliteit. Krijg je onverwachts visite en ben je niet thuis? Geen probleem, want dankzij de geïntegreerde speaker en microfoon kun je op afstand met iemand communiceren. Open hiervoor de app op je smartphone en druk op het microfoontje om een gesprek te starten. Voor cloudopslag heb je een Nest Aware-abonnement nodig.

Lees ook: 5 fouten met je beveiligingscamera die je hierna nooit meer maakt

Ring Spotlight Cam Plus - Plug In

Deze compacte schijnwerpercamera kun je in een witte of zwarte behuizing kopen. Het hier besproken model werk op netvoeding, maar de Ring Spotlight Cam Plus is als alternatief ook verkrijgbaar inclusief oplaadbare batterij (wit/zwart). In dat geval kun je de inwendige batterij met dit apart verkrijgbare zonnepaneel opladen. Aan weerszijden van de Full-HD-lens bevinden zich twee witte ledlampen. Die springen na bewegingsdetectie automatisch aan, zodat je nachtelijke opnames in kleur kunt bekijken. In combinatie met de geïntegreerde sirene schrik je ongewenste bezoekers hopelijk af.

De Spotlight Cam Plus ondersteunt een riante kijkhoek van 140 graden. Hierdoor vangt de camera een groot gebied in beeld. Uiteraard krijg je liever geen (valse) bewegingsmeldingen van gebeurtenissen van de openbare weg of tuin van de buren. Om dat te voorkomen, kun je met behulp van de gebruiksvriendelijke Ring-app bewegingszones instellen. Uiteraard kun je ook livebeelden opvragen. Tik op de groene telefoonknop om op afstand met iemand te praten. Deze populaire beveiligingscamera ondersteunt alleen cloudopslag via een (betaald) Ring Home-abonnement.

Reolink E340

Reolink ontwikkelt goede camera's met een aantrekkelijk prijskaartje. De E340 is daarvan een goed voorbeeld, want dit binnenmodel bevat verrassend veel functies. Zo kan het camerahoofd automatisch draaien (355 graden) en kantelen (50 graden), waardoor je bijvoorbeeld een kat, hond of kind kunt volgen. Zeker bij een hoge positie aan het plafond of de muur zie je hierdoor precies wat er thuis gebeurt. Je kunt de behuizing trouwens ook (tijdelijk) op een kast of tafel neerzetten. Wil je iets van dichtbij zien? Dankzij ondersteuning voor 3× optische zoom kun je zonder kwaliteitsverlies inzoomen.

Voor verbinding met het thuisnetwerk koppel je het apparaatje aan wifi of ethernet. Open vervolgens de Reolink-app en bekijk livebeelden in een maximale resolutie van 2560 × 1920 pixels. De ingebouwde speaker en microfoon maken het mogelijk om met mensen of dieren te communiceren. De compacte behuizing heeft daarnaast een microSD-kaartlezer. Hierop bewaar je opnames van gebeurtenissen. Overigens kan de E340 als alternatief ook continu opnemen. Verder koppel je deze camera eventueel aan een geschikte NAS.

▼ Volgende artikel
🚨 Black Friday: dit is hét moment voor jouw nieuwe wasmachine of airfryer!
© NetPix
Huis

🚨 Black Friday: dit is hét moment voor jouw nieuwe wasmachine of airfryer!

Zijn je huishoudelijke apparaten aan vervanging toe? Black Friday is hét moment om voordelig in te slaan. Welke deals precies voorbij zullen komen, weten we nog niet, maar we hebben wel alvast wat tips. Deze vijf producten maken je leven namelijk een stuk makkelijker – of leuker!

1: (Steel)stofzuiger

Stofzuigers worden steeds slimmer en gebruiksvriendelijker (hoera voor de stofzakloze stofzuiger!). Als je een nieuwe nodig hebt, is Black Friday het perfecte moment om toe te slaan. De komende dagen kun je namelijk mooie kortingen verwachten – zelfs op robotstofzuigers. Waarom het nog meer het moment bij uitstek is om er juist nu eentje aan te schaffen? 🎄 Kerstboom, naalden ... of wil je die in maart nog overal tegenkomen?

Klik hier voor de beste Black Friday stofzuiger-deals

2: Espressomachine

Het is snel gegaan met koffie. Had je vroeger maar één keus (inderdaad, filterkoffie), tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos. Espresso, cappuccino, americano ... En waar je dat soort koffies voorheen nog vooral haalde bij een hippe koffietent, kun je er sinds een aantal jaar ook gewoon thuis van genieten. Het aanbod espressomachines blijft groeien. Wel budget je ook hebt, van welke koffievariëteiten je ook houdt: er is altijd een koffiemachine die bij je past. Of bij iemand anders 🎁!

Klik hier voor de beste Black Friday espressomachine-deals

3: Airfryer

Nog zo'n apparaat dat zijn plaats in de keuken de afgelopen jaren in sneltreintempo heeft veroverd: de airfryer. Heb je er nog geen of is die van jou aan vervanging toe? Je hebt steeds meer keuze. Relatief nieuw zijn airfryers met twee lades, waardoor je er dus tegelijkertijd verschillende dingen in kunt klaarmaken. Tip: je kunt de airfryer zelfs inzetten voor je kerstdiner!

Klik hier voor de beste Black Friday airfryer-deals

Op zoek naar andere Black Friday-deals?

Check de Prijsdalers-pagina

4: Wasmachine/droger

Ja, een wasmachine, droger of wasdroogcombinatie is een grote aanschaf. Ben je toe aan een nieuwe? Met Black Friday kun je jezelf al snel tientallen en soms zelfs honderden euro's besparen. Tip: maak vooraf een lijstje met modellen die je eventueel zou willen kopen en zoek die modellen op bij Kieskeurig.nl. Daar kun je namelijk de prijs volgen: je vult je e-mailadres in en je krijgt een mailtje wanneer de prijs gedaald is.

Klik hier voor de beste Black Friday wasmachine-deals

5: Koelkast

Wat voor wasmachines en drogers geldt, gaat ook op voor koelkasten. Grote aanschaf, dus zelfs een korting van een paar procent betekent al een vergissing van de bank in uw voordeel. Een belangrijk facet om op te letten is het energieverbruik. Koelkasten met label A+, A++ of A+++ (zoals bij bijvoorbeeld wasdrogers) zul je niet vinden. Voor 1 maart 2021 liep de schaal bij koelkasten wel van A+++ tot D, maar sindsdien is de schaal aangepast. Het energielabel A is nu het meest zuinig; G is wat energieverbruik betreft de minst goede keuze.

Klik hier voor de beste Black Friday koelkast-deals