ID.nl logo
10 tips voor een optimaal wifi-bereik in huis
© PXimport
Huis

10 tips voor een optimaal wifi-bereik in huis

Door de toename van het aantal draadloze apparaten is een stabiele wifi-verbinding geen overbodige luxe. Met een smartphone, tablet of laptop wil je overal in je huis en tuin soepel toegang tot internet. Dat lukt helaas niet altijd. Gelukkig zijn er foefjes waarmee je het wifi-bereik verbetert.

Tip 01: Locatie router

Het is belangrijk om goed na te denken over de plek van je router. Dit apparaat verspreidt namelijk het wifi-signaal in en rondom je woning. Kies daarom bij voorkeur voor een centrale positie. Je voorkomt dat er dan lange afstanden ontstaan. Veel mensen zetten de router in de meterkast, omdat daar bij veel huishoudens de internetverbinding binnenkomt. Een slechte keuze! Voor een krachtig wifi-signaal heeft de router zoveel mogelijk ruimte nodig. Zet het apparaatje daarom liever niet vlakbij een muur of op de grond. Sommige routers hebben meerdere antennes die je kunt richten. Probeer deze antennes te spreiden, zodat je het bereik vergroot.

©PXimport

Tip 01 Wanneer je router meerdere antennes heeft, kun je die het beste spreiden.

Tip 02: Signaal weerkaatsen

Wanneer je merkt dat er op een bepaalde plek slechte wifi-ontvangst is, kun je het signaal de goede richting op weerkaatsen. Hiervoor heb je helemaal geen dure spullen nodig. Een leeg blikje bier of frisdrank, stanleymesje en schaar zijn namelijk voldoende. Maak het blikje eerst goed schoon met water en breek het lipje van de drinkopening af. Verwijder met het stanleymesje voorzichtig de volledige onderkant van het blikje. De bovenkant snij je gedeeltelijk los. Alleen het gedeelte (ongeveer twee centimeter) tegenover de drinkopening laat je vastzitten.

Knip tegenover het gedeelte waar de bovenkant nog vastzit de cilinder door. Keer het blikje nu om. Vouw het metaal naar beide kanten open. Je hebt nu een soort radarschotel gecreëerd. Plaats de antenne van de router door de drinkopening van het blikje en weerkaats het wifi-signaal naar de goede richting. Gebruik eventueel lijm of dubbelzijdig tape om de onderkant van de radarschotel aan de router te bevestigen. Pas wel op voor de scherpe randjes. Wij konden het effect merken aan de hoeveelheid signaalstreepjes op onze iPhone.

©PXimport

Tip 02 Transformeer een blikje bier of frisdrank tot een radarschotel om het wifi-bereik te verbeteren.

Tip 03: Stoorzenders

Veel apparaten zenden net als je router ook radiogolven uit. Dit zijn bijvoorbeeld magnetrons, draadloze deurbellen, babyfoons, bluetooth-adapters, draadloze muzieksystemen, DECT-telefoons en beveiligingscamera's. Deze apparaten kunnen je draadloze netwerk verstoren (interferentie), waardoor de wifi-verbinding niet optimaal is. Probeer stoorzenders zo ver mogelijk van de router weg te houden. Ook naburige draadloze netwerken spelen een rol in het wifi-bereik.

Als je weet waar de router van je buren staat, doe je er verstandig aan om je eigen netwerkapparaat hier minimaal enkele meters vandaan te zetten. Op die manier zit je elkaar minder in de weg. Verder is het nuttig om te weten dat ook stroomkabels het wifi-netwerk kunnen verstoren. Plaats de router daarom niet te midden van een wirwar aan kabels. De meterkast is om die reden een zeer slechte plek voor een router! Geef het kastje liever een open plaats waar geen stoorzenders in de buurt zijn.

©PXimport

Tip 03 Positioneer je router niet ergens in een hoekje waar allerlei stoorzenders aanwezig zijn.

Beveiliging

Wanneer je de wifi-verbinding optimaliseert, is de kans ook groter dat de buren ongewenst meeprofiteren. Het bereik is tenslotte groter. Om die reden is het belangrijk dat je je router optimaal beveiligt. Ook accesspoints en wifi-repeaters die je aan het netwerk toevoegt, dien je te beveiligen tegen indringers. Je regelt dat binnen de gebruikersinterface van het apparaat. Meestal navigeer je hiervoor naar instellingen genaamd Wireless / Security (of iets vergelijkbaars). Er zijn momenteel drie beveiligingssleutels beschikbaar, namelijk WEP, WPA en WPA2. Kies altijd voor WPA2, want deze beveiligingssleutel is voor derden het moeilijkst te kraken. Bedenk een sterk wachtwoord en sla de wijzigingen op.

©PXimport

Als beveiligingssleutel kies je het beste voor WPA2.

Tip 04: 2,4 of 5 GHz?

Standaard gebruiken de meeste routers de 2,4GHz-band om het wifi-signaal uit te zenden. Het nadeel is dat deze frequentieband zeer druk is, zodat er al snel sprake is van interferentie. Er zijn namelijk een heleboel concurrerende gebruikers en stoorzenders die dezelfde radiogolven gebruiken. Moderne routers zijn in staat om het wifi-signaal via de 5GHz-band uit te zenden. Deze frequentieband is meestal minder druk. Een groot voordeel, want dit resulteert in een stabielere wifi-verbinding. Nadelen zijn er helaas ook. Sommige 'oudere' laptops, smartphones, tablets en andere apparaten kunnen geen verbinding maken via de 5GHz-band. Verder is de golflengte korter, waardoor deze frequentieband minder geschikt is om lange afstanden te overbruggen.

Wil je weten of jouw apparaten werken op de 5GHz-band? Probeer het eens uit: open een browser en surf naar het IP-adres van je router (bijvoorbeeld http://192.168.1.1). Log vervolgens in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Navigeer in de gebruikersinterface naar de wifi-instellingen. Klik daarna op Radio Settings of een gelijknamige instelling. Achter Radio Band kies je voor 5GHz. Sla de instellingen vervolgens op en controleer of alle draadloze apparaten nog wifi-signaal hebben. Overigens kunnen sommige routers tegelijkertijd via de 2,4GHz- en 5GHz-band uitzenden.

©PXimport

Tip 04 De kans is groot dat je wifi-verbinding via de 5GHz-band een stuk stabieler is.

Tip 05: Kanaal wijzigen

Wanneer je de 2,4GHz-band gebruikt, kun je het wifi-kanaal via één van maximaal dertien kanalen uitzenden. Officieel zijn er veertien kanalen, maar daarvan worden er in Europa maar dertien gebruikt. Je beslist zelf welk kanaal je hiervoor gebruikt. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat omringende netwerken het wifi-signaal niet verstoren. Probeer daarom verschillende kanalen uit en controleer met meerdere apparaten de wifi-ontvangst. Surf via de browser naar het IP-adres van je router. Nadat je bent ingelogd met je gebruikersnaam en wachtwoord, zoek je de wifi-instellingen op.

Bekijk onder de radio-instellingen via welk kanaal de router momenteel uitzendt. Moderne routers zijn zelf in staat om automatisch een rustig kanaal te selecteren, maar dat is helaas lang niet altijd zo. In dat laatste geval selecteer je achter Standard Channel een eigen kanaalnummer. Meestal kun je een getal van een tot en met dertien invullen. Maak een keuze en sla de wijzigingen op. Controleer of de wifi-verbinding is verbeterd. Als je geen verbetering merkt, probeer je een ander kanaalnummer uit. Bij gebruik van de 5GHz-band zijn er doorgaans weinig concurrerende gebruikers, waardoor het meestal geen zin heeft om een ander kanaal te selecteren.

©PXimport

Tip 05 De kunst is om een kanaal te vinden waarbij je weinig last hebt van naburige netwerken.

Tip 06: InSSIDer

Het programma inSSIDer is een handig hulpmiddel om te controleren op welk kanaal concurrerende netwerken uitzenden. Via de draadloze netwerkadapter van je laptop bekijkt dit tooltje welke kanalen omringende wifi-netwerken gebruiken. Je weet hierdoor precies op welk kanaal het rustig is, zodat je de kans op een stabiele wifi-verbinding vergroot. Een kanaal overlapt altijd aangrenzende kanalen. Wanneer de kanalen acht, negen en tien bijvoorbeeld rustig zijn, kies je om die reden het beste voor kanaalnummer negen. De nieuwste versie van inSSIDer is helaas niet langer gratis, hoewel twintig dollar voor de pc-versie of 7,31 euro voor de Android-app geen hoge bedragen zijn.

Gelukkig haal je bij allerlei websites de oude versie nog op. Download het programma naar de harde schijf van je laptop en open het installatiebestand. Nadat je de installatieprocedure hebt doorgenomen, start je inSSIDer op. Klik bovenaan op NETWORKS. Er verschijnt een lijst met wifi-netwerken en de bijbehorende kanaalnummers. Gebruik de grafiek onderaan om te bepalen of je momenteel veel last hebt van concurrerende netwerken. Wijzig op basis van deze informatie zo nodig het kanaalnummer in de instellingen van je router. Sommige routers bieden in de gebruikersinterface overigens een eigen tooltje aan, waarmee je de drukte binnen de 2,4- en/of 5GHz-band kunt meten.

©PXimport

Tip 06 InSSIDer laat in een grafiek zien welke kanalen binnen het frequentiebereik drukbezet zijn.

Wifi Analyzer

In plaats van een laptop is het ook mogelijk om met een Android-toestel omringende wifi-netwerken in kaart te brengen. Installeer de gratis app Wifi Analyzer maar eens op je smartphone of tablet. Nadat je de toepassing opent, verschijnt er een grafiek waarop naburige wifi-netwerken zijn te zien. Aan jou de taak om een rustig plekje op de frequentieband te vinden. Tik bovenaan op het pictogram met het oogje om een andere grafiek te kiezen. Handig is ook de functie Kanaal beoordeling. Hiermee geeft Wifi Analyzer aan welk kanaal je het beste kunt kiezen. Open de instellingen van je router om desgewenst het kanaalnummer te wijzigen

©PXimport

Wifi Analyzer laat met sterren zien op welke kanalen binnen de 2,4GHz-band er nog ruimte is.

Tip 07: Extra bandbreedte

Veel routers hebben een optie om de bandbreedte van twee kanalen samen te voegen. Normaal gesproken bedraagt de bandbreedte van een enkel kanaal 20 MHz. Door een instelling van je router te wijzigen, kun je dat ophogen naar 40 MHz. Het voordeel hiervan is dat de wifi-verbinding meer data tegelijkertijd kan verwerken. Houd er wel rekening mee dat het noodzakelijk is dat laptops, smartphones, tablets en overige apparaten met de dubbele bandbreedte overweg kunnen.

Soms is het hiervoor nodig om de instellingen van het betreffende apparaat te wijzigen. In de gebruikersomgeving van je router vind je de betreffende optie meestal bij de radio-instellingen. Achter Channel Width kies je dan voor Wide - 40 MHz Channel. Sommige routers zijn overigens in staat om automatisch te switchen tussen 20 en 40 MHz. Is er niet genoeg plek op de frequentieband, dan bestaat de kans dat het netwerkapparaat op eigen houtje terugschakelt naar 20 MHz.

©PXimport

Tip 07 Bij sommige routers voeg je optioneel de bandbreedte van twee kanalen samen.

Tip 08: Firmware bijwerken

Het is verstandig om op je router altijd de laatste firmware te gebruiken. Firmware is eigenlijk niets anders dan de software die op de router is geïnstalleerd. Via firmware-updates voegen fabrikanten soms verbeteringen toe, waardoor de kwaliteit van het draadloze netwerk mogelijk vooruitgaat. Bovendien lossen ontwikkelaars via deze weg vaak foutjes op. Bij veel routers lukt het om in de webgebaseerde gebruikersomgeving de firmware bij te werken. Open een browser en surf naar het IP-adres van het netwerkapparaat. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Bekijk onder Status (of een vergelijkbare benaming) welke firmwareversie er momenteel is geïnstalleerd. Zie je nergens een mogelijkheid om te controleren of er updates zijn? Achterhaal het merk en typenummer van het betreffende netwerkapparaat en surf naar de website van de fabrikant. Zoek de juiste ondersteuningspagina op en download zo nodig de nieuwste firmwareversie. Volg de instructies om de software op de router te installeren. Dit werkt bij ieder apparaat op een andere manier. Routers die afkomstig zijn van internetproviders ontvangen soms automatisch updates via internet.

©PXimport

Tip 08 In de instellingen van je router achterhaal je simpel welke firmware er op het apparaat is geïnstalleerd.

Tip 09: Accesspoint

Een accesspoint is een handig apparaatje wanneer je router geen of een gebrekkig wifi-signaal uitzendt. Als alternatief voor het zwakke signaal van je router gebruik je voortaan een krachtig signaal dat het accesspoint uitzendt. Verder is zo'n apparaatje nuttig wanneer je router geen 5GHz-band ondersteunt, terwijl je wel graag van deze frequentieband gebruik wilt maken. Je kunt bovendien het wifi-bereik in huis vergroten door het kastje op een andere verdieping in huis te zetten. Het accesspoint sluit je met een kabeltje aan op een ethernetpoort van de router of switch, waarna er een draadloos internetsignaal wordt verspreid.

Om compatibiliteitsproblemen te voorkomen, is het verstandig om een accesspoint van het hetzelfde merk als de router te kopen. Neem bij voorkeur een exemplaar dat een hoge snelheid ondersteunt, zoals 300 of zelfs 450 Mbit/s. Besteed verder voldoende aandacht aan de beveiliging. Dit werkt op soortgelijke wijze als een router. Bedenk goed dat een accesspoint alleen functioneert wanneer het apparaatje is aangesloten via ethernet. Als er op de gewenste plek geen ethernet voorhanden is, kun je eventueel een wifi-repeater overwegen (zie tip 10).

©PXimport

Tip 09 Een accesspoint sluit je met een ethernetkabel aan op een router of switch.

Verschillende accesspoints

Accesspoint zijn vaak goedkoper dan een nieuwe router. Voor een betaalbare prijs kun je hiermee het draadloze netwerk upgraden. Neem bijvoorbeeld de Trendnet TEW-690AP. Dit apparaatje ligt voor ongeveer tachtig euro in de winkel. Het accesspoint heeft drie antennes aan boord om het wifi-signaal uit te zenden. De maximale bandbreedte bedraagt 450 Mbit/s, zodat je in combinatie met een geschikte router zeer vlot data over het netwerk kunt transporteren.

Vind je tachtig euro te duur? Geen probleem, want het kan ook veel goedkoper. De TP-Link TL-WA801ND kost als je goed zoekt nog geen dertig euro. Met twee antennes en een maximale bandbreedte van maximaal 300 Mbit/s is dit een zeer prijsvriendelijke optie, terwijl je evengoed profiteert van een stabiel wifi-netwerk.

©PXimport

De TEW-690AP van Trendnet is een krachtig accesspoint dat een maximale bandbreedte van 450 Mbit/s ondersteunt.

Tip 10: Wifi-repeater

Een wifi-repeater (ook wel range-extender genoemd) pikt de draadloze verbinding afkomstig van je router op en zendt vervolgens een versterkt signaal uit. Op die manier wordt het bereik vergroot. Deze apparaatjes zijn vooral interessant voor het geval je ergens geen accesspoint kunt aansluiten wegens het ontbreken van een internetkabel. Verwacht echter geen wonderen van een wifi-repeater. Het apparaatje haalt namelijk nooit meer de oorspronkelijke bandbreedte die de router uitzendt naar de betreffende locatie (bijvoorbeeld zolder).

Het wifi-bereik wordt weliswaar vergroot, maar de bandbreedte halveert zelfs. Als je overal in huis snel internet wenst, ben je om die reden beter af met een accesspoint. Wanneer je evengoed een wifi-repeater wilt uitproberen, is er genoeg keuze. Tussen de producten is er verschil in bandbreedte. Verder zijn er ook dualband wifi-repeaters die het signaal van 2,4- en 5GHz-band kunnen versterken. De meeste wifi-repeaters zijn erg compact, zodat je het apparaatje als een soort adapter in het stopcontact kunt steken. Sommige producten vervullen ook probleemloos de rol van accesspoint. Let op dat je de beveiliging goed regelt, zodat je geen last hebt van indringers op het netwerk. De prijzen van wifi-repeaters variëren van ongeveer 35 tot pakweg 75 euro.

©PXimport

Tip 10 De meeste wifi-repeaters stop je rechtstreeks in het stopcontact.

▼ Volgende artikel
Review Google Pixel 9a – Fijne smartphone voor een fijne prijs
© Rens Blom
Huis

Review Google Pixel 9a – Fijne smartphone voor een fijne prijs

De Google Pixel 9a is een prettige en complete smartphone die zeven jaar softwareupdates krijgt. Heel wat mensen zijn met dit toestel daarom jaren onder de pannen, denken we. In deze review lees je onze bevindingen met de Google Pixel 9a na twee weken intensief testen.

Uitstekend
Conclusie

De Google Pixel 9a is een midrange smartphone die een goede indruk achterlaat. De telefoon is degelijk gebouwd, heeft complete specificaties en krijgt zeven jaar updates. Je kunt dus lang met het toestel doen, zeker als je eenmalig meer betaalt voor de 256 GB-versie. Er zijn in dit prijssegment echter ook veel andere goede smartphones, dus het loont om te vergelijken of een ander toestel nog beter bij jouw wensen aansluit.

Plus- en minpunten
  • Zeven jaar updates
  • Heel compleet
  • Lange accuduur
  • Houdt minder lekker vast
  • Basismodel slechts 128 GB opslagcapaciteit

De Pixel 9a is het nieuwste model in de Pixel 9-serie, die in augustus is uitgebracht in de vorm van de 9, 9 Pro, 9 Pro XL en 9 Pro Fold. Toestellen van bijna duizend euro tot bijna tweeduizend euro voor de vouwbare 9 Pro Fold. Toptoestellen, zo bleek uit onze reviews. Maar er zijn ook genoegen redenen om géén hele dure telefoon te nemen. Als jij maximaal 550 euro wilt uitgeven aan je volgende nieuwe smartphone, is de Pixel 9a het overwegen waard.

Google's Pixel 9a verschijnt in vier kleuren, waaronder knalroze, het fraaie geteste lila en meer zakelijke zwart en wit. Wij zijn enthousiast over de lila kleur van de smartphone en vinden het toestel premium genoeg overkomen. De matte kunststof achterkant toont nauwelijks vingerafdrukken, waardoor de telefoon er netjes blijft uitzien. Al kunnen we ons ook goed voorstellen dat je een hoesje om de Pixel 9a stopt voor de nodige bescherming. Een hoesje kan ook helpen om de ergonomie van de telefoon te verbeteren. De Pixel 9a is namelijk nogal vlak en ligt daarom wat minder prettig in de hand dan telefoons die een meer gebold ontwerp hebben. Google weet in ieder geval hoe dat moet, want de Pixel 8a van een jaar geleden had zo'n boller ontwerp en lag daarom ook zonder hoesje lekker in de hand.

©Rens Blom

Als we het nog even over bescherming hebben: de Pixel 9a heeft een iP68-certificering en kan daarom tegen (zoet) water en stof.

Je kunt de Pixel 9a redelijk goed met één hand bedienen, doordat het scherm met 6,3 inch relatief compact is. De 186 gram wegende smartphone is even breed als de Samsung Galaxy S25 en Apple iPhone 16, en een fractie hoger. Het Full-HD-oledscherm ziet er erg mooi uit en heeft een hoge verversingssnelheid van 120 Hz. Op zonnige lentedagen is het beeldscherm prima af te lezen.

©Rens Blom

Complete specificaties

Van een smartphone die 550 euro kost, verwachten we tegenwoordig een complete en soepele gebruikservaring. Zo'n toestel moet in principe jaren meekunnen. De Pixel 9a lijkt aan die verwachtingen te voldoen. Hij draait op dezelfde snelle Tensor G4-processor als zijn duurdere Pixel 9-broers, heeft 8 GB werkgeheugen en een 5100 mAh-accu die zonder zorgen een lange dag meegaat. Opladen kan vlot genoeg via usb-c (je dient zelf een adapter te regelen) of langzamer bij draadloos opladen.

Minder blij zijn we met Google's keuze om het instapmodel van de Pixel 9a uit te rusten met 128 GB opslagcapaciteit. Daar kun je in de praktijk namelijk geen 128 GB van gebruiken en als je jaren met het toestel wilt doen, is 128 GB voor veel mensen op de langere termijn onvoldoende. De opslag uitbreiden via een microSD-kaartje is niet mogelijk. Het loont daarom waarschijnlijk om eenmalig meer te betalen voor de 256 GB-variant van de Pixel 9a. Die kun je langer met een gerust hart gebruiken. Veel concurrerende smartphones hebben overigens standaard 256 GB.

©Rens Blom

Camera's

Achterop de Pixel 9a zitten twee camera's. Die zijn goed, maar in de meeste situaties niet beter dan de camera's van de Pixel 8a. Dat geeft weinig en in het donker doet de Pixel 9a het wél beter dan zijn voorganger. Snel bewegende huisdieren blijven lastig om scherp vast te leggen. Dat zie je ook op onderstaande foto: de kat is nét niet lekker scherp.

©Rens Blom

Met de groothoekcamera leg je een wijder deel van de omgeving vast. De Pixel 9a kan ook inzoomen, via de hoofdcamera. Op onderstaande serie zie je de verschillen in de praktijk.

©Rens Blom

De hoofdcamera, groothoekcamera en 2x zoom.

7 jaar updates

Google's bezuiniging om de Pixel 9a van slechts 128 GB opslagcapaciteit te voorzien, maakt dat er op andere vlakken meer ruimte is voor een premium ervaring. Een goed voorbeeld is de softwareondersteuning. Google geeft de smartphone liefst zeven jaar Android-upgrades en beveiligingsupdates. Dat is even lang als de veel duurdere Pixel 9-toestellen en ook even lang als Samsungs Galaxy-topsmartphones en Apple iPhones. Veel concurrenten van de Pixel 9a krijgen vier tot zes jaar updates. De Pixel 9a kan dus langer mee. Of je daadwerkelijk zeven jaar met een smartphone doet, is een tweede.

Ook fijn is dat Google de software lekker schoon levert en allerlei eigen AI-functies toevoegt. Die worden steeds handiger en zijn gratis beschikbaar.

©Rens Blom

Conclusie: Google Pixel 9a kopen?

De Google Pixel 9a is een midrange smartphone die een goede indruk achterlaat. De telefoon is degelijk gebouwd, heeft complete specificaties en krijgt zeven jaar updates. Je kunt dus lang met het toestel doen, zeker als je eenmalig meer betaalt voor de 256 GB-versie. Er zijn in dit prijssegment echter ook veel andere goede smartphones, dus het loont om te vergelijken of een ander toestel nog beter bij jouw wensen aansluit.

▼ Volgende artikel
Samsung voorziet Galaxy S25 Edge van sterker Corning Gorilla Glass Ceramic 2
Huis

Samsung voorziet Galaxy S25 Edge van sterker Corning Gorilla Glass Ceramic 2

Samsung gaat de nieuwe Galaxy S25 Edge-telefoons voorzien van het nieuwere Coring Gorilla Glass Ceramic 2. De nieuwste variant van dit sterke keramische glas maakt de telefoon sterker en beter beschermd tegen beschadigingen.

De Gorilla Glass Ceramic 2-technologie bevat kristallen die fijn in de glasmatrix zijn ingebed, waardoor het display beter bestand is tegen barsten zonder dat dit ten koste gaat van de optische transparantie.

"De Galaxy S25 Edge zet een nieuwe standaard voor vakmanschap en prestaties als ons dunste toestel uit de Galaxy S-serie tot nu toe", zegt Kwangjin Bae, EVP en hoofd van het team Mechanical R&D van Mobile eXperience Business bij Samsung Electronics. "Ter ondersteuning van dit baanbrekende ontwerp was het essentieel om een displaymateriaal te ontwikkelen dat zowel uitzonderlijk dun als betrouwbaar sterk was - een uitdaging die Corning en Samsung heeft samengebracht, verenigd door een gedeelde visie van doelgerichte engineering en gebruikersgerichte innovatie. Die visie is verankerd in elk detail van de Galaxy S25 Edge."

Het ionenuitwisselingsproces van Corning speelt een belangrijke rol bij de verbeterde weerstand tegen schade. Deze techniek versterkt het glaskeramische materiaal en verbetert de duurzaamheid van het display. Andrew Beck, Vice President en General Manager bij Corning Gorilla Glass, licht toe: "Met Gorilla Glass Ceramic 2 hebben we een opmerkelijke combinatie van dunheid en sterkte bereikt, waardoor consumenten het beste van twee werelden krijgen - uitzonderlijke duurzaamheid in een modern, strak ontwerp."

Op 13 mei aanstaande zal Samsung tijdens een live-event meer onthullen over de nieuwe Samsung Galaxy S25 Edge-telefoon. Via de onderstaande link kun je je alvast abonneren op het YouTube-kanaal van Samsung, waar het live-evenement zal worden uitgezonden: