ID.nl logo
Firmware updaten doe je zo
© PXimport
Huis

Firmware updaten doe je zo

Het is belangrijk dat je Windows en applicaties zoals webbrowsers up-to-date houdt. Dat hoeft je trouwens niet veel tijd te kosten, aangezien het volautomatisch kan gebeuren. Maar heb bij het updaten ook aan de pc zelf en aan andere apparaten in je netwerk gedacht, zoals je router of NAS? Die kunnen best aan een firmware update toe zijn.

“If it ain’t broke, don’t fix it” … Als iets goed werkt, blijf je er maar beter van af, luidt deze vaak gehoorde boodschap. Maar in hoeverre klopt dat ook? Wat firmware betreft – de software die in allerlei apparaten is voorgeprogrammeerd – zijn we daar niet helemaal van overtuigd. Immers, niet zelden werk je via een firmware-update allerlei bugs of veiligheidsproblemen weg of komen er functies bij waar je vóór zo’n update geen toegang toe had.

Natuurlijk, het updaten van firmware is nooit helemaal zonder risico. Daarom houd je het best twee vuistregels aan. Eén: je maakt, indien mogelijk, eerst een back-up van je huidige firmware en configuratie. Twee: je gaat op de website van de fabrikant na wat de update precies voor jou kan betekenen. Zijn de verbeteringen niet de moeite waard, dan kun je de update rustig overslaan. In dit artikel bekijken we firmware-updates voor pc, router en NAS.

BIOS

Back-uppen

Beginnen we met de pc, waarbij de firmware het BIOS (Basic Input Output System) wordt genoemd, of in moderne systemen ook wel de UEFI (Unified Extensible Firmware Interface). Deze firmware bevat de basisinstellingen van je systeem, zoals die voor het geheugen en de schijf. Voor je een update overweegt, maak je veiligheidshalve eerst een back-up. Dat doe je vanuit het set-upvenster van het BIOS. In de systeemhandleiding vind je vast terug hoe je dit venster opent. Meestal moet je meteen na het opstarten van je pc een paar keer op een bepaalde toets drukken, zoals F1, F2, F10, F12, Delete of Esc.

Je kunt het ook vanuit Windows 10 proberen. Open de Instellingen en selecteer Bijwerken en beveiliging / Systeemherstel / Nu opnieuw opstarten. Na de herstart kies je achtereenvolgens Problemen oplossen / Geavanceerde opties / Instellingen voor UEFI-firmware.

Met wat geluk tref je in het BIOS-set-upvenster een back-upfunctie aan en vaak hoef je maar een paar knoppen in te drukken om een firmwareback-up te maken naar een bestand (of soms zelfs naar een aparte geheugenchip). Heeft de fabrikant geen back-upoptie voorzien, dan kun je met je smartphone nog altijd foto’s maken van alle BIOS-instellingen en -tabbladen.

©PXimport

Versie controleren

Is je back-up gelukt? Dan controleer je eerst nauwkeurig het model en de versie van het BIOS, zodat je niet de verkeerde update installeert. Die kan je immers met een onwerkbaar systeem opzadelen. Vind je deze informatie niet in de systeemhandleiding terug, dan probeer je het vanuit Windows. Druk op Windows-toets+R en voer je msinfo32 uit. Je vindt de nodige gegevens bij BIOS-versie / Datum.

Vervolgens bezoek je de website van de fabrikant van je pc of moederbord. Hier vind je ongetwijfeld een rubriek als Downloads of Support, waar je ook BIOS-updates kunt terugvinden. Controleer goed of het om het juiste BIOS gaat en ga na of de vernieuwingen van de update de moeite waard zijn. Het kan wel gebeuren dat je eerst één of meer tussenliggende BIOS-updates moet installeren voordat je de recentste updates kunt installeren.

©PXimport

Instellingen checken

Voor je de update daadwerkelijk uitvoert, check je het best nog enkele instellingen in het set-upvenster van het BIOS. Schakel eventueel een optie als BIOS write protection uit en stel de instellingen in op de standaardwaarden via een optie als Load BIOS default values. Gaat het om een laptop, dan kun je die het best aansluiten op het stroomnet.

Hoe je het BIOS precies bijwerkt, hangt af van het BIOS-model. Mogelijk kan dat rechtstreeks via een optie als Update BIOS, waarna je alleen nog naar het gedownloade updatebestand hoeft te verwijzen. Sommige BIOS’en kunnen de update zelfs voor jou ophalen.

Wat oudere BIOS-updates komen meestal in de vorm van een uitvoerbaar bestand dat je vanuit Windows kunt uitvoeren, of beter nog: vanuit een minimalistische omgeving als DOS. Met de gratis en portable tool Rufus creëer je snel een opstartbare usb-stick met DOS. Start de tool op en kies FreeDOS bij Opstartselectie, waarna je het Bestandssysteem instelt op FAT32. Uiteraard plaats je ook het updatebestand op deze stick. Boot je pc van de stick en start het update-programmabestand op. Het is wel belangrijk dat je een lopend updateproces nooit onderbreekt!

©PXimport

Router

Back-uppen

In je thuisnetwerk heb je natuurlijk ook een (draadloze) router staan en ook die kun je het best up-to-date houden. Veruit de meeste routers laten zich via een webinterface benaderen, maar dan moet je natuurlijk wel het ip-adres kennen.

Zorg er (bij voorkeur) voor dat je router via een ethernetkabel met je pc is verbonden, ga naar de Opdrachtprompt en voer het commando ipconfig uit. Je leest het adres af achter Default Gateway (bijvoorbeeld 192.168.0.1). Tik dit adres in je browser in en meld je bij je router aan met het administrator-account.

Voordat je de firmware updatet, maak je een configuratieback-up. Die vind je doorgaans in een rubriek als Beheer of Administration. Druk op de Back-up-knop en bewaar het bestand op je pc. Mocht het ooit nodig zijn, dan kun je via de Restore-knop de configuratie terugzetten. Kent je router geen back-upmogelijkheid, dan kun je foto’s of screenshots maken van alle configuratieschermen.

©PXimport

Updaten

In dezelfde rubriek van je router-set-up vind je wellicht ook een (sub)rubriek terug met een optie als Firmware-update. Noteer de huidige firmwareversie en controleer vervolgens op de site van de routerfabrikant of er een update beschikbaar is voor je routermodel en wat die update precies inhoudt. Ziet alles er goed uit, dan download je het updatebestand en pak je het, indien nodig, uit op je pc. Je vindt hier ook een knop waarmee je naar het updatebestand op je pc kunt navigeren, waarna je de update kunt starten.

Bij veel routers kun je zo’n updatebestand rechtstreeks vanuit de webinterface downloaden en soms verloopt het updateproces zelfs nagenoeg volledig geautomatiseerd. Ook hier geldt dat je het updateproces nooit mag onderbreken.

©PXimport

Alternatieve firmware

Helaas brengen de meeste routerfabrikanten maar een bepaalde tijd firmware-updates voor hun routers uit, zodat je interessante nieuwe functies misloopt. Schuw je het experiment niet, dan kun je alternatieve firmware overwegen, zoals die van OpenWrt of van DD-WRT. Voor deze laatste kun je op https://forum.dd-wrt.com/wiki terecht voor handleidingen. Alternatieve firmware brengt functies binnen bereik, zoals wireless bridging, QoS-bandbreedtetoewijzing of radius-authenticatie. Het is wel belangrijk dat je eerst nagaat of je eigen routermodel compatibel is met die alternatieve firmware; dat blijkt vooral het geval voor Linksys-modellen. Wat DD-WRT betreft, vind je een lijst met ondersteunde modellen via www.tiny.cc/routerdatabase, net als links naar installatie-instructies. Je voert zo’n alternatieve firmware-upgrade natuurlijk wel op eigen risico uit.

©PXimport

NAS

Ip-adres vinden

Beschik je over een NAS, dan doe je er goed aan ook op dit apparaat geregeld te zoeken naar updates. De meeste NAS-fabrikanten, waaronder Synology en QNAP, brengen namelijk regelmatig (veiligheids)updates uit. Je kunt een NAS meestal zodanig instellen dat die je via e-mail automatisch op de hoogte brengt van nieuwe updates.

Net als bij de router is het de bedoeling dat je, via een bekabelde verbinding, de webinterface van je NAS oproept in je browser. Er zijn verschillende manieren om dit adres te achterhalen. Normaliter vind je het in je router in een rubriek als Lijst met apparaten of bij Status / LAN. Of je gebruikt een specifieke zoektool van je NAS-fabrikant, zoals Synology Web Assistant of Qfinder Pro. Of je haalt er een snelle netwerkscanner zoals Angry IP Scanner. Hier vul je het ip-bereik van je netwerksegment in (bijvoorbeeld 192.168.1.1-192.168.1.254) en druk je op Start.

©PXimport

Updaten

Via de webinterface van je NAS kun je het apparaat updaten. We nemen een Synology-model als voorbeeld (DS220+ met DSM 7). Open het Configuratiescherm en kies in de rubriek Systeem de optie Bijwerken en herstellen. Open nu eerst het tabblad Configuratieback-up en kies Exporteren voor een back-up van de NAS-configuratie. Via de knop Herstellen laat deze configuratie zich eventueel terugzetten.

Open vervolgens het tabblad DSM bijwerken. Via Instellingen voor bijwerken kun je weliswaar aangeven dat automatisch updates moeten worden geïnstalleerd, maar wij doen dat liever handmatig. Klik dus op Handmatig DSM bijwerken en verwijs naar het updatebestand. Dit kun je voor je eigen NAS-model downloaden. Controleer of het om de juiste update gaat voor jouw model en DSM-versie. Onderbreek het updateproces niet en wacht tot je NAS volledig is herstart.

Voor QNAP vind je instructies hier. Ook voor andere NAS-fabrikanten vind je de nodige instructies op hun websites.

©PXimport

Andere apparaten

Naast je pc, router en NAS heb je ongetwijfeld nog andere apparaten aan je netwerk gekoppeld, zoals een tv of ip-camera, of ‘slimme’ apparaten zoals een deurbel of thermostaat. Ook deze toestellen voorzie je best van de nodige updates, met het oog op een betere veiligheid en functionaliteit. Sommige apparaten houden zichzelf up-to-date en melden de status via de bijhorende app. Andere apparaten moet je zelf updaten met een programma of via een usb-stick. Raadpleeg hiervoor de website van de fabrikant.

©PXimport

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 airfryers met bijzondere functies
© Grandbrothers - stock.adobe.com
Huis

Waar voor je geld: 5 airfryers met bijzondere functies

Bij ID.nl zijn we gek op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we daarom binnen een bepaald thema naar zulke deals. Zin in een lekkere maaltijd, maar niet in een vette hap? Dan is een airfryer wellicht iets voor je. De redactie van ID.nl zocht er vijf uit, die bovendien van bijzondere functies zijn voorzien.

Aan een airfryer kun je niets meer verbeteren, horen we je denken. Toch is dat niet zo, want hoewel deze handige apparaten al in menig keuken te vinden zijn, wordt er nog veel doorontwikkeld. Daarom valt de keuze dit keer op airfryers met bijzondere functies die je niet direct op iedere airfryer tegen komt.

Tefal EY905D Easy Fry & Grill Dual 8.3L XXL

Deze Tefal-airfryer heeft twee gescheiden kookzones waarmee je verschillende gerechten tegelijkertijd kunt klaarmaken. Beide zones kunnen apart worden ingesteld qua temperatuur en tijd. Hierdoor kun je gerechten bereiden die niet dezelfde bereidingstijd nodig hebben, maar wel op hetzelfde moment klaar moeten zijn, bijvoorbeeld kip en friet. De inhoud van 8,3 liter is ruim genoeg voor huishoudens van 3 tot 5 personen.

De bediening van deze airfryer is digitaal, met knoppen en een overzichtelijk scherm. Het apparaat heeft verder een timer, instelbare temperatuur tot 200 graden en antiaanbaklaag. Er zijn geen geavanceerde voorgeprogrammeerde standen, maar de basisfuncties zijn voldoende voor alledaags gebruik. De manden zijn uitneembaar en kunnen met de hand of in de vaatwasser worden schoongemaakt. Met de Tefal-app vind je handige gerechten voor deze airfryer.

Inventum GF1200HLD

Dit model van Inventum combineert de functies van een airfryer en heteluchtoven. Het apparaat heeft een inhoud van 12 liter en beschikt over een roterende mand, waarmee je bijvoorbeeld friet automatisch kunt laten draaien voor een gelijkmatig resultaat. Daarnaast zijn ook een grillrek, bakplaat en draaispit meegeleverd, zodat je verschillende bereidingswijzen kunt toepassen. De temperatuur is instelbaar tot 200 graden en de timer tot 90 minuten.

LEES OOK: Airfryer met één of twee lades? Zo kies je slim

De bediening bestaat uit fysieke knoppen met een klein digitaal display. Gebruikers geven aan dat de prestaties stabiel zijn, en dat vooral de draaimand goed werkt bij snacks en aardappelproducten. Er is geen stoomfunctie of slimme aansturing. De buiten- en onderkant worden tijdens gebruik warm, dus plaatsing op een hittebestendig oppervlak is aanbevolen.

Ninja Foodi SP101EU

De Ninja Foodi SP101EU is opvallend in die zin dat het eruit ziet en werkt als een oven, maar toch airfryer-functionaliteit heeft. Het heeft dan ook acht functies: heteluchtfrituren, bakken, braden, grillen, drogen, roosteren, warmhouden en een aparte bagelstand. De oven heeft een vermogen van 2400 watt en verwarmt snel op, met een opwarmtijd van ongeveer 60 seconden. Door de combinatie van zes infrarood verwarmingselementen en luchtcirculatie wordt voedsel gelijkmatig bereid. De temperatuur en bereidingswijze worden digitaal ingesteld via een bedieningspaneel.

Bij de oven worden standaard een bakplaat, een heteluchtfrituurmand en een rooster geleverd. Het apparaat is geschikt voor verschillende soorten gerechten, van ovenschotels tot broodjes en gegrilde groenten. Dankzij het ontwerp en de functies kan de oven ook worden gebruikt als alternatief voor een traditionele heteluchtoven.

Ninja Foodi Dual Zone AF400EUWH

De Ninja Foodi AF400EU beschikt over twee aparte manden van elk 4,75 liter. Dit maakt het mogelijk om twee gerechten tegelijk te bereiden, met verschillende instellingen qua tijd en temperatuur. De zogenaamde 'Match Cook'- en 'Sync Finish'-functies zorgen ervoor dat je gerechten op hetzelfde moment klaar zijn, zelfs als deze andere bereidingstijden hebben. De bediening is volledig digitaal, met zes automatische kookprogramma’s zoals max crisp, air fry, roast en bake.

LEES OOK: Dit zijn de meestgemaakte fouten met airfryers (en zo voormijd je ze)

Je kunt de temperatuur instellen vanaf 40 tot 240 graden Celsius en het maximum vermogen is 2470 Watt. De binnenmanden zijn voorzien van een keramische antiaanbaklaag en kunnen in de vaatwasser. Het apparaat is relatief groot, dus dat is wel iets om rekening mee te houden als de ruimte in je keuken beperkt is. Gebruikers van de AF400EUWH waarderen de stille werking en de mogelijkheid om flexibel te koken zonder tussendoor schoon te maken of het apparaat opnieuw in te stellen.

Princess 1.182068.01.001

Met de Princess 1.182068.01.001 Double Basket Airfryer kun je twee gerechten tegelijk bereiden, dankzij de dubbele mand. Het apparaat staat los op het aanrecht en heeft een zwart ontwerp dat in de meeste keukens past . Je bedient het eenvoudig via het LED-display en de touchknoppen. Er zijn acht programma’s, een timer en je kunt de temperatuur zelf instellen tot 220 °C. De totale inhoud is 8 liter, genoeg voor ongeveer zes porties.

Tijdens het gebruik blijven de handvatten koel, en bij oververhitting schakelt het apparaat zichzelf automatisch uit. De losse onderdelen – inclusief de binnenbakken – mogen gewoon in de vaatwasser. Met een vermogen van 2400 watt warmt de airfryer snel op en bereid je je eten gelijkmatig. Of je nu frietjes bakt of kip grilt, deze airfryer maakt het eenvoudig zonder veel gedoe.

▼ Volgende artikel
Voorjaarsklus: verzakt terras of pad zelf herstellen? Zo doe je dat!
© Irina Zharkova
Huis

Voorjaarsklus: verzakt terras of pad zelf herstellen? Zo doe je dat!

Het is lente, en dat is hét moment om allerlei klusjes in de tuin aan te pakken. Heb je een terras of pad dat in de loop van tijd wat is verzakt? Daarvoor hoef je geen stratenmaker in te huren, dat kun je prima zelf weer herstellen. Hoe je dat doet, lees je in deze uitgebreide handleiding.

In dit artikel lees je: • Waardoor bestrating verzakt en hoe je dat voorkomtHoe je verzakte plekken herkent en beoordeeltHoe je stenen of tegels veilig verwijdertHoe je het zandbed ophoogt en de bestrating weer vlak maaktHoe je opsluitbanden opnieuw plaatst of verstevigtWat je kunt doen bij schade door wortelsHoe je verzakking door mollen voorkomt en herstelt

Lees ook: Zo leg je zelf een terras aan

Het gebeurt regelmatig dat (sier)bestrating verzakt. Vaak ligt dat aan een instabiele ondergrond, slechte afwatering, zand dat is weggespoeld door regen of een te zware belasting. Door hier bij de aanleg of tijdens het herstel al rekening mee te houden, voorkom je veel problemen. Denk bijvoorbeeld aan voldoende ophoogzand, goede opsluitbanden en een slimme afwatering.

Probleemplekken identificeren

Je ziet het meestal snel als een pad of terras verzakt is. Zeker als regenwater blijft staan op plekken waar het niet weg kan. Vaak ligt dat aan een deel van de bestrating dat letterlijk is ingezakt. Ook als stenen zijn gaan schuiven of er kieren ontstaan, heb je waarschijnlijk te maken met verzakking. Dat gebeurt vaak wanneer opsluitbanden niet stevig genoeg geplaatst zijn en langzaam naar buiten zijn gedrukt of gekanteld.

©MG | ID.nl

👷 Dit heb je nodig voor je klus


• Goede werkhandschoenen

Waterpas

• Metseldraad

• Balk of lat


Rubberen hamer

• Bats of spade

• Ophoogzand

Tegels wippen

Zelfs de kleinste verzakking kan er al voor zorgen dat er water blijft liggen, omdat water nu eenmaal de weg van de minste weerstand kiest, dus het is belangrijk dat je goed in kaart brengt waar bij jou alle verzakkingen zitten. Leg een lange, rechte lat over het deel dat is weggezakt of gebruik een waterpas . Zo zie je hoe scheef het ligt. Een lange lat werkt het best als je die op zijn smalle kant neerlegt. Leg je hem plat, dan buigt hij makkelijk door en geeft hij een vertekend beeld.

NK Tegelwippen 2025

Doet jóúw woonplaats al mee?

Heb je duidelijk welk stuk verzakt is en dus opgehoogd moet worden, dan haal je daar de tegels of stenen weg. Bij randen zonder opsluitband lukt dat meestal met je handen of een klein schepje. Zit het probleem ergens in het midden van het terras, dan heb je er iets meer werk aan.

©MG | ID.nl

Doe dat wel voorzichtig: je wilt schade aan de tegels natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Ga dus niet wrikken met een spade of schep. Beter gebruik je twee platte schroevendraaiers. Zet ze aan weerszijden van de steen en wip deze voorzichtig los. Geen oude schroevendraaiers bij de hand? Dan kun je ook lange, dikke spijkers of schroeven gebruiken. Draag daarbij wel handschoenen.

Stenen 'opzuigen'
Er bestaan ook zuignapsystemen voor bestrating, vergelijkbaar met zuignapsystemen om bijvoorbeeld grote glasplaten te plaatsen. Deze apparaten zijn te huur bij specialistische bedrijven, maar zijn eigenlijk vooral geschikt voor zeer grote, zware tegels. De de huurprijs kan liggen tussen de 20 en 30 euro per dag.

Is de eerste steen eruit, dan volgen de andere meestal vanzelf. Haal ze als het kan met de hand eruit, zo blijft het zandbed eronder zoveel mogelijk intact.

Hoogte bepalen

Ligt het verzakte deel open, dan kun je het zandbed ophogen. Gebruik een rechte lat of metseldraad om de juiste hoogte af te stemmen op de rest van het terras. De lat of het draad laat je dan van links naar rechts lopen vanaf de hoogte van de niet-verzakte bestrating. Vervolgens schep je er ophoogzand bij en controleer je – door een tegel of steen neer te leggen – of het zandbed op de goede hoogte is gebracht. Vergeet niet dat je ongeveer 3 tot 5 millimeter hoger legt dan de rest van de bestrating. De tegel of steen sla je er immers nog een stukje in.

©MG | ID.nl

Ligt alles op zijn plek? Leg dan een stevige balk of plank (die je op op z'n kant legt) op de nieuwe bestrating en tik er met een rubberen hamer op. Zo werk je kleine hoogteverschillen weg.

©MG | ID.nl

Tot slot veeg je overtollig straatzand in de voegen. Je kunt ook inveegzand gebruiken dat onkruidwerend is. Dat werkt vooral goed bij nieuw aangelegde terrassen die nog onkruidvrij zijn, dus voornamelijk bij nieuw aan te leggen terrassen.

Lees ook: Het belang van goede tuindrainage

Opsluitbanden (her)plaatsen

Zijn de randen van je terras verzakt of verschoven en heb je daar opsluitbanden liggen? Dan zijn die waarschijnlijk gaan kantelen of wijken ze naar buiten uit. Dat zie je vaak bij opritten die hoger liggen dan de omliggende grond. Zit er aan de buitenzijde te weinig grond, dan geven die opsluitbanden niet genoeg tegendruk.

In zo’n geval kun je proberen de banden opnieuw in te graven. Lukt dat niet, maar wil je ze wel verstevigen? Zet ze dan – nadat je ze natuurlijk in de hoogte ook waterpas hebt gezet – vast in beton. Dat kan gewoon met kant-en-klare betonmortel uit de bouwmarkt. Alleen wat water erbij en het hardt vanzelf uit.

©Bron: YouTube / Papaklust

Beschadigde bestrating door wortels

Wortels van bomen en struiken kunnen ervoor zorgen dat je bestrating niet verzakt, maar juist omhoog komt. Je ziet dan een bult in het terras en losse tegels. In dat geval moet je eerst de wortels aanpakken. Daarnaast moet je extra zand aanbrengen om de vrijgekomen ruimte op te vullen.

©MG | ID.nl

Wortels kunnen ervoor zorgen dat de bestrating omhoog komt.

Verwijder uitgelopen wortels zo veel mogelijk buiten de bestrating zelf: het heeft geen zin om wortels vlak vóór of in het bestratingsdeel af te zagen of af te steken. Binnen enkele maanden zullen ze namelijk weer voor hetzelfde probleem zorgen. Helemaal tegenhouden lukt niet, maar je kunt wel voorkomen dat ze omhoog komen. Gebruik daarvoor worteldoek. Dat stuurt de wortels onder je bestrating horizontaal verder.

Zoeken naar worteldoeken

Bescherm je terras tegen wortels en onkruid

Let op: worteldoek werkt vooral bij kleinere wortels. Grote wortels kunnen alsnog schade veroorzaken. Een bijkomend voordeel van worteldoek is dat het onkruidgroei tegengaat. Worteldoek leg je overigens aan bij een compleet nieuw terras of bestrating. Wil je worteldoek gebruiken bij het herstellen van een terras of pad, dan moet je eigenlijk helemaal opnieuw beginnen, omdat het worteldoek onder de gehele bestrating en onder het niveau van het straatzand komt te liggen.

Mollen

Mollen maken niet alleen je gazon kapot, ze kunnen ook zorgen voor verzakking van je bestrating. Door gangen onder je terras te graven, ontstaat er instabiliteit. Storten die gangen in, dan zakken de tegels weg. Bij dit soort verzakkingen heb je vaak veel zand nodig voor herstel.

Lees ook: Acht manieren om je tuin te beschermen tegen ongedierte

©MG | ID.nl

Mollen graven gangen en die kunnen ervoor zorgen dat je bestrating verzakt.

Mollen zijn lastig te weren, maar je kunt het ze wel moeilijker maken. Hoe diverser je beplanting, hoe minder aantrekkelijk je tuin is voor mollen: wortels vormen obstakels. Wil je specifiek je terras beschermen, dan kun je een mollennet plaatsen. Dat graaf je verticaal in langs de randen van je terras, tot zo'n 70 cm diep. Deze klus kun je prima uitvoeren na het ophogen, want je hoeft alleen de zijkanten aan te pakken.

Vraag een offerte aan voor hovenier: