‘WhatsApp beëindigt ondersteuning iPhone 5’

‘WhatsApp beëindigt ondersteuning iPhone 5’

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 23 mei 2022 - 05:09

Aangepast: 20 september 2022 - 07:45

Het lijkt erop dat de populaire communicatiedienst WhatsApp binnenkort de ondersteuning voor de iPhone 5 en iPhone 5C beëindigt.

‘WhatsApp beëindigt ondersteuning iPhone 5’

Mocht je nog gebruikmaken van één van deze twee toestellen en de chatdienst gebruiken om in contact te blijven met vrienden en familie, dan moet je binnenkort dus mogelijk op zoek gaan naar een alternatief.

Dat blijkt uit gegevens in handen van de website WABetaInfo. Dit is een website die de app van WhatsApp geregeld onder de loep neemt, en nieuwe ontwikkelingen presenteert voordat het bedrijf dat zelf doet. Dat doet de redactie op basis van informatie uit bètaversies.

WhatsApp op oude iPhones

WhatsApp is waarschijnlijk voornemens de ondersteuning voor iOS 10 en iOS 11 te beëindigen. Aangezien de iPhone 5 en iPhone 5C geen iOS 12 kunnen downloaden en installeren, betekent dat direct dat de chatdienst dus stopt met werken op die toestellen.

Zoals het er nu naar uitziet heb je nog tot 24 oktober 2022 om voor een alternatieve smartphone of chatapp te zorgen. Daarna werkt WhatsApp namelijk niet meer. Houd er rekening mee dat deze informatie onbevestigd is op dit moment, maar WABetaInfo heeft een redelijke betrouwbare aard als het om toekomstige ontwikkelingen omtrent WhatsApp gaat.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000