Waar voor je geld: 5 reusachtige oled-tv's van 77 óf 83 inch

© TP Vision

Waar voor je geld: 5 reusachtige oled-tv's van 77 óf 83 inch

Geplaatst: 9 juli 2024 - 10:26

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een grote televisie met een oogstrelend beeld? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot. Vandaag bestellen is met een beetje geluk morgen al kijken!

LG OLED77G45LW

De recent verschenen LG OLED77G45LW is een van de beste oled-tv’s van dit moment. Het hier besproken exemplaar van 77 inch heeft een indrukwekkende schermdiagonaal van 1,95 meter. Je kunt als alternatief een nóg groter model van 83 inch aanschaffen. Kleiner kan overigens ook, namelijk 55 inch of 65 inch. Een belangrijk speerpunt van deze smart-tv is dat het nieuwe oledpaneel een nogal hoge piekhelderheid ondersteunt. Onder leiding van de krachtige Alpha 11-beeldprocessor geeft de OLED77G45LW zowel felle kleuren als inktzwarte contrasten perfect weer. Daarnaast is het fijn dat je dankzij het anti-reflecterende scherm ook overdag comfortabel kunt kijken.

Voor gamers komt de maximale vernieuwingsfrequentie van 144 hertz goed van pas. Snel bewegende beelden verschijnen hierdoor vloeiend op het scherm. Zoals we van LG-smart-tv's gewend zijn, open je vanuit webOS je favoriete video-apps. De fabrikant garandeert dat je vijf jaar lang nieuwe versies van dit smartplatform kunt installeren. Kies je in een streamingdienst een recente film of serie, dan hebben de beelden extra veel kleurdetails. Er is namelijk ondersteuning voor HDR10 en Dolby Vision ingebakken. Houd er rekening mee dat je de OLED77G45LW strak tegen de wand dient te bevestigen. LG levert hiervoor een muurbeugel mee.

0

Powered by

logo

LG OLED83C34LA

Voor een oled-tv van maar liefst 83 inch valt de aanschafprijs van de LG OLED83C34LA nog alleszins mee. Vermoedelijk zul je niet gauw een goedkopere smart-tv met een oledpaneel van 2,11 meter vinden (diagonaal gemeten). Op zo’n indrukkende beeldbuis komt de hoge resolutie van 3840 × 2160 pixels heel goed tot zijn recht. Je ziet details die je eerder waarschijnlijk niet opvielen. Wil je liever een kleinere oled-tv tegen een schappelijke prijs kopen? Kies dan een model van 42 inch, 48 inch, 55 inch, 65 inch of 77 inch.

Als je graag sportwedstrijden kijkt, is de vernieuwingsfrequentie van 100 hertz erg gunstig. Tijdens voetbalwedstrijden blijft de bal continu scherp in beeld. Een ander pluspunt is de ondersteuning voor zowel HDR10 als Dolby Vision. De betere streams van Netflix, Disney+ en andere video-apps hebben hierdoor een gedetailleerder kleurverloop. Daarnaast kan deze televisie ook een Dolby Atmos-audiospoor verwerken. Je luistert zo naar ruimtelijker geluid. LG levert een brede voet mee, zodat je de OLED83C34LA op een meubel kunt neerzetten. Daarnaast is het mogelijk om deze forse beeldbuis met een geschikte muurbeugel aan de wand te bevestigen. Meer weten? Lees dan deze review op ID.nl.

0

Powered by

logo

Samsung QE77S95DATXXN

Deze gloednieuwe 77inch-televisie van Samsung heeft een hoogwaardig QD-oledscherm van de derde generatie. Dit paneeltype biedt kortgezegd het beste van twee werelden. Door oled met een laagje quantom dots te combineren, toont de televisie pikzwarte contrasten en levendige kleuren. Een QD-oledscherm kan de werkelijkheid dan ook heel goed nabootsen. Voeg daar de ondersteuning van HDR10+ aan toe en kijk naar videostreams met een natuurlijk kleurverloop. Verder is de hoge vernieuwingsfrequentie van 100 hertz prima op orde. Gamers schroeven deze waarde zo nodig op naar 144 hertz, waarna ze profiteren van een uiterst vloeiende gameplay.

Ten opzichte van eerdere Samsung QD-oled-tv’s heeft het scherm nu een matte coating. Dat voorkomt vervelende reflecties. Voor de weergave van video-apps doet het Koreaanse merk een beroep op zijn eigen Tizen-smartplatform. Als alternatief kun je vanaf een Apple-apparaat ook (eigen) videocontent streamen. Dat werkt via AirPlay 2. Verder sluit je aan de hand van vier HDMI-aansluitingen en drie usb-poorten eenvoudig diverse audiovisuele bronnen aan. Overigens vind je deze aansluitingen op de zogeheten One Connect Box. Dit is een apart kastje dat via een enkele kabel met de televisie is verbonden. Je kunt ook een kleinere uitvoering van de Samsung S95D-serie overwegen. Kies in dat geval tussen 55 inch en 65 inch. De tv-expert van ID.nl heeft deze smart-tv uitgebreid getest. Lees hier de review.

0

Powered by

logo

Philips 77OLED809

TP Vision bracht onder de Philips-paraplu met de 77OLED809 onlangs een nieuwe oled-tv op de markt. Zoals we van het merk gewend zijn, bevat dit model Ambilight-verlichting. De achterzijde telt meerdere leds die tv-kleuren op de achterliggende muur projecteren. Op die manier lijkt het beeld nóg groter. Deze televisie leunt voor zijn slimme functies op Google TV. Daar is niets mis mee, want in de Play Store staan er heel wat video-apps uit binnen- en buitenland voor je klaar. Mooi meegenomen is dat de spraakassistent van Google is ingebouwd. Kortom, bedien de 77OLED809 en overige smarthome-apparaten met je stem.

Zoals je van deze kersverse oled-tv mag verwachten, zit het met de beeldprestaties wel goed. De reguliere vernieuwingsfrequentie van 120 hertz resulteert in een soepele weergave van snel bewegende (actie)beelden. Gamers kunnen eventueel ook nog opschakelen naar 144 hertz. Dankzij een snelle reactietijd ben je online tegenstanders te snel af. Een ander speerpunt is de ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10+, want deze functie verbetert bij recente videostreams het kleurverloop. Naast de 77inch-uitvoering kun je deze oled-tv ook in een kleiner formaat van 65 inch, 55 inch, 48 inch of 42 inch kopen.

0

Powered by

logo

LG OLED77G26LA

Zoek je een betaalbare oled-tv met een groot scherm? Kijk dan eens naar producten die pakweg één of twee jaar geleden zijn uitgebracht. Die dalen namelijk regelmatig in prijs. Zo is de OLED77G26LA volgens de prijshistorie van Kieskeurig.nl op het moment van schrijven goedkoper dan ooit. Het 77inch-scherm ondersteunt een hoge resolutie van 3840 × 2160 pixels en een riante vernieuwingsfrequentie van 120 hertz. Daarnaast is er ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10 geïntegreerd.

Als je de LG OLED77G26LA met wifi of een netwerkkabel verbindt, kun je video’s in 4K-kwaliteit streamen. Voeg vanuit het webOS-smartplatform je favoriete video-apps aan het menu toe. Vanaf een iPhone, iPad of Mac kun je eenvoudig eigen beeldmateriaal streamen. Bekijk met behulp van AirPlay 2 je dierbare foto's en video's op het grote scherm. Je kunt als alternatief eventueel de goedkopere 65inch-versie van deze smart-tv overwegen. LG geeft kopers vijf jaar garantie op het oledpaneel.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten