ID.nl logo
Netflix-geluid doet het niet: 5 oplossingen
© Ink drop
Huis

Netflix-geluid doet het niet: 5 oplossingen

Soms ben je naar een film of serie op Netflix aan het kijken en merk je dat er iets met het geluid aan de hand is. Dat is echt mega irritant (en ook een gigantisch first world problem), maar gelukkig zijn er oplossingen die wij meteen met je delen.

In dit artikel lees je vijf oplossingen voor veelvoorkomende Netflix-problemen:

  • Als het geluid en beeld niet synchroon loopt

  • Als het geluid hapert of vervormd klinkt

  • Als je de stemmen niet goed hoort

  • Wanneer je een statisch geluid hoort

  • Als de surround sound of Dolby Atmos niet werkt

  • Meer plezier aan Netflix beleven? Lees dan Haal alles uit Netflix met deze 12 superhandige tips

Het komt niet vaak voor, maar soms heb je audioproblemen met Netflix. Heel vervelend, want zo kun je natuurlijk niet genieten van je favoriete shows en films. Geen zorgen, want de meeste problemen zijn zo op te lossen. Voordat we dieper op specifieke problemen ingaan, willen we graag een algemene oplossing aanbieden die in de meeste gevallen volstaat. Start bijvoorbeeld eerst de tv of mediaspeler op (of het apparaat waar je Netflix op gebruikt) om te kijken of de audio weer werkt. Ook kan het helpen een soundbar, speakerset, versterker of receiver opnieuw op te starten.

Meer weten over soundbar? Waar voor je geld: 5 soundbars met écht surroundgeluid

Nog geen soundbar?

Beleef je series en films extra intens met beter geluid

Mochten de problemen hun oorsprong niet in de hardware vinden, dan is het tijd om de Netflix-app opnieuw op te starten (of even de website af te sluiten, als je via een browser kijkt). Houden de problemen aan? Check dan of andere series of films last hebben van dezelfde problemen. Tot slot kan het helpen op te zoeken of Netflix last heeft van verbindingsproblemen. Check bijvoorbeeld de hulpsectie op de officiële website of ga naar alternatieve opties als Downdetector of Allestoringen. Soms ligt het probleem niet bij jou, maar bij de dienst zelf – en dan kun je er niets aan doen.

Ook kan het helpen om te kijken of het geluid wel aan staat en of de instellingen nog goed staan. Heb je een externe geluidsbron op je pc of tv? Check dan of het geluid wel via die speakers loopt dan.

1. Beeld en geluid lopen niet synchroon

Hoor je wel geluid, maar loopt dat niet synchroon met het beeld? Dan komt dat waarschijnlijk door een softwarefout. Wanneer je Netflix op een mobiel apparaat gebruikt, dan doe je er goed aan de app helemaal af te sluiten via de appinstellingen. Het kan ook helpen om te checken of er software-updates beschikbaar zijn. Dan bedoelen we voor de app, maar ook voor het apparaat waar je op kijkt. Sommige soundbars, receivers en versterkers bieden soms een optie aan om de audio met vertraging afte spelen; mogelijk biedt dat wat soelaas voor je problemen.

©Netflix

2. Het Netflix-geluid klinkt vervormd

Soms kan het gebeuren dat het geluid op wat voor manier dan ook vervormd klinkt. Dat kan liggen aan de opname van de serie of film, maar de kans is groter dat er een probleem is met de hardware of ontbrekende audioformaten. Dit soort problemen doen zich veelal voor op smartphones, tablets, mediaspelers en smart-tv’s. In dit soort gevallen doe je er goed aan de verbinding met eventueel extern aangesloten apparaten te controleren. Check de HDMI-kabel tussen de tv en mediaspeler, tv en versterker of receiver en tv of mediaspeler en soundbar om te kijken of er iets mis is.

Maak je gebruik van andersoortige kabels, dan kun je die ook het beste even nalopen. Doe dit alleen wanneer je merkt dat andere diensten, of misschien zelfs lineaire televisie, dezelfde kuren vertoont. Dan weet je namelijk zeker dat er iets misgaat op de verbinding. Het kan ook zijn dat je op één van de apparaten in, rondom of boven de tv-kast een verkeerde audio-instelling geselecteerd hebt, die Netflix niet ondersteunt of die een tv of mediaspeler niet bezit. Doorloop dus ook de audio-instellingen op alle apparaten, om er zeker van te zijn dat alles goed staat.

Per ongeluk surround aangezet? Wellicht heb je een surround sound-instellingen geactiveerd, zonder te beschikken over speakers die dergelijke audiotechnologie ondersteunen, om maar een voorbeeld te geven. Netflix ondersteunt bijvoorbeeld ook Dolby Atmos, maar alleen als het apparaat waar je op kijkt dat ook doet.

3. Je hoort de stemmen niet goed

In het verlengde van dit probleem kan het zijn dat je de stemmen niet goed hoort of verstaat. Dan klinken de achtergrondgeluiden, muziekstukken of explosie ontzettend hard en kun je niet horen wat iemand zegt. Ook dit heeft in de meeste gevallen te maken met verkeerde audio-instellingen. Heb je een versterker die 5.1-geluid ondersteunt, maar geen speakers die daarvoor geschikt zijn? Dan kan het zijn dat wanneer je 5.1 activeert, de kanalen niet goed verdeeld worden over de speakers die je reeds geïnstalleerd hebt. Met dit soort dingen moet je dus echt even goed opletten.

Net zoals bij het vorige probleem moet je ook hier echt alle geluidinstellingen nalopen op alle apparaten. Omdat de opstelling per huis flink verschilt, kunnen we hier niet te specifiek op ingaan. Je moet dus even zelf op onderzoek uitgaan om te checken waar het probleem kan zitten. Kijk je via een pc met een koptelefoon op? Dan moet je even kijken of je wel de juiste indeling geselecteerd hebt: Lineair PCM of Stereo. Het kan ook helpen om de juiste uitvoer te selecteren door de geluidsinstellingen van de computer te openen.

4. Netflix laat een statisch geluid horen

En over pc’s gesproken, voornamelijk met Windows aan boord, daar kun je nog weleens een statisch geluid horen. Meestal komt dit door verkeerde of gedateerde audiodrivers. Gebruik je Netflix op een Windows-pc, check dan of er misschien een update is voor je audiodrivers. Je kunt dit via Google doen, door op de fabrikantnaam te zoeken. Maar je kunt ook naar Instellingen > Windows Update > Geavanceerde opties > Optionele updates gaan. Mocht er een driverupdate beschikbaar zijn, dan kom je die hier tegen. Druk op de downloadknop om de update voor je pc te installeren.

5. Problemen met surround sound of Dolby Atmos

Netflix biedt tot slot verschillende audioformaten aan, zoals 5.1-surround, Dolby Digital Plus en Dolby Atmos. Je hebt hier wel apparaten voor nodig die dergelijke technieken ondersteunen; meestal vind je die informatie in de handleiding van tv- en audioproducten, en anders op de website van de fabrikant. Het enige wat je moet weten is welk model apparaat je hebt staan, dan kun je daar informatie over opvragen. Bovendien moet een titel ook in de genoemde formaten aangeboden worden, want anders kun je er natuurlijk helemaal geen gebruik van maken, logischerwijs.

Lees meer: Wat is Dolby Atmos, DTS:X en surroundgeluid?

Bij elke titel in de bibliotheek van Netflix staat een aantal iconen waaruit je kunt opmaken welke technologie beschikbaar is. Let daar dus ook vooral op wanneer je iets afspeelt. Bekijk je Netflix via een browser, dan kun je tegen het probleem aanlopen dat je geen surround sound hoort – Google Chrome ondersteunt bijvoorbeeld dergelijke techniek niet. In dat geval kun je misschien beter de app downloaden of gebruikmaken van een andere browser. En voor andere apparaten geldt dat alle audio-instellingen wel goed moeten staan en dat alle kabels goed zijn aangesloten.


Netflix komt natuurlijk het best tot zijn recht op een mooie televisie 👇🏻
▼ Volgende artikel
POCO introduceert nieuwe F7 smartphone-serie met krachtige prestaties
Huis

POCO introduceert nieuwe F7 smartphone-serie met krachtige prestaties

POCO heeft twee nieuwe smartphones uitgebracht: de F7 Ultra en F7 Pro. Deze toestellen richten zich op gebruikers die veel waarde hechten aan snelheid en efficiëntie, zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen.

De F7 Ultra is voorzien van de Snapdragon 8 Elite processor, die zorgt voor betere prestaties en minder energieverbruik dan voorgaande modellen. Het toestel heeft ook een speciale grafische chip die de beeldkwaliteit verbetert bij games en video's. De F7 Pro werkt met de Snapdragon 8 Gen 3 processor en draait op Xiaomi HyperOS 2. Beide telefoons hebben een goed koelsysteem waardoor ze niet snel oververhit raken, zelfs bij intensief gebruik.

©POCO

Qua batterijduur biedt de F7 Ultra een 5.300mAh batterij die in 34 minuten volledig opgeladen kan worden met de snellaadtechnologie. Je kunt deze telefoon ook draadloos opladen. De F7 Pro heeft een nog grotere batterij van 6.000mAh. Door speciale technologie behouden de batterijen van beide toestellen lang hun capaciteit, zelfs na veelvuldig opladen.

Fotografie en heldere schermen

Voor fotografie heeft de F7 Ultra drie camera's, waaronder een 50 megapixel hoofdcamera, een telelens en een 32 megapixel groothoeklens. De F7 Pro heeft een 50 megapixel hoofdcamera en een 8 megapixel groothoeklens. Beide telefoons maken gebruik van slimme beeldverwerking voor betere foto's.

De schermen van beide smartphones zijn erg helder (tot 3200 nits) en hebben technologie die zorgt voor minder vermoeidheid van de ogen. Ze zijn ook water- en stofbestendig volgens de IP68-norm en voorzien van krasbestendig glas.

©POCO

Prijzen en verkrijgbaarheid

De POCO F7 Ultra is te koop in geel en zwart in twee varianten: 12GB+256GB voor 779,90 euro en 16GB+512GB voor 849,90 euro.

De POCO F7 Pro is verkrijgbaar in zwart, zilver en blauw, eveneens in twee versies: 12GB+256GB voor 599,90 euro en 12GB+512GB voor 649,90 euro.

▼ Volgende artikel
Consumenten testen: de Philips 5000 Series PerfectDraft Thuistap
© Philips
Huis

Consumenten testen: de Philips 5000 Series PerfectDraft Thuistap

Een perfect getapt biertje op elk moment van de dag, dat is waar de Philips PerfectDraft 5000 Series goed van pas komt. Deze stijlvolle thuistap combineert gebruiksgemak met professionele prestaties, waardoor je thuis kunt genieten van de authentieke café-ervaring.

Partnerbijdrage - in samenwerking met Philips

De Philips 500 Series PerfectDraft Thuistap HD3761/60 - een hele mond vol - is een geautomatiseerde biertap voor thuis. Het apparaat biedt ruimte voor een 6-litervaatje van je favoriete biertje naar keuze, waardoor je 30 dagen lang kunt genieten van verse biertjes uit eigen tap.

De HD3761/60 thuistap is door een testpanel van Review.nl gedurende een langere periode getest. Hoe waarderen de testers deze tap en hoe presteert deze in een thuisomgeving?

Strak design voor de moderne thuisbar

Het ontwerp van de PerfectDraft 5000 Series maakt direct indruk. "Het mooie strakke design past perfect in een moderne keuken", aldus Nicolle1307. De tap heeft een premium uitstraling en voelt stevig en solide aan. Harsh9 bevestigt dit en prijst het uiterlijk als een van de sterke punten. Wel merkt PauRei op dat de donkerblauwe kleurvariant 'bijna zwart' is, wat op een zwart aanrechtblad zichtbaar blijft. Met een gemiddelde score van 8,2 voor vormgeving waarderen testers het moderne design.

©Philips

Verfrissende prestaties

De koelprestaties van de PerfectDraft zijn indrukwekkend. Het apparaat koelt het bier constant tot 3 graden Celsius, wat zorgt voor een perfect gekoeld drankje. "Het getapte bier is perfect op temperatuur", bevestigt een van de testers. Wel merken meerdere testers op dat de koeltijd aanzienlijk kan zijn. 'Het duurt best lang voordat het vat gekoeld is, daarom is het aan te raden om het vat alvast buiten (in de winter) of koelkast te zetten', adviseert Jens. De koelprestaties krijgen gemiddeld een 8,5 van de testers.

"Als je eenmaal een vers getapt biertje uit je eigen tap hebt gehaald, wil je niet meer terug naar blik of fles."

- TestExpert

Intuïtief in gebruik

Het gebruiksgemak scoort hoog bij de testers, met een gemiddelde van 8,7. "Het installeren is eenvoudig en binnen twee minuten gedaan", vertelt Harsh9. De bijbehorende app wordt als nuttige aanvulling gezien. "Handig met een app zodat je kan zien hoelang je vat erin zit", merkt Wouter op. TestExpert voegt toe dat "het tappen makkelijker ging dan verwacht – al zou een cursus voor mij geen overbodige luxe zijn geweest".

"Elk glas smaakt alsof het direct in een café is getapt: vers, perfect gekoeld en met een mooie schuimkraag."

- Review.nl-tester

Praktisch in het dagelijks gebruik

De dagelijkse bediening verloopt soepel, al zijn er enkele praktische overwegingen. "Het apparaat maakt bijna geen geluid. Hij staat hier continu aan zodat hij op temperatuur blijft", deelt een van de testers. Ditchscraper merkt op dat deze versie een verbetering is ten opzichte van eerdere modellen: "geen geluid van het op druk houden, enkel als er getapt wordt". Een aandachtspunt is de omvang, want hij is niet heel makkelijk in een keuken weg te werken, is een mening die wordt gedeeld.

©Philips

✅ Pluspunten

  • Perfect gekoelde biertjes
  • Gebruiksvriendelijk
  • Produceert weinig geluid
  • Handige app-ondersteuning

❌ Minpunten

  • Relatief lange koeltijd
  • Temperatuur niet instelbaar
  • Hoge prijs voor fusten

Conclusie

Met een gemiddeld eindcijfer van 8,4 is de Philips PerfectDraft 5000 Series een overtuigende thuistap. De combinatie van strak design, goede koelprestaties en gebruiksgemak maakt het een waardevolle aanwinst voor bierliefhebbers. Wel moet je rekening houden met de aanschafprijs en de relatief dure fusten.