ID.nl logo
Waar voor je geld: 5 draadloze oordopjes van max 100 euro
© Sony
Huis

Waar voor je geld: 5 draadloze oordopjes van max 100 euro

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar betaalbare in-ears waarmee je kunt sporten? Vandaag hebben we vijf interessante modellen gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Disclaimer: Op het moment van schrijven zijn de besproken producten bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 100 euro. De prijzen kunnen echter schommelen.

Sony WF-C700N

Als je betaalbare oordopjes met noise cancelling zoekt, is de Sony WF-C700N een goede keuze. Deze in-ears blokkeren omgevingsgeluid, zodat jij je volledig op een video, podcast of luisterboek kunt concentreren. Nuttig voor wie regelmatig op drukke plekken komt, zoals een kantoortuin of het openbaar vervoer. Geef in de Headphones Connect-app op een smartphone aan in welke mate je actieve geluidsonderdrukking wilt toepassen. Een pluspunt is het lage gewicht van nog geen 5 gram per oordopje. Hierdoor voel je de luisterapparaatjes amper zitten.

Wanneer noise cancelling is ingeschakeld, kun je op een enkele acculading ongeveer 7,5 uur luisteren. Zet je deze functie uit, dan bedraagt de luistertijd zo’n 10 uur. Er is een handige draadloze oplaadcase bijgesloten. De behuizing voldoet aan de IPx4-norm, waardoor de in-ears bestand zijn tegen spetters en zweet. Je gebruikt de WF-C700N dan ook probleemloos buitenshuis. In de verpakking zitten verschillende maten siliconen oortips, zodat je zelf de beste pasvorm kunt kiezen. De dopjes zijn in een zwarte, groene, witte en paarse uitvoering te koop.

Samsung Galaxy Buds2

Samsung fabriceert de Galaxy Buds2 in diverse kleurstellingen, namelijk donkergrijs, zwart, paars, groen en wit. Gunstig is de behoorlijke batterijduur. De geïntegreerde accu’s van beide in-ears zijn goed voor een luistertijd van zo’n 5 uur. Het inbegrepen opbergdoosje biedt een capaciteit van nog eens 15 uur. Hiermee kun je de oordopjes altijd en overal opladen. Stoor jij je geregeld aan hinderlijke geluiden in je omgeving? Met behulp van de functie noise cancelling is dat definitief verleden tijd. Je hoort voortaan alleen nog maar je eigen muziek of podcasts.

De Galaxy Buds2 bevatten in totaal zes gevoelige microfoons, zodat je een inkomende oproep rechtstreeks kunt beantwoorden. Nuttig is dat je vanuit de Samsung Galaxy Buds-app op een smartphone diverse instellingen aanpast. Zo kies je in de virtuele equalizer tussen zes luistermodi. Voeg bijvoorbeeld extra bas toe of leg juist de nadruk op de hoge tonen. Verder bekijk je het resterende batterijniveau. De fabrikant levert drie maten siliconen oortips mee.

Meld je aan voor het Koptelefoonwijzer Eindrapport 2024

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl Koptelefoonwijzer-resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

JBL Live Pro 2 TWS

Zoek je betaalbare draadloze oordopjes met een lange accuduur? De JBL Live Pro 2 TWS kun je onderweg tot maar liefst 40 uur gebruiken! De piepkleine batterijen in de in-ears ondersteunen een mobiele luistertijd van ongeveer 10 uur. Het opbergdoosje heeft daarnaast een batterij met een capaciteit van 30 uur. Kortom, voorlopig heb je geen stopcontact nodig! Opladen gaat overigens erg snel. Leg beide apparaatjes een kwartier in de houder en je kunt weer 4 uur luisteren. Dit product is IPx5-gecertificeerd, zodat je de oordopjes desgewenst ook buiten gebruikt.

De Live Pro 2 TWS ondersteunt noise cancelling. Je bepaalt zelf of je omgevingsgeluid wilt blokkeren of doorlaten. Laatstgenoemde optie is nuttig wanneer je aan een gesprek wilt deelnemen. Met een schuifregelaar in de JBL Headphones-app kies je eigenhandig de mate van ruisonderdrukking. Voor de registratie van omgevingsgeluid en het voeren van handsfree telefoongesprekken telt de behuizing zes microfoons. Prettig is dat er verschillende maten oortips zijn bijgesloten, zodat je een comfortabele pasvorm kunt kiezen. De JBL Live Pro 2 TWS is verkrijgbaar in een zwarte, blauwe, zilverkleurige en roze uitvoering.

Xiaomi Redmi Buds 3 Pro

Ondanks de nogal lage aanschafprijs is de Xiaomi Redmi Buds 3 Pro volledig draadloos. Kortom, luister voortaan zonder bungelende snoertjes rondom jouw hoofd. Zodra beide oordopjes zijn opgeladen, kun je tot 6 uur achtereen luisteren. Daarnaast is de meegeleverde oplaadcase goed voor een capaciteit van 22 uur. Een pluspunt is de snellaadfunctie. Tien minuten opladen resulteert in een mobiele luistertijd van 3 uur! Dit product ondersteunt in combinatie met een geschikte Xiaomi-smartphone ruisonderdrukking. Volgens de fabrikant kan de Redmi Buds 3 Pro een geluidsniveau tot 35 decibel wegfilteren.

Net zoals andere draadloze in-ears maakt ook dit model via bluetooth verbinding met een bronapparaat. Je kunt zelfs tegelijkertijd twee apparaten koppelen. De achterkant van de oordopjes bevatten nuttige bedieningsfuncties. Met tweemaal tikken neem je bijvoorbeeld een inkomende telefoonoproep aan, terwijl je met driemaal tikken een nummer skipt. Je kunt deze IPx4-gecertificeerde in-ears in een zwarte of grijze afwerking kopen. Er zijn drie maten siliconen oortips inbegrepen.

Sennheiser CX True Wireless

Deze prijsvriendelijke draadloze oordopjes van Sennheiser zijn in een witte en zwarte versie verkrijgbaar. Een opvallende functie is de ingebouwde equalizer. Hiermee verhoog je tijdens het luisteren bijvoorbeeld het basniveau. Voor het aanpassen van diverse geluidsinstellingen installeer je de Sennheiser Smart Control-app op een smartphone. De buitenzijde van de IPx4-gecertificeerde behuizing heeft een klein aanraakpaneel. Je kunt bijvoorbeeld het volume wijzigen of een nummer overslaan. Bovendien beantwoord je rechtstreeks een inkomende telefoonoproep.

De oordopjes hebben ingebouwde accu’s met een ruime capaciteit van maar liefst 9(!) uur. Verder kun je deze luisterapparaatjes met het bijgesloten opbergdoosje tot driemaal volledig opladen. De CX True Wireless leent zich dan ook goed voor plekken waar er langere tijd geen stopcontact beschikbaar is. Aan de hand van vier verschillende oortips selecteer je eenvoudig een ideale pasvorm.

▼ Volgende artikel
De juiste stofzuiger voor jouw huis: zo vind je 'm
Huis

De juiste stofzuiger voor jouw huis: zo vind je 'm

Een stofzuiger is zo vanzelfsprekend dat je bijna vergeet wat een handig en onmisbaar apparaat het eigenlijk is. Maar als je een nieuwe zoekt, zie je al snel: er is ontzettend veel keuze. Welke stofzuiger past nu echt bij jouw vloer, gezin en manier van wonen?

Dit artikel in het kort

• Wat voor soorten stofzuigers er zijn • Hoe je een stofzuiger voor harde vloeren kiest • Hoe je een stofzuiger voor tapijt kies • Hoe je een stofzuiger kiest wanneer je huisdieren hebt • Hoe je een stofzuiger kiest wanneer je last hebt van allergieën • Wat je moet weten over het energieverbruik van stofzuigers • Hoe het zit met oplaadtijd en gebruiksduur

Verschillende soorten stofzuigers

Zoals gezegd: de keuze is enorm. Wanneer je een nieuwe stofzuiger zoekt, kun je kiezen tussen traditionele sledestofzuigers met of zonder zak, draadloze steelstofzuigers, robotstofzuigers, kruimeldieven en modellen die speciaal zijn ontworpen voor mensen met allergieën of huisdieren. Elk type heeft z'n eigen voordelen, zoals je in de tabel hieronder ziet. Wat bij jou past, hangt af van hoe en waar je het apparaat wilt gebruiken.

Type stofzuigerVoordelenNadelen
Sledestofzuiger met zakSterke zuigkracht, grote stofcapaciteit, vaak stil, goed voor allergieënZwaar en minder wendbaar, moet vaak van stopcontact wisselen
Sledestofzuiger zonder zakGeen kosten voor zakken, meestal doorzichtige opvangbak, goede zuigkrachtLeegmaken kan stoffig zijn, filter vraagt onderhoud
Draadloze steelstofzuigerWendbaar, snoerloos, compact, handig voor snel gebruikBeperkte accuduur, kleinere stofbak, vaak luidruchtig
RobotstofzuigerVolledig automatisch, ideaal voor dagelijks onderhoud, programmeerbaarKomt niet in hoeken of op trappen, werkt alleen op één verdieping
KruimeldiefHandzaam, snel inzetbaar, ideaal voor kleine klusjes en hoekjesKleine opvangcapaciteit, korte gebruiksduur, minder krachtig

©Starcom

Je vloer is grotendeels bepalend

Stofzuigen doe je vooral om je vloer schoon te houden. Het soort vloer in huis bepaalt daarom voor een groot deel welke stofzuiger handig is. Bij harde vloeren let je op andere dingen dan bij tapijt. Handig om vooraf te bedenken waar de stofzuiger het meeste werk moet verrichten.

Stofzuigers voor harde vloeren

Laminaat, parket, plavuizen of een gietvloer? Dan is een model dat goed scoort op 'stofopname harde vloer' belangrijk. Op het label zie je hoe goed een stofzuiger presteert, van D (minimaal 98 procent opname) tot A+++ (nog beter). Voor kwetsbare vloeren is een parketborstel aan te raden: die voorkomt krassen en glijdt soepel over het oppervlak. Soms wordt een parketzuigmond meteen meegeleverd, soms moet je hem los kopen. In het laatste geval is het wel belangrijk dat je goed controleert of 'ie op jouw stofzuiger past.

Stofzuigers voor tapijt

Tapijt vraagt om een krachtigere aanpak. Vooral bij hoogpolig tapijt is een turboborstel handig: een opzetstuk met een draaiende borstel die diep liggend vuil omhoog haalt. Bij laagpolig tapijt kun je uit de voeten met een combiborstel. Ook de stofopname voor tapijt wordt genoemd op het label: bij het laagste classificering (D) moet de stofopname minimaal 75 procent zijn. Dat is minder dan bij harde vloeren, dus een label A of hoger loont. Let ook op het vermogen van de stofzuiger: hoe krachtiger, hoe beter voor dik tapijt.

©gunnar3000

Robotstofzuigers en tapijt

Een robotstofzuiger op tapijt Veel robotstofzuigers kunnen prima overweg met tapijt, zeker als het laagpolig is. Modellen met een instelbare zuigkracht of een ingebouwde turbomotor doen het beter op deze ondergrond. Vloerkleden zijn meestal geen probleem. Bij hoogpolig tapijt wordt het lastiger: daar hebben zelfs de duurdere modellen moeite mee.

Stofzuigers voor huisdieren

Haren van hond of kat vind je overal terug. Een turboborstel is dan bijna onmisbaar, zeker als je huisdieren op de bank of in het kleed liggen. Ook voor steelstofzuigers zijn er turboborstels te koop. Let op het vermogen: 800 watt of meer is aan te raden. En hoewel een zak niet verplicht is, is het wel zo prettig met al die losse haren. Het legen van een zakloze stofzuiger kan in dit geval een stoffige klus zijn.

Houd ook rekening met het geluid. Sommige stofzuigers halen makkelijk 80 decibel, wat vervelend kan zijn voor gevoelige huisdieren. Op het label zie je het geluidsniveau. Minder dan 60 decibel is prettig stil: dan kun je zelfs stofzuigen terwijl de tv aanstaat.

Robotstofzuigers voor dierenharen

Robotstofzuigers voor dierenharen Er zijn robotstofzuigers met een ronddraaiende middenborstel, speciaal voor het opzuigen van dierenharen. Deze modellen zijn meestal ook geschikt voor tapijt, maar de combinatie van hoogpolig tapijt én veel dierenhaar is voor veel robotstofzuigers nog een uitdaging.

©Надія Коваль - stock.adobe.com

Stofzuigers voor allergieën

Heb je een stofallergie, astma of hooikoorts? Let dan extra op de stofuitstoot van de stofzuiger. Die staat op het label, van A+++ (minimaal) tot D (maximaal 1 procent). Een model met HEPA-filter is extra handig: die filtert zelfs de kleinste stofdeeltjes uit de lucht. Zo voorkom je dat je tijdens het stofzuigen juist meer klachten krijgt.

Energieverbruik van stofzuigers

Hoewel stofzuigers momenteel geen verplicht energielabel hebben, is het energieverbruik wel iets om op te letten. De zuigkracht en het vermogen van een stofzuiger zeggen niet automatisch iets over hoe zuinig hij is. Sommige modellen leveren goede prestaties bij een relatief laag wattage. Er zijn fabrikanten die zuinigere motoren of een eco-stand gebruiken. Het wattage zegt iets over het energieverbruik van de motor, maar niet direct over de zuigkracht. Een hoger wattage betekent dus niet automatisch dat een stofzuiger beter schoonmaakt. Sommige modellen met een lagere wattage zijn juist efficiënter ontworpen en leveren alsnog krachtige prestaties. Naar verwachting wordt het energielabel in 2026 opnieuw ingevoerd voor stofzuigers, zodat je beter kunt vergelijken

Klein maar handig: de kruimeldief

Een kruimeldief is perfect voor kleine klusjes: even wat kruimels van tafel, haren van de bank of stof uit een lastig hoekje. Ze werken meestal op een accu, dus let op de accuduur. Ook het soort accu speelt mee in de prestaties. Sommige kruimeldieven maken behoorlijk wat herrie. En kijk of er accessoires bijzitten zoals een verlengstuk of borstel. Nat-droogmodellen kunnen ook vocht opzuigen, bijvoorbeeld gemorste koffie. Dat maakt ze net wat veelzijdiger.

©sebra

Let ook op oplaadtijd en gebruiksduur

Bij oplaadbare modellen – zoals steelstofzuigers en kruimeldieven – is het slim om te checken hoe lang ze meegaan op een volle accu. Je wilt niet halverwege moeten stoppen om op te laden. Minstens zo belangrijk is de oplaadtijd: hoe lang moet het apparaat aan de lader voordat je 'm weer kunt gebruiken? Bij sommige modellen is dat een paar uur, terwijl andere pas na een nacht opladen weer inzetbaar zijn.

Tot slot

Welke stofzuiger het beste bij je past, hangt af van jouw woning, vloer, gezinssamenstelling en wensen. Denk na over waar je hem het vaakst gebruikt, wat je belangrijk vindt – zoals zuigkracht, geluid, accuduur of een HEPA-filter – en waar je eventueel concessies kunt doen. Door goed te vergelijken voordat je een nieuwe stofzuiger kopen gaat, voorkom je frustratie achteraf. En heb je eenmaal de juiste stofzuiger gevonden, dan wordt schoonmaken net een stukje makkelijker.

▼ Volgende artikel
Maak kans op een snelle, stille en supercompacte SSD van Philips!
© Yuri A/Shutterstock
Huis

Maak kans op een snelle, stille en supercompacte SSD van Philips!

Werk je veel met grote bestanden, ben je vaak onderweg of wil je gewoon nooit meer wachten tot je data eindelijk gekopieerd zijn? Dan is een externe SSD precies wat je nodig hebt! De nieuwe Philips Draagbare SSD met usb-c combineert snelheid, betrouwbaarheid en een slank design in één krachtig pakket – en wij mogen drie exemplaren van 1 TB weggeven!

Voor creatieve geesten en snelle denkers

Of je nu fotograaf bent die RAW-bestanden bewerkt, een videomaker met 4K-projecten of een gamer die zijn bibliotheek altijd bij de hand wil hebben, deze SSD is ontworpen voor jou. Met overdrachtssnelheden tot 550 MB/s verplaats je grote bestanden in een oogwenk, en dankzij het compacte formaat (net een tikkie groter dan een oldskool usb-stick) neem je deze SSD overal mee naartoe. Plug-and-play, dus geen installatie nodig. Gewoon aansluiten en gaan.

©Philips

Alleskunner voor onderweg én thuis

Ook voor mobiele professionals en thuisgebruikers is dit een ideale oplossing. Werk je vaak op verschillende locaties? De Philips SSD past moeiteloos in je tas of jaszak. Wil je back-ups maken van al je foto's, video's en documenten? Geen probleem. Deze SSD werkt met Windows, macOS, Linux én Android, dus je koppelt 'm dankzij de usb-c 3.2 Gen 1-aansluiting aan vrijwel elk apparaat – van laptops tot smartphones.

De Philips Externe SSD is beschikbaar in drie capaciteiten: 500 GB voor € 50,99, 1 TB voor € 90,99 en 2 TB voor € 175,99. Meer informatie vind je op www.philips-media.com.

Winactie: maak kans op een 1 TB Philips SSD!

Wil jij zo'n razendsnelle SSD winnen? We geven drie stuks van 1 terabyte weg!

Zo doe je mee:

  • Beantwoord de volgende vraag: Wat zou jij als eerste opslaan op jouw gloednieuwe Philips SSD?
  • Mail je antwoord vóór 10 juli naar winnen@id.nl o.v.v. Philips SSD-winactie
  • Vergeet niet je naam en adres in de mail te vermelden!

De drie origineelste inzendingen winnen. Veel succes, en vergeet niet: snel zijn is niet alleen iets voor SSD's!