ID.nl logo
Waar voor je geld: 5 prijsvriendelijke smartwatches van max 200 euro
© Samsung
Gezond leven

Waar voor je geld: 5 prijsvriendelijke smartwatches van max 200 euro

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een nieuwe betaalbare smartwatch? Vandaag hebben we vijf interessante modellen gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken smartwatches bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 200 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Samsung Galaxy Watch4

De Samsung Galaxy Watch4 is een betaalbare smartwatch van Samsung. Deze polsassistent verbind je via bluetooth met een smartphone, waarna je inkomende berichten op een oledscherm van 396 × 396 pixels voorbij ziet komen. Verder houdt dit apparaatje onder meer de hartslag en het zuurstofgehalte van het bloed in de gaten. In het menu heb je toegang tot allerlei apps. Gebruik die om onder meer muziek te streamen en trainingen te volgen. Er is 16 GB (7,6 GB vrij) interne opslag ingebouwd, zodat je eventueel lokaal audiobestanden kunt opslaan.  

Deze wearable motiveert gebruikers om meer te bewegen. Er is een stappenteller geïntegreerd waarmee je jouw prestaties vrijblijvend met bekenden kunt vergelijken. Daarnaast toont de Galaxy Watch4 ook hoeveel calorieën je verbrandt. Sport je graag buiten? In dat geval komen de routeaanwijzingen goed van pas. Deze smartwatch monitort met behulp van de aanwezige gps-chip jouw actuele locatie en snelheid. Hoewel dit product alweer even op de markt is, levert Samsung tot minimaal november 2028 verse updates. Je hebt keuze tussen een zwarte en roze uitvoering.

Fitbit Charge 6

Dankzij de waterdichte behuizing kun je de Fitbit Charge 6 overal en tijdens elke activiteit dragen. Het langwerpige oledscherm laat op jouw verzoek allerlei gegevens zien, zoals het aantal stappen, de hartslag, het zuurstofgehalte van het bloed en de afgelegde afstand. Verder zijn er ook een slaapmonitor en stopwatch ingebakken. Het is zelfs mogelijk om de Charge 6 aan geschikte fitnessapparatuur te koppelen, zoals hometrainers en loopbanden. Houd op het display van het trainingsapparaat vervolgens jouw actuele hartslag in de gaten.

Google is sinds 2019 eigenaar van Fitbit en dat is duidelijk te merken. Zo kun je met deze smartwatch via Google Maps navigeren en met behulp van Google Wallet contactloos betalen. Daarnaast ontvang je desgewenst meldingen van Google Agenda en Gmail. Volgens de fabrikant houdt de accu het tot zeven dagen vol, al is dat natuurlijk sterk afhankelijk van het gebruik. Dit betaalbare sporthorloge is in een zwarte, rood-roze en zilverkleurige uitvoering te koop.

Garmin Forerunner 55

Garmin fabriceert dit robuuste sporthorloge in verschillende kleurstellingen, namelijk zwart, blauw, wit en grijs. Fijn is dat het scherm van 208 × 208 pixels krasbestendig is, zodat je deze wearable ook tijdens heftige sportieve activiteiten kunt dragen. De waterbestendige behuizing is bestand tegen een diepte van vijftig meter. Voor het bijhouden van de snelheid en afstand bevat deze polsassistent een gps-chip. Verder is er voor smartwatch-begrippen een behoorlijke accu ingebouwd. Garmin belooft namelijk een batterijduur van maar liefst twee weken! Bij gebruik van gps bedraagt de accutijd overigens ‘slechts’ twintig uur.

Aan functies heeft de Forerunner 55 geen gebrek. Het sporthorloge houdt onder meer de hartslag, het aantal stappen en de verbrande calorieën bij. Handig is dat je rechtstreeks vanaf je pols de muziekweergave van een verbonden smartphone kunt bedienen. Het ronde scherm toont bovendien ook inkomende pushberichten. Tot slot vind je in het menu diverse trainingsschema’s. Laat je dagelijks verrassen door een nieuwe aanbevolen work-out.

Xiaomi Smart Band 8

De Xiaomi Smart Band 8 is een goedkope smartwatch om je dagelijkse activiteiten te monitoren. Voor een product uit het onderste prijssegment telt dit exemplaar verrassend veel functies. Zo kan deze polsassistent onder meer de calorieën/stappen tellen, de hartslag meten en het zuurstofgehalte van het bloed monitoren. Verder komen er op het ovale 1,62inch-amoledscherm van 490 × 192 pixels smartphones-notificaties voorbij. Een leuke optie is dat gebruikers een favoriete wijzerplaat kunnen kiezen. De Smart Band 8 kiest op basis van het omgevingslicht automatisch de juiste helderheid van het display.

Handig is dat je tijdens het sporten eenvoudig de muziekweergave pauzeert of een liedje skipt. Je hoeft hiervoor dus niet je smartphone te pakken. De batterij heeft een capaciteit van 190 mAh. Volgens Xiaomi houdt de Smart Band 8 het op een enkele acculading tot zestien dagen vol. Ondanks het geringe prijskaartje is de behuizing volledig waterdicht tot een diepte van vijftig meter. Geïnteresseerden kiezen tussen de kleurstellingen zilver-zwart en goud-beige.

Amazfit GTR 4

Zoek je een smartwatch met de uitstraling van een traditioneel horloge? In dat geval is de stoer ogende Amazfit GTR 4 een betaalbare optie. Amazfit is een ondermerk van Xiaomi, vandaar dat je deze smartwatch ook kunt tegenkomen onder de naam Xiaomi GTR 4. Kies bij de zwarte horlogekast voor een grijs of zwart polsbandje. Anders dan je vanwege zijn klassieke vormgeving wellicht zou verwachten, bevat het menu ruim 150 sportmodi. Laat je via instructies op het 1,43inch-oledscherm bijvoorbeeld begeleiden tijdens krachtoefeningen. Je kunt de smartphone gerust thuislaten, want muziek sla je eventueel lokaal op.

Onder de motorkap bevindt zich een behoorlijke accu met een capaciteit van 475 mAh. De fabrikant claimt bij intensief gebruik een maximale batterijduur van een week. Voor het bijhouden van sportieve prestaties zijn alle gangbare functies beschikbaar. De GTR 4 houdt onder meer de verbrande calorieën, stappen, snelheid en afgelegde afstand bij. Daarnaast werp je tijdens trainingen een blik op de hartslag en het zuurstofgehalte van het bloed. Tot slot is het een groot voordeel dat je met deze smartwatch inkomende telefoongesprekken kunt aannemen.

▼ Volgende artikel
Nieuwe Miele koel- en vrieskasten zijn energiezuinig en ergonomisch
Huis

Nieuwe Miele koel- en vrieskasten zijn energiezuinig en ergonomisch

Miele heeft een nieuwe generatie koel- en vrieskasten geïntroduceerd die speciaal zijn ontworpen voor inbouw onder het werkblad. Deze zijn ideaal voor kleine huishoudens en komen met verbeterde energiezuinigheid, meer gebruiksgemak en ergonomische details. Klanten kunnen kiezen uit vier koelkasten en twee vrieskasten.

Bij deze onderbouwapparaten is bukken onvermijdelijk, maar slimme oplossingen maken het gebruik aangenamer. De lades in alle apparaten zijn gemakkelijk uitneembaar, waardoor ze rechtopstaand gevuld, gesorteerd of schoongemaakt kunnen worden. De deurvakken van de koelkasten zijn in hoogte verstelbaar voor meer flexibiliteit.

Het deelbare 'FlexiBoard' glazen plateau biedt variabiliteit, waardoor hoge containers of verpakkingen rechtop en binnen handbereik kunnen worden geplaatst.Bijzonder praktisch in een relatief kleine koelkast is het dynamische koelsysteem 'DynaCool'. Dit zorgt voor een constante temperatuur in het hele interieur, zodat het niet nodig is om de inhoud na het boodschappen doen te herschikken.

De nieuwe generatie wordt compleet gemaakt door uitgebreide, vaatwasserbestendige accessoires, zachte deursluiting dankzij 'SoftClose', de handige 'NoFrost'-functie voor vriezers (geen handmatig ontdooien meer) en netwerkfunctionaliteit.Om een consistent keukenontwerp te garanderen, biedt Miele apparaten met de standaard nishoogte van 82 centimeter, evenals één model per categorie voor de nieuwe comforthoogte van 86 tot 92 centimeter. Dit betekent dat een extra paneel in deze nissen niet langer nodig is. Er is ook een model met uittrekbare trolleys beschikbaar. Hier vervangen uittrekbare elementen de gebruikelijke lades en worden ze direct van bovenaf bediend.

Energiezuiniger

Alle apparaten van de nieuwe generatie zijn aanzienlijk energiezuiniger. De modellen vallen in energieklasse C of D, waardoor ze één klasse zuiniger zijn dan hun voorgangers."We hebben bij de ontwikkeling van deze nieuwe generatie koelkasten bijzondere aandacht besteed aan de combinatie van ergonomie en duurzaamheid," zegt Ursula Wilms van Miele.

Beschikbaarheid en prijzen

Alle modellen uit de nieuwe generatie Miele koel- en vrieskasten zijn per direct verkrijgbaar in de winkels. Exacte adviesprijzen zijn niet bekend gemaakt.

Bekijk hier andere Miele-koelkasten op Kieskeurig.nl:

▼ Volgende artikel
Je tuin zomerklaar maken? Mei is hét moment!
© Olga Gorevan
Huis

Je tuin zomerklaar maken? Mei is hét moment!

Zodra de zon zich vaker laat zien, is het heerlijk om buiten te zijn. Mei is dan ook hét moment om je tuin zomerklaar te maken. Door nu de handen uit de mouwen te steken, zorg je dat alles er straks fris en verzorgd bij staat. Nieuwe planten, gesnoeide hagen, een opgeruimde border – dit is de maand om je tuin die welverdiende opfrisbeurt te geven.

Dit doe je deze maand in de tuin:

  • Zaaien en hagen planten
  • Extra aandacht geven aan nieuwe planten
  • Snoeien
  • Je gazon maaien en bemesten

Het jaar rond lekker bezig zijn in de tuin? Kijk dan op onze tuinkalender.

Zaaien en hagen planten

Hoewel de lente volop bezig is, is het slim om het vliesdoek nog even paraat te houden. Vooral in de eerste helft van mei kan het 's nachts nog flink afkoelen. Na IJsheiligen, op 14 mei, kunnen de kuipplanten en eenjarigen definitief naar buiten. Dan is de kans op nachtvorst vrijwel voorbij. Ook met zaaien kun je nu los. Klaprozen, leeuwenbekjes, korenbloemen, zonnebloemen, madeliefjes of duizendschoon – die mogen allemaal direct de volle grond in. Zomerbollen kun je alvast in potten zetten, dan zijn ze straks makkelijk over te planten naar de border. Heb je plannen voor een nieuwe haag? Wacht daar niet te lang mee. Tot half mei kun je nog heesters en coniferen planten.

Extra aandacht geven aan nieuwe planten

Nieuwe planten hebben in deze periode extra water nodig. Gebruik bij voorkeur water uit de regenton – dat is al op temperatuur en beter voor de wortels. Sproei je met leidingwater? Laat het dan als een fijne nevel op de planten vallen, in plaats van er met harde stralen op te richten. Zo voorkom je schade aan jonge scheuten. Een laag mulch helpt de bodem vochtig te houden en voorkomt dat de aarde uitdroogt. Slakken op pad? Strooi wat zaagsel of fijngemalen eierschalen rond de jonge planten, dat houdt ze op afstand. En vergeet de klimplanten niet: die groeien nu razendsnel en kun je het best op tijd aanbinden.

Lees ook: Slakken in de tuin? 8 tips om ervan af te komen

©Zoiakostina | Zoja

Snoeien

Na IJsheiligen kun je de buxus snoeien. Kies bij voorkeur een bewolkte dag, zodat de jonge snoeipunten niet verbranden in de zon. Ook de liguster, laurier, hulst en haagbeuk kun je nu bijwerken. Controleer wel even of er geen vogelnestje in de haag zit voor je aan de slag gaat. Rozen op stam en perkrozen mag je nu drie tot vijf ogen terugsnoeien. Bij vroegbloeiende struiken zoals ranonkelstruik en spirea knip je de uitgebloeide bloemen weg. Zo steekt de plant zijn energie in nieuwe bloemknoppen. Ook voorjaarsbloeiers zoals tulpen, narcissen, hyacinten, rododendrons en de kerstroos kun je nu ontdoen van oude bloemen. En de fuchsia? Die top je juist, zodat hij mooi vertakt.

Lees ook: Welke snoeischaar voor welke snoeiklus?

©SKT Studio - stock.adobe.com

Je gazon maaien en bemesten

Het is al volop lente, maar een flinke regenbui kan nog steeds voor wateroverlast zorgen. Blijft het water op plekken in de tuin staan of voelt de grond te nat aan? Prik dan met een mestvork in de bodem en beweeg deze voorzichtig heen en weer. Zo kan het regenwater beter wegzakken. En als er toch regen wordt voorspeld: dat is hét moment om je gazon te bemesten. Herhaal dit na een maand om het gras sterk en gezond te houden.

In mei maakt het gras een groeispurt. Je kunt het gazon dan één tot twee keer per week maaien – of je doet mee aan Maai Mei Niet. Door een maand niet te maaien, geef je bijen, vlinders en andere insecten meer bloeiende planten om van te leven. Vind je een hoog grasveld geen gezicht? Maai dan alleen een deel en laat de rest staan.

Niet alleen het gras groeit hard, ook het onkruid laat zich volop zien. Trek het eruit op droge dagen, dan komt het niet makkelijk terug. Schoffelen kan ook, maar wees voorzichtig: de wortels van andere planten kunnen daarbij beschadigd raken. Door bodembedekkers te planten maak je het onkruid bovendien lastiger om terrein te winnen.

Lees ook: Grasmaaien: fluitje van een cent met deze tips