Waar voor je geld: 5 prijsvriendelijke smartwatches van max 200 euro

© Samsung

Waar voor je geld: 5 prijsvriendelijke smartwatches van max 200 euro

Geplaatst: 3 februari 2024 - 13:03

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een nieuwe betaalbare smartwatch? Vandaag hebben we vijf interessante modellen gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken smartwatches bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 200 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Samsung Galaxy Watch4

De Samsung Galaxy Watch4 is een betaalbare smartwatch van Samsung. Deze polsassistent verbind je via bluetooth met een smartphone, waarna je inkomende berichten op een oledscherm van 396 × 396 pixels voorbij ziet komen. Verder houdt dit apparaatje onder meer de hartslag en het zuurstofgehalte van het bloed in de gaten. In het menu heb je toegang tot allerlei apps. Gebruik die om onder meer muziek te streamen en trainingen te volgen. Er is 16 GB (7,6 GB vrij) interne opslag ingebouwd, zodat je eventueel lokaal audiobestanden kunt opslaan.  

Deze wearable motiveert gebruikers om meer te bewegen. Er is een stappenteller geïntegreerd waarmee je jouw prestaties vrijblijvend met bekenden kunt vergelijken. Daarnaast toont de Galaxy Watch4 ook hoeveel calorieën je verbrandt. Sport je graag buiten? In dat geval komen de routeaanwijzingen goed van pas. Deze smartwatch monitort met behulp van de aanwezige gps-chip jouw actuele locatie en snelheid. Hoewel dit product alweer even op de markt is, levert Samsung tot minimaal november 2028 verse updates. Je hebt keuze tussen een zwarte en roze uitvoering.

0

Powered by

logo

Fitbit Charge 6

Dankzij de waterdichte behuizing kun je de Fitbit Charge 6 overal en tijdens elke activiteit dragen. Het langwerpige oledscherm laat op jouw verzoek allerlei gegevens zien, zoals het aantal stappen, de hartslag, het zuurstofgehalte van het bloed en de afgelegde afstand. Verder zijn er ook een slaapmonitor en stopwatch ingebakken. Het is zelfs mogelijk om de Charge 6 aan geschikte fitnessapparatuur te koppelen, zoals hometrainers en loopbanden. Houd op het display van het trainingsapparaat vervolgens jouw actuele hartslag in de gaten.

Google is sinds 2019 eigenaar van Fitbit en dat is duidelijk te merken. Zo kun je met deze smartwatch via Google Maps navigeren en met behulp van Google Wallet contactloos betalen. Daarnaast ontvang je desgewenst meldingen van Google Agenda en Gmail. Volgens de fabrikant houdt de accu het tot zeven dagen vol, al is dat natuurlijk sterk afhankelijk van het gebruik. Dit betaalbare sporthorloge is in een zwarte, rood-roze en zilverkleurige uitvoering te koop.

0

Powered by

logo

Garmin Forerunner 55

Garmin fabriceert dit robuuste sporthorloge in verschillende kleurstellingen, namelijk zwart, blauw, wit en grijs. Fijn is dat het scherm van 208 × 208 pixels krasbestendig is, zodat je deze wearable ook tijdens heftige sportieve activiteiten kunt dragen. De waterbestendige behuizing is bestand tegen een diepte van vijftig meter. Voor het bijhouden van de snelheid en afstand bevat deze polsassistent een gps-chip. Verder is er voor smartwatch-begrippen een behoorlijke accu ingebouwd. Garmin belooft namelijk een batterijduur van maar liefst twee weken! Bij gebruik van gps bedraagt de accutijd overigens ‘slechts’ twintig uur.

Aan functies heeft de Forerunner 55 geen gebrek. Het sporthorloge houdt onder meer de hartslag, het aantal stappen en de verbrande calorieën bij. Handig is dat je rechtstreeks vanaf je pols de muziekweergave van een verbonden smartphone kunt bedienen. Het ronde scherm toont bovendien ook inkomende pushberichten. Tot slot vind je in het menu diverse trainingsschema’s. Laat je dagelijks verassen door een nieuwe aanbevolen work-out.

0

Powered by

logo

Xiaomi Smart Band 8

De Xiaomi Smart Band 8 is een goedkope smartwatch om je dagelijkse activiteiten te monitoren. Voor een product uit het onderste prijssegment telt dit exemplaar verassend veel functies. Zo kan deze polsassistent onder meer de calorieën/stappen tellen, de hartslag meten en het zuurstofgehalte van het bloed monitoren. Verder komen er op het ovale 1,62inch-amoledscherm van 490 × 192 pixels smartphones-notificaties voorbij. Een leuke optie is dat gebruikers een favoriete wijzerplaat kunnen kiezen. De Smart Band 8 kiest op basis van het omgevingslicht automatisch de juiste helderheid van het display.

Handig is dat je tijdens het sporten eenvoudig de muziekweergave pauzeert of een liedje skipt. Je hoeft hiervoor dus niet je smartphone te pakken. De batterij heeft een capaciteit van 190 mAh. Volgens Xiaomi houdt de Smart Band 8 het op een enkele acculading tot zestien dagen vol. Ondanks het geringe prijskaartje is de behuizing volledig waterdicht tot een diepte van vijftig meter. Geïnteresseerden kiezen tussen de kleurstellingen zilver-zwart en goud-beige.

0

Powered by

logo

Amazfit GTR 4

Zoek je een smartwatch met de uitstraling van een traditioneel horloge? In dat geval is de stoer ogende Amazfit GTR 4 een betaalbare optie. Amazfit is een ondermerk van Xiaomi, vandaar dat je deze smartwatch ook kunt tegenkomen onder de naam Xiaomi GTR 4. Kies bij de zwarte horlogekast voor een grijs of zwart polsbandje. Anders dan je vanwege zijn klassieke vormgeving wellicht zou verwachten, bevat het menu ruim 150 sportmodi. Laat je via instructies op het 1,43inch-oledscherm bijvoorbeeld begeleiden tijdens krachtoefeningen. Je kunt de smartphone gerust thuislaten, want muziek sla je eventueel lokaal op.

Onder de motorkap bevindt zich een behoorlijke accu met een capaciteit van 475 mAh. De fabrikant claimt bij intensief gebruik een maximale batterijduur van een week. Voor het bijhouden van sportieve prestaties zijn alle gangbare functies beschikbaar. De GTR 4 houdt onder meer de verbrande calorieën, stappen, snelheid en afgelegde afstand bij. Daarnaast werp je tijdens trainingen een blik op de hartslag en het zuurstofgehalte van het bloed. Tot slot is het een groot voordeel dat je met deze smartwatch inkomende telefoongesprekken kunt aannemen.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten