ID.nl logo
(Kip)lekker recept: zo maak je zelf pulled chicken
© Russell Hobbs
Gezond leven

(Kip)lekker recept: zo maak je zelf pulled chicken

Onze productspecialist Peggy is bezig met een afvaltraject: veel sporten en gezond eten. Ze is dus constant op zoek naar nieuwe recepten om de eetmomenten toch leuk en gezellig te houden en niet alleen maar op een blaadje sla te knagen. Wat is haar nieuwe favoriete recept?

DIT ARTIKEL IN HET KORT

  • Spoiler alert: Peggy's nieuwe favoriete recept is... pulled chicken!
  • Stappenplan om zelf pulled chicken te maken
  • Tips voor het vinden van nieuwe (gezonde) recepten

Favoriete recept: weinig werk, heel veelzijdig

Peggy: "Nadat ik dit recept voor de eerste keer had gemaakt, staat het nu met stip bovenaan mijn favorietenlijst: pulled chicken uit de slowcooker. Het is echt iets wat je kunt eten als lunch, maar ook als diner. En omdat je het in de slowcooker bereidt, is het weinig werk. Je hebt alleen wat geduld nodig. Het duurt namelijk 4 uur voordat het klaar is, maar al die tijd komt er al een heerlijke geur uit je keuken waarvan je instant trek krijgt ..."

 

©PW | ID.nl

Pulled chicken met een volkoren pita en venkelsalade.

KEUKENAPPARATUUR "Ik heb de slowcooker-functie van de Russell Hobbs Satisfry Air & Grill Multicooker gebruikt. Deze werkt heel fijn en duidelijk. Ik dacht na de bereiding wel even Oh jee, aangekoekt hoe krijg ik dat schoon?! Ik heb geen vaatwasser dus was bang dat het poetsen werd, maar de pan is uitneembaar en met een sopje zo schoon. Dat viel dus enorm mee. Geen reden dus om dit recept niet nog een keer te maken."

Hoe maak je dit recept? Zo! 👇

Ingrediënten:

·        1 kilo kipfilet
·        1 grote ui (gewoon of rood)
·        2 tenen knoflook (naar smaak)
·        1 rode paprika of puntpaprika
·        1/2 tl chilipoeder
·        1 tl gerookte paprikapoeder
·        2 el sojasaus
·        250 ml barbecuesaus

De uitneembare pan en grillplaat kunnen in de vaatwasser, maar zijn ook met de hand makkelijk schoon te maken.

Bereiding (lekker simpel!):

·        Snijd de ui in halve ringen
·        Snijd de paprika in fijne stukken
·        Hak de knoflook grof of pers deze met de knoflookpers
·        Doe dit alles, samen met de kruiden, als eerste in de pan van de Multicooker
·        Leg nu de kipfilet erop
·        Verdeel als laatste de sojasaus en barbecuesaus over de kip (als je het gevoel hebt dat de kip wat 'droog' staat dan voeg je van deze twee ingrediënten wat meer toe)
·        Kies voor de functie slowcooken op high en zet de timer op vier uur.
·        Verwijder na drie uur het deksel van de Multicooker en laat de kip nog een uur garen. Het vocht kookt dan meer in.
·        Na vier uur kun je de kip met behulp van twee vorken uit elkaar pluizen. Dit gaat heel makkelijk.

©PW | ID.nl

Heel simpel, alle ingrediënten bij elkaar op de slowcooker stand.

Optie: lunch óf diner

"Wat ik fijn vind aan dit recept, is dat je het zowel als lunch als diner kunt eten. Omdat ik de juiste (bruine) koolhydraten wil eten heb ik gekozen voor volkoren pita's. Ik heb hier een venkelsalade met sinaasappel aan toegevoegd voor de 'frisse' tegenhanger. Dit bij elkaar is een heerlijk en gezond diner. Ik had nog wat pulled chicken over en dit heb ik de volgende dag als lunch gegeten met een volkoren pita en wat gewone sla erbij in het broodje."

KIP: MAGER EN LEKKER "Ik eet graag kipfilet, omdat dit weinig vet bevat en weinig calorieën. Het is daardoor dus uitermate geschikt om te eten als je wilt afvallen. Kipfilet bevat eiwitten en deze zijn goed voor het herstel van je spieren na het sporten." Lees ook dit artikel over eiwitten, koolhydraten en vetten.

Waarom slowcooken?

"Door het uitproberen van de Russell Hobbs Satisfry Air & Grill Multicooker werd ik getriggerd om ook iets met de slowcooker-functie te doen. Ik was niet zo bekend met de slowcooker, wel van gehoord natuurlijk, maar je koopt niet 'even' een slowcooker om uit te proberen of je dat wat vindt. Ideaal dus dat deze functie óók in de Multicooker zit (sterker nog: het is 1 van de 7 functies). Zo heeft deze Multicooker ook nog een airfryer-functie wat ideaal is om ingrediënten knapperig van buiten en mals van binnen te maken. Airfryen betekent bakken, braden en een heerlijk krokant korstje met weinig tot geen olie. Vlees blijft mals en sappig omdat de vleessappen worden vastgehouden tijdens de bereiding. Ideaal dus als je niet wilt inleveren op smaak, maar wel gezond & snel maaltijden op tafel wilt zetten.

Er gaat een wereld voor je open aan nieuwe gerechten om te maken. En wat een hele fijne bijkomstigheid is: omdat je in de slowcooker op een lagere temperatuur je gerecht bereidt, blijven de voedingswaarden van de ingrediënten intact. Je gebruikt niet of nauwelijks vet wat het ook nog eens gezond maakt qua bereiding. Heel goed toe te passen dus in een traject van gezonde voeding en minder vet eten."

"En handig, want je kunt vooraf met de bakken-functie in diezelfde Multicooker zelf lekker broodjes bakken voor bij je gerecht (of kant-en-klare broodjes alvast afbakken). Komt je visite later en is je slowcookergerecht al klaar, dan kun je het met de warmhoud-functie op laten staan en aan tafel gaan als iedereen er is, zonder dat je maaltijd is afgekoeld of doorgekookt."

Waar vind je nieuwe gezonde recepten?

"Ik vind het leuk om via Google en Instagram te struinen naar nieuwe, lekkere, gezonde recepten. Dan volg ik wat nieuwe accounts via Instagram en krijg ik zo weer inspiratie voor nieuwe recepten". Veel sites hebben een zoekfunctie waar vaak ook 'healthy' of 'gezond' als optie te kiezen is. Zoek je recepten specifiek voor de airfyrer, grill of slowcooker, zet dit er duidelijk bij als je googelt. Dan kom je vanzelf op verschillende sites die specifieke recepten hiervoor hebben."

 

 

▼ Volgende artikel
Motorola brengt edge 60 fusion uit met drie nieuwe moto AI-functies
Huis

Motorola brengt edge 60 fusion uit met drie nieuwe moto AI-functies

Motorola heeft de edge 60 fusion aangekondigd, een premium smartphone die een elegant ontwerp combineert met geavanceerde AI-functies. Het toestel is het eerste Motorola-model dat standaard is uitgerust met geïntegreerde moto AI-functionaliteit.

De smartphone beschikt over een uniek quad-curve edge display met door Pantone gevalideerde kleuren. Het scherm is beschermd met Corning Gorilla Glass 7i, dat twee keer betere val- en krasbestendigheid biedt dan voorgaande versies. 

Geïntegreerde moto ai

Na een eerder bètaprogramma is de motorola edge 60 fusion het eerste toestel waarbij moto ai direct is geïntegreerd. De smartphone bevat AI-functies zoals Pay Attention (voor het opnemen, noteren en samenvatten van audio), Remember This (om live momenten of informatie vast te leggen) en Magic Canvas (voor het genereren van afbeeldingen op basis van tekstinstructies). 

Innovatief display en robuust ontwerp

Het toestel heeft volgens Motorola 's werelds eerste quad-curve edge display met door Pantone gevalideerde kleuren. Het ontwerp omvat hoogwaardige materialen, waaronder een op leer geïnspireerde coating en canvas-achtige afwerkingen in zorgvuldig samengestelde kleuren.

De motorola edge 60 fusion is niet alleen stijlvol maar ook robuust gebouwd. De telefoon voldoet aan militaire standaarden (MIL-STD 810H) voor duurzaamheid en heeft zowel IP68 als IP69 certificeringen voor waterbescherming. Het toestel kan onderdompeling in zoet water tot 1,5 meter diepte gedurende maximaal 30 minuten weerstaan. Dankzij Water Touch-technologie blijft het touchscreen werken, zelfs als het nat is. 

Camera met Sony-sensor

De hoofdcamera heeft een 50MP Ultra Pixel sensor, gecombineerd met een geavanceerde Sony LYTIA 700C sensor en optische beeldstabilisatie (OIS). Hierdoor maakt de camera ook bij weinig licht goede foto's. De ultrabrede lens met ingebouwde macrovisie biedt een gezichtsveld van 122 graden en kan tot 3 cm inzoomen voor extreme close-ups . 

De 32MP selfiecamera gebruikt Quad Pixel-technologie voor betere prestaties bij minder licht. Een 3-in-1 lichtsensor kalibreert automatisch de lichtgevoeligheid voor optimale belichting en kleur.

Entertainment en batterij

Het 6,67 inch pOLED-scherm heeft een Super HD (1220p) resolutie en een verversingssnelheid van 120Hz. Het display is zowel Pantone als Pantone SkinTone gevalideerd voor een natuurgetrouwe kleurweergave. Voor audio is het toestel uitgerust met Dolby Atmos, twee stereoluidsprekers en een Hi-Res gecertificeerd geluidssysteem.

De motorola edge 60 fusion wordt aangedreven door de MediaTek Dimensity 7300 processor, heeft tot 8GB RAM en tot 256GB opslag. De 5200mAh batterij ondersteunt 68W TurboPower opladen, waarmee gebruikers na slechts 8 minuten opladen een volle dag vooruit kunnen.

De smartphone draait op Android 15 en bevat Moto Secure en ThinkShield voor extra beveiliging, evenals Hello UX voor aanpassingsopties. De motorola edge 60 fusion is vanaf half april verkrijgbaar voor een adviesprijs van 329,99 euro.

Bekijk hier andere Motorola-modellen op Kieskeurig.nl:

▼ Volgende artikel
Wat is een VPN kill switch, en heb jij die nodig?
© Foto-Ruhrgebiet
Huis

Wat is een VPN kill switch, en heb jij die nodig?

Steeds meer mensen kiezen voor een VPN om veilig te internetten. Een kill switch helpt om die veiligheid te garanderen. Je leest er alles over in dit artikel.

Een VPN gebruik je voor de veiligheid en je privacy. Een kill switch is daarom een logische toevoeging: want daarmee zorg je ervoor dat je altijd beschermd bent. In dit artikel lees je: 🛡️ Hoe een VPN kill switch werkt 🛡️ Welke apps je wel laat afsluiten en welke niet 🛡️ Voor wie een VPN kill switch nuttig is

Lees ook: Wat is VPN en waarom heb je het nodig?

Je gebruikt een Virtual Private Network (VPN) voor anonimiteit, veilige bestandsoverdracht en/of het omzeilen van geografische blokkades. Hoewel een kill switch optioneel is bij een (VPN), hoort het er eigenlijk wel echt bij: het is een soort extra slot op de deur om die zaken te garanderen.

©Funtap

Zo werkt een VPN kill switch

Een kill switch controleert continu of je VPN nog in gebruik is. Wordt er vastgesteld dat dat niet het geval is? Dan blokkeert een kill switch de verbinding van je internet. Je bent dan dus ook niet meer verbonden. Een goede kill switch zorgt er ook voor dat je automatisch weer verbonden wordt met het internet als de problemen verholpen zijn.

Blokkeren: je complete apparaat of bepaalde toepassingen

Een kill switch gebruiken is helemaal niet moeilijk. Je stelt het allemaal gewoon in via je VPN-applicatie. Daarin bepaal je ook of je pc of laptop volledig van het internet losgekoppeld wordt als de VPN-verbinding wegvalt of dat alleen bepaalde applicaties worden afgesloten. De eerste optie is duidelijk: het apparaat is dan helemaal niet meer verbonden met het internet.

Specifieke applicaties de toegang ontzeggen

In sommige situaties is het niet handig dat je helemaal geen internet meer hebt als de VPN-verbinding wegvalt. Bijvoorbeeld wanneer je in een belangrijk gesprek zit via Zoom of Microsoft Teams. Voor die gevallen kun je een kill switch applicatie-specifiek de verbinding laten verbreken. Je kunt dan bijvoorbeeld wel doorgaan met videobellen of browsen, terwijl je torrent client geen internettoegang meer heeft.

©Ģirts Raģelis

Welke apps laat je wel afsluiten en welke niet?

Sommige online bezigheden brengen meer risico's met zich mee dan andere wanneer het gaat om je privacy of de beveiliging van je persoonlijke informatie. Misschien gebruik je je VPN alleen om een serie op Netflix te kijken die in Nederland niet beschikbaar is. In dat geval wil je niet dat je hele internetverbinding wegvalt als de VPN uitvalt. Maar bij privacygevoelige taken, zoals internetbankieren, het versturen van e-mails, het werken in de cloud of het downloaden van torrents, wil je juist voorkomen dat je zonder VPN online gaat. Je kunt de kill switch dan zo instellen dat alleen je browser, e-mailapp, cloudopslag en torrentclient worden geblokkeerd, terwijl andere apps gewoon verbinding houden.

Lekker tijdens het Netflixen

🍿🍿🍿🍿🍿 Popcorn!

VPN kill switches zijn een logische toevoeging aan VPN's en zijn daarom standaard beschikbaar bij de bekendste aanbieders. Meestal staan ze automatisch aan, maar je kunt de functie eenvoudig in- of uitschakelen via de instellingen.

Voor wie is een VPN kill switch nuttig?

Eigenlijk heeft iedereen die waarde hecht aan privacy baat bij een VPN-provider met kill switch. In Nederland is er sprake van weinig censuur en zijn er amper internetblokkades. Maar alsnog zijn VPN's hier erg populair. Als je torrents downloadt, is het handig om ervoor te zorgen dat je IP-adres beschermd is, want dat downloaden is in veel gevallen illegaal. Gevoelige informatie of belangrijke (werkgerelateerde) documenten kun je beter ook niet zomaar versturen. Met een VPN met kill switch zijn je gegevens en bestanden beter beschermd. Zit je vaak op een open wifi-netwerk? Dan is het zonder meer verstandig om te kiezen voor een VPN met kill switch. Want openbare netwerken hebben een slechte reputatie op het gebied van veiligheid en zijn regelmatig het doelwit van hackers.