Zo gebruik je YouTube-video's als sticker in Snapchat

© PXimport

Zo gebruik je YouTube-video's als sticker in Snapchat

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 23 mei 2022 - 07:03

Aangepast: 25 november 2022 - 11:37

Justin Doornekamp

Snapchat heeft het gemakkelijker gemaakt om YouTube-video’s toe te voegen aan je ‘snap’ of Verhaal. Je hoeft dus niet langer handmatig een videolink te kopiëren en te plakken in Snapchat. Wij leggen uit hoe je YouTube-video's als sticker toevoegt in Snapchat.

Er komt vrij weinig bij kijken. Zoek naar een video die je wilt delen in de YouTube-app op je Android- of iOS-apparaat, tik op de drie verticale puntjes en vervolgens op de Delen-knop. Sinds kort zie je naast opties als Twitter, WhatsApp en Facebook nu ook Snapchat staan. 

Dit werkt uiteraard alleen als je ook de Snapchat-app op je telefoon of tablet hebt geïnstalleerd. Gebruik je YouTube in de browser, dan zie je de optie om video’s te delen op Snapchat niet. Dit werkt dus alleen via de mobiele app.

Nadat je bij de deelopties hebt geklikt op Snapchat opent de social media-app en zie je de YouTube-video als een sticker in het beeld staan. Je ziet een thumbnail, de naam en maker van de video. Nadat je in Snapchat een foto of video hebt gemaakt, kun je niet alleen de omvang van de videosticker nog wat aanpassen, maar je kunt de sticker ook roteren of ergens anders op het scherm plakken. Iedereen die jouw snap of Verhaal ziet, kan op de link klikken om de video te bekijken in de YouTube-app of via de website van de videodienst. 

Voorheen moest je de videolink op YouTube handmatig kopiëren. Om de video toe te voegen aan Snapchat moest je eerst je foto of video maken en daarna op het paperclipicoontje tikken om de link van de video erin te plakken.  De video verscheen dan als een banner in het scherm, die je zelf nog wat kon verkleinen of vergroten. Overigens kun je nog steeds op deze manier video’s toevoegen, maar dit werkt lang niet zo gemakkelijk als de nieuwe videostickers.

© CIDimport

Ook Twitter-stickers

Snapchat werkt al langer met stickers om content uit andere apps te delen. Zo kun je sinds 2020 stickers maken van je Twitter-berichten. Iedereen die jouw foto’s of video’s op Snapchat ziet, kan vervolgens omhoog vegen om de originele Tweet en de antwoorden op Twitter te bekijken. Uiteraard heb je ook hier de Twitter-app op je telefoon of tablet voor nodig.

Heb je Snapchat nog maar net voor het eerst geïnstalleerd en kun je wel wat beginnerstips gebruiken? In een ander artikel maken we je wegwijs met deze lijst Snapchat-tips.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000