© PXimport

Verjaardagskalender maken in Word

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 28 april 2022 - 04:55

Aangepast: 25 november 2022 - 11:35

Dirk Schoofs

Een digitale agenda is geweldig, maar bij veel mensen hangt in de keuken of op het toilet toch een papieren kalender om verjaardagen niet te vergeten. Wil je een eigen fysieke verjaardagskalender maken, gebruik dan een Word-sjabloon en voorzie het van eigen foto’s.

Sjabloon kiezen

Ga via Bestand naar Nieuw en typ in het zoekvak het zoekwoord kalender. Microsoft heeft een heleboel Word-sjablonen voor kalenders. Ons oog viel op Fotokalender. Die heeft per maand een blad en je kunt leuke familiefoto’s toevoegen. Wanneer je dit sjabloonbestand voor het eerst opent, zie je de waarschuwing dat de macro’s zijn uitgeschakeld. 

Klik op de knop Inhoud inschakelen. Vervolgens verschijnt er een pop-up waarin je een maand en jaar kunt selecteren voor het eerste blad. Je kunt deze pop-up ook zelf oproepen via het tabblad Agenda / Nieuwe datums selecteren of je drukt op Shift+Alt+Enter. Word zal telkens de datums, weekdagen en weekenden aan de gekozen maand aanpassen.

© CIDimport

Thema en kleuren

In het tabblad Agenda vind je de knoppen Thema’s en Kleuren. Bekijk eerst de thema’s, dat is de combinatie van bepaalde lettertypes en kleurenschema’s. Je krijgt het mooiste resultaat als je voor de volledige kalender hetzelfde thema selecteert. 

Je kunt wel via de knop Kleuren voor iedere maand een gepaste kleur kiezen binnen hetzelfde thema. In de zomer ga je bijvoorbeeld voor warme kleuren, daarna volgen de herfstkleuren.

© CIDimport

Invullen

In deze fotokalender zit standaard al een foto, maar die krijg je pas te zien als je op het fotovak klikt en voor Tekstterugloop kiest. Je zult zien dat de optie In tekstregel is geselecteerd. Wijzig dat in een van de zes andere opties, bijvoorbeeld Voor tekst, zodat de foto in beeld zal komen.

Natuurlijk wil je voor de kalender je eigen foto’s gebruiken. Klik daarom met rechts op de afbeelding en kies Afbeelding wijzigen / Uit een bestand en selecteer vervolgens een foto van je harde schijf. Daarna typ je de namen van de jarigen in de juiste datumvakken. 

Sla tot slot deze maand op als Word- of pdf-bestand. Als je zo alle twaalf maanden hebt ingevuld, kun je ze afdrukken en aan elkaar binden.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000