Teufel Supreme On - Beste van beide werelden

© PXimport

Teufel Supreme On - Beste van beide werelden

Geplaatst: 19 december 2020 - 13:32

Aangepast: 25 november 2022 - 10:42

Joris Peterse

De Teufel Supreme On is een koptelefoon die je zowel met bluetooth als met een kabeltje kunt verbinden. Ook dankzij het fijn-afgestemde geluid heb je aan de Teufel een veilige keuze als het op koptelefoons aan komt. Maar bevelen we de koptelefoon ook aan? Dat lees je in deze Teufel Supreme On review.

De Teufel Supreme On kost zo’n 150 euro en is verkrijgbaar in verschillende kleuren (rood, wit, blauw, grijs, groen en goud). Kortom, Teufel wil met z’n koptelefoon een breed publiek bereiken, met een redelijk toegankelijk geprijsde koptelefoon van het betrouwbare audiomerk. Bovendien zal de mogelijkheid om zowel via bluetooth als via de 3,5mm-jack te verbinden veel mensen aanspreken. Het is in feite het beste van beide werelden: wil je geen gedoe met een kabeltje, bijvoorbeeld onderweg, dan verbind je via bluetooth met je smartphone (of ander bluetooth-apparaat natuurlijk). Is de accu leeg of wil je even van betere geluidskwaliteit genieten: dan sluit je gewoon de kabel aan op je apparaat.

Alles inbegrepen

In de doos vind je ook gewoon een stekkertje om je Supreme On bekabeld aan te sluiten. Evenals een usb-a-naar-usb-c-kabel om de koptelefoon op te laden en een handig stoffen reisetuitje.

De aansluitingen (usb-c voor opladen en 3,5mm jack voor audio) en aan-knop zitten aan de linkerkant van de koptelefoon. Aan de rechterkant vind je een handig pookje waarmee je het volume en de muziek bedient. Dit werkt prettiger dan bijvoorbeeld tikgebaren, die voornamelijk gebruikt worden bij draadloze in-ears. Er is ook een app beschikbaar om updates door te voeren of het geluid af te stemmen.

De koptelefoon zit op je oren en valt er niet helemaal overheen. Dat is ook niet echt nodig, omdat de Supreme On niet over ruisonderdrukking beschikt en daarom niet het gehele gehoor hoeft af te sluiten. Desondanks zit de koptelefoon comfortabel omdat hij niet hard op de oren drukt. Ook de bovenkant is comfortabel afgewerkt. De afwerking is qua ontwerp ook hoogwaardig, met een mooi textiele laag aan de bovenkant en stevige metalen scharnieren en pootjes. Na gebruik klap je de koptelefoon in, zodat je hem makkelijk meeneemt in de etui.

Teufel Supreme On

© PXimport

Teufel Supreme On

© PXimport

Teufel Supreme On

© PXimport

Teufel Supreme On

© PXimport

Geluidskwaliteit

Teufel is een merk dat meestal qua prijs net even boven de bekendste merken uit steekt, maar nog altijd veel toegankelijker is dan dure hifi-apparatuur. Qua geluidskwaliteit weet je dat je altijd veilig zit bij Teufel, bovendien kun je dus met de app het geluid naar wens afstemmen op je smartphone. Het geluid van de Supreme On is wederom zoals je van het Duitse audiomerk gewend bent. De geluidsafstelling is ontzettend helder en gebalanceerd, waardoor je alle details en tonen goed hoort. Dat maakt de koptelefoon geschikt voor zowel vele soorten muziek als podcasts en audioboeken.

Ben je echter iemand die opzwepende muziek luistert, dan is de Supreme On standaard iets minder geschikt. Ook het basgeluid is gebalanceerd afgesteld, terwijl andere populaire audiomerken wat diepe en enerverende basgeluiden opschroeven (ten koste van de hoge- en middentonen). Dat maakt dat de Supreme On geschikt voor bijvoorbeeld jazz en popmuziek, maar de zwaardere rock- en dansmuziek kunnen iets vlakker lijken, omdat die wat meer leunen op een opgeschroefd basgeluid. Desgewenst kun je via de Teufel Headphones app meerdere geluidsprofielen kiezen om bijvoorbeeld het basgeluid op te schroeven. Ook kun je handmatig aan de knoppen zitten om het geluid af te stellen, wat er ontzettend gelikt uit ziet.

Teufel Supreme On

© PXimport

Teufel Supreme On

© PXimport

Teufel Supreme On

© PXimport

Supreme On in praktijk

De geluidskwaliteit die de Teufel Supreme On biedt is dus hoogwaardig voor zijn prijsklasse. Vooral als je ervoor kiest om met een kabeltje te luisteren. Wanneer je ervoor kiest om draadloos te luisteren, dan heb je een accuduur van zo’n twintig uur. Dat is prettig, je kunt makkelijk meerdere werkdagen de koptelefoon gebruiken zonder op te laden, of (wanneer het weer kan) een lange reis maken, zonder met een lege accu te zitten. Het joystickje is gebruiksvriendelijk om de muziek en het volume te bedienen en vooral de ingebouwde on-ear detectie is erg prettig: wanneer je de koptelefoon af zet, pauzeert de muziek. Bij het opzetten gaat de muziek automatisch weer verder.

De ingebouwde microfoon zorgt er tevens voor dat je prima verstaanbare telefoongesprekken kunt voeren, of de spraakassistent bedient. Ben je niet zo’n fan van meeluisterende assistenten? Dan schakel je deze functie uit in de app.

Teufel Supreme On

© PXimport

Conclusie

Voor wie een koptelefoon zoekt zonder slechte eigenschappen, komt bij deze Teufel Supreme On uit. De geluidskwaliteit is voor zijn prijsklasse hoogwaardig, de accuduur prima en qua mogelijkheden is er genoeg aan boord: het joystickje voor muziekbediening, een mobiele app, bekabelde aansluitmogelijkheid, enzovoort. Ook het draagcomfort is niets op aan te merken. De Teufel Supreme On biedt echter geen snellaadmogelijkheid of ruisonderdrukking.

8,0

Teufel Supreme On

Pluspunten

Prijs-kwaliteit

Gebruiksgemak

Bedraad en bluetooth

Minpunten

Geen snellaadfunctie

Geen ruisonderdrukking

Conclusie

**Prijs** 149,99 euro **Frequentiebereik** 10Hz - 20kHz **Drivers** 40 mm **Impedantie** 26 ohm **Afmetingen** 24 x 17 x 7 cm **Gewicht** 180 gram **Meegeleverd** 3,5mm-naar-3,5mm-kabel, usb-a-naar-usb-c-kabel, draagetui **Website** [https://teufelaudio.nl](https://teufelaudio.nl/supreme-on-105957000)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000