ID.nl logo
Teufel Supreme On - Beste van beide werelden
© PXimport
Zekerheid & gemak

Teufel Supreme On - Beste van beide werelden

De Teufel Supreme On is een koptelefoon die je zowel met bluetooth als met een kabeltje kunt verbinden. Ook dankzij het fijn-afgestemde geluid heb je aan de Teufel een veilige keuze als het op koptelefoons aan komt. Maar bevelen we de koptelefoon ook aan? Dat lees je in deze Teufel Supreme On review.

De Teufel Supreme On kost zo’n 150 euro en is verkrijgbaar in verschillende kleuren (rood, wit, blauw, grijs, groen en goud). Kortom, Teufel wil met z’n koptelefoon een breed publiek bereiken, met een redelijk toegankelijk geprijsde koptelefoon van het betrouwbare audiomerk. Bovendien zal de mogelijkheid om zowel via bluetooth als via de 3,5mm-jack te verbinden veel mensen aanspreken. Het is in feite het beste van beide werelden: wil je geen gedoe met een kabeltje, bijvoorbeeld onderweg, dan verbind je via bluetooth met je smartphone (of ander bluetooth-apparaat natuurlijk). Is de accu leeg of wil je even van betere geluidskwaliteit genieten: dan sluit je gewoon de kabel aan op je apparaat.

Alles inbegrepen

In de doos vind je ook gewoon een stekkertje om je Supreme On bekabeld aan te sluiten. Evenals een usb-a-naar-usb-c-kabel om de koptelefoon op te laden en een handig stoffen reisetuitje.

De aansluitingen (usb-c voor opladen en 3,5mm jack voor audio) en aan-knop zitten aan de linkerkant van de koptelefoon. Aan de rechterkant vind je een handig pookje waarmee je het volume en de muziek bedient. Dit werkt prettiger dan bijvoorbeeld tikgebaren, die voornamelijk gebruikt worden bij draadloze in-ears. Er is ook een app beschikbaar om updates door te voeren of het geluid af te stemmen.

De koptelefoon zit op je oren en valt er niet helemaal overheen. Dat is ook niet echt nodig, omdat de Supreme On niet over ruisonderdrukking beschikt en daarom niet het gehele gehoor hoeft af te sluiten. Desondanks zit de koptelefoon comfortabel omdat hij niet hard op de oren drukt. Ook de bovenkant is comfortabel afgewerkt. De afwerking is qua ontwerp ook hoogwaardig, met een mooi textiele laag aan de bovenkant en stevige metalen scharnieren en pootjes. Na gebruik klap je de koptelefoon in, zodat je hem makkelijk meeneemt in de etui.

©PXimport

©PXimport

©PXimport

©PXimport

Geluidskwaliteit

Teufel is een merk dat meestal qua prijs net even boven de bekendste merken uit steekt, maar nog altijd veel toegankelijker is dan dure hifi-apparatuur. Qua geluidskwaliteit weet je dat je altijd veilig zit bij Teufel, bovendien kun je dus met de app het geluid naar wens afstemmen op je smartphone. Het geluid van de Supreme On is wederom zoals je van het Duitse audiomerk gewend bent. De geluidsafstelling is ontzettend helder en gebalanceerd, waardoor je alle details en tonen goed hoort. Dat maakt de koptelefoon geschikt voor zowel vele soorten muziek als podcasts en audioboeken.

Ben je echter iemand die opzwepende muziek luistert, dan is de Supreme On standaard iets minder geschikt. Ook het basgeluid is gebalanceerd afgesteld, terwijl andere populaire audiomerken wat diepe en enerverende basgeluiden opschroeven (ten koste van de hoge- en middentonen). Dat maakt dat de Supreme On geschikt voor bijvoorbeeld jazz en popmuziek, maar de zwaardere rock- en dansmuziek kunnen iets vlakker lijken, omdat die wat meer leunen op een opgeschroefd basgeluid. Desgewenst kun je via de Teufel Headphones app meerdere geluidsprofielen kiezen om bijvoorbeeld het basgeluid op te schroeven. Ook kun je handmatig aan de knoppen zitten om het geluid af te stellen, wat er ontzettend gelikt uit ziet.

©PXimport

©PXimport

©PXimport

Supreme On in praktijk

De geluidskwaliteit die de Teufel Supreme On biedt is dus hoogwaardig voor zijn prijsklasse. Vooral als je ervoor kiest om met een kabeltje te luisteren. Wanneer je ervoor kiest om draadloos te luisteren, dan heb je een accuduur van zo’n twintig uur. Dat is prettig, je kunt makkelijk meerdere werkdagen de koptelefoon gebruiken zonder op te laden, of (wanneer het weer kan) een lange reis maken, zonder met een lege accu te zitten. Het joystickje is gebruiksvriendelijk om de muziek en het volume te bedienen en vooral de ingebouwde on-ear detectie is erg prettig: wanneer je de koptelefoon af zet, pauzeert de muziek. Bij het opzetten gaat de muziek automatisch weer verder.

De ingebouwde microfoon zorgt er tevens voor dat je prima verstaanbare telefoongesprekken kunt voeren, of de spraakassistent bedient. Ben je niet zo’n fan van meeluisterende assistenten? Dan schakel je deze functie uit in de app.

©PXimport

Conclusie

Voor wie een koptelefoon zoekt zonder slechte eigenschappen, komt bij deze Teufel Supreme On uit. De geluidskwaliteit is voor zijn prijsklasse hoogwaardig, de accuduur prima en qua mogelijkheden is er genoeg aan boord: het joystickje voor muziekbediening, een mobiele app, bekabelde aansluitmogelijkheid, enzovoort. Ook het draagcomfort is niets op aan te merken. De Teufel Supreme On biedt echter geen snellaadmogelijkheid of ruisonderdrukking.

Uitstekend
Conclusie

**Prijs** 149,99 euro **Frequentiebereik** 10Hz - 20kHz **Drivers** 40 mm **Impedantie** 26 ohm **Afmetingen** 24 x 17 x 7 cm **Gewicht** 180 gram **Meegeleverd** 3,5mm-naar-3,5mm-kabel, usb-a-naar-usb-c-kabel, draagetui **Website** [https://teufelaudio.nl](https://teufelaudio.nl/supreme-on-105957000)

Plus- en minpunten
  • Prijs-kwaliteit
  • Gebruiksgemak
  • Bedraad en bluetooth
  • Geen snellaadfunctie
  • Geen ruisonderdrukking
▼ Volgende artikel
Dit is wat One UI 7 op de Samsung Galaxy S25 te bieden heeft
© Wesley Akkerman
Huis

Dit is wat One UI 7 op de Samsung Galaxy S25 te bieden heeft

De Samsung Galaxy S25-lijn is de eerste smartphonereeks die beschikt over versie 7 van One UI, de Samsung-softwareschil die je aantreft op de Android-apparaten van het bedrijf. In dit artikel lees je wat je allemaal verwachten kunt van One UI 7.

One UI 7 heeft verschillende softwaremogelijkheden die niet altijd aan bod komen in een recensie, maar die wel heel handig kunnen zijn. We nemen je mee langs de belangrijkste wijzigingen aan het systeem en kijken onder meer naar: • Systeemaanpassingen • Now Bar en Now Brief • Het aanpasbare snelmenu • De overige AI-mogelijkheden

Lees ook: Review Samsung Galaxy S25 Ultra – Slimme AI of slimme marketing?

De rek is inmiddels wel uit de smartphoneontwikkeling. Fabrikanten kunnen nauwelijks nog innovatieve onderdelen toevoegen, omdat de slimme telefoon inmiddels zo goed als alles kan. Vooral op hardwaregebied valt er weinig nieuws meer te verwachten. Natuurlijk zullen we nog verbeteringen zien in camera's, processors en accu's, maar in grote lijnen is de smartphone uitontwikkeld. Daardoor zijn ze tegenwoordig net zo spannend als wasmachines: ze doen wat ze moeten doen.

Dat betekent echter niet dat er geen nieuwe functies worden ontwikkeld. Die zitten vooral in software. De Google Pixel 9-reeks zette die trend medio 2024 in met een verrassend snelle opvolger van de Pixel 8-serie. OnePlus, Asus en Samsung volgen die lijn en leggen de nadruk op software. One UI 7 is daar het beste voorbeeld van. Zonder die softwareschil had Samsung net zo goed een jaar aan smartphonelanceringen kunnen overslaan.

Systeemaanpassingen

Maar wat maakt One UI 7 dan zo bijzonder? We hebben de afgelopen weken de drie verschillende Samsung Galaxy S25-toestellen getest en zijn tot de onderstaande observaties gekomen. Zo is het onder meer mogelijk om een verticale applade in te stellen. Daarmee bedoelen we dat je al je apps in de applade kunt bekijken door omhoog en omlaag te vegen (in plaats van naar links en rechts). Dat regel je door de lade te openen, onderin op de drie puntjes te tikken en dan Sorteren > Alfabetische volgorde te selecteren.

Daarnaast valt op dat de animaties in One UI 7 veel soepeler zijn dan voorheen. Ze ogen en voelen gestroomlijnd, wat het hele systeem een verfijnde en samenhangende uitstraling geeft. In eerste instantie merk je dit misschien niet direct, maar na een paar uur gebruik valt de soepelheid steeds meer op. Ook de vernieuwde systeemiconen dragen bij aan de prettige bediening op de S25-modellen. One UI 7 voelt daardoor even modern als afgewerkt aan – en dat is een groot compliment.

©Wesley Akkerman

Hier zie je de menu-opties staan voor het opnieuw rangschrikken van de applade.

Now Bar en Now Brief

Ook biedt One UI 7 ruimte aan twee nieuwe onderdelen, de Now Bar en Now Brief. Hoewel ze enkele overeenkomsten hebben, gebruik je ze allebei op andere momenten. De Now Bar is een soort zwevend eiland (waar hebben we dat eerder gehoord) onderaan het vergrendelde scherm van je Galaxy, waar je basale interface-elementen in aantreft – denk aan een opnameknop voor een geluidsopname of bijvoorbeeld wegwijzers van Google Maps. Zo kun je snel iets regelen zonder je smartphone te hoeven ontgrendelen..

Now Brief daarentegen is veel uitgebreider. Dit is een apart onderdeel binnen One UI 7 waar veel AI-opties moeten samenkomen. Now Brief biedt op drie momenten van de dag een overzicht aan van onder meer het weer, het verkeer, je agenda-afspraken en bijvoorbeeld een Spotify-afspeellijst. Het moet je helpen de dag voor te bereiden, door te komen en erop terug te kijken. Zie dit als een soort persoonlijke dag-overzicht dus. Daarmee kan de Samsung Galaxy S25 Ultra, en later ook andere Galaxy's, dienen als een persoonlijke assistent.

©Wesley Akkerman

Dit is het thuisscherm van de Galaxy S25. Rechts van het weerbericht zie je twee widgets staan: de bovenste is een snelkoppeling naar Now Brief.

Aanpasbaar snelmenu

Een ander onderdeel dat het vermelden waard is, is het snelmenu. Daarmee doelen we op het menu dat je van boven naar beneden trek. Daarin staan allerlei opties, bijvoorbeeld voor wifi, bluetooth en andere kernonderdelen. Daar kon je al langer allerlei dingen in wijzigen, zoals bijvoorbeeld de knoppenindeling. Maar in ONe UI 7 ziet het er wel anders uit. Als je de Samsung Galaxy S25 Ultra opstart, dan heeft Samsung dit snelmenu voor je in twee delen opgedeeld. In het kader van overzicht – maar dat beteken ook dat je moet weten aan welke kant je de boel naar beneden moet trekken. Links geeft meldingen, terwijl je vanaf rechts de instellingen bekijkt.

Vind je deze tweedeling niet prettig? Je kunt gelukkig ook alles weer heel makkelijk in één overzicht bij elkaar zetten (zonder dat je daar bijvoorbeeld een aparte app als Good Lock voor hoeft te downloaden). Wanneer je dit doet, dan krijg je met een enkele swipe toegang tot zowel de notificaties als de opties. Je stelt dit met een paar simpele stappen in. Trek je snelmenu vanaf rechts naar beneden en tik op het potloodicoon aan de rechterkant. Tik nu op Vensterinstellingen (links) en tik op het volgende scherm op Samen. Tik nu op Gereed om de keuze te bevestigen. Vanaf dat moment heb je (weer) één snelmenu.

©Wesley Akkerman

Dit is het aangepaste snelmenu, dat notificaties en instellingen samenvoegt.

Overige AI-mogelijkheden

Tot slot kijken we naar de overige AI-mogelijkheden van de Samsung Galaxy S25-serie. Zo is het onder meer mogelijk Google Gemini te gebruiken. Dat doe je door de powerknop kort in te drukken: de assistent komt dan vanzelf vanaf beneden omhoog. Op moderne Galaxy's biedt Gemini ondersteuning aan voor verschillende Samsung- en Google-apps, waardoor het mogelijk is die apps aan te spreken en dingen uit te laten voeren met een stemcommando. Soms kun je zodoende twee of drie apps in één keer iets voor je laten doen, met één commando.

Op moment van schrijven lijken de mogelijkheden al redelijk uitgebreid te zijn, maar eerlijk is eerlijk: schijn bedriegt. Momenteel werken alleen de genoemde apps met deze AI-functie. Datzelfde geldt overigens voor Now Brief, als we daar nog even kort op terugkomen. Alleen de echt grote namen binnen de Google Play Store zullen direct werken met dit soort diensten. In de toekomst wordt dat aanbod uitgebreid. Nederlandse apps, zoals die van de NS bijvoorbeeld, werken hier nog niet mee. Daardoor is de waarde van dit soort AI-opties nu nog twijfelachtig.

©Wesley Akkerman

Als je op de powerknop drukt, komt Google Gemini naar boven. Zo ziet dat eruit.

▼ Volgende artikel
Wintersport voorbij? Zo houd je je skikleding fris en waterdicht
© Gorilla
Huis

Wintersport voorbij? Zo houd je je skikleding fris en waterdicht

Na een week vol sneeuwpret, frisse berglucht en indrukwekkende pistes is je skikleding niet meer zo fris. Eenmaal thuis gekomen blijft de tas met vuile was liggen voor de wasmachine. Want hoe was je eigenlijk skikleding? Als je je kleding niet goed wast en opbergt, is de kans groot dat je volgend jaar niet zo warm en droog blijft tijdens de afdaling. Onze tips helpen je om je skikleding te wassen, drogen en veilig op te bergen voor volgend jaar.

Dit artikel in het kort: ⛷️ Wacht niet te lang met je skikleding wassen. ⛷️ Bereid de kleding voor op de wasbeurt. ⛷️ Was op lage temperaturen met weinig wasmiddel en geen wasverzachter. ⛷️ Impregneer de kleding. ⛷️ Droog de kleding in een geventileerde ruimte.

Lees ook: Dit wil je weten over de wasprogramma's van je wasmachine

Was snel na je weekje wintersport

Het op de juiste wijze je skikleding wassen is belangrijk: daardoor blijft de kwaliteit van de kleding goed. Ook blijft de kleding warm en waterdicht. Veel skikleding is gemaakt van kunststoffen, zoals polyamide en polyester. Deze stoffen zijn waterafstotend, sterk en licht. De kleding is van tevoren extra behandeld om ze waterdicht te maken, waardoor sneeuw of regen niet door de kleding komt. Was je de kleding verkeerd? Dan kan de beschermende functie verloren gaan. Je zweet en vuiligheid tasten de kleding namelijk aan. Laat je skikleding na wintersport dus niet te lang voor de wasmachine liggen.

Check voordat je gaat wassen altijd het wasetiket van de kleding. Dan weet je precies hoe het kledingstuk gewassen mag worden. Lees ook: Betekenis wassymbolen: wat zijn die wasvoorschriften?

©Lyudmila

Wasmiddel en voorbereiding

Gebruik weinig wasmiddel om je skikleding te wassen. En koop een speciaal wasmiddel voor sport- en outdoorkleding om zeker te weten dat het goed is of gebruik een fijnwasmiddel. Giet er geen wasverzachter bij, want dat is niet goed voor de kleding. Laat de kleding ook niet stomen en gebruik geen bleekmiddelen.

Bereid de kleding altijd eerst voor op de wasbeurt. Leeg alle zakken, sluit alle ritsen, knopen en klittenband om schade aan de stoffen te voorkomen. Zitten er vlekken op de kleding? Behandel deze eerst. Zorg dat de kleding binnenstebuiten de wasmachine in gaat. Ook belangrijk: doe de trommel niet te vol. Er moet voldoende ruimte zijn wil de kleding schoon worden.

Wassen met de wasmachine

Nu de kleding op de juiste wijze in de wasmachine zit, is het tijd om het juiste programma aan te zetten. Kies een programma met lage temperaturen, maximaal 30 °C. Hogere temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de waterdichte coating beschadigd raakt. Zit er een speciaal programma op je wasmachine voor outdoor kleding? Kies dan dit programma. Het programma heeft een laag toerental bij het centrifugeren. Doe naast je skikleding geen andere kleding in de wasmachine.

©Oriol Roca

Waterdicht maken van de skikleding

Heb je voor deze wintersportvakantie net nieuwe kleding gekocht? Dan is de kans groot dat deze gewoon waterdicht is gebleven na de wasbeurt. Als je kleding wat ouder is, kan het zijn dat deze niet meer zo waterdicht is als voorheen. Misschien heb je tijdens het skiën of snowboarden wel gemerkt dat er wat vocht doorheen kwam. Was dan de kleding nog een keer, maar nu met een impregneermiddel. Of spuit de kleding in met een speciale waterdicht-spray.

Drogen en opbergen

Als er op het waslabel staat dat de skikleding in de droger mag, dan kun je de kleding zo laten drogen. Anders hang je de kleding op, of leg je die ergens plat neer. Dit doe je in een ruimte waar er genoeg ventilatie is. Hang de kleding niet op in de zon. Drogen op een verwarming kun je beter ook niet doen.

Het wasetiket geeft ook aan of je de kleding mag strijken, mocht je de behoefte hebben om je skibroek te strijken. Je mag de kleding dan op een lage temperatuur strijken. Omdat je de skikleding een lange tijd waarschijnlijk niet meer gebruikt, is het verstandig om de kleding goed op te bergen. Hang de kleding op aan een haakje in de kast of vouw de kleding losjes op, zodat het op een plank kan liggen. Daardoor haal je je kleding volgend jaar weer fris uit de kast, direct klaar om van de pistes te zoeven.