In 3 stappen: Al je muziek in de cloud

© PXimport

In 3 stappen: Al je muziek in de cloud

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 7 februari 2014 - 08:28

Aangepast: 16 november 2022 - 09:57

Maikel Dijkhuizen

Als je veel audiobestanden op je pc hebt staan, is het zinvol om ze online te bewaren. Style Jukebox helpt je hierbij! Maak je muziekbibliotheek overal beschikbaar via je iPhone, iPad, Windows Phone of Android-toestel. Geen smartphone of tablet bij de hand? Het kan ook op een laptop of pc.

01 Style Jukebox installeren

Met Style Jukebox voeg je muziek toe aan een online server. Slimme software en handige apps zorgen ervoor dat je liedjes op een gebruiksvriendelijke manier benaderbaar zijn vanuit de cloud. Houd er wel rekening mee dat de dienst nog in een bètafase verkeert. Mogelijk kom je daarom enkele bugs tegen.

Surf naar www.get-jukebox.com en haal de Windows-versie van het programma op. Na de installatie maak je via I'm a New User een nieuw account aan. Je kunt nieuwe accountgegevens opgeven, maar het is ook mogelijk om jezelf aan te melden via je Facebook-account. Laatstgenoemde optie bespaart je het nodige invulwerk.

© PXimport

Voordat je muziek toevoegt aan een online server, maak je eerst een nieuw account aan.

02 Muziek toevoegen

Je mag in eerste instantie maximaal 250 liedjes gratis toevoegen aan de online server van Style Jukebox. Ben je via Facebook ingelogd, dan ligt de grens op vijfhonderd nummers. Je verhoogt de limiet naar maximaal tweeduizend liedjes door aan verschillende eisen te voldoen. Je moet dan bijvoorbeeld een app op je smartphone installeren en vrienden uitnodigen.

Zodra je een account hebt gecreëerd, upload je eigen muziek naar de cloud. Via Add folder voeg je een muziekmap toe. Style Jukebox synchroniseert muziekbestanden direct met de online server. Geef met een vinkje aan of je muziek die je in de toekomst op de huidige pc bewaart automatisch wilt uploaden. Klik driemaal op Next en wacht af totdat alle bestanden zijn geüpload.

© PXimport

Geef aan op welke locatie jouw muziekbibliotheek staat opgeslagen.

03 Streamen

Wil je met een andere pc of notebook naar je muziekcollectie luisteren? Installeer dan de Windows-versie van Style Jukebox. Nadat je bent ingelogd, zie je jouw volledige muziekcatalogus verschijnen.

Ook met een mobiel apparaat luister je naar eigen nummers vanuit de cloud. Voor iOS, Android en Windows Phone zijn er hiervoor apps beschikbaar. Houd er wel rekening mee dat je smartphone met een 3G-verbinding behoorlijk wat data opslurpt. Om je databundel te ontlasten, luister je bij voorkeur via wifi naar muziek. Eventueel download je de nummers naar het geheugen van je toestel.

© PXimport

Met Style Jukebox voor iOS stream je je eigen nummers naar je iPhone.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000