IFA 2015: Asus stopt hele Windows 10-pc in kleine VivoStick

© CIDimport

IFA 2015: Asus stopt hele Windows 10-pc in kleine VivoStick

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 2 september 2015 - 10:03

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:54

Redactie

Computers hoeven allang niet meer grote bakbeesten onder je bureau te zijn, zo bewees onder andere Intel al met zijn Compute Stick - een pc in de vorm van een hdmi-stick. Asus kondigt op de IFA te Berlijn een concurrent aan, de VivoStick.

De stick is in elke monitor en televisie te steken met een HDMI-ingang, om deze zo om te toveren in een pc. Eentje met Windows 10, welteverstaan. Ook is er 2 GB RAM-geheugen aanwezig, met 32 GB interne opslagruimte.

Een micro-sd slot ontbreekt. Wel bezit de VivoStick twee welkome usb-aansluitingen, zodat je er bijvoorbeeld een muis en een toetsenbord tegelijk op aan kan sluiten. De Compute Stick van Intel heeft één usb-aansluiting en dat blijkt snel onhandig.

Klein

Tot slot zit er nog een koptelefoonaansluiting op. De stick weegt 70 gram en de afmetingen betreffen&n 138 x 34 x 15 mm. Er is ondersteuning voor bluetooth 4.0 en voor wifi.

Asus brengt de VivoStick op de markt voor 129 dollar. Een releasedatum is nog niet bekend.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000