Zo wil WhatsApp het beheren van communities verbeteren
Binnen WhatsApp tref je tegenwoordig de tab Communities aan. Dit zijn grote, openbare groepen, bedoeld voor bijvoorbeeld werk, school of verenigingen. Het beheren van die groepen kan voor admins soms lastig zijn; maar daar komt nu hopelijk wat meer verandering in.
Ben je een admin van een WhatsApp-groep binnen de Communities-tab? Dan moet je even opletten. De berichtendienst voert namelijk een fijne update uit. Daardoor: Wordt het beheren van groepen gemakkelijker | En kun je veel sneller bepalen of iemand binnen mag komen (of niet) | En gebruikers kunnen zien van welke groepen hun contactpersonen nog meer lid zijn.
Ook interessant: Zo wil WhatsApp tabletgebruikers meer overzicht bieden
Het beheren van een community (of gemeenschap) binnen WhatsApp kan voor admins (de beheerders van de groep) soms een lastige taak zijn. Daarom brengt de populaire communicatiedienst een meer dan handige update uit die dat proces verbetert. Zo kunnen de beheerders nu vanuit één plek alle verzoeken tot toetreding afkeuren of goedkeuren. Het maakt dan niet uit hoe iemand zich aanmeldt voor de groep – of dat nu gebeurt via een aanmeldlink of via een andere community. De aanmelding komt voortaan op een centrale plek binnen.
Verbeteringen voor WhatsApp Communities
Dit is een grote en belangrijke verandering. Voorheen was het namelijk zo dat iedereen met de link naar de groep toegang kon krijgen tot zo’n gemeenschap. Mocht er zodoende een ongenode gast binnendringen, dan kon die persoon wel verwijderd worden – maar alleen door de admin. Dit had grote gevolgen voor de privacy van gebruikers. Plus: zo konden mensen gesprekken volgen over onderwerpen waar ze misschien niets mee te maken hadden. Wanneer je nu een uitnodigingslink deelt met iemand, en diegene klikt daarop, dan komt die pas binnen na goedkeuring.
Daarnaast kunnen reguliere gebruikers ook op wat gemak rekenen. Zij kunnen per contactpersoon bekijken welke groepen ze gemeen hebben. Hebben jullie kinderen op dezelfde school en wonen jullie in dezelfde buurt, maar kennen jullie elkaar nog niet goed – dan kun je zodoende toch snel met elkaar in contact komen. Helemaal handig wanneer jullie kinderen met elkaar zouden omgaan. Belangrijk om te weten: je ziet alleen de groepen waar jullie allebei lid van zijn. Je kunt op deze manier geen nieuwe groepen ontdekken of zien waar iemand nog meer lid van is.
Deze functie kun je ook gebruiken om een bepaalde groep op te zoeken waarvan je de naam even niet meer weet. Ook kun je zo checken of je wel in de juiste groep actief bent.