Zo werkt de iCloud-sleutelhanger van Apple
Wanneer je een Apple-product gebruikt in combinatie met allerlei online accounts, dan komt Apple's eigen wachtwoordmanager goed van pas: de iCloud-sleutelhanger. Een toepasselijke naam, want deze digitale kluis fungeert letterlijk als de sleutel tot al je accounts en persoonlijke gegevens.
De iCloud-sleutelhanger is een handige onderdeel van iOS en macOS. In dit artikel lees je alles over: 🔒 iCloud-sleutelhanger inschakelen 🔒 Dit kun je met de sleutelhanger
Lees ook: Help! Ik ben het wachtwoord van mijn Apple ID vergeten
Wanneer je gebruikmaakt van de iCloud-sleutelhanger, dan sla je alle wachtwoorden in een beveiligde omgeving op. De informatie is versleuteld, maar toch kun je alle opgeslagen gegevens synchroniseren tussen je iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Met de release van iOS 18 kun je overigens alle wachtwoorden beheren in een nieuwe app, waardoor het gebruik van de sleutelhanger toegankelijker en gemakkelijker wordt. Toch kan het geen kwaad om je even in te lezen over hoe de functionaliteit werkt.
Wachtwoorden en méér De sleutelhanger ondersteunt gebruikersnamen, wachtwoorden en passkeys voor Safari en apps, creditcardgegevens en beveiligingscodes, en tot slot wifiwachtwoorden.
iCloud-sleutelhanger inschakelen
Voordat je alle gegevens veilig kunt opslaan, moet je de sleutelhanger nog even activeren. Zorg ervoor dat je een recente versie van iOS, iPadOS of macOS gebruikt en volg deze stappen.
• Ga naar de instellingen van je iPhone en tik op je naam.
• Tik nu op iCloud en vervolgens op Wachtwoorden en sleutelhanger.
• Zet nu de schuifregelaar om naast Synchroniseer deze iPhone.
Als je op een Mac werkt, dan voer je de volgende stappen uit:
• Open het Apple-menu en ga naar Systeeminstellingen of Systeemvoorkeuren.
• Klik op je naam en daarna op iCloud.
• Klik op Wachtwoorden en sleutelhanger om de functie te activeren.
©Wesley Akkerman
Dit kun je met de sleutelhanger
Als je dit doet, dan krijg je toegang tot een aantal handige voordelen. Zoals gezegd kan de iCloud-sleutelhanger je gegevens veilig synchroniseren. Maar je krijgt ook een melding over onveilige of gehackte wachtwoorden. Verder kan de sleutelhanger wachtwoorden genereren en automatisch voor je invullen. De dienst kan daarnaast ook creditcardinformatie en eenmalige sms-codes automatisch overnemen wanneer je daar toestemming voor geeft. Het nadeel van dit systeem is dat je de gegevens niet op Android of met sommige vormen van tweestapsverificatie kunt gebruiken.
⭐ Als je meer wilt lezen over het aanmaken en beheren van wachtwoorden in de sleutelhanger, dan kun je in dit uitgebreide achtergrondartikel terecht.
Zodra je op een website komt of een app opent waar je een wachtwoord voor opgeslagen hebt, dan komt er vanzelf een pop-up in beeld die voorstelt om in te loggen met beschikbare gegevens. Als die gegevens nog up-to-date zijn, dan hoef je alleen maar de handeling te bevestigen. De iPhone of Mac doet dan de rest. In die zin werkt de sleutelhanger niet anders dan de ingebouwde wachtwoordmanager van Google of alternatieve diensten als 1Password. Het voordeel voor Apple-gebruikers is dat ze alle benodigde gegevens op één veilige plek, binnen één account, kunnen opslaan, bewerken en gebruiken. Daarmee minimaliseer je beveiligingsrisico's.
Op een rijtje
Dit zijn de populairste iPhones
Powered by Kieskeurig.nl