ID.nl logo
Help! Ik ben het wachtwoord van mijn Apple ID vergeten
Huis

Help! Ik ben het wachtwoord van mijn Apple ID vergeten

Je Apple ID-wachtwoord vergeten? Dat kan flink vervelend zijn! Gelukkig is er geen reden tot paniek: er zijn verschillende manieren om je Apple ID-wachtwoord eenvoudig opnieuw in te stellen. In dit artikel lees je hoe je in een paar simpele stappen weer snel toegang krijgt tot je account.

Je kunt het wachtwoord van je Apple ID op drie manieren opnieuw instellen. 📱 Via je eigen iPhone waarop je ingelogd bent 📱 Via het toestel van een vriend of vriendin 💻 Of via het internet

Waar heb je een Apple ID voor nodig?

Een Apple ID heb je nodig voor bijna alles wat je met Apple-diensten en -apparaten doet. Je gebruikt het om toegang te krijgen tot de App Store, iTunes, iCloud, iMessage en FaceTime. Ook kun je er je apparaten mee synchroniseren en je gegevens veilig in de cloud opslaan. Daarnaast gebruik je je Apple ID voor abonnementen zoals Apple Music en Apple TV+, en om verloren apparaten op te sporen via de Find My-functie. Het zorgt er bovendien voor dat je gegevens goed beveiligd zijn met tweefactorauthenticatie.

Wanneer je het wachtwoord van je Apple ID kwijt bent of niet meer weet, is dat dus heel vervelend. Gelukkig zijn er zoals gezegd drie manieren om dat probleem op te lossen: via je eigen iPhone, via een ander Apple-apparaat of via het internet. Hieronder leggen we deze drie methoden uitgebreid uit.

1: Wachtwoord herstellen via je iPhone

De eerste methode waar we naar kijken is je wachtwoord herstellen via je iPhone of een ander vertrouwd Apple-apparaat. De onderstaande stappen werken op iPhone, iPad, iPod Touch en de Apple Watch. Op een Mac werkt dit net even anders.

• Ga naar de instellingen van je iPhone.
• Tik op je naam en vervolgens op Inloggen en beveiliging.
• Daar tref je de optie Wijzig wachtwoord aan.
• Verifieer je identiteit door je toegangscode in te voeren.
• Vul nu een nieuw wachtwoord in en herhaal dit een keer.
• Bevestig daarna het nieuwe wachtwoord door op Wijzig te tikken.

Mocht je het wachtwoord opnieuw willen instellen op een iPhone waar je (nog) niet op bent ingelogd, tik dan op de optie Wachtwoord vergeten of geen Apple ID? Als je toevallig een iPhone aan het instellen bent, dan tref je die mogelijkheid aan op het inlogscherm tijdens de installatie. En anders ga je daarvoor naar Instellingen > Log in op je iPhone > Wachtwoord vergeten of geen Apple ID? en rond de resterende stappen af.  

©Wesley Akkerman

2: Via een ander Apple-apparaat

Heb je zelf geen ander Apple-apparaat, maar heb je wel een vertrouwd telefoonnummer ingesteld? Dat is meestal het nummer dat je gebruikt voor tweefactorauthenticatie; meer daarover lees je op deze pagina van Apple. Als dat het geval is, dan kun je daar ook gebruik van maken. Je hebt dan alsnog een Apple-apparaat nodig, maar dat kun je misschien lenen van een familielid of vriend. En anders kun je naar een fysieke Apple-winkel gaan, de situatie uitleggen en daar een leentoestel gebruiken. Je gebruikt je eigen telefoonnummer dan in de Apple Support-app. In sommige gevallen staat die al op een iPhone. Maar als dat niet het geval is, dan kun je hem gewoon uit de App Store downloaden.

• Open de Apple Support-app op de geleende iPhone.
• Scrol naar Supporttools en tik op Stel wachtwoord opnieuw in.
• Nu verschijnt er een pop-up. Kies hier de optie Help iemand anders.
• Voer hier je Apple ID in. Je kunt ook inloggen met een emailadres of telefoonnummer.
• Tik op Ga door.
• Bevestig je telefoonnummer.
• Tik in het volgende scherm op Stuur code naar [jouw nummer].
• Vervolgens krijg je een melding op dat nummer met een verificatiecode.
• Vul de toegangscode van je iPhone in.
• Nu kun je een nieuw wachtwoord invullen. Bevestig je keuze door op Ga door te tikken.

Zoals je ziet heeft dit wat meer voeten in de aarde dan de eerste methode. Maar dat is goed, want dit betekent dat niet iemand anders zomaar een ander wachtwoord voor jouw Apple ID kan instellen. Diegene heeft naast je Apple ID, telefoonnummer of e-mailadres dus ook je toegangscode nodig. Ook goed om te weten: de gegevens die je op de geleende iPhone achterlaat, worden niet opgeslagen. Niet lokaal en ook niet online; dat is wat Apple zelf meldt op zijn website.

©Wesley Akkerman

3: Via het internet

Mochten er helemaal geen Apple-apparaten in de buurt zijn (omdat je alleen een Apple ID hebt vanwege Apple TV+), dan is er nog een ander middel: je wachtwoord resetten via het internet. Dat kan via deze website. Ook dan dien je een aantal stappen te doorlopen.

• Laat op de pagina die je opent je e-mailadres of telefoonnummer achter.
• Neem daarna de tekens over in het tekstveld eronder.
• Vul nu je telefoonnummer in.
• Het kan zijn dat je iPhone nu een melding ontvangt met de boodschap dat je je wachtwoord kunt aanpassen. Maar als je geen iPhone hebt, tik dan op Geen toegang tot iPhone.
• Apple presenteert dan drie opties groot in beeld. Jij hebt optie vier nodig, onderin: Kun je geen van deze opties gebruiken?
• Apple waarschuwt dat het vervolgens een aantal dagen kan duren voordat je een nieuw wachtwoord kunt instellen (en de klantenservice kan daar niets aan veranderen). Als dit je enige optie is, tik dan op Ga toch door.
• Verifieer je telefoonnummer door een code te laten sturen, zodat je die op het volgende scherm kunt overnemen.
• Vervolgens laat je een code naar je e-mailadres versturen en moet je eventuele creditcardgegevens achterlaten om je identiteit te bevestigen. Geen zorgen, er worden geen kosten in rekening gebracht.
• Daarna komt de melding in beeld dat Apple je informatie zal evalueren. Binnen 24 uur krijg je te horen wanneer de wachtperiode afgerond is en je opnieuw een wachtwoord kunt instellen.

Hoewel het fijn is dat Apple deze reset-methode aanbiedt, duurt het wel ontzettend lang. Mocht je het wachtwoord van je Apple ID verloren zijn, dan raden we aan het herstel via een iPhone (of ander Apple-apparaat) te regelen. Dan ben je met enkele minuten klaar en hoef je ook nergens op te wachten. Wellicht moet je daarvoor naar een Apple-winkel gaan, maar dat is altijd nog beter dan een aantal dagen moeten wachten voordat je je eigen account kunt herstellen.

©Wesley Akkerman

Wat ook kan: opschrijven

(maar dan wel veilig opbergen!)

Voorkomen is beter dan genezen: gebruik een wachtwoordmanager! Wil je echt veilig met wachtwoorden omgaan? Gebruik dan voor elk account een uniek wachtwoord en sla die wachtwoorden op in een veilige digitale kluis – in elk geval totdat je overal kunt inloggen met wachtwoordsleutels, die je wellicht beter kent als passkeys.

Op een rijtje

Dit zijn de populairste iPhones

Powered by Kieskeurig.nl

▼ Volgende artikel
Review Dreame H14 Pro – Verticaal en horizontaal schoonmaken
Huis

Review Dreame H14 Pro – Verticaal en horizontaal schoonmaken

Met de Dreame H14 Pro brengt de Chinese fabrikant wederom een fijne steelstofzuiger met dweilfunctie op de markt. De adviesprijs bedraagt 699 euro en is daarmee aan de hoge kant, maar je krijgt daar wel een hoop voor terug.

Uitstekend
Conclusie

Mocht je toe zijn aan een nieuwe dweilende steelstofzuiger en vind je bijvoorbeeld de Dysons van deze wereld te duur, dan is dit echt een perfect alternatief. Voor die 700 euro, en als je goed zoekt voor veel minder, haal je namelijk een compleet pakket in huis dat goed stofzuigt én dweilt. Aan het onderhoud heb je ook weinig werk en anders kan de app daar prima op aansturen. En dat je dan ook onder de bank kunt dweilen, is helemaal een uitkomst. Voor iedereen die toe is aan een nieuwe stofzuiger voor droog en nat is dit het model er eentje om te halen.

Plus- en minpunten
  • Soepel en behendig
  • Gaat ook onder de bank
  • Krachtige stofzuiger
  • Bijna geen omkijken naar
  • Installatie zo gepiept
  • Goed dweilresultaat
  • Ledverlichting in kop
  • Koppeling met app
  • Accuduur kan tegenvallen (max. 40 minuten)
  • Oppassen met draden op de vloer
  • Schoonmaakmiddel fabrikant gebruiken
  • Dezelfde opvangbak voor stof en vies water
  • Geen taptijherkenning

Download nu het Stofzuigerwijzer Eindrapport 2024

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl Stofzuigerwijzer-resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

In de basis zitten er weinig verschillen tussen de Dreame H14 Pro en H13 Pro die we eerder in 2024 getest hebben. Dat betekent dat je op een hoop fijne dingen kunt rekenen waar de voorganger goed in is. Denk dan aan een stevige zuigkracht (van 18000 Pascal), grondige en snel roterende dweilkop en een stofzuigermond die voorzien is van led-verlichting. Daardoor maakt het weinig uit wanneer je besluit het apparaat te gebruiken. Toegegeven, de laser op een moderne Dyson-steelstofzuiger werkt beter, maar het is fijn dat de verlichting er is.

©Wesley Akkerman

Dreame H14 Pro vs H13 Pro

Het basisstation doet zijn herintrede met de Dreame H14 Pro. Je gebruikt het om de dweilende stofzuiger op te laden en schoon te maken. Zodoende heb je weinig tot geen omkijken naar het systeem. Je moet af en toe de kop omwisselen en zelf even schoonmaken, het basisstation afnemen en de waterbakken beheren – maar heel veel meer dan dat is het niet. Omdat alle onderdelen ook gemakkelijk los te maken zijn, zul je moeiteloos schoon water bijvullen of vuil water weggooien. Wel doen, want de waterbak kan mettertijd gaan stinken door het opgevangen vuil.

Verder is het goed om te weten dat de Dreame H14 Pro eveneens beschikt over vier standen. We hebben de steelstofzuiger voornamelijk op de automatische stand gebruikt, maar je kunt hem ook instellen op Suction, Ultra en een eigen instelling. De batterijduur bedraagt – net als bij de voorganger – net geen veertig minuten. Hoewel dat vrij kort is, zal het voor een gemiddeld huis in Nederland genoeg zijn om de grond schoon te krijgen. Na ongeveer 50 vierkante meter schoon te hebben gemaakt, heeft de H14 Pro net iets meer dan dertig procent van de accu gebruikt.

©Wesley Akkerman



©Wesley Akkerman

Wat is er dan anders?

Wanneer je de Dreame H14 Pro en Dreame H13 Pro naast elkaar zou gebruiken, dan merk je in de basis dus weinig verschil. Toch zijn er wel degelijk dingen anders. De belangrijkste wijziging heeft te maken met de manier waarop je het apparaat gebruikt. Je kunt de H14 Pro namelijk platleggen en zodoende ook onder de tafel, stoelen, bank of kast kunnen komen. Door het formaat van de waterbakken zal het niet overal onder passen, maar toch zijn we blij met de toevoeging. Het maakt dit systeem breder inzetbaar dan zijn voorganger.

De H13 Pro liet zich, ondanks zijn gewicht van bijna 6 kilo, al gemakkelijk bedienen met één hand. En dat is bij de H14 Pro niet anders. Met een enkele handbeweging verander je de hoek – of dit nu horizontaal of verticaal gebeurt. De machine is voorzien van extra wieltjes die het horizontale gebruik verder vergemakkelijken. En met een volgende simpele handbeweging trek je de stofzuiger omhoog voor de reguliere, verticale werking. Verder kan de H14 Pro zelf het zeepgebruik reguleren; al hadden we niet het idee dat dat slecht ging bij de H13 Pro.

Schoonmaakmiddel Dreame gebruiken? We hebben eerder wat doorgevraagd over het gebruik van het merkeigen schoonmaakmiddel. Dreame vertelt daarover het volgende:

“De schoonmaakoplossing van Dreame heeft extensieve interne tests ondergaan. Daardoor garandeert het merk dat het schoonmaakmiddel geen risico vormt voor gebruik in combinatie met zijn stofzuigers. Je hoeft je daardoor geen zorgen te maken over corrosie of andere potentiële schade. Wanneer je middelen van andere merken gebruikt, dan loop je die garantie mis.”




Koppeling met de app

De andere grote toevoeging is de koppeling met de Dreame-app. In eerste instantie dachten we: waarom zou je dat willen doen voor zo'n (eigenlijk) simpel huishoudelijk apparaat, zonder echte intelligentie? En hoewel we het ons nog steeds een beetje afvragen, zijn we toch blij met dit resultaat. Want je kunt bijvoorbeeld de schoonmaak- of droogmodus op afstand in- en uitschakelen, voor als je dat vergeten bent. Ook krijg je inzicht in hoe het ervoor staat met de sensoren en onderdelen, waardoor je precies weet wanneer er iets aan vervanging toe is.

Met de app had Dreame wellicht toch iets meer kunnen doen. We snappen dat je hier wellicht meer sensoren voor nodig hebt op het apparaat, maar het had bijvoorbeeld fijn geweest als de app een kaart aanmaakt van de omgeving. En dan op die kaart laat zien wanneer die extra zuigkracht nodig heeft of waar we vaker met de dweil langs zijn geweest. Dat soort informatie is heel waardevol in de wereld van autonome robotstofzuigers, omdat je dan weer welke plekken meer aandacht nodig hebben. Maar goed, wie weet komt dat nog met een toekomstige versie.

©Wesley Akkerman

Dreame H14 Pro kopen?

Ondanks de twee benoemde toevoegingen vinden we het niet gerechtvaardigd te upgraden als je niet aan een nieuwe stofzuiger toe bent, en al helemaal niet als je reeds in het bezit bent van een H13 Pro. Ja, dat platleggen is extreem handig, maar wat ons betreft geen 700 euro waard. Bovendien heeft de Dreame H14 Pro ook een aantal nadelen overgenomen van zijn voorganger. Het systeem houdt nog steeds geen rekening met kabels en kleden en de opvangbak vangt nog steeds zowel het stof als het vieze water op, met nare geurtjes tot gevolg.

Mocht je wel toe zijn aan een nieuwe dweilende steelstofzuiger en vind je bijvoorbeeld de Dysons van deze wereld te duur, dan is dit echt een perfect alternatief. Voor die 700 euro, en als je goed zoekt voor veel minder, haal je namelijk een compleet pakket in huis dat goed stofzuigt én dweilt. Aan het onderhoud heb je ook weinig werk en anders kan de app daar prima op aansturen. En dat je dan ook onder de bank kunt dweilen, is helemaal een uitkomst. Voor iedereen die toe is aan een nieuwe stofzuiger voor droog en nat is dit het model om te halen.

Dreame H14 Pro

Klik hier voor de actuele prijs

▼ Volgende artikel
Waar kun je het best pc-games kopen? Een overzicht
Huis

Waar kun je het best pc-games kopen? Een overzicht

Pc-games worden al lange tijd niet meer op een schijfje verkocht. In plaats daarvan zijn er verschillende sites die digitale codes aanbieden. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van de verschillende pc-gamewinkels.

In dit artikel bespreken we verschillende methodes om pc-games te kopen. We gaan daarbij in op:

  • 🎮 Algemene pc-gamelaunchers als Steam en Epic Games
  • 🎮 Pc-gamelaunchers van individuele uitgevers als Ubisoft en EA
  • 🎮 Productcodeaanbieders, zoals de ongeautoriseerde marktplaatsen G2A en CDKeys en verkoopsites als Green Man Gaming en Humble Bundle

Houd je van racen? Check dit artikel: Racestuur kopen voor je PlayStation, Xbox of pc: hier moet je op letten

Algemene pc-gamelaunchers

De populairste manier om games te kopen is via zogeheten pc-gamelaunchers. Dit zijn stukken software waarmee je digitaal games kunt kopen en spelen. Steam is veruit de grootste launcher en biedt dan ook de meeste keuze uit games. Bijna alle gamemakers zetten hun spellen op Steam. Wel voert het platform geen kwaliteitscontroles uit, behalve een check om te zien of het spel werkt en veilig is, waardoor er ook een hoop vlug in elkaar geflanste bagger op verschijnt. Steam hanteert gelukkig wel een soepel terugbetaalbeleid: als je een game minder dan twee uur hebt gespeeld, wordt je verzoek om een terugbetaling altijd goedgekeurd.

Er worden regelmatig kortingsacties gehouden, waarvan de Steam Summer en Winter Sales de grootste zijn. Ook kun je een game op een digitaal verlanglijstje zetten om een notificatie (of een e-mail) te ontvangen als de maker de game afprijst.

Epic Games, de maker van Fortnite, heeft enkele jaren geleden een eigen launcher opgezet om de concurrentiestrijd aan te gaan met Steam. Hoewel dit platform nog lang niet zo groot is – en veel uitgevers hun games niet via deze winkel uitbrengen – heeft de Epic Games Store wel enkele voordelen.

🕹️Ook interessant: Creëer jouw ideale gameroom met deze accessoires

Gratis game bij Epic

Zo biedt het bedrijf iedere week een game gratis aan om gebruikers naar de winkel toe te lokken. Ook zijn de kortingen tijdens sales vaak groter dan die van Steam. Verder heeft de uitgever deals gesloten met sommige grote ontwikkelaars, zodat ze bepaalde games exclusief voor de Epic Games Store uitbrengen. Als je een nieuw spel niet kunt vinden op Steam, komt dat dus waarschijnlijk door een overeenkomst met Epic.

Tot slot heb je nog GOG. Deze winkel is nog minder populair, maar heeft voornamelijk als voordeel dat er veel oudere spellen op te vinden zijn, die je niet op andere plekken kunt kopen. Denk aan spellen als Jazz Jackrabbit of de eerste paar Resident Evil- en Mortal Kombat-games. GOG past deze spellen aan om ervoor te zorgen dat ze ook op moderne pc's goed speelbaar zijn. Het aanbod nieuwe titels is wel aanmerkelijk kleiner dan bij Steam en Epic.

Upgrade je gameplezier!

Van precisie tot comfort: vind de perfecte controller.

Gamelaunchers van ontwikkelaars

Sommige game-uitgevers bieden hun spellen aan via een eigen gamelauncher. Ubisoft-games kun je bijvoorbeeld kopen en spelen via Ubisoft Connect en EA heeft een gelijksoortige app. De meeste games van deze uitgevers zijn ook verkrijgbaar via een algemene launcher, maar vaak heb je dan alsnog het eigen platform nodig om de spellen te kunnen opstarten.

Ubisoft en EA bieden via hun eigen gamelaunchers ook een abonnementsmodel aan. Daarbij kun je voor een vast bedrag per maand of jaar alle games van de maker spelen, waaronder de allernieuwste titels. Daarnaast bieden de uitgevers bepaalde voordelen als je direct via hun platform koopt, zoals exclusieve kortingen of punten die je aan zaken kunt uitgeven.

Ook de gamelauncher van Xbox heeft zo'n optionele Netflix-achtige abonnementendienst: Game Pass. Deze heeft als bijkomend pluspunt dat je niet alleen eigengemaakte games van Microsoft kunt spelen (ook als ze net uit zijn), maar daarbovenop ook honderden games van een groot scala aan andere ontwikkelaars.

Productcodeaanbieders

Koopjesjagers kunnen games vaak goedkoper krijgen door spellen niet rechtstreeks op een gamelauncher te kopen, maar via sites die productcodes doorverkopen. Op deze sites kun je alleen games kopen. Om ze te spelen heb je nog altijd de bovengenoemde launchers nodig.

Zulke codeverkopers heb je in twee smaken. De bekendste, zoals G2A, CDKeys en Kinguin, zijn marktplaatsen waarop gebruikers ongeautoriseerde codes aanbieden. Dat wil zeggen dat het onduidelijk is waar ze vandaan komen. Soms kopen gebruikers ze voor een prikkie in goedkope regio's om ze vervolgens voor winst door te verkopen in rijkere landen, maar er zijn ook gevallen bekend waarbij de aangeboden codes zijn gestolen. Hoewel games op deze sites vaak stukken goedkoper zijn dat op de launchers zelf, heb je geen garantie dat ze werken. Mochten de codes het niet doen, dan kun je ook niet bij de codeverstrekker of gamelauncher aankloppen om je geld terug te krijgen.

Legitieme aanbieders

Er zijn ook legitieme codeverkopers, zoals Green Man Gaming, Humble Bundle en Fanatical. Die krijgen hun codes van de ontwikkelaars zelf. Ze houden een kleiner deel van de winst in dan grote launchers als Steam en Epic, waardoor ze games vaak wat goedkoper kunnen aanbieden. De spellen zijn meestal wel duurder op deze sites dan bij de onofficiële codeaanbieders, maar je hebt tenminste de garantie dat ze het doen. Ook houden deze sites regelmatig kortingsacties, waardoor spellen hier soms voor een spotprijs te halen zijn.

Als je tureluurs wordt van al deze opties, kun je ook een bezoekje brengen aan sites als IsThereAnyDeal. Die houden de prijzen van vrijwel alle codesites en gamelaunchers bij, zodat je in een oogopslag kunt zien waar je een game het goedkoopst kunt krijgen.