ID.nl logo
Waar voor je geld: 5 betaalbare Android-tablets van max 280 euro
© lenovo
Huis

Waar voor je geld: 5 betaalbare Android-tablets van max 280 euro

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een betaalbare tablet? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

Disclaimer

  • Op het moment van schrijven zijn de besproken tablets bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 280 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Lenovo Tab M9 (ZAC30180SE)

De breed verkrijgbare Lenovo Tab M9 is een goedkope Android-tablet met een compact scherm van 9 inch. Je kunt dit apparaat gebruiken voor diverse basistaken, zoals internetten, e-mailen, bankieren en YouTube-filmpjes kijken. De tablet heeft 64 GB interne opslag. Dat is genoeg om diverse favoriete apps vanuit de Play Store te installeren. Maak je met de 8megapixel-camera regelmatig foto's en video's, dan is wat extra opslagcapaciteit geen overbodige luxe. Plaats in dat geval een eigen microSD-kaart van maximaal 2 TB.

Voor het rekenwerk is een MediaTek-processor met acht rekenkernen van maximaal 2 GHz verantwoordelijk. Samen met 4 GB werkgeheugen is dat voor het doen van de eerder genoemde basistaken voldoende. Bovendien kun je op de Tab M9 ook eenvoudige spelletjes spelen, zoals Wordfeud en Mahjong. Voor de energievoorziening bevat de slanke behuizing een batterij van 5100 mAh. Die houdt het op een enkele acculading tot zo'n twaalf uur vol. Tot slot levert Lenovo een doorzichtige hoes en screenprotector mee.

Xiaomi Pad 6

Op het moment van schrijven heeft de Xiaomi Pad 6 op Kieskeurig.nl de laagste prijs ooit. Voor een tablet in deze prijsklasse zijn de specificaties dik in orde. Zo ondersteunt het ruime 11inch-scherm een respectabele resolutie van 2880 × 1800 pixels. Je kunt dus films, series en tv-programma's in een hoge kwaliteit streamen. Bovendien is het een comfortabel formaat om de digitale krant te lezen. Naast een riante resolutie ondersteunt het scherm ook nog eens een hoge vernieuwingsfrequentie van 144 hertz. Hierdoor scrol je vloeiend door lange webpagina's en speel je games zonder haperingen.

De Pad 6 heeft 6 GB werkgeheugen, zodat je best wat apps tegelijk kunt gebruiken. Verder is er met de veelgebruikte Qualcomm Snapdragon 870 een behoorlijke processor ingebouwd. Deze chipset bevat acht rekenkernen met een maximale kloksnelheid van 3,2 GHz. Een ander pluspunt is de opslagruimte van 128 GB. Buiten systeemdata van Android en alle apps blijft er redelijk wat capaciteit over voor het bewaren van eigen foto's en video's. Gebruik de 13megapixel-camera voor het schieten van verse beelden.

OnePlus Pad Go

Zoek je een betaalbare tablet met een groot scherm? In dat geval is de afgeprijsde OnePlus Pad Go een uitstekende kandidaat. Met een beelddiagonaal van 11,35 inch en resolutie van 2408 × 1720 pixels verschijnen (video-)apps in vol ornaat op het scherm. Stream zo films, sportwedstrijden en tv-uitzendingen in een hoge beeldkwaliteit. Android is op een interne opslagdrager van 128 GB voorgeïnstalleerd. Wil je meer capaciteit, dan prik je een eigen microSD-kaart in de mintgroene behuizing. Verder is de ruime accucapaciteit van 8000 mAh een pluspunt. Reken per batterijlading op een werktijd van zo'n veertien uur.

De Pad Go draait op een MediaTek-processor met acht rekenkernen. Zes cores zijn afgeregeld op een klokfrequentie van 2 GHz, terwijl de overgebleven twee kernen een snelheid halen van maximaal 2,2 GHz. In combinatie met 8 GB werkgeheugen gebruik je deze tablet voor eenvoudige taken als internetten, e-mailen, webwinkelen, internetbankieren en media streamen. Ten slotte is de Pad Go ook geschikt voor het spelen van simpele games.

Lees ook: Zo gaat je tablet (véél) langer mee!

Lenovo Tab M11 (ZADA0314SE)

Lenovo levert bij deze uitvoering van de Tab M11 een stylus mee. Met deze digitale pen kun je schetsen maken of een handgeschreven tekst. Zoals de productnaam eigenlijk al prijsgeeft, is het een ruime 11inch-tablet. Dankzij de resolutie van 1920 × 1200 pixels stream je Netflix, Videoland en content van andere video-apps in Full-HD-kwaliteit. Aan de hand van vier speakers met Dolby Atmos-ondersteuning biedt de Tab M11 een redelijk geluid. Uiteraard gebruik je als alternatief via bluetooth of de koptelefoonaansluiting net zo makkelijk een (draadloze) hoofdtelefoon.

De aluminium behuizing herbergt een interne opslagdrager van 128 GB. Hierop is Android 13 voorgeïnstalleerd. Overigens levert de fabrikant tot januari 2028 verse updates, waardoor je op termijn ook naar Android 14 en 15 kunt opgraden. Je breidt de opslagcapaciteit optioneel uit met een eigen microSD-kaart van 1 TB . Het rekencentrum bestaat uit de MediaTek Helio G88-processor. De acht aanwezige rekenkernen presteren op een maximale kloksnelheid van 1,8 GHz (6×) en 2 GHz (2×). Verder is er 8 GB werkgeheugen geïntegreerd.

Samsung Galaxy Tab A9 LTE

Met deze uitvoering van de compacte Samsung Galaxy Tab A9 heb je altijd en overal internet! De behuizing biedt namelijk plek aan een simkaart. Maak op die manier verbinding met een mobiel netwerk (4G). Uiteraard is er ook een wifi-adapter geïntegreerd, zodat je thuis en in openbare gebouwen niet je databundel hoeft aan te spreken. De hier besproken basisuitvoering heeft 64 GB opslag en 4 GB werkgeheugen. Tegen een meerprijs kun je deze tablet ook met 128 GB interne opslag en 8 GB werkgeheugen kopen. Nuttig om te weten is dat je de capaciteit met een eigen microSD-kaart van maximaal 1 TB kunt uitbreiden.

De Galaxy Tab A9 is vanwege zijn bescheiden scherm van 8,7 inch erg handzaam. Ideaal voor wie op een comfortabel formaat bijvoorbeeld onderweg even wat mailtjes wil versturen of een verslag wil bijwerken. Deze tablet zorgt nauwelijks voor extra ballast, want de behuizing weegt maar 333 gram. De aanwezige MediaTek Helio G99-processor leent zich goed voor diverse alledaagse taken. Deze cpu heeft acht rekenkernen met een maximale klokfrequentie van 2,2 GHz.

▼ Volgende artikel
Rijtest Opel Frontera Electric: veel volume, matige technologie
© Opel Automobile GmbH
Mobiliteit

Rijtest Opel Frontera Electric: veel volume, matige technologie

Opel blaast de Frontera-naam nieuw leven in met een elektrische SUV. Voor net iets meer dan 30.000 euro krijg je een ruime gezinsauto met 300 kilometer actieradius. We maken de eerste testkilometers in Spanje.

Formaat en uitvoeringen

Met een lengte van 4,38 meter en een wielbasis van 2,73 meter is de Frontera een flinke jongen; hij komt zelfs in de buurt van de Volvo EX40. Niet zo gek, want er komt later ook een zevenzitter. De SUV is er in twee smaken: een Edition en een GS. De Edition rolt op 16-inch stalen wielen en krijgt standaard EcoLED-koplampen. Voor 399 euro extra kun je het dak en de wielen wit laten spuiten. Kies je voor de GS, dan krijg je 17-inch lichtmetaal, een zwart dak, led-achterlichten en getint glas vanaf de B-stijl.

©Opel Automobile GmbH

Interieur en ruimte

Zodra je in de Frontera stapt, valt meteen op hoeveel ruimte je krijgt voor je geld. De instap is prettig op heupniveau en je vindt snel een fijne zitpositie. De GS-uitvoering verwent je met comfortabele Intelli-seats die extra steun geven aan je rug, plus een verstelbare middenarmsteun. Handige opbergvakken zijn er in overvloed.

De achterbank is ronduit royaal. Zelfs als je 1,90 meter lang bent, kun je prima 'achter jezelf' zitten. De vrijwel vlakke vloer maakt het ook voor de middelste passagier aangenaam. Dankzij een bagageruimte die je kunt uitbreiden van 460 naar 1600 liter scoort de Frontera topcijfers in zijn klasse. Handig detail: bij het neerklappen van de achterbank kunnen de hoofdsteunen gewoon blijven zitten.

©Opel Automobile GmbH

Aandrijflijn en prestaties

De Opel Frontera Electric komt er als Standard en als Long Range, maar vooralsnog is alleen de standaard variant leverbaar. Die heeft een 44kWh-accu en een 113 pk sterke elektromotor op de voorwielen. Snelladen gaat met maximaal 100 kW, waarmee je in 26 minuten van 10 naar 80 procent kunt komen. De beloofde actieradius bedraagt 305 kilometer volgens de WLTP-methode.

In de Spaanse bergen bleek de motor verrassend pittig. Met een sprint van 0-100 in 12,4 seconden en een top van 140 km/u kom je prima mee in het verkeer. De echte test volgt nog in Nederland, vooral als het gaat om energieverbruik in de winter.

©Opel Automobile GmbH

Technische minpuntjes

Toch zijn er ook een paar kanttekeningen te plaatsen. Zo ontbreekt een warmtepomp en kun je de batterij niet voorverwarmen. Ook EV-routeplanning is helaas geen optie. De LFP-batterij wordt alleen met lucht gekoeld, wat in de winter kan betekenen dat je die 100kW-laadsnelheid niet haalt. Ook bestaat de kans dat de accu op termijn sneller achteruit gaat.

Rijgedrag

Op de weg voelt de Frontera lekker Duits aan. Hij rijdt mooi rechtuit en is vooral op de snelweg een prettige reisgenoot. De geluidsisolatie is prima voor elkaar en het onderstel biedt een fijne balans. In de stad mag de demping wat ons betreft iets zachter, maar echt storend wordt het nooit. 

Meer weten over de nieuwe Opel Frontera? Bekijk dan onderstaande video van InstaAutoVlog!

Watch on YouTube
▼ Volgende artikel
Consumenten testen: de slimme Philips RSL3000/10 robotgrasmaaier
© Philips
Huis

Consumenten testen: de slimme Philips RSL3000/10 robotgrasmaaier

Met de Philips RSL3000/10 robotgrasmaaier houd je je gazon moeiteloos strak en egaal. Dankzij GPS-gestuurde maairoutes en bediening via een app biedt deze robotmaaier gemak en precisie. Maar hoe presteert hij in de praktijk? Lees hier wat het Review.nl Testpanel van deze robotgrasmaaier vond.

Partnerbijdrage - in samenwerking met Philips

De Philips RSL3000/10 robotgrasmaaier gebruikt GPS en maait in parallelle, rechte banen zodat je gazon er strak en professioneel uitziet. Via de HomeRun-app kun je eenvoudig instellingen aanpassen, maaischema's maken en zelfs de voortgang van de maaier volgen. De maaier is voorzien van sensoren waardoor obstakels worden vermeden en keert automatisch terug naar het laadstation bij regen of een lege batterij. Dankzij de kantelbare constructie en een eenvoudig reinigingssysteem is onderhoud een fluitje van een cent.

De Philips RSL3000/10 Robotgrasmaaier krijgt van testers een gemiddelde score van 8,1. Het apparaat wordt geprezen om zijn stille werking, nauwkeurige maairoutes en gebruiksvriendelijke app. Hier volgen de belangrijkste bevindingen van het testpanel.

©Philips

Soepele installatie

De installatie wordt door veel testers als eenvoudig ervaren. "De robotmaaier is ontzettend makkelijk te installeren, binnen een uur na het uitpakken had ik de robotmaaier al aan het werk", zegt Didrik. Steffiecar was wat langer bezig. "Ik ben ongeveer twee uur bezig geweest met het installeren van het basisstation, de begrenzingsdraad en de maaier. Ondanks de obstakels (prieeltje, glijbaan, waterput) die wij in de tuin hebben, ging dat zeer gemakkelijk met behulp van de duidelijke aanwijzingen in de app."

Gebruiksgemak en resultaat

De maaier scoort volgens testers hoog door de slimme GPS-technologie, die ervoor zorgt dat de maaier in strakke, parallelle banen maait en geen plekje overslaat. "Ons grasveld is ongeveer 105 vierkante meter," zegt Steffiecar, "en na ongeveer 80 minuten op het maaiprogramma met de normale snelheid hebben we een prachtig egaal gemaaid gazon." Ook tuinen die niet standaard of rechttoe-rechtaan zijn vormen geen probleem voor deze robotmaaier. "Ik ben blij dat hij de verschillende hoeken en hellingen zonder problemen aankon", zegt Jeroenn990.

Daarnaast wordt de mogelijkheid om de snelheid en frequentie van het maaien aan te passen door testers gewaardeerd. "Je kunt kiezen of de maaier een willekeurige route doet of strakke banen maait. Dat ons denken aan een keurig gemaaide grasmat van een voetbalclub. Echt top!" vertelt Marie-Claire. Een andere tester voegt nog toe: "De maaihoogte is instelbaar, waardoor ik het gras precies naar mijn wensen kan aanpassen." Wel merkt een van de testers op dat hij een sensor aan de voorzijde mist. "Daardoor stopt hij niet direct stopt als hij ergens tegenaan botst."

©Philips

Opvallend is dat de testers van mening verschillen over het geluid dat de robotmaaier maakt. Tester D. noteerde dat hij het geluid tijdens het maaien hoog en scherp vond, terwijl Didrik juist het tegenovergestelde ervaarde: "Wat mij direct opviel bij het gebruik van de robot, is dat hij ontzettend stil is, je hebt amper door dat hij aan het werk is."

"Wat een feest om te zien dat je zelf niks hoeft te doen!"

- Tester M.

Slimme functies via de app

De HomeRun-app wordt door veel testers als een waardevolle toevoeging gezien. De app biedt uitgebreide functies, zoals het instellen van maaihoogte, maaischema's en verschillende maaipatronen. "De app helpt je door de installatie heen en biedt handige functies zoals maaischema's en maaipatronen", zegt BartM. "In de app kun je heel gemakkelijk een weekschema toevoegen, waarna de maaier volledig automatisch aan de slag gaat", voegt Steffiecar toe. Wel blijkt de verbinding met de app blijkt niet altijd stabiel, wat door enkele testers als frustrerend wordt ervaren. " Wij konden de maaier af en toe niet aanzetten via de app. Hij gaf dan aan begrenzingdraad is niet te detecteren", zegt een van hen.

Uitstekende klantenservice

De klantenservice van Philips wordt door meerdere testers als een groot pluspunt genoemd. Met name de hulp bij installatie en ondersteuning wordt geprezen. "Ik had een probleem met de bekabeling waardoor de app en de wifi niet goed aansloten op de robot bij de installatie door mijzelf. Zelf kon ik dat niet oplossen. Na een bezoek van het Philips Aftercare team, is de robot goed aangesloten. Daarna weinig problemen meer gehad met verbinding en wifi." Ook Amanda benadrukt de goede ondersteuning: "Het advies van het technische team heeft ons geholpen om de begrenzingsdraad optimaal te plaatsen, zodat de maaier alles meepakt."

©Philips

✅ Pluspunten

  • GPS-technologie

  • Gebruiksvriendelijke app

  • Mooi maairesultaat

  • Fijne klantenservice

❌ Minpunten

  • App werkt niet altijd stabiel

  • Begrenzingsdraad installeren kost tijd

Eindoordeel

De Philips RSL3000/10 robotgrasmaaier is een handige oplossing voor iedereen die het tuinonderhoud wil vereenvoudigen. Met een gemiddelde beoordeling van een 8,1 zijn testers overwegend positief. De strakke maaipatronen dankzij GPS en gebruiksvriendelijke app worden vaak geprezen. Hoewel de installatie van de begrenzingsdraad en enkele technische verbeterpunten aandacht verdienen, blijft deze robotgrasmaaier een prima hulp voor iedereen die niet zelf telkens zijn gazon wil maaien.

Ontdek de RSL3000/10 robotgrasmaaier

Op Kieskeurig.nl