ID.nl logo
Smartphone kopen: welke telefoon past bij jou?
© PXimport
Huis

Smartphone kopen: welke telefoon past bij jou?

Een nieuwe smartphone kopen is best een uitdagende klus. Je kunt natuurlijk direct gaan voor de nieuwste Samsung Galaxy of Apple iPhone, maar verder kijken loont. Er zijn zó veel opties … en je kunt heel wat geld besparen als je weet wat je écht belangrijk vindt.

In dit artikel helpen we je bij de keuze voor het soort smartphone en besturingssysteem. Als je puur op zoek bent naar een nieuwe telefoon, of je twijfelt nog tussen ene paar modellen, bekijk dan ook ons artikel De beste smartphones die je nu kunt kopen.

Tip 01: Besturingssysteem

Natuurlijk speelt de hardware van een smartphone een cruciale rol bij je keuze, maar denk toch éérst nog even ergens anders over na: over het besturingssysteem. Je hebt dan al een belangrijke schifting gemaakt in het aanbod. Er zijn tegenwoordig eigenlijk maar twee keuzes: iOS van Apple en Android van Google. De keuze die je maakt, hangt af van onder andere je huidige apparatuur, gebruikerservaring en apps.

Smartphones met iOS worden alleen door Apple gemaakt: iPhones. Ze werken erg goed samen met de andere hardware van Apple. Heb je een iMac of Macbook, een Apple TV en een iPad, dan ligt de keuze voor een iPhone voor de hand. Android-smartphones worden gemaakt door allerlei fabrikanten, zoals Samsung, HTC, Huawei, OnePlus en meer. Die werken logischerwijs optimaal met de Google-diensten.

©PXimport

Tip 02: Overstappen?

Gebruik je nu een iPhone, dan is de overstap naar Android wel even wennen. Het besturingssysteem werkt net wat anders, waardoor je in het begin je weg misschien niet kunt vinden. Andersom is dat bij een overstap van Android naar iOS net zo goed het geval. Houd er ook rekening mee dat de apps die je gekocht hebt en/of in-app-aankopen die je gedaan hebt, niet meegenomen worden naar een ander platform. Heb je dus veel of kostbare apps aangeschaft, dan kan dat een belemmering voor je overstap zijn. Gebruik je een bepaalde app op dit moment veel, check dan ook even (in de online app store) of die app ook voor het andere besturingssysteem bestaat.

Nog één ding over het besturingssysteem: gebruik je al jaren Android of iOS en overweeg je een overstap, vraag dan aan een kennis met het andere OS of je even vijf minuutjes met zijn/haar telefoon mag ‘spelen’. Door even door instellingenmenu’s heen te tikken en de browser even te gebruiken, kun je ervaren of je je weg in het besturingssysteem kunt vinden.

©PXimport

Houd er rekening mee dat gekochte apps niet meegaan naar een ander besturingssysteem

-

Tip 03: Prijsklasse

Na de keuze voor het platform/besturingssysteem is het verstandig om te bepalen wat je ongeveer kwijt wilt zijn aan je nieuwe toestel. Bepaal vóórdat je gaat rondneuzen wat de marge is die je maximaal over je streefbedrag heen wilt gaan en schrijf het ergens op. Doe je dit namelijk niet, dan is de kans groot (sterker nog: we kunnen je bijna garanderen) dat je je laat verleiden door allemaal mooie technische specificaties, waardoor je straks met een toestel zit dat wel héél veel kan, maar eigenlijk ook enorm boven je budget is. Je kunt het erg gek maken: de iPhone X met veel opslagruimte kost je zomaar 1300 euro. Een geruststelling: je kunt het ook een stúk goedkoper maken.

©PXimport

Tip 04: Camera

Nog niet eens zo heel lang geleden was een camera op je smartphone gewoon een leuke extra, want de resultaten waren niet om over naar huis te schrijven. Dat is anno 2018 wel anders, er zijn genoeg smartphonecamera’s die de kwaliteit van een compactcamera evenaren. De nieuwste smartphones hebben twee camera’s achterop zitten, met verschillende functies. Met het ene toestel kun je hierdoor een stukje inzoomen zonder kwaliteitsverlies, een andere smartphone gebruikt de extra camera om een diepte-effect te creëren en bij nog een ander kun je er groothoekbeelden mee maken. Het advies: bekijk vooraf foto’s en/of filmpjes die met die specifieke telefoon gemaakt zijn, zodat je kunt zien of je het beeld goed genoeg vind. Staar je in elk geval niet blind op bepaalde specificaties als megapixels.

Videobel je veel of maak je graag selfies, let dan ook op de kwaliteit van de frontcamera. Doe je dit (bijna) nooit, dan is die niet zo belangrijk.

©PXimport

Tip 05: Scherm

Het scherm is een onderdeel waarop je nog weleens misleid kunt worden. Het formaat van het scherm zegt nog niets over de kwaliteit ervan. De een groot aantal pixels betekent ook niet altijd de beste kwaliteit. De displays van een Samsung Galaxy-toestel zien er veel helderder uit dan de displays van een iPhone (zelfs een iPhone X, dat toch ook een oled-display heeft). In dit geval is dat te danken aan het feit dat de contrasten van de Samsung-toestellen vrij hoog staat. De een vindt dat beter, de ander vind het onrealistisch, net wat je voorkeur heeft. Dat gezegd hebbende: in het topsegment van de smartphone-markt zijn alle schermen gewoon goed. In het instap- en midden-segment eronder is er nogal wat verschil in kwaliteit, en dat ontdek je niet altijd door te googelen. Ga dan het liefst met eigen ogen kijken in een winkel. Wat vind je van de helderheid, de spiegeling en hoe presteert het scherm in zonlicht?

©PXimport

Tip 06: Afmeting

De randen rondom smartphoneschermen (bezels) worden steeds kleiner, waardoor bijna de hele voorkant van een telefoon bestaat uit het scherm. De afmeting van een smartphone hangt daardoor natuurlijk grotendeels samen met het formaat van het scherm. Er zijn modellen die niet meer in je broekzak passen en die je ook niet met één hand kunt bedienen. Zo’n groot toestel is fijn voor het kijken fan video’s en ook appen (met twee duimen dan) of het bekijken van webpagina’s is hierop prettiger. Games spelen of berichtjes met één hand typen, dat is dan weer prettiger op een niet al te grote smartphone. Zorg in dat geval dus dat je geen ‘plus’-versie van een toestel kiest – als zo’n model al binnen je budget zou passen.

©PXimport

Tip 07: Gewicht

Het gewicht speelt wel een rol bij een smartphone, maar realiseer je wel dat de verschillen tegenwoordig nog maar klein zijn. Het gewicht loopt lang niet meer zo veel uiteen als vroeger, maar grotere toestellen wegen natuurlijk wel wat meer dan kleinere. Ook hierbij is belangrijk: wat wil je met het toestel gaan doen? Ga je namelijk e-books lezen waarbij je de smartphone lange tijd in je hand hebt, dan is een zwaar toestel echt niet handig. Belangrijk is ook niet alleen hoe zwaar de smartphone is, maar waar het zwaartepunt ligt. Zo vinden veel gebruikers van de iPhone Plus-modellen het irritant dat het zwaartepunt aan de bovenkant lijkt te liggen, waardoor ze constant het gevoel hebben dat het toestel uit hun handen kiepert (zelfs al blijkt uit tests dat dit niet het geval zou moeten zijn). Kijk dus voor aanschaf wel even naar het gewicht, maar realiseer je ook dat je een paar gram verschil nauwelijks voelt bij normaal gebruik.

Tip 08: Opslagcapaciteit

Waar dit onderdeel de laatste jaren steeds belangrijker leek te worden omdat apps steeds groter werden en foto- en videobestanden ook, neemt die urgentie sinds kort juist weer af door de opkomst van cloud-computing. Apps nemen natuurlijk nog steeds veel ruimte in op je smartphone (dus 32 GB raden we absoluut af als je veel apps en games wilt installeren), maar foto’s en video’s worden steeds vaker extern opgeslagen. Dat scheelt echt heel veel ruimte. Waar we een jaar of twee geleden gezegd zouden hebben dat 256 GB met het oog op de toekomst een must was, is 128 GB wat ons betreft tegenwoordig meer dan genoeg. In plaats van te kijken naar de opslagcapaciteit van het toestel, loont het misschien meer om te kijken naar de kosten van de clouddienst die bij het betreffende platform hoort. iOS maakt namelijk alleen maar reservekopieën naar iCloud, waarbij je 5 GB gratis krijgt, en bijvoorbeeld 1 TB 9,99 euro per maand betaalt. Bij Google Drive (de voorkeurskeuze van Android) betaal je hetzelfde voor 1 TB, maar krijg je de eerste 15 GB gratis. Als 15 GB voor jou meer dan genoeg is, dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt.

©PXimport

Tip 09: Batterij

Smartphonefabrikanten staan al jaren voor dezelfde uitdaging: hoe laat je het toestel lang meegaan, maar wel zó dat het niet te zwaar of te groot wordt. Natuurlijk worden batterijen steeds krachtiger, en je zou denken dat dit leidt tot een langere accuduur … maar helaas. De technologie in smartphones wordt tegelijkertijd ook steeds geavanceerder, wat meer stroom verbruikt. Daarnaast gebruiken we onze smartphone steeds intensiever, wat ook betekent dat je hem eerder zult moeten opladen. Veel fabrikanten pochen met een lange stand-by-tijd, maar hecht daar niet te veel waarde aan. Nogal wiedes dat een smartphone weinig stroom verbruikt als hij niet actief is. Waar je wél op moet letten is de gebruikstijd. Hoelang kun je muziek luisteren op je smartphone, hoelang kun je video’s kijken, surfen, e-mailen enzovoort? Laat je dus ook niet misleiden door de capaciteit van de batterij zelf, dat zegt lang niet alles over de gebruikstijd van het toestel. Zoek dus even via Google naar gebruikerservaringen van het model dat je op het oog hebt.

©PXimport

Tip 10: Processorkracht

Het is opmerkelijk wat voor stoelendans smartphonespecificaties hebben gedaan wat betreft de volgorde van belangrijkheid. Ooit was snelheid en processorkracht een doorslaggevende factor, tegenwoordig staat het vrijwel helemaal aan de onderkant van de lijst. Het is niet dat snelheid en processorkracht totaal niet meer belangrijk zijn, maar feit is dat smartphones zulke enorme sprongen hebben gemaakt op dit vlak in de afgelopen jaren, dat de software het niet heeft kunnen bijbenen. Oftewel, wanneer je een topmodel smartphone koopt, is het enigszins alsof je met een Ferrari naar de supermarkt rijdt: een beetje overkill qua wat er onder de motorkap zit. Want zelfs de smartphones uit het middensegment kunnen vrijwel alle apps draaien. Koop je een smartphone van rond de 100 euro, dan zul je uiteraard wel merken dat je niet de zwaarste games en applicaties kunt draaien, maar daar is de prijs dan ook naar. Laat je dus niet verblinden door cijfers, benchmarktests enzovoort, ga simpelweg even naar de winkel en test een zware applicatie/game uit op het toestel van je keuze als dat mogelijk is. Dan weet je vrij snel genoeg.

©PXimport

Tip 11: Meer opties

Tot zover de basis-mogelijkheden van smartphones. Zijn we er dan? Nog niet helemaal, er zijn namelijk nog wat opties die voor een deel van de kopers erg belangrijk zijn. Wil je graag draadloos kunnen opladen? Zoek dan even in de specificaties op of dit ondersteund wordt. Luister jij graag muziek en heb je daarvoor een goede koptelefoon, dan vind je het waarschijnlijk erg vervelend als je nieuwe smartphone geen koptelefoonpoort heeft. En er zijn steeds meer toestellen waarbij die 3,5mm-poort ontbreekt. Met een verloopstukje kun je dan alsnog die koptelefoon wel gebruiken, maar handig is anders.

Een tweede punt: wil (en mag) je de telefoon ook voor je werk gaan gebruiken en heb je daarvoor een aparte simkaart, kijk dan of er een extra simkaartslot ingebouwd is, men noemt dat ook wel ‘dualsim’. Soms kun je kiezen tussen een extra simkaart óf een micro-sd-kaart voor extra opslagruimte.

©PXimport

Tip 12: Accessoires

Tot slot de accessoires. Net als bij apps, zijn de meeste accessoires beschikbaar voor vrijwel alle gangbare platformen. Toch zijn er ook accessoires die echt alleen specifiek voor één telefoon bedoeld zijn en dat is natuurlijk wel iets dat je wilt weten voordat je je nieuwe smartphone aanschaft. Bijvoorbeeld Samsung Gear VR-bril, waaraan je met een iPhone niets hebt. En een Apple Watch werkt dan weer alleen met een iPhone samen. Voor bekende merken/toestellen zijn meer accessoires zoals hoesjes en screenprotectors beschikbaar. Gebruik je nu bepaalde accessoires graag, kijk dan of die werken met het toestel dat je op het oog hebt.

We willen er nog ééntje als voorbeeld geven: film je nu met een gimbal (een apparaatje dat ervoor zorgt dat je beeld niet schokt), weet dan dat dat niet goed werkt bij de nieuwste iPhones omdat die zelf beeldstabilisatie ingebouwd hebben. Die twee conflicteren met elkaar.

©PXimport

Kooptips

Je hebt nu een aardig beeld van wat de keuzes zijn die je voorgeschoteld krijgt qua specificaties wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe smartphone. Om het je nog wat makkelijker te maken hebben we uit drie prijsklassen een toestel voor je geselecteerd dat wat ons betreft de moeite waard is. Een instapmodel, een toestel uit het middensegment én een toestel uit het topsegment.

Moto E4 Plus

Prijs: € 119,- Een goede smartphone kopen voor iets meer dan 100 euro? Dat kan dus echt. Voor dat geld krijg je natuurlijk geen spectaculaire camera en ook niet veel kracht onder de motorkap, maar je kunt er in principe alles mee doen wat je op een smartphone zou willen doen (een simpel spelletje, video kijken, surfen, mailen, whatsappen etc.). En het fijnste is: dankzij het gebrek aan toeters en bellen gaat hij lekker lang mee zonder tussendoor op te laden.

©PXimport

Samsung Galaxy S9+

©PXimport

Prijs: € 949,- Dit is wat ons betreft de beste smartphone die er op dit moment te koop is, en het is niet eens de duurste (de iPhone X is namelijk bijna 400 euro duurder). Een spectaculair goede camera die zowel bij veel als weinig licht goed presteert, een kraakhelder 6,2inch-scherm (onthoud, groot is niet voor iedereen geschikt) en een krachtige batterij die snel opgeladen kan worden en de hele dag mee zou moeten gaan. Hiermee moet je wel weer wat jaartjes vooruit kunnen.

▼ Volgende artikel
Wat je nog meer met wasverzachter kunt doen (en wat niet)
© africa-studio.com (Olga Yastremska and Leonid Yastremskiy) - stock.adobe.com
Huis

Wat je nog meer met wasverzachter kunt doen (en wat niet)

Wasverzachter gebruik je meestal om te zorgen dat je handdoeken of lakens lekker zacht worden en aangenaam gaan ruiken. Maar wist je dat je het spul ook op andere manieren in huis kunt gebruiken? Niet alles wat je online leest werkt of is veilig, maar er zijn wél een paar toepassingen die handig zijn. Deze kun je zonder zorgen uitproberen.

Wist je dat je wasverzachter ook kunt gebruiken: • Tegen muffe luchtjes • Als luchtverfrisser tijdens het stofzuigen • Om statische kleding te voorkomen • Om kunststof kozijnen en deurposten mee af te nemen

Ook interessant: Hier kun je vaatwastabletten óók voor gebruiken

Wil je wasverzachter vaker inzetten in huis? Dat kan, maar de mogelijkheden zijn niet enorm uitgebreid. Hieronder lees je waar dit goedje allemaal geschikt voor is.

Wattenbolletjes tegen muffe luchtjes

Heb je last van een muffe geur in je kledingkast, lade of schoenenkast? Drenk een watje in een klein beetje wasverzachter, laat het goed drogen en leg het ergens in de kast of lade neer. Het watje verspreidt subtiel geur zonder te overheersen.

Luchtverfrisser tijdens het stofzuigen

Tijdens het stofzuigen een frisse geur in huis verspreiden? Leg een gedroogd watje met wasverzachter in het stofreservoir of bij de filter van je stofzuiger. Let op: doe dit alleen als je een stofzuiger hebt zonder zak, en gebruik geen vloeibare wasverzachter direct in het apparaat.

Statische kleding voorkomen

Heb je vaak kledingstukken die knetteren als je ze aantrekt? Vul een plantenspuit met water en voeg een klein dopje wasverzachter toe. Even schudden en licht over de binnenkant van je kleding sprayen (test eerst op een onopvallende plek) helpt om de antistatische lading van je kleding snel te laten verdwijnen.

Lees ook: ⚡Sodeknetter: zo voorkom je statische elektriciteit in je kleding

Kunststof kozijnen en deurposten afnemen

Wasverzachter lost geen hardnekkig vuil op, maar je kunt er wel kunststof oppervlakken mee opfrissen. Denk aan vensterbanken, deurposten of lichtschakelaars. Meng een theelepel wasverzachter met een liter water, maak een doek licht vochtig en veeg ermee over het oppervlak. Het ruikt fris en laat een dun laagje achter dat stof een tijdje weert. Niet gebruiken op hout of natuursteen.

©sergeylapin

...En dit kun je er beter níet mee doen Op internet lees je vaak over andere toepassingen van wasverzachter, zoals badkamertegels of tapijt reinigen, pannen weken, statisch haar behandelen, of zelfs aan je badwater toevoegen voor een zachtere huid. Maar hier kun je juist beter géén wasverzachter voor gebruiken, want:

• Het is niet bedoeld voor contact met je huid of haar. De parfums en conserveermiddelen kunnen irritatie veroorzaken. • Het is niet voedselveilig. Gebruik het dus nooit in of op pannen, keukengerei of aanrechtbladen. • Het laat resten achter. Op tegels, tapijt of badkuipen ontstaat een vettig laagje dat vuil juist aantrekt of vlekken kan geven.

Gebruik wasverzachter dus met beleid, en alleen op plekken waar het geen schade aanricht of achterblijft op oppervlakken die je aanraakt.

Kan wel, maar let op

Sommige toepassingen zijn niet per se fout, maar vragen om wat meer voorzichtigheid. Zoals schoenen en vuilnisbakken opfrissen met wasverzachter.

Schoenen opfrissen

Een doek met verdunde wasverzachter gebruiken om de binnenkant van schoenen schoon te vegen kan geurtjes maskeren. Maar het reinigt niet écht en laat mogelijk geurstoffen of plakkerige resten achter. Dat is niet ideaal, zeker als je de schoenen zonder sokken draagt. Wil je het toch proberen? Gebruik een goed uitgewrongen doek en laat de schoenen daarna volledig drogen.

Vuilnisbak geurvrij maken

Een sopje met wat wasverzachter kan je vuilnisbak tijdelijk frisser laten ruiken. Het maskeert nare geurtjes, maar doodt geen bacteriën. Voor grondige reiniging blijft een oplossing met soda, azijn of allesreiniger effectiever. Wasverzachter is hier dus vooral geurdecoratie, geen echte schoonmaker.

ToepassingWél gebruiken?Toelichting
Wattenbolletjes in kast of lade✅ JaGeeft een subtiele geur zonder schade of risico. Wel laten drogen.
Wattenbolletje in stofzuiger✅ JaWerkt geurverspreidend, zolang je het droog toepast en niet in de motor.
Antistatisch spray voor kleding✅ JaVerdunnen met water, spaarzaam gebruiken, eerst testen op textiel.
Kunststof oppervlakken (kozijnen, schakelaars)✅ JaAlleen op gladde, niet-poreuze oppervlakken. Niet op hout of natuursteen.
Badkamertegels reinigen❌ NeeWerkt niet goed tegen kalkaanslag, laat vettig laagje achter.
Pannen weken met wasverzachter❌ NeeNiet voedselveilig, kans op chemische resten.
Statisch haar behandelen❌ NeeNiet huidveilig, kans op irritatie of allergie.
Wasverzachter in badwater❌ NeeNiet bedoeld voor huidcontact, zeker niet bij gevoelige huid.
Tapijt of stoffering opfrissen❌ NeeLaat resten achter, trekt vuil aan, kans op vlekken.
Schoenen van binnen reinigen⚠️ MogelijkMaskerende geur, maar geen echte reiniging. Risico op plaklaag en geurstoffen op de huid.
Vuilnisbak reinigen⚠️ MogelijkGeeft geur, maar desinfecteert niet. Beter alternatief: schoonmaken met azijn of soda.

Wasverzachter: handig, maar geen wondermiddel

Wasverzachter is dus best veelzijdig, maar niet het wondermiddeltje dat sommige blogs ervan maken. Als je het slim inzet – en altijd spaarzaam – kun je er net wat meer mee doen dan alleen gebruiken voor je was. Test wel altijd eerst op een klein stukje, en hou het bij oppervlakken waar het veilig is. Liever geen risico? Er zijn ook natuurlijke alternatieven, zoals azijn of etherische olie, die je op een vergelijkbare manier kunt gebruiken.

▼ Volgende artikel
Deze accessoires voor je hogedrukreiniger moet je hebben
© lara-sh
Huis

Deze accessoires voor je hogedrukreiniger moet je hebben

Een hogedrukreiniger is een krachtig hulpmiddel waarmee je snel en grondig allerlei oppervlakken rondom je huis schoonmaakt. Maar met de juiste accessoires haal je er nóg meer uit – en wordt schoonmaken niet alleen makkelijker, maar ook een stuk effectiever.

In dit artikel laten we zien welke accessoires onmisbaar zijn om optimaal gebruik te maken van je hogedrukreiniger en welke extra mogelijkheden ze bieden. Het nut van de volgende accessoires wordt besproken:

  • Vario-spuitlans
  • Terrasreiniger
  • Verlengslang
  • Schuimlans
  • Rioolontstoppingslans

Lees ook: Zo werkt een hogedrukreiniger

Let goed op dat niet elk accessoire op elke hogedrukreiniger past. Voordat je overgaat op de aanschaf van een accessoire, controleer dan goed de compatibiliteit met jouw hogedrukreiniger. Lees hier meer over in het artikel Praktische tips bij het gebruik van hogedrukreinigers.

Vario-spuitlans: veelzijdigheid troef

Een vario-spuitlans is eigenlijk onmisbaar als je het meest uit je hogedrukreiniger wilt halen. Met dit accessoire pas je in één handomdraai de spuithoek aan, zodat je de waterstraal precies kunt afstemmen op wat je schoonmaakt. Voor hardnekkig vuil zet je 'm op volle kracht, terwijl een zachtere straal ideaal is voor kwetsbare oppervlakken zoals ramen of andere glazen oppervlakken. Je hebt dus meerdere mogelijkheden in één handige lans.

©hedgehog94

Terrasreiniger: speciaal voor grotere oppervlakken

Een terrasreiniger is een handig hulpstuk in de vorm van een brede, ronde schijf met ronddraaiende spuitkoppen. Je bevestigt ’m aan je hogedrukreiniger en maakt er moeiteloos grotere oppervlakken mee schoon – denk aan je terras, oprit of zelfs muren. Doordat de waterstraal dicht bij het oppervlak blijft, reinig je extra effectief én verbruik je minder water. En het mooiste? Je hebt geen last van opspattend vuil of water, dus schoonmaken wordt een stuk comfortabeler.

Terrasreiniger kopen?

Bekijk nu de terrasreiniger die past bij jouw hogedrukreiniger

Verlengslang: vergroot je bereik

De meeste hogedrukreinigers worden geleverd met een slang van zo’n 5 tot 10 meter – vaak is dat genoeg, maar soms kom je nét iets te kort. Met een verlengslang vergroot je eenvoudig het bereik, zodat je ook moeilijker bereikbare plekken kunt schoonmaken zonder telkens het apparaat te hoeven verplaatsen. Verlengslangen zijn er in verschillende lengtes, dus er is altijd wel een variant die past bij jouw klus.

Schuimlans: effectieve reiniging met reinigingsmiddel

Soms is water alleen niet genoeg om hardnekkig vuil aan te pakken. Dan is een schuimlans dé oplossing. Hiermee breng je een dikke laag reinigingsschuim aan op het oppervlak. Het schuim blijft even zitten, zodat het schoonmaakmiddel goed kan inwerken en het vuil losweekt. Na een paar minuten spoel je alles gemakkelijk weg met de hogedrukreiniger. Perfect voor een grondige reiniging van bijvoorbeeld tuinmeubels, je auto of een schutting.

Alles spic en span

Extra schoon met deze speciale reiningsmiddelen

Rioolontstoppingslans: verstoppingen verhelpen

Een verstopte afvoer of riool is altijd vervelend, maar met een rioolontstoppingslans voor je hogedrukreiniger kun je het probleem vaak zelf oplossen, zonder meteen een loodgieter te hoeven bellen. De lange, flexibele lans schuif je eenvoudig in de afvoer. De krachtige waterstraal maakt vuil los en spoelt het direct weg. Zo is een verstopping vaak al binnen een paar minuten verholpen en heb je jezelf een vaak prijzig bezoekje van de loodgieter bespaard.

©BillionPhotos.com

Met de juiste accessoires wordt je hogedrukreiniger echt een alleskunner. Of je nu je terras weer spic en span wilt krijgen, je auto een wasbeurt gunt of een verstopte afvoer te lijf gaat – voor elke klus is er wel iets handigs te vinden. Begin met een paar basisaccessoires zoals een vario-spuitlans of een terrasreiniger, en breid daarna rustig uit met wat je nodig hebt. Zo ben je overal op voorbereid, zonder gedoe.

Vraag een offerte aan voor schoonmaak: