In Nederland én in Europa: zo werkt de ANWB Onderweg-app
Je eigen routeplanner, een parkeer-app, het telefoonnummer van de ANWB ergens op een papiertje gekrast: je hebt nogal wat nodig als je de auto pakt. Zou het niet handiger zijn om dat allemaal in één enkele app te hebben? En voilà, daar is ANWB Onderweg, waarin je alles vindt wat je nodig hebt. Zo werkt 'ie.
In dit artikel vertellen we je: 🌎 Wat de ANWB Onderweg-app is. 🌍 Waar je de vindt. 🌏 Hoe je hem gebruikt voor het plannen van je route, parkeren of de Wegenwacht.
Lees ook: Valt de vakantie tegen? Dit is wat je kunt doen
De ANWB Onderweg-app is een routeplanner, een parkeer-app en een pechhulp ineen. Je kunt de app prima gebruiken als je geen lid bent van de ANWB, al heeft een lidmaatschap wel wat voordelen. De app zelf vind je in de 📱 App Store of 📱 Google Play. Na het installeren moet je even door een aantal schermen heen klikken en aangeven of je auto op brandstof of elektriciteit rijdt. Daarna kun je aan de slag.
Routeplanner en rijmodus
ANWB Onderweg beschikt over een uitgebreide routeplanner. De basis is eenvoudig: je voert je bestemming in, en de app vertelt je hoe je daar het snelst komt. Via de knoppen aan de zijkant krijg je wat audio-instellingen te zien, en krijg je de mogelijkheid om de hoek waarin je de kaart ziet aan te passen. Helaas werkt de routeplanner alleen in de portretmodus, dus je kunt je telefoon niet kantelen.
Als je voor je op Start drukt nog even omlaag scrolt, zie je nog wat handige opties. Zo kun je op zoek gaan naar een tank- of laadstation op je bestemming, krijg je een overzicht van parkeerplaatsen in de buurt en kun je zelfs een lijst met hotels te zien krijgen.
Als je niet per se een routeplanner nodig hebt, kun je via de tabbladen aan de onderkant de Rijmodus gebruiken. Die biedt ongeveer dezelfde opties als de routeplanner, maar dan zonder route. De locatie van parkeerplaatsen wordt aangegeven, net als die van tankstations of laadpalen, afhankelijk van je type auto. Je krijgt ook meldingen van werkzaamheden, files, ambulances en trajectcontroles.
Ik ga op reis en ik neem mee ...
🧳 Een koffer!In het buitenland Je kunt de ANWB Onderweg app ook gebruiken wanneer je op vakantie bent in Europa. Navigeren, inzicht in brandstofprijzen, tolkosten en het vinden van parkeerplaatsen en laadpalen is allemaal mogelijk, net zoals het melden van pech bij de Wegenwacht. Het is niet mogelijk om in het buitenland een parkeertransactie te doen; dat kan alleen in Nederland.
Parkeren
Ook voor het zoeken naar een parkeerplek zit je goed bij ANWB Onderweg. In het Parkeren-tabje vind je een handig overzicht van alle parkeerplaatsen en garages in de buurt, op basis van je locatie of een specifieke zoekopdracht.
Als je lid bent van de ANWB heb je zelfs helemaal geen parkeer-app meer nodig. Via Mijn Parkeren bovenaan kun je een account aanmaken bij Yellowbrick, een bekende parkeerdienst, zodat je niet meer naar de automaat hoeft te lopen. Met je lidmaatschap krijg je zelfs een kleine korting op de servicekosten bij het parkeren.
Wegenwacht en lidmaatschap
Leden van de ANWB krijgen nog een extra functie: een hotline met de Wegenwacht. Mocht je onverhoopt met pech langs de kant van de weg komen te staan, dan kun je via de app meteen contact opnemen met de Wegenwacht. Je locatie is meteen bekend, dus dat scheelt ook weer extra gedoe.
Via het laatste tabje kun je inloggen bij Mijn ANWB. Daar zie je meteen je digitale ANWB-pas staan, dus die hoeft niet meer per se in je portemonnee te zitten. Je vindt er ook een overzicht van het abonnement dat je hebt, eventuele verzekeringen die je hebt afgesloten en ANWB-creditcards die je aan kunt vragen.
Via de button voor de Instellingen rechtsboven krijg je nog wat extra opties te zien, zoals je favoriete routes, je parkeergeschiedenis en berichten die je van de ANWB hebt gekregen.
Tot slot
Het kan een heel gedoe zijn om een simpel autoritje te maken, door alle verschillende apps die je voor verschillende zaken nodig hebt. Met de ANWB Onderweg-app krijg je alle functies in één handige app. Er is een routeplanner met filemeldingen en waarschuwingen, een rijmodus voor bekende ritjes en een uitgebreide parkeerdienst.
Ook neem je in een handomdraai contact op met de Wegenwacht als je met pech langs de weg staat. Daarmee is de ANWB Onderweg-app zowel voor leden als voor niet-leden een handige hulp voor onderweg.
Smartphones waar je iets aan hebt
Populair én minder dan 600 euro
Powered by Kieskeurig.nl