ID.nl logo
Huis

Dit zijn de beste apps van de maand

Ook in 2017 zetten we elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van april.

DigiD

Android / iOS

Prijs: Gratis

Je zou denken dat een DigiD-app handig is om je overheidszaken op je smartphone of tablet te regelen. Nou, dát zit er helaas niet in. Deze DigiD-app is enkel bedoeld voor de veiligheid. Je moet nog steeds je browser blijven gebruiken voor je DigiD-zaken, maar je krijgt er een extra inlogmethode bij. Je kunt nu kiezen voor een wachtwoord, sms-verificatie of de app. Wanneer je voor het laatste kiest, kun je de DigiD-app gebruiken om een QR-code van het scherm af te lezen en in te loggen via een pincode. Op deze manier ben je dubbel beveiligd zonder dat je een lastig wachtwoord hoeft te onthouden, alleen een code van vijf cijfers.

©PXimport

Dotpict

©PXimport

Android / iOS

Prijs: Gratis

Dotpict is een app waarmee je gepixelde tekeningen kunt creëren, denk aan icons of figuren die zo uit Super Mario of Prince of Persia kunnen komen. Je bepaalt hoe groot je canvas is en kiest een kleurenpalet. Navigeer met je potloodje over het canvas, selecteer een kleur en tik op Dot! Je moet wel enig tekentalent hebben om een leuk resultaat te kunnen behalen. Heb je inspiratie nodig, kijk dan wat andere gebruikers hebben getekend met de app door naar het thuisscherm te gaan.

Squid

Android / iOS

Prijs: Gratis

Squid is een gepersonaliseerde nieuws-app. Kies welke thema’s jou interesseren en je hebt je eigen krant in app-vorm. Het leuke is dat Squid, in tegenstelling tot veel andere rss-readers, gelokaliseerd is en je dus Nederlandse artikelen in de app leest. Wil je nieuws in een andere taal of uit een ander land lezen, dan kun je dit wel gewoon in de app selecteren. Je kunt alleen thema’s toevoegen, individuele nieuwsbronnen kun je helaas niet uitkiezen of verwijderen.

©PXimport

Journi

©PXimport

Android / iOS

Prijs: Gratis

Journi is een alternatief voor Polarsteps: met de app kun je je complete vakantie tracken. Via de app voeg je foto’s aan een bepaalde locatie toe, typ je een reisverslag over een bestemming die je hebt bezocht en zorg dat vrienden en familie je belevenissen kunnen volgen. Je kunt alles offline opslaan en zodra je weer een internetverbinding hebt, worden je verhalen en foto’s geüpload. Met de app vind je bovendien andere mensen die in jouw omgeving aan het reizen zijn. Met een Premium-abonnement voeg je ook vluchten toe en kun je je foto’s in hoge resolutie opslaan.

Pickle

Android

Prijs: Gratis

Pickle is een notitie-app die net even makkelijker en slimmer is dan de concurrentie. Je hebt eigenlijk een leeg canvas waar je al je to-do lijstjes, boodschappen en andere notities in opschrijft. Elke tekst voorzie je van een hashtag en daardoor kun je later je notities goed terugvinden. Tik op het vergrootglas en je ziet al je gebruikte tags meteen terug. Uiteraard kun je ook een normale zoekterm invoeren. Je kunt web-koppelingen intypen, foto’s toevoegen en notities natuurlijk ook verwijderen als je ze niet meer nodig hebt.

©PXimport

Meteor

©PXimport

Android

Prijs: Gratis

Meteor is een simpele app waarmee je één ding goed kunt checken: je internetsnelheid. Tik op Start Testing en de app test hoe het zit met je actieve DSL- of LTE-verbinding. De snelheden worden weergegeven en middels een kleurcode zie je meteen of je met je actieve verbinding goed een YouTube-film zou kunnen kijken of Google Maps kunt gebruiken. Je testresultaten worden automatisch opgeslagen en je kunt verschillende locaties met elkaar vergelijken.

Hippo Pics

iOS

Prijs: Gratis

Met Hippo Pics kun je foto’s van andere gebruikers bewerken of toestaan dat andere gebruikers jouw foto’s beter maken. De app lijkt heel erg op Instagram, met het grote verschil dat je op een foto kunt tikken om de originele versie te zien. Sommige gebruikers maken artwork op basis van jouw foto’s, anderen zorgen voor een optimale kleurstelling. Het enige nadeel is dat je voor de app ook een Instagram-account nodig hebt, maar als je veel met fotografie bezig bent, zal dit niet zo’n groot probleem zijn.

©PXimport

PABLO.

©PXimport

iOS

Prijs: Gratis

PABLO. is een zogenaamde lightpainting-app. Denk bij lightpainting aan foto’s van nachtelijke straten met een lange sluitertijd, zodat de lichten van auto’s als sfeervolle strepen getoond worden. Je smartphone is technisch niet in staat om een extreem lange sluitertijd te hebben, maar met deze app kom je dicht in de buurt. Doe het licht uit en richt je smartphone op een bewegend verlicht object. PABLO. maakt hiervan een korte video (of foto, het laatste frame) en dit levert soms erg leuke resultaten op.

▼ Volgende artikel
Zo gebruik je MagSafe-accessoires op een Android-telefoon
© Daniel
Huis

Zo gebruik je MagSafe-accessoires op een Android-telefoon

MagSafe is ontworpen door Apple en specifiek bedoeld voor iPhones, maar de magnetische technologie is ook te gebruiken als je een Android-smartphone hebt. We leggen uit hoe je kunt profiteren van de voordelen van MagSafe, ook als je geen iPhone hebt.

In dit artikel bespreken we:

  • Wat MagSafe inhoudt
  • Hoe je MagSafe kunt gebruiken op een Android-telefoon
  • Met welke beperkingen je rekening moet houden

Lees ook: Waar voor je geld: 5 nieuwe smartphones van Samsung

Wat heb je aan MagSafe?

MagSafe maakt het mogelijk om allerlei accessoires te bevestigen op de achterkant van een iPhone en zorgt voor efficiënter draadloos opladen. Voorbeelden van accessoires zijn draadloze opladers, telefoonhouders, kaarthouders en powerbanks. Android-gebruikers hoeven echter niet over te stappen naar een iPhone om gebruik te maken van deze handige technologie van Apple. Er zijn namelijk verschillende manieren om MagSafe te gebruiken op je Android-smartphone. 

Lees ook: ​​4 daadwerkelijk handige AI-functies voor je smartphone

Zo breng je MagSafe naar je Android-smartphone

De functionaliteit van MagSafe kun je in principe naar iedere telefoon brengen. Het enige wat je nodig hebt, is een magneetringsticker of een speciaal MagSafe-hoesje (tip: klik op de link en selecteer vervolgens je eigen toestel om het aanbod hoesjes te zien) Je kunt een ringsticker op de achterkant van je Android-smartphone plakken. Door de magnetische metalen ring blijven MagSafe-accessoires zoals kaarthouders en telefoonhouders aan het toestel hangen. Ook MagSafe-hoesjes bevatten zo'n magneetring. Doordat deze in het hoesje verwerkt zit, valt hij doorgaans minder op dan een ringsticker. 

©Wongsakorn - stock.adobe.com

Een andere manier om MagSafe-accessoires te gebruiken, is om een Android-smartphone met Qi2-ondersteuning te kopen. In dat geval maakt de telefoon gebruik van dezelfde soort magneten als in iPhones met MagSafe. Android-telefoons met Qi2 ondersteunen daardoor ook MagSafe-accessoires, waardoor een ringsticker of speciaal hoesje overbodig is. 

Een groot aanbod van Qi2-smartphones is er op dit moment echter nog niet. Zo is de Samsung Galaxy S25 slechts 'Qi2-ready', waardoor je alsnog een hoesje met magneten nodig hebt. Ook de OnePlus 13 beschikt niet over Qi2, al verkoopt het bedrijf wel een magneethoesje om de functionaliteit enigszins na te bootsen. Het toestel biedt echter standaard Qi-ondersteuning, waardoor sneller draadloos laden alsnog ontbreekt. 

⚠️ Belangrijk om te weten: als je Android-telefoon van zichzelf geen draadloos opladen ondersteunt, zal het dat ook niet doen met een MagSafe-ring of -hoes. Ook kunnen MagSafe-accessoires lastiger te bevestigen zijn als je telefoon een groot camerasysteem heeft dat uitsteekt. 

Het enige toestel met échte Qi2-ondersteuning is de Skyline-telefoon van HMD. Die fabrikant brengt ook telefoons uit onder de naam Nokia. Later in 2025 komen er naar verwachting enkele nieuwe Android-smartphones met Qi2 uit, onder andere van Samsung en Google. Tot die tijd kun je een ringsticker of hoesje gebruiken om alsnog met de voordelen van MagSafe aan de slag te kunnen op een Android-toestel. 

Niet alle MagSafe-functies beschikbaar op Android

Hoewel er verschillende manieren zijn om MagSafe-accessoires te gebruiken op een Android-telefoon, betekent dit niet dat ook alle functionaliteiten van de technologie ook altijd werken op deze toestellen. Zo is een MagSafe-kaarthouder niet terug te vinden via het Zoek mijn-netwerk als je geen iPhone gebruikt en gaat je Android-telefoon niet automatisch in de StandBy-stand als hij aan een MagSafe-oplaaddock wordt gehangen. Als je Android-smartphone geen Qi2 ondersteunt, is draadloos opladen waarschijnlijk minder efficiënt. 

Lees ook: Premium smartphone te duur? Dit is een beter alternatief

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 smart-tv's van 43 inch voor in de slaapkamer (of woonkamer)
© jolob | Aleksandr Zholobov
Huis

Waar voor je geld: 5 smart-tv's van 43 inch voor in de slaapkamer (of woonkamer)

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Een nieuwe televisie voor in de slaapkamer bijvoorbeeld: wij zochten voor jou de niet al te grote smart-tv's voor een mooi prijsje.

Philips The One 43PUS8808

De Philips The One 43PUS8808 is een 4K UHD-televisie die bekendstaat om zijn scherpe beeldkwaliteit en ondersteuning voor HDR-technologie. Het model maakt gebruik van de Ambilight-technologie van Philips, die licht op de muur achter de tv projecteert en zo het beeld visueel uitbreidt. De televisie draait op Android TV, wat toegang biedt tot allerlei apps en streamingdiensten. Het slanke ontwerp en de dunne randen maken het een stijlvolle toevoeging aan elke woonkamer. Dit model is geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar een combinatie van beeldkwaliteit met slimme functies.

Hisense 43A7NQ

Met de Hisense 43A7NQ haal je een 4K UHD-televisie in huis die een goede balans biedt tussen prijs en prestaties. Het model ondersteunt HDR10 en Dolby Vision. Met het VIDAA U5-besturingssysteem biedt de televisie een eenvoudige en intuïtieve interface voor toegang tot populaire streamingdiensten. Het geluid wordt ondersteund door DTS Virtual:X, wat een ruimtelijk geluidseffect creëert. Deze televisie is ideaal voor gebruikers die een betaalbare 4K-ervaring zoeken zonder in te leveren op belangrijke functionaliteit.

LG 43NANO82T6B

De LG 43NANO82T6B is een televisie uit de NanoCell-serie van LG, die bekendstaat om zijn verbeterde kleurweergave en helderheid. Het model biedt 4K-resolutie en ondersteunt HDR-technologieën zoals HDR10 en HLG. Met het webOS-platform heeft de televisie een gebruiksvriendelijke interface en toegang tot een breed scala aan apps. De televisie is voorzien van AI Sound en AI Picture, die automatisch de beeld- en geluidsinstellingen optimaliseren.

TCL P79K 43P79K

Deze 4K UHD-televisie TCL P79K 43P79K is een model dat zich richt op een mooie kijkervaring met moderne functies. De televisie ondersteunt HDR-technologie voor verbeterde beeldkwaliteit en draait op Android TV, Waardoor je veel apps en streamingdiensten kunt gebruiken. Het geluid wordt ondersteund door Dolby Audio, wat zorgt voor een heldere en gebalanceerde audioweergave. Met zijn slanke ontwerp en dunne randen past deze televisie goed in ieder interieur. Dit model is ideaal voor tv-kijkers die een budgetvriendelijke 4K-tv zoeken met slimme functies.

LG 43UT73006LA

Deze zeer betaaalbare LG 43UT73006LA biedt een scherpe beeldkwaliteit en ondersteunt HDR10 voor levendige kleuren en een verbeterd contrast. Met het webOS-platform heb je met deze tv een gebruiksvriendelijke interface en toegang tot populaire streamingdiensten. Het model is voorzien van een Quad Core-processor, die zorgt voor soepele prestaties en snelle toegang tot apps. Geschikt voor iedereen die een betrouwbare en veelzijdige 4K-tv zoekt.