ID.nl logo
Keuken van de toekomst: deze slimme apparaten maken koken makkelijker
Huis

Keuken van de toekomst: deze slimme apparaten maken koken makkelijker

Onze keukens worden steeds slimmer. Niet alleen kun je apparaten aan- en uitzetten met mobiele apps; ook complete kook- of bakprogramma’s kunnen via je smartphone op je oven of keukenmachine aangestuurd worden. In dit artikel geven we je een overzicht van de beste slimme keukenapparatuur.

In dit artikel zetten we slimme keukenapparatuur op een rij:

  • Inductie-kookplaten
  • Ovens
  • Keukenmachine
  • Airfryer
  • Koelkasten
  • Koffiemachines
  • Kranen
  • Vaatwassers

Leuk om te weten: AI komt de keuken in en op naar Azië: dit zijn dé foodtrends voor 2024

7x Bakken en braden

Samsung NZ64B5066FK/U1

Een inductiekookplaat met flexzones is hartstikke handig; je combineert twee kleinere kookzones tot één grote langwerpige zone, waar je bijvoorbeeld een grillplaat op kunt leggen. Als je vaak dezelfde instellingen gebruikt, kun je die configuratie als instelling opslaan en met je smartphone schakel je deze dan eenvoudig in. Het apparaat wordt met een 2-fasen Perilex-stekker geleverd.

Neff N 90 B69VY7MY0

Deze fraaie oven van Neff is uitgerust met alles wat je maar kunt bedenken. Een van de meest opvallende opties is de mogelijkheid om de deur in te schuiven zodat je gerechten altijd eenvoudig uit de oven kunt halen. De flexibele telescooprails maakt dat zo mogelijk nog makkelijker. De oven heeft een stoomoven-functie en maakt zichzelf na gebruik automatisch schoon middels pyrolyse en hydrolyse. De oven is te bedienen met de Home Connect-app. De N 90 is verkrijgbaar in vier kleuren.

De N 90 is verkrijgbaar via de website van NEFF.

Siemens iQ700 HB776G1B1

De nieuwste oven van Siemens is de iQ700, met een touchscreen. Deze oven bevat een pyrolyse en hydrolyse reinigingssysteem en kan met een telescopisch railsysteem worden uitgerust. De oven is middels de Home Connect-app te bedienen en het apparaat kan op vier hoogtes tegelijk gelijkmatig bakken. De iQ700 heeft een aantal voorinstellingen die je vanuit het displaymenu kunt kiezen.

Miele H 2465 B

Een Miele-oven hoeft niet duur te zijn, de H 2465 B is al voor 800 euro verkrijgbaar en bevat heel veel professionele functies. Het basismodel bestaat uit alleen een oven, maar je kunt het apparaat uitrusten met pyrolyse voor het automatisch schoonmaken, of kiezen voor telescopische rails. Het model is ook verkrijgbaar met een stoomoven-functie. Een optionele pizzasteen-set kost 95 euro. Via de app kun je de bereidingstijd volgen.

Bosch Serie 8 HBG7721B1

De Serie 8 van Bosch bevat allerlei high-end apparatuur voor je keuken, waaronder ook deze oven. Met de Assist-functie schakelt de oven automatisch uit als het gekozen programma is beëindigd, zo kan een pizza nooit aanbranden. Je kunt ervoor kiezen om eveneens een melding te krijgen op je Home Connect-app. De oven beschikt over pyrolytische zelfreiniging en heeft een touchscreen met digitale bedieningsring.

Smeg Omnichef Galileo Oven

Smart Cooking noemt Smeg de functie in haar oven: die omvat maar liefst 150 ingevoerde recepten die je via het touchscreen kunt activeren. Nadat je het gerecht hebt gekozen, bepaalt de oven automatisch alle bakparameters. Een ander slimme functie is SameTime, hiermee kun je gerechten met verschillende kook- of bakmethoden tegelijkertijd bereiden. De oven is tevens een magnetron en stoomoven. Communicatie met de oven gaat via de Smeg Connect-app.

De Smeg Omnichef Galileo Oven vind je via de website van Smeg.

Gaggenau CX492101

Het kan natuurlijk altijd nóg prijziger, waarbij de Gaggenau CX492101 zonder meer de kroon spant. Maar je hebt dan wel een innovatief apparaat met fantastische functies in de keuken staan. De inductie-kookplaat heeft geen zones, op elke plek van de plaat kun je een pan neerzetten en dit wordt dan automatisch herkend. De bediening werkt via het grote tft-touchscreen of via de Home Connect-app op je smartphone.

Deze Gaggenau CX492101 is te koop via de website van Gaggenau.

3x Koken en frituren

Thermomix TM6

De Thermomix is al jaren een van de meest verkochte keukenmachines. De TM6 vereenvoudigt allerlei kookprocessen, daarbij geholpen door een kleine dertig verschillende functies. Zo kun je fermenteren, rijst koken, eieren koken, vlees stoven en gerechten langzaam gaarkoken met de functie Slow Cooking. Met de meegeleverde accessoires is het zelfs mogelijk om ingrediënten te hakken of brooddeeg te kneden. Recepten ontvang je op het grote scherm als je een abonnement op Cookidoo neemt.

De Thermomix TM6 is verkrijgbaar via de website van Vorwerk.

Cosori Airfryer XL - Smart

Ook de airfryer is tegenwoordig in allerlei slimme varianten verkrijgbaar. Dit exemplaar van Cosori biedt de mogelijkheid om alles via een app in te stellen, al kun je dat natuurlijk ook nog steeds op het apparaat zelf doen via het touchscreen. Het apparaat heeft elf programma’s om je vlees, groenten of aardappels perfect te bakken of te roosteren. In de VeSync-app vind je daarnaast honderden recepten.

Moulinex i-Companion XL HF90E700

Deze kookrobot mag je gerust uitgebreid noemen, met onder andere een patisseriekit, dubbele garde en vijf hoogwaardige Kaiser-bakaccessoires. In de Moulinex-app kun je recepten bekijken. De stappen kun je vervolgens uit laten spreken, zodat je je handen vrij hebt. De i-Companion XL heeft een kom met een inhoud van 4,5 liter, genoeg om gerechten te bereiden voor grote gezelschappen.

Moulinex i-Companion XL HF90E700

Zeer uitgebreide kookrobot

4x Koelen en vriezen

Samsung RB38C7B6AB1/EF

Deze koelkast met het energielabel A heeft een aantal slimme snufjes aan boord. Het meest in het oog springt de Convertible Zone, waarmee je het vriesgedeelte eveneens als koelgedeelte kunt gebruiken. Ook kun je de temperatuur van de vershoudzone aanpassen in twee verschillende compartimenten en door de Metal Cooling Plate wordt de kou beter vastgehouden als je de deur opent. Via de SmartThings-app bedien je het apparaat op afstand.

LG GSXV90MCDE

Deze Amerikaanse koelkast is niet het meest energiezuinige model dat je kunt vinden, maar de GSXV90MCDE herbergt wel een heleboel opties. Klop twee keer op de rechterkant van de koelkast en je kunt door de deur heen kijken. Je kunt de koelkast bedienen met je stem en de LG ThinQ-app kan je een bericht sturen als de deur niet goed dichtzit. In de app zie je ook je energieverbruik en hoe vaak je de deuren hebt geopend.

Caso WineExclusive 24 Smart

Dat een wijnkoelkast niet extreem duur hoeft te zijn, bewijst Caso met deze compacte wijnkoelkast. Je kunt er 24 flessen wijn in kwijt en hebt daarvoor twee koelzones tot je beschikking. Met de Caso-app kun je de temperatuur aanpassen en andere informatie over de koelkast inwinnen. Caso heeft ook grotere modellen in de collectie.

Deze wijnkoelkast voor 24 flessen wijn is verkrijgbaar via de website van Caso.

Samsung RS6HA8891B1/EF

Deze Amerikaanse koelkast is enorm met een totale inhoud van 633 liter. Naast een ijsblokjes-dispenser vind je aan de rechterkant een groot tft-display waar je tv-programma’s op kunt kijken, muziek op kunt luisteren of digitale memo’s op achter kunt laten. De koelkast heeft verschillende koelzones en allerlei zaken zijn via de app te regelen.

4x Koffie en thee

Aigostar 30UTV

Kan zoiets simpels als een elektrische waterkoker ook slim zijn? Jazeker, deze waterkoker kan opwarmen tot een variabele temperatuur die je met een app kunt bepalen. Ook kun je het apparaat aan- en uitzetten met de app, eventueel via spraakbediening met Alexa of Google Home. De 30UTV heeft een inhoud van 1,7 liter en de buitenkant wordt niet heet. Het water kan desgewenst tot twaalf uur lang warm blijven.

Aigostar 30UTV

Slimme waterkoker

Ember Mug 2

De Ember Mug is een perfect product voor mensen die hun koffie op de perfecte temperatuur willen drinken. Met de app bepaal je de exacte temperatuur van de mok gedurende 80 tot 90 minuten. Je smartphone kan je bij een te hete drank ook vertellen wanneer je de mok aan je lippen kunt zetten. De goedkoopste mok heeft een inhoud van 295 ml, de grootste mok is 20 euro duurder en daarin kan je 414 ml koffie kwijt.

Melitta T Smart F83/0-101

Een volautomatische espressomachine met smartphone-besturing voor nog geen duizend euro? Met de T Smart van Melitta kun je achttien verschillende koffiesoorten bereiden, van flat white tot cappuccino en van latte macchiato tot ristretto. Er zijn vier koffieprofielen in te stellen, zodat je eenvoudig je favoriete koffie ‘s ochtends tevoorschijn kunt toveren. De F830-101 beschikt tevens over automatische reinigingsprogramma’s.

Bosch Serie 8 CTL9181B0

Deze volautomatische inbouw-koffiemachine van Bosch doet alles wat je van een high-end apparaat met een heftig prijskaartje mag verwachten. Je kunt allerlei koffievarianten voorprogrammeren op het apparaat en middels het ingebouwde tft-display eenvoudig bereiden. De machine is uitgerust met Home Connect en daardoor is zelfs met je stem te besturen. De melkopschuim-module wordt na elk gebruik automatisch gereinigd.

Deze programmeerbare koffiemachine van Bosch is verkrijgbaar via de website van Bosch.

4x Water en wassen

Hansa Vantis Style Hybrid

Deze kraan is niet alleen handmatig te bedienen, maar via de sensor aan de voorkant kun je de Vantis ook laten stromen zonder hem aan te raken. De met bluetooth uitgeruste kraan is beschikbaar in een zwarte en metalen uitvoering. Op de website van Hansa zijn nog veel meer modellen en kleuren te vinden met sensors en ander handige snufjes, ook voor de badkamer.

Deze kraan is verkrijgbaar via de website van Hansa.

Quooker Flex

De Flex is de enige Quooker met een flexibele en uittrekbare slang, en de kraan is in verschillende uitvoeringen beschikbaar. De kraan is niet slim qua connectiviteit, maar herbergt wel allerlei slimme opties. De Quooker is helemaal zelf samen te stellen op de website. Zo is er bijvoorbeeld een energieverdeler beschikbaar om je stroomnet niet te overbelasten en kun je een gekoeld-waterreservoir in de kast onder de Quooker laten plaatsen voor koud en bruisend water. Uiteraard kun je ook nog ‘gewoon’ kokend water direct uit je kraan krijgen.

Bosch SMV6YCX00E

Geen natte glazen meer uit je afwasmachine, want deze geïntegreerde vaatwasser gebruikt zogenaamde zeolietkorrels om vocht in warmte om te zetten. Hierdoor drogen zelfs plastic bakjes en bekers prima. Met de Home Connect-app zie je hoelang de vaatwasser nog bezig is en kun je de machine in- en uit schakelen. Uiteraard heeft het apparaat een halve beladingsfunctie, zodat je ook halve wasjes kunt doen.

Bosch SMV6YCX00E

Slimme vaatwasser met app

Miele G 7793 SCVi

De Miele G 7793 is een vaatwasser die veel meer kan dan alleen de vaat perfect schoonmaken. Dit apparaat doet zijn deur automatisch dicht als je het een licht zetje geeft en is weer te openen door er zachtjes tegenaan te kloppen. Door middel van ledlampjes is de inhoud van de machine goed te bekijken en met de speciale PowerDisk hoef je geen tabletten meer bij elke wasbeurt in de machine te gooien. Met de Miele-app verbind je al je Miele-apparaten met elkaar.

▼ Volgende artikel
Rijden met de nieuwe Renault 5: Overtreft alle verwachtingen
Mobiliteit

Rijden met de nieuwe Renault 5: Overtreft alle verwachtingen

Het is verreweg de belangrijkste auto die het merk sinds lange tijd introduceert. Met de nieuwe Renault 5 geeft het merk een flinke slinger aan zijn Renaulution. Een strategie waarmee het merk de snel veranderende automarkt met al zijn facetten omarmt. Technologie, connectiviteit en schone energie: Renault heeft een duidelijk een stip op de horizon geplaatst. De eerste kilometers achter het stuur van de nieuwe Renault 5, die vanaf 27.990 euro bestelbaar is, tonen aan dat de eerste Renaulution-vrucht een absolute gouden zet blijkt te zijn.

Download nu GRATIS het EV Duurtest-rapport 2024!

In het EV Duurtest-rapport zijn nieuwe elektrische auto's door verschillende consumenten getest. Alle resultaten vind je terug in dit digitale rapport. Door het invullen van je naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van het Kieskeurig EV Duurtest-rapport. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl EV-nieuwsbrief.

Duimpjes gegarandeerd

Begin dit jaar mocht ik er in een studio nabij Parijs al aan snuffelen. De wedergeboorte van een icoon, de nieuwe Renault 5. Goed een half jaar later staat er een knalgele (Jaune Pop) Iconic Cinq uitvoering op mij te wachten. Het merk wil met de nieuwe 5 zowel de oude generatie, zij die zich het origineel nog goed kunnen herinneren, als de jonge garde aanspreken. Een uitdaging, maar mede dankzij designtermen als 'retro futuristisch' heb ik zelden gedurende een intro zoveel enthousiaste reacties mogen ontvangen. Van jong tot oud, van surfer tot mondaine dame. De duimpjes waren haast ontelbaar!

Bekijk onderaan dit artikel een video van de nieuwe Renault 5!

©Irwin Versteegh

Standaard 18 inch

De nieuwe 5 rolt standaard op 18inch-wielen en dat geeft 'm samen met de goede proporties een sterk voorkomen. Stap ik achter het stuur, dan valt direct de lage en sportieve instap op. Ik zak weg in prima gevormd meubilair en dankzij een axiaal verstelbaar stuurwiel is een goede zitpositie snel gevonden. 

🚘Ook interessant: EV-profiel Renault Scenic E-Tech: Is de 'Auto van het Jaar 2024' écht zo goed?

©Irwin Versteegh

Andere zit dan verwacht

Toch moet ik voor de juiste ondersteuning van mijn bovenbenen net iets verder naar achteren gaan zitten. Een kantelbare zitting zou hier uitkomst bieden. Iets wat met name voor passagiers op de achterbank bovendien wat ademruimte zou verschaffen. Achter mijzelf plaatsnemen, zat er namelijk niet in. 

©Irwin Versteegh

Ontdek jouw ideale elektrische auto

Vergelijk en vind de beste deals op Kieskeurig.nl!

Ruim genoeg voor bagage

De kofferruimte blijkt ook in de praktijk prima bruikbaar. 320 liter is conform het segment en bleek ruim voldoende voor twee handbagage-reiskoffers en twee rugtassen. Staan de voorstoelen vrij ver naar achteren, dan zul je de hoofdsteunen van de achterbankleuning moeten verwijderen als je deze neer wilt klappen. 

©Irwin Versteegh

Vanaf 27.990 euro

De nieuwe Renault 5 komt er met twee accu's en voorlopig twee elektromotoren. Later volgt een derde met zo’n 90 pk. De Urban Range met 40kWh en 327 km range is leverbaar vanaf 27.990 euro. Je krijgt dan een 120 pk sterke elektromotor. De Techno-uitvoering is 2 mille duurder en de compleetste Iconic Cinq kost 31.490 euro. Voor net geen 30 mille stap je in de Comfort Range Techno. Die heeft een 52kWh batterij, een 150 pk sterke motor en een bereik van 410 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Standaard zijn een 3-Fase 11kW boordlader, een warmtepomp en een snellaadtijd van 30 minuten. 

©Irwin Versteegh

Overtreft verwachtingen

Gedurende de dynamisch introductie heb ik zo'n 200 kilometer in het Vijfje afgelegd. Uiterst plezierige kilometers welteverstaan, want qua rijkwaliteit en plezier overtreft 'ie mijn verwachtingen. De 5 is zo wendbaar als een dartele poedel! De zeer directe (soms iets te directe) stuurinstallatie zorgt met het lage zwaartepunt van het gloednieuwe – toegewijd EV – AmpR Small platform voor een middenmotor-achtige ervaring. De 5 bijt zich in elke bocht vast, voelt fantastisch wendbaar en mede dankzij – uniek in deze klasse – een mooie Multilink-ophanging voor de achteras ligt de grens ver voorbij die van plezier.

©Irwin Versteegh

MINI-rijders kunnen naar Renault

En dit alles in combinatie met een verrassend verfijnde rijervaring. Binnen de bebouwde kom is-ie verre van 'te stug' en ondanks dat 'ie op een verkeersdrempel soms iets vergevingsgezinder zou mogen zijn, stoort dit niet. De nieuwe 5 blijkt op dit vlak zo goed, dat 'ie zelfs MINI-rijders zou weten te overtuigen. Zeker ook gezien het feit dat hij zich op de snelweg bovendien ontpopt als een fijne cruiser met een C-segment-waardige geluidsisolatie. 

Meer weten over de nieuwe Renault 5? Bekijk dan de video van InstaAutoVlog. 

Watch on YouTube

 

▼ Volgende artikel
Scherm delen via WhatsApp: zo werkt het
Huis

Scherm delen via WhatsApp: zo werkt het

Net zoals je op de pc je scherm kunt delen met een tool als TeamViewer, kun je ook je scherm delen via WhatsApp. Dit lukt zowel in een een-op-eengesprek als in een groepsgesprek. Handig als je iets op je smartphone wilt laten zien of uitleggen.

In drie eenvoudige stappen laten we zien hoe je in WhatsApp je scherm kunt delen, zodat je iets aan een ander kunt laten zien:

  • Videogesprek starten
  • Scherm delen
  • Delen stoppen

Lees ook: Privacy op WhatsApp beschermen: zo doe je dat

1 Videogesprek

Deze functie werkt zowel op de Android-, iOS- als Windows-app, maar alleen als je een videogesprek bent gestart. De optie werkt dus niet tijdens WhatsApp-spraakgesprekken. Heb je een Android-telefoon dan kun je overigens probleemloos je scherm delen met iemand met een iPhone en andersom. Houd er wel rekening mee dat alles wat op je scherm te zien is, zichtbaar wordt voor je gesprekspartner. Kijk dus uit als er bijvoorbeeld bankgegevens, foto’s of andere gevoelige informatie op het scherm staan. Net als de berichten en oproepen, versleutelt WhatsApp de inhoud van schermdeling voor extra beveiliging.

2 Laat de ander meekijken

Nieuw is dat je nu ook de audio van je smartphone op die manier kunt delen. Start een videogesprek op de gebruikelijke manier en je ziet onderaan bij de bedieningsknoppen een pictogram met drie horizontale stippen: tik hierop en klik op Deel scherm (iOS) of Scherm delen (Android). Vervolgens verschijnt er een korte uitleg van deze functie. Ga door en tik op Start uitzending (iOS) of Nu starten (Android). Hierdoor wordt de schermdeling gestart; vanaf nu kan de ander alles volgen wat er bij jou op je scherm gebeurt. Zo kun je bijvoorbeeld teruggaan naar het homescreen en ook andere apps openen terwijl de ander meekijkt. Wanneer je dit scherm verlaat, keer je terug naar het videogesprek in WhatsApp.

Handig om te weten! Ken je deze 8 handigheidjes in WhatsApp al?

3 Schermdeling stoppen

Ook iedereen die deelneemt aan een groepsvideogesprek kan een schermdeling-sessie starten. Er kan echter maar één persoon tegelijk zijn scherm delen. Om op een Android-telefoon te stoppen met delen, keer je terug naar het WhatsApp-videogesprek en tik je op Stoppen met delen. Op de iPhone tik je op het groene pictogram in de linkerbovenhoek van de statusbalk van de iPhone. Daarna tik je op de rode knop in het centrum van het scherm.

Watch on YouTube