ID.nl logo
Zo gebruik je veilig locatiegebaseerde apps
© PXimport
Huis

Zo gebruik je veilig locatiegebaseerde apps

Heel wat apps op je smartphone gebruiken je huidige locatie. Waarom? Is dat wel nodig? Hoe moet je dat omzeilen? Wij leggen je alles uit over apps die je locatie gebruiken. We vertellen je welke apps een meerwaarde bieden en welke locatievoorzieningen je maar beter uitschakelt.

Tip 01: In- en uitschakelen

Je smartphone is uitgerust met een gps-ontvanger, telefoonantenne, bluetooth en wifi. Dat betekent dat je huidige positie bijna altijd bekend is. Tenminste als je locatievoorzieningen ingeschakeld staan. Om te weten of je locatie gedeeld wordt en welke apps hiervan gebruik maken, moet je in het instellingenmenu zijn. Lees ook: Zo voorzie je foto's van locatiegegevens.

Op een Android-apparaat ga je in Instellingen naar Persoonlijk / Locatie. Met de schakelaar zet je de locatiemodus aan of uit. Tik je op Modus, dan kun je kiezen tussen Grote nauwkeurigheid, Accubesparing of Alleen apparaat. Onder Recente locatieverzoeken lees je af welke apps onlangs gebruik hebben gemaakt van je locatie. Via het notificatievenster schakel je de functie Locatie op je Android-smartphone in één tik in of uit. Op een iPhone ga je naar Instellingen / Privacy / Locatievoorzieningen om de functie in- of uit te schakelen. Hier kun je ook instellen welke apps je locatie mogen delen, waarbij de keuze hebt uit de opties Altijd, Bij gebruik of Nooit. Staat er een paars pijltje naast een app? Dat betekent dat de app kortgeleden je locatie heeft gebruikt.

Tip 02: Voor- en nadelen

Je locatiebepaling kan erg nuttig zijn. Bepaalde apps hebben je locatie nu eenmaal nodig om te kunnen functioneren: denk maar aan Google Maps of een weer-app. Wil je je telefoon kunnen opsporen met behulp van Android Apparaatbeheer of Zoek mijn iPhone? Dat kan uitsluitend als je locatievoorzieningen ingeschakeld zijn. Hetzelfde geldt met apps waarmee je een restaurant, hotel of bar in de buurt wilt zoeken. Door je locatievoorzieningen in te schakelen, zie je waar de leukste plekken in een voor jou onbekende stad liggen.

Helaas zijn er ook enkele nadelen. Ten eerste vereist het waanzinnig veel energie van je accu. Een tweede issue? Privacy. Voor je het weet ziet iedereen bijvoorbeeld dat jij op vakantie in Turkije bent, omdat je één keer op een Facebook-status van een vriend hebt gereageerd. Ons advies? Wees kritisch en geef enkel de broodnodige apps toegang tot je locatie. Ga je naar het buitenland? Schakel dan sowieso de locatievoorzieningen uit. Niet enkel om mobiele data te beperken, maar ook om kwaadwilligen geen kans te geven. Gebruik dan bij voorkeur een offline gps-app zoals City Maps 2Go of Galileo.

©PXimport

Tip 02 Zelfs een simpele weer-app maakt gebruik van je locatie.

Tip 03: Foursquare

Eén van de populairste locatiegebaseerde apps is ongetwijfeld Foursquare. De reden? Je vindt er makkelijk een leuke plek om te eten, te shoppen of te slapen mee. Waar je ook bent: in je eigen stad of aan de andere kant van de wereld. Geef aan waar je naar op zoek bent - nachtleven, avondeten, shopping of ontbijt bijvoorbeeld - en geef bij Place bijvoorbeeld Near me aan. Vervolgens krijg je een lijst met gelegenheden in de buurt. Aan de hand van scores die andere Foursquare-gebruikers toegekend hebben, kun je heel snel het kaf van het koren scheiden. Je krijgt onder meer de afstand en routebeschrijving te zien, de openingsuren, reviews en foto's van andere gebruikers, de complete contactgegevens enzovoort.

Helemaal handig is dat je Foursquare kunt koppelen met Facebook, Twitter of Instagram waardoor je kunt zien waar je vrienden al eens geweest zijn en welke beoordelingen zij bij een bepaalde bar of winkel hebben achtergelaten. Wil je zelf een recensie achterlaten? Dat kan uiteraard ook. Via Rate kun je aan de hand van simpele ja- en nee-vragen snel een beoordeling geven, maar het is ook mogelijk om eigen commentaar en foto's achter te laten. Wil je een toffe plek opslaan? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Een handige eigenschap van Foursquare is dat de app ook onthoudt waar je overal geweest bent. Via de History-knop onderaan in beeld, krijg je een overzicht. Wil je dat niet? Dan schakel je Background location uit via Settings / Location and privacy.

Tip 04: Swarm

Vroeger kon je via Foursquare ook inchecken op locaties. Vandaag heb je daar een aparte app voor nodig: Swarm - by Foursquare. Nadat je een account hebt aangemaakt en enkele vrienden hebt toegevoegd, start het spel. Je checkt in op allerlei locaties - van de plaatselijke bakker tot een exclusieve club - en je kunt zien welke vrienden in de buurt zijn. Check je regelmatig op één plaats in? Dan krijg je een virtuele burgemeesterssjerp.

Per check-in ontvang je bovendien virtuele Swarm-munten. De teller wordt wekelijks gereset. Verover jij een plek in de top drie? Daarnaast ontvang je ook digitale stickers als je bepaalde soorten plekken - bijvoorbeeld fitnessclubs, sushirestaurants of musea - regelmatig bezoekt. Andere personen taggen of je check-in delen via Facebook of Twitter behoort eveneens tot de mogelijkheden. Net zoals bij Foursquare kun je de Background location via Settings / Privacy uitschakelen. Via ditzelfde menu geef je ook aan of vrienden jou mogen inchecken en of andere ingecheckte mensen jouw naam en profielfoto mogen zien.

©PXimport

Tip 04 Via de Nearby-functie zie je welke vrienden in de buurt zijn.

Tip 05: Social media

Zoals gezegd proberen heel wat apps bij de installatie toegang te krijgen tot je locatie. Social media-apps zijn koplopers. Publiceer je iets op Facebook, Twitter of Instagram? Dan kun je bewust een locatie aan je bericht hangen. Dat kan nuttig zijn, maar we raden het aan om het niet te vaak te doen. Opnieuw omwille van privacyredenen. Via Facebook gebeurt het vaak zelfs onbewust. Als je locatievoorzieningen ingeschakeld staan, zet Facebook de stad waar je je bevindt zelfs automatisch in je status. Om dit in één status uit te schakelen, tik je op het kruisje naast de stadsnaam. Via Instellingen / Locatie kun je de functie uitschakelen. Sinds kort is het via Facebook ook mogelijk om Tips voor plaatsen te krijgen en Vrienden in de buurt te zoeken. Die laatste functie - Vrienden in de buurt - raden we echt af. Op die manier kunnen immers al je Facebook-vrienden zien waar jij bent. Niet echt slim, zeker niet als je een vriendenlijst van enkele honderden mensen hebt.

Tip 06: Vind je tent of auto

Er zijn locatiegebaseerde apps die op bepaalde momenten ontzettend handig zijn. Find My Tent (Android) en Find My Tent Now (iOS) zijn onmisbaar als je gaat kamperen of een zomerfestival bezoekt. Door een virtuele pin op de kaart te zetten, vind je je tent (of caravan) eenvoudig terug. Zelfs in het donker! Een vergelijkbare app om je geparkeerde auto terug te vinden, is Vind mijn auto! (Android en iOS). Kwestie van geen uren naar je wagen hoeven te zoeken na een dagje stappen of shoppen. Nadat jij je locatie hebt opgeslagen, geeft de app je een routebeschrijving. Handig is dat je de locatie ook kunt delen via sms, WhatsApp of e-mail. Wil je hier geen extra app voor installeren? Het kan uiteraard ook met Google Maps. Enig nadeel is dat het aantal opgeslagen parkeerplaatsen na een tijdje begint op te lopen.

Tip 07: Vrijgezel in de buurt?

Een populair app voor vrijgezellen is Tinder (iOS en Android). Met deze dating-app ga je op zoek naar mensen in de buurt. Om een account aan te maken, heb je een Facebook-profiel en een mobiel telefoonnummer nodig. Nadat je je Tinder-profiel hebt aangemaakt, kun je via Instellingen / Instellingen voor ontdekkingen een Zoekafstand instellen, bijvoorbeeld 25 kilometer. Vervolgens schotelt de app je foto's voor van Tinder-gebruikers uit de leeftijdscategorie die jij hebt ingesteld in een straal van 25 kilometer rondom je huidige positie. Met één tik geef je aan of de persoon in kwestie 'hot or not' is. Is er een match? Dan kunnen jullie beginnen te chatten en eventueel in het echt afspreken.

Tip 08: Kortingen en acties

Heel wat shopping-apps maken eveneens gebruik van je locatie. Ketens kunnen je op die manier doorverwijzen naar de dichtstbijzijnde fysieke winkel in de buurt. Korting-apps zoals Groupon (iOS en Android) of Social Deal (iOS en Android) sorteren de promoties op basis van afstand. Het is zelfs mogelijk om ze op een kaart te bekijken. Moet je deze apps toegang verlenen tot je huidige locatie? Natuurlijk niet. Je kunt de app ook gebruiken zonder ingeschakelde locatieservices. Je zal dan enkel zelf op zoek moeten gaan naar de promoties bij jou in de buurt.

Tip 09: Restaurant of hotel?

Er bestaan tientallen goede apps om een restaurant of hotel in de buurt te zoeken. Eén ding hebben ze gemeen: ze vragen je tijdens de installatie allemaal om je locatie te mogen gebruiken. Waarom? Om de dichtstbijzijnde hotspots te kunnen opsommen. Neem nu Tripadvisor (iOS en Android). Via Nu in de buurt krijg je een overzicht van restaurants, activiteiten en hotels in jouw omgeving. Druk je op een specifieke gelegenheid? Dan krijg je onder andere foto's, recensies van andere gebruikers en desgewenst zelfs een routebeschrijving. Je kunt ook op een kaart zoeken of filteren op opties als Nu open, Type keuken of Afstand. Wil je optimaal gebruik maken van apps zoals TripAdvisor, Booking.com, Yelp of Hotel Tonight, dan schakel je dus beter de locatieservices in. Erg handig op doorreis of op je vakantiebestemming.

Tip 10: Zoek mijn smartphone

Niks zo vervelend als een zoekgeraakte of gestolen smartphone. Gelukkig bestaat er een mogelijkheid om je apparaat te traceren. Let wel, dit werkt uitsluitend als het apparaat ingeschakeld is. Een smartphone met lege batterij of een uitgeschakeld toestel vind je helaas niet meer terug. Om een iOS-apparaat te traceren, moet je de standaard-app Zoek mijn iPhone instellen. Het volstaat om in te loggen met je iCloud-account.

Vervolgens krijg je een overzicht van alle toestellen die aan dat account gekoppeld staan. Hun locaties kun je op de kaart zien. Als je je iPhone kwijt bent, kun je dezelfde functies zien door op de browser van je computer naar www.icloud.com te surfen en in te loggen. Is je apparaat gevonden? Dan krijg je de batterijstatus te zien en krijg je drie mogelijkheden. Speel geluid af gebruik je als het apparaat in de buurt is. Met Verloren modus kun je een telefoonnummer en boodschap op je startscherm zetten zodat de eerlijke vinder je kan bereiken. Is je toestel echt gestolen? Dan wil je niet dat kwaadwilligen aan je data kunnen en kies je maar beter voor Wis iPhone.

Voor Android-gebruikers is er de vergelijkbare toepassing Android Apparaatbeheer. Je surft simpelweg hiernaartoe en logt in met je Google-account. Zodra het apparaat gelokaliseerd is, krijg je de opties Bellen, Vergrendelen of Wissen.

©PXimport

Tip 10 Met ingeschakelde locatieservices is de kans veel groter om een verloren of gestolen smartphone te lokaliseren.

Tip 11: Loop- en fietsroutes

Ook sport-apps maken meestal gebruik van je locatie. Neem nu RunKeeper (iOS en Android). Zodra je een activiteit start, meet de app niet enkel je snelheid en tijd, maar hij trackt ook je route. Via Instellingen / Instellingen Activiteiten geef je aan wie je fiets- of hardlooproutes mag zien. Wij raden aan om Kaarten zichtbaar voor in te stellen op Alleen ik of Vrienden, maar zeker niet voor iedereen. Als jij regelmatig op hetzelfde tijdstip gaat lopen, kunnen onbekenden perfect achterhalen wanneer jij weg bent. Met een RunKeeper Pro-abonnement gaat de app nog een stapje verder. Vrienden en familieleden kunnen je training of wedstrijd dan live volgen vanop hun computer of smartphone. Nagenoeg dezelfde functies zijn ook beschikbaar via Strava (iOS en Android), Runtastic (iOS en Android) en Endomondo (iOS en Android).

Tip 12: Zoek vrienden

Met verschillende vrienden afspreken in een stad of op een festivalterrein is niet altijd even gemakkelijk. Tenzij je er een handige tool voor gebruikt. Voor iOS-gebruikers is er bijvoorbeeld de standaardapplicatie Zoek mijn vrienden. Hiermee kun je locaties uitwisselen of meldingen instellen wanneer iemand vertrekt of arriveert op een bepaalde plek. Handig, maar je laat natuurlijk je vrienden met Android-apparaat in de steek. Glympse is een beter alternatief. Deze gratis app werkt zowel op iOS- als Android-apparaten. Je kunt je locatie in realtime delen met vrienden of familieleden voor een vooraf ingestelde tijdsduur, bijvoorbeeld 15 minuten. Zodra de timer verloopt, is je locatie niet meer zichtbaar. Een andere troef is dat je geen account nodig hebt en je een Glympse-locatie dus ook kunt delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of e-mail. In noodsituaties zou dat weleens erg handig kunnen zijn.

▼ Volgende artikel
Wat je nog meer met wasverzachter kunt doen (en wat niet)
© africa-studio.com (Olga Yastremska and Leonid Yastremskiy) - stock.adobe.com
Huis

Wat je nog meer met wasverzachter kunt doen (en wat niet)

Wasverzachter gebruik je meestal om te zorgen dat je handdoeken of lakens lekker zacht worden en aangenaam gaan ruiken. Maar wist je dat je het spul ook op andere manieren in huis kunt gebruiken? Niet alles wat je online leest werkt of is veilig, maar er zijn wél een paar toepassingen die handig zijn. Deze kun je zonder zorgen uitproberen.

Wist je dat je wasverzachter ook kunt gebruiken: • Tegen muffe luchtjes • Als luchtverfrisser tijdens het stofzuigen • Om statische kleding te voorkomen • Om kunststof kozijnen en deurposten mee af te nemen

Ook interessant: Hier kun je vaatwastabletten óók voor gebruiken

Wil je wasverzachter vaker inzetten in huis? Dat kan, maar de mogelijkheden zijn niet enorm uitgebreid. Hieronder lees je waar dit goedje allemaal geschikt voor is.

Wattenbolletjes tegen muffe luchtjes

Heb je last van een muffe geur in je kledingkast, lade of schoenenkast? Drenk een watje in een klein beetje wasverzachter, laat het goed drogen en leg het ergens in de kast of lade neer. Het watje verspreidt subtiel geur zonder te overheersen.

Luchtverfrisser tijdens het stofzuigen

Tijdens het stofzuigen een frisse geur in huis verspreiden? Leg een gedroogd watje met wasverzachter in het stofreservoir of bij de filter van je stofzuiger. Let op: doe dit alleen als je een stofzuiger hebt zonder zak, en gebruik geen vloeibare wasverzachter direct in het apparaat.

Statische kleding voorkomen

Heb je vaak kledingstukken die knetteren als je ze aantrekt? Vul een plantenspuit met water en voeg een klein dopje wasverzachter toe. Even schudden en licht over de binnenkant van je kleding sprayen (test eerst op een onopvallende plek) helpt om de antistatische lading van je kleding snel te laten verdwijnen.

Lees ook: ⚡Sodeknetter: zo voorkom je statische elektriciteit in je kleding

Kunststof kozijnen en deurposten afnemen

Wasverzachter lost geen hardnekkig vuil op, maar je kunt er wel kunststof oppervlakken mee opfrissen. Denk aan vensterbanken, deurposten of lichtschakelaars. Meng een theelepel wasverzachter met een liter water, maak een doek licht vochtig en veeg ermee over het oppervlak. Het ruikt fris en laat een dun laagje achter dat stof een tijdje weert. Niet gebruiken op hout of natuursteen.

©sergeylapin

...En dit kun je er beter níet mee doen Op internet lees je vaak over andere toepassingen van wasverzachter, zoals badkamertegels of tapijt reinigen, pannen weken, statisch haar behandelen, of zelfs aan je badwater toevoegen voor een zachtere huid. Maar hier kun je juist beter géén wasverzachter voor gebruiken, want:

• Het is niet bedoeld voor contact met je huid of haar. De parfums en conserveermiddelen kunnen irritatie veroorzaken. • Het is niet voedselveilig. Gebruik het dus nooit in of op pannen, keukengerei of aanrechtbladen. • Het laat resten achter. Op tegels, tapijt of badkuipen ontstaat een vettig laagje dat vuil juist aantrekt of vlekken kan geven.

Gebruik wasverzachter dus met beleid, en alleen op plekken waar het geen schade aanricht of achterblijft op oppervlakken die je aanraakt.

Kan wel, maar let op

Sommige toepassingen zijn niet per se fout, maar vragen om wat meer voorzichtigheid. Zoals schoenen en vuilnisbakken opfrissen met wasverzachter.

Schoenen opfrissen

Een doek met verdunde wasverzachter gebruiken om de binnenkant van schoenen schoon te vegen kan geurtjes maskeren. Maar het reinigt niet écht en laat mogelijk geurstoffen of plakkerige resten achter. Dat is niet ideaal, zeker als je de schoenen zonder sokken draagt. Wil je het toch proberen? Gebruik een goed uitgewrongen doek en laat de schoenen daarna volledig drogen.

Vuilnisbak geurvrij maken

Een sopje met wat wasverzachter kan je vuilnisbak tijdelijk frisser laten ruiken. Het maskeert nare geurtjes, maar doodt geen bacteriën. Voor grondige reiniging blijft een oplossing met soda, azijn of allesreiniger effectiever. Wasverzachter is hier dus vooral geurdecoratie, geen echte schoonmaker.

ToepassingWél gebruiken?Toelichting
Wattenbolletjes in kast of lade✅ JaGeeft een subtiele geur zonder schade of risico. Wel laten drogen.
Wattenbolletje in stofzuiger✅ JaWerkt geurverspreidend, zolang je het droog toepast en niet in de motor.
Antistatisch spray voor kleding✅ JaVerdunnen met water, spaarzaam gebruiken, eerst testen op textiel.
Kunststof oppervlakken (kozijnen, schakelaars)✅ JaAlleen op gladde, niet-poreuze oppervlakken. Niet op hout of natuursteen.
Badkamertegels reinigen❌ NeeWerkt niet goed tegen kalkaanslag, laat vettig laagje achter.
Pannen weken met wasverzachter❌ NeeNiet voedselveilig, kans op chemische resten.
Statisch haar behandelen❌ NeeNiet huidveilig, kans op irritatie of allergie.
Wasverzachter in badwater❌ NeeNiet bedoeld voor huidcontact, zeker niet bij gevoelige huid.
Tapijt of stoffering opfrissen❌ NeeLaat resten achter, trekt vuil aan, kans op vlekken.
Schoenen van binnen reinigen⚠️ MogelijkMaskerende geur, maar geen echte reiniging. Risico op plaklaag en geurstoffen op de huid.
Vuilnisbak reinigen⚠️ MogelijkGeeft geur, maar desinfecteert niet. Beter alternatief: schoonmaken met azijn of soda.

Wasverzachter: handig, maar geen wondermiddel

Wasverzachter is dus best veelzijdig, maar niet het wondermiddeltje dat sommige blogs ervan maken. Als je het slim inzet – en altijd spaarzaam – kun je er net wat meer mee doen dan alleen gebruiken voor je was. Test wel altijd eerst op een klein stukje, en hou het bij oppervlakken waar het veilig is. Liever geen risico? Er zijn ook natuurlijke alternatieven, zoals azijn of etherische olie, die je op een vergelijkbare manier kunt gebruiken.

▼ Volgende artikel
Deze accessoires voor je hogedrukreiniger moet je hebben
© lara-sh
Huis

Deze accessoires voor je hogedrukreiniger moet je hebben

Een hogedrukreiniger is een krachtig hulpmiddel waarmee je snel en grondig allerlei oppervlakken rondom je huis schoonmaakt. Maar met de juiste accessoires haal je er nóg meer uit – en wordt schoonmaken niet alleen makkelijker, maar ook een stuk effectiever.

In dit artikel laten we zien welke accessoires onmisbaar zijn om optimaal gebruik te maken van je hogedrukreiniger en welke extra mogelijkheden ze bieden. Het nut van de volgende accessoires wordt besproken:

  • Vario-spuitlans
  • Terrasreiniger
  • Verlengslang
  • Schuimlans
  • Rioolontstoppingslans

Lees ook: Zo werkt een hogedrukreiniger

Let goed op dat niet elk accessoire op elke hogedrukreiniger past. Voordat je overgaat op de aanschaf van een accessoire, controleer dan goed de compatibiliteit met jouw hogedrukreiniger. Lees hier meer over in het artikel Praktische tips bij het gebruik van hogedrukreinigers.

Vario-spuitlans: veelzijdigheid troef

Een vario-spuitlans is eigenlijk onmisbaar als je het meest uit je hogedrukreiniger wilt halen. Met dit accessoire pas je in één handomdraai de spuithoek aan, zodat je de waterstraal precies kunt afstemmen op wat je schoonmaakt. Voor hardnekkig vuil zet je 'm op volle kracht, terwijl een zachtere straal ideaal is voor kwetsbare oppervlakken zoals ramen of andere glazen oppervlakken. Je hebt dus meerdere mogelijkheden in één handige lans.

©hedgehog94

Terrasreiniger: speciaal voor grotere oppervlakken

Een terrasreiniger is een handig hulpstuk in de vorm van een brede, ronde schijf met ronddraaiende spuitkoppen. Je bevestigt ’m aan je hogedrukreiniger en maakt er moeiteloos grotere oppervlakken mee schoon – denk aan je terras, oprit of zelfs muren. Doordat de waterstraal dicht bij het oppervlak blijft, reinig je extra effectief én verbruik je minder water. En het mooiste? Je hebt geen last van opspattend vuil of water, dus schoonmaken wordt een stuk comfortabeler.

Terrasreiniger kopen?

Bekijk nu de terrasreiniger die past bij jouw hogedrukreiniger

Verlengslang: vergroot je bereik

De meeste hogedrukreinigers worden geleverd met een slang van zo’n 5 tot 10 meter – vaak is dat genoeg, maar soms kom je nét iets te kort. Met een verlengslang vergroot je eenvoudig het bereik, zodat je ook moeilijker bereikbare plekken kunt schoonmaken zonder telkens het apparaat te hoeven verplaatsen. Verlengslangen zijn er in verschillende lengtes, dus er is altijd wel een variant die past bij jouw klus.

Schuimlans: effectieve reiniging met reinigingsmiddel

Soms is water alleen niet genoeg om hardnekkig vuil aan te pakken. Dan is een schuimlans dé oplossing. Hiermee breng je een dikke laag reinigingsschuim aan op het oppervlak. Het schuim blijft even zitten, zodat het schoonmaakmiddel goed kan inwerken en het vuil losweekt. Na een paar minuten spoel je alles gemakkelijk weg met de hogedrukreiniger. Perfect voor een grondige reiniging van bijvoorbeeld tuinmeubels, je auto of een schutting.

Alles spic en span

Extra schoon met deze speciale reiningsmiddelen

Rioolontstoppingslans: verstoppingen verhelpen

Een verstopte afvoer of riool is altijd vervelend, maar met een rioolontstoppingslans voor je hogedrukreiniger kun je het probleem vaak zelf oplossen, zonder meteen een loodgieter te hoeven bellen. De lange, flexibele lans schuif je eenvoudig in de afvoer. De krachtige waterstraal maakt vuil los en spoelt het direct weg. Zo is een verstopping vaak al binnen een paar minuten verholpen en heb je jezelf een vaak prijzig bezoekje van de loodgieter bespaard.

©BillionPhotos.com

Met de juiste accessoires wordt je hogedrukreiniger echt een alleskunner. Of je nu je terras weer spic en span wilt krijgen, je auto een wasbeurt gunt of een verstopte afvoer te lijf gaat – voor elke klus is er wel iets handigs te vinden. Begin met een paar basisaccessoires zoals een vario-spuitlans of een terrasreiniger, en breid daarna rustig uit met wat je nodig hebt. Zo ben je overal op voorbereid, zonder gedoe.

Vraag een offerte aan voor schoonmaak: