Zo doe je de Beveiligingscheck voor je Google-account

© CIDimport

Zo doe je de Beveiligingscheck voor je Google-account

Software

Geplaatst: 18 oktober 2017 - 06:01

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:41

Redactie

Heb jij eigenlijk voldoende maatregelen genomen om je Google-account tegen indringers te beschermen? Daar kom je voortaan gemakkelijk achter via de Beveiligingscheck. Het werkt als volgt.

Ga eerst naar de Beveiligingscheck-pagina van Google. Je ziet hier vier onderdelen, waar een groen vinkje voor hoort te staan. Zie je een geel uitroepteken, dan is er werk aan de winkel.

© CIDimport

Authenticatie in twee stappen

Door dit in te schakelen, krijg je voortaan tijdens het inloggen via een sms een extra code toegestuurd. Mochten hackers in handen zijn gekomen van je wachtwoord, dan hebben ze daaraan niet meer voldoende om in te kunnen breken. Ze moeten immers ook die conde bij je kunnen ontfutselen.

Je kunt hier ook een zogeheten Google-prompt toevoegen, wat op dezelfde manier werkt maar makkelijker is dan het telkens overtypen van een code.

© CIDimport

Uw apparaten

Waarschijnlijk is je huidige smartphone niet je eerste Android-telefoon. Veel mensen nemen niet de tijd om na de aankoop van een nieuw toestel hun oude model op te schonen, voor ze hem in een lade gooien. Het kan daarom voorkomen dat er nog apparaten gekoppeld zijn aan je Google-account. Via deze optie koppel je accounts alsnog los van de mobieltjes die je toch niet meer gebruikt.

Recente bebeiligingsactiviteit

Hier houdt Google je onder andere op de hoogte van inbraakpogingen op je account. 

Toegang van derden

Hier vind je de apps en software terug die je toestemming hebt verleend aan je Google-account. Denk dan bijvoorbeeld aan Kiwi for Gmail, een alternatief mailbeheer-programma. Ook veel smartphone-apps vragen tijdens de installatie toegang tot je account. In principe niet erg, maar het is aan te raden om in dit menu de toegang in te trekken als je die apps toch niet meer gebruikt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000