Heb jij eigenlijk voldoende maatregelen genomen om je Google-account tegen indringers te beschermen? Daar kom je voortaan gemakkelijk achter via de Beveiligingscheck. Het werkt als volgt.
Ga eerst naar de Beveiligingscheck-pagina van Google. Je ziet hier vier onderdelen, waar een groen vinkje voor hoort te staan. Zie je een geel uitroepteken, dan is er werk aan de winkel.
© CIDimport
Authenticatie in twee stappen
Door dit in te schakelen, krijg je voortaan tijdens het inloggen via een sms een extra code toegestuurd. Mochten hackers in handen zijn gekomen van je wachtwoord, dan hebben ze daaraan niet meer voldoende om in te kunnen breken. Ze moeten immers ook die conde bij je kunnen ontfutselen.
Je kunt hier ook een zogeheten Google-prompt toevoegen, wat op dezelfde manier werkt maar makkelijker is dan het telkens overtypen van een code.
© CIDimport
Uw apparaten
Waarschijnlijk is je huidige smartphone niet je eerste Android-telefoon. Veel mensen nemen niet de tijd om na de aankoop van een nieuw toestel hun oude model op te schonen, voor ze hem in een lade gooien. Het kan daarom voorkomen dat er nog apparaten gekoppeld zijn aan je Google-account. Via deze optie koppel je accounts alsnog los van de mobieltjes die je toch niet meer gebruikt.
Recente bebeiligingsactiviteit
Hier houdt Google je onder andere op de hoogte van inbraakpogingen op je account.
Toegang van derden
Hier vind je de apps en software terug die je toestemming hebt verleend aan je Google-account. Denk dan bijvoorbeeld aan Kiwi for Gmail, een alternatief mailbeheer-programma. Ook veel smartphone-apps vragen tijdens de installatie toegang tot je account. In principe niet erg, maar het is aan te raden om in dit menu de toegang in te trekken als je die apps toch niet meer gebruikt.