ID.nl logo
Pling! Zo centraliseer je met Beeper al je berichtjes
© sdecoret
Huis

Pling! Zo centraliseer je met Beeper al je berichtjes

WhatsApp, Facebook Messenger en iMessage ... het zijn slechts een paar van de digitale kletsdiensten met een grote groep gebruikers. Ze hebben logischerwijs allemaal hun eigen app. Maar zou het niet veel handiger zijn om al het berichtenverkeer centraal te regelen? Beeper bundelt meer dan tien bekende chatdiensten.

In dit artikel laten we zien hoe je de chat-apps die jij gebruikt in Beeper kunt integreren, zodat jij nog maar vanuit één venster hoeft te chatten. We gaan de volgende diensten toevoegen:

  • WhatsApp
  • Facebook Messenger
  • iMessage voor Android-toestellen

Ook je socialmedia-accounts kun je centraliseren. In dit artikel lees je hoe: Van chaos naar controle: beheer al je socialmedia-accounts op één platform

Het idee achter Beeper is op zichzelf niet bijzonder. Er bestaan tenslotte al langer universele oplossingen om verschillende chatdiensten te combineren, zoals Franz en Station. Toch is Beeper wel degelijk vernieuwend. Deze app is namelijk voor alle gangbare platformen beschikbaar, waardoor gebruikers gesprekken op al hun apparaten kunnen synchroniseren.

Momenteel zijn er versies voor Windows, macOS, Linux, ChromeOS, iOS en Android. Bovendien werkt het bedrijf aan een webvariant voor gebruik in een browser. Je bepaalt in Beeper zelf welke chatdiensten je wilt toevoegen, zoals Facebook Messenger, Signal, X (Twitter), WhatsApp, Instagram, Telegram en LinkedIn. Met Beeper is het zelfs mogelijk om Apples berichten-app iMessage op een Android-toestel of ander apparaat te gebruiken.

Wachtlijst

Beeper beheert voor zijn alomvattende chatoplossing diverse eigen servers. Om die niet te overbelasten, laat de ontwikkelaar slechts mondjesmaat nieuwe gebruikers toe. Als je je aanmeldt, moet je erop rekenen dat het ongeveer een maand duurt voor je via e-mail een uitnodiging ontvangt om met deze veelbelovende chat-app aan de slag te gaan.

Inschrijven is eenvoudig. Bezoek de Play Store of App Store en installeer Beeper op je mobiele toestel. Vul vervolgens een e-mailadres in en tik op Continue. Je ontvangt een zescijferige code in je inbox. Nadat je deze getallen hebt overgenomen, verschijnt er een Engelstalig bericht met de mededeling dat je op de wachtlijst staat. Je kunt nu niets anders doen dan afwachten. Overigens kondigde het bedrijf in een blogpost aan dat het zo snel mogelijk van dit ‘wachtlijstmodel’ af wil. Op het moment van schrijven is daarvan helaas nog geen sprake.

Desktop-app installeren

Heb je toegang tot Beeper dan kun je de desktop-app installeren. Die heb je nodig om alle chatnetwerken toe te voegen. In de mobiele app is dat vooralsnog niet mogelijk. Ga naar de website en klik op een van de downloadlinks. Dit artikel gaat uit van de Windows-versie. Voer de installatie uit.

Zodra Beeper voor de eerste keer opstart, verschijnt er een kleurrijk aanmeldscherm. Typ het e-mailadres waarmee je je voor de wachtlijst hebt aangemeld en klik op Continue. Je ontvangt in je postvak een zescijferige code. Neem deze cijfers in de desktop-app over. In de volgende stap bedenk je een gebruikersnaam. Die mag alleen bestaan uit kleine letters, cijfers en koppeltekens. Vul verder ook je voor- en achternaam in en klik wederom op Continue.

Beeper Plus Beeper bevat geen advertenties. Dat is natuurlijk alleen maar prettig, maar uiteraard willen de ontwikkelaars wel een boterham verdienen. De dienst werkt daarom onder de noemer Beeper Plus aan een verdienmodel. Hiermee kunnen gebruikers op termijn onder meer hun chatgeschiedenis langer back-uppen en meerdere accounts per chatdienst toevoegen. Op het moment van schrijven is het nog niet mogelijk om een abonnement af te sluiten.

Belangrijke mededelingen

Na even wachten verschijnt er een informatievenster. Beeper adviseert om bestaande chat-apps op je smartphone te laten staan. Schakel bij voorkeur wel alle meldingen van chatnetwerken uit. Verder is deze universele oplossing naar eigen zeggen minder geschikt voor veeleisende Slack- en Discord-gebruikers, al worden deze toepassingen wel ondersteund. Tot slot kun je geen audio- en videogesprekken voeren. Klik onderaan op I’m in, let’s go.

Herstelcode veilig opslaan

Er volgt een tweede informatievenster waarin Beeper aangeeft hoe de privacy is geregeld. De dienst bewaart een versleutelde back-up van de chatgeschiedenis op zijn eigen servers. Medewerkers kunnen dus geen berichten lezen. Daarnaast is het belangrijk om de zogeheten Recovery Code veilig op te slaan. Met deze persoonlijke herstelcode kun je de chatgeschiedenis op een nieuw (mobiel) apparaat inladen. Overigens heb je die alleen nodig wanneer je geen ander systeem met Beeper (meer) in bezit hebt. Klik op Learn how to save Recovery Code.

Er verschijnt een lange reeks met letters en getallen. Aan jou de taak om deze code veilig op te bergen. Beeper raadt zelf het gebruik van een wachtwoordmanager aan. Als alternatief kun je de herstelcode bijvoorbeeld ook in een tekstdocument opslaan of naar jezelf mailen. Zorg in elk geval dat je de code niet kwijtraakt en dat andere personen er geen toegang toe hebben. Klik op COPY om de code te kopiëren Zodra je de getallen- en cijferreeks op een veilige plek hebt opgeslagen, bevestig je tweemaal met I’ve saved my Recovery Code in a secure place.

Hoofdvenster openen

Voordat je in het hoofdvenster belandt, wil Beeper eerst een aantal zaken van je weten. Plak de herstelcode in het lege invoerveld om verder te gaan. Zodra je op Continue klikt, geef je aan wat voor smartphone je gebruikt. Kies tussen iPhone en Android. Vervolgens verschijnt er een optie om via Google gegevens van contactpersonen te synchroniseren. Via I don’t want to set up contacts kun je deze stap ook overslaan. Verder vraagt de ontwikkelaar naar de reden waarom je de universele chat-app wilt gebruiken. De optie I want all my chats in one place ligt hierbij voor de hand.

Chatdiensten kiezen

Het toevoegen van chatnetwerken is vanzelfsprekend een essentieel onderdeel van de configuratie. Klik eerst op de chatdienst die je het vaakst gebruikt (in ons geval is dat WhatsApp) en klik op Continue. Je selecteert vervolgens alle andere netwerken waarbij je een actief account bezit en bevestigt nogmaals met Continue.

Het hoofdvenster van Beeper duikt op. Aan de linkerkant bevinden zich chatdiensten die je in de vorige stappen hebt gekozen. Overigens staat er in het overzicht nog Twitter, maar zoals bekend wijzigde eigenaar Elon Musk de naam onlangs naar X.

Hoe veilig is Beeper? Naar eigen zeggen vindt Beeper de privacy van zijn gebruikers erg belangrijk. Om die reden zijn alle berichten van begin tot eind gecodeerd. Dat heet end-to-end-encryptie, waarbij alleen de ontvanger en de verzender de inhoud kunnen lezen. Verder beloven de makers geen persoonsgegevens aan commerciële partijen te verkopen. Tot slot is de gebruikte techniek van Beeper gebaseerd op opensourcesoftware. Kritische volgers kunnen het reilen en zeilen van de universele chat-app dus nauwlettend volgen. Kortom, alle seinen staan op groen om deze nuttige chatoplossing veilig te kunnen gebruiken.

WhatsApp toevoegen

De bedoeling is dat je chatnetwerken een voor een in Beeper aanmeldt. We beginnen met WhatsApp. Selecteer deze dienst zo nodig in de linkerkolom en klik op Continue. Beeper toont een grote QR-code. Ga nu naar WhatsApp op je smartphone en navigeer naar Instellingen.

Via Gekoppelde apparaten / Koppel een apparaat / OK kun je de QR-code op het computerscherm ‘scannen’. Je gebruikt hiervoor de smartphonecamera. Klik daarna op Go To Inbox en Finish. Alle WhatsApp-gesprekken komen nu met enige vertraging vanzelf tevoorschijn. Je kunt nu tekstberichten, foto’s, video’s en overige bestanden naar contactpersonen verzenden.

Facebook Messenger toevoegen

Een andere veelgebruikte chat-app is Facebook Messenger. Wie weet wil je die ook aan Beeper toevoegen. Klik onderaan de linkerkolom op het plusteken en kies Facebook. Via Continue verschijnen er instructies over hoe je de chatdienst kunt integreren. Een voorwaarde is dat de functie tweestapsverificatie in Facebook is ingeschakeld. Klik in Beeper zo nodig op de link Security and Login Settings en log in op je Facebookprofiel. Je kunt nu tweestapsverificatie instellen, bijvoorbeeld via een verificatie-app of sms-bericht.

Keer terug naar Beeper en bevestig met Continue. Typ nu het e-mailadres en wachtwoord van Facebook in, waarna je een zescijferige code op je smartphone ontvangt. Neem de getallen in de desktop-app van Beeper over en klik wederom op Continue.

Je kunt zoals gezegd nog meer chatnetwerken toevoegen. De exacte instructies verschillen per dienst. Meestal volstaat het om aanmeldgegevens in te vullen (bij LinkedIn, Twitter/X, Google Chat) of een QR-code te scannen (bij Signal, Telegram).

iMessage in Android

Mensen met Apple-apparaten kunnen via iMessage onderling communiceren. Heb je bijvoorbeeld alleen een iPad, dan ontvang je uitsluitend op dit apparaat berichten afkomstig van dit chatnetwerk. Onhandig, want wellicht wil je hiervoor ook een Android-smartphone gebruiken. Beeper bedacht hiervoor een slimme oplossing. Zodra je vanuit de universele chat-app op Android een iMessage-bericht verstuurt, komt dat in versleutelde vorm eerst op een Mac-server binnen Beepers datacentrum terecht. Dit systeem stuurt de tekst daarna door naar jouw vriend(in), familielid, collega of kennis.

Wil je het weleens uitproberen? Log dan binnen de desktop-app van Beeper in met je Apple-account en geef op jouw Apple-apparaat toestemming. Je neemt hierbij de verificatiecode over. Verder dien je ook nog een specifieke instelling op het Apple-toestel te wijzigen. Zorg ervoor dat de Berichten-app appjes naar het Mac-systeem van Beeper doorstuurt.

Beeper op een mobiel

Heb je alle chatnetwerken aan de desktop-app toegevoegd? Dan kun je de toepassing nu op al jouw (mobiele) apparaten gebruiken. Op een smartphone of tablet voer je eerst het juiste e-mailadres in. Neem daarna de verificatiecode uit de ontvangen e-mail over en bevestig de aanmelding in de desktop-app van Beeper. Je filmt vervolgens met de camera van de smartphone of tablet de QR-code op het computerscherm.

Vanuit het hoofdvenster van de Beeper-app kun je er lustig op los chatten. Alle gesprekken van gekoppelde chatnetwerken staan namelijk in chronologische volgorde onder elkaar. Nuttig is de zoekfunctie, want hiermee doorzoek je eenvoudig meerdere chatdiensten.

Watch on YouTube
▼ Volgende artikel
Oliebollen in de airfryer: ja of nee?
© AK | ID.nl
Huis

Oliebollen in de airfryer: ja of nee?

Zeg oudejaarsavond en je zegt oliebollen. Heerlijk, met een knapperig korstje, lekker zacht van binnen en een laagje poedersuiker. Kun je oliebollen bakken in je airfryer? En wat is de beste manier om je airfryer te gebruiken voor een lekkere warme oliebol? Je leest het in dit artikel.

Met je airfryer kun je veel meer dan alleen maar patat bakken (maar dat weet je allang natuurlijk). Ook met oud en nieuw komt hij van pas. Hier lees je meer over:

  • Of je oliebollen kunt bakken in de airfryer
  • Welke rozijnensnack je er prima mee bakt
  • Hoe je oliebollen oppiept in je airfryer

Lees ook: Dit zijn de 8 meest gemaakte airfryer-fouten (en zo vermijd je ze)

Oliebollen bakken in de airfryer

Om maar meteen met het slechte nieuws in huis te vallen: je kunt geen oliebollen bakken in je airfryer. Zoals je weet, gebruik je in de airfryer een bakmandje waarin je gerechten grilt of bakt. Oliebollen maak je met een lopend beslag dat je in hete olie frituurt. Door de hete olie stolt de buitenkant en krijg je van die lekkere crispy uitsteeksels aan je huisgemaakte oliebol. In een airfryer zou je beslag alle kanten op lopen en eindig je met een vormloos, ongaar baksel. Niet proberen dus!

Airbollen dan maar?

Op internet circuleren er recepten voor een soort alternatieve oliebol uit de airfryer: de airbol. Dat klinkt veelbelovend, als een soort luchtige oliebol met veel minder vet dan de traditionele bol. In de praktijk pakt dat wat anders uit: als je het recept volgt, bak je een soort massieve rozijnenbroodjes. Best lekker, maar niet als vervanger voor oliebollen.

©Sara Winter

Meld je aan en ontvang het Airfryerwijzer Eindrapport 2024

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl Airfryerwijzer-resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

Oliebollen opwarmen in je airfryer

Oliebollen die je zelf hebt gebakken of gehaald in de super of bij de kraam zijn warm natuurlijk het lekkerst. Warmde je ze tot nu toe altijd op in de magnetron? Niet doen! Om je oliebol weer warm en krokant te krijgen, komt je airfryer dan wél weer goed van pas. Verwarm je airfryer voor op 160 graden. Zit er op jouw airfryer geen opwarmprogramma, stel hem dan in op 4 minuten op 160 graden. Daarna doe je de bollen erin en warm je ze in 3 tot 4 minuten op. Test het even goed uit met de eerste oliebol – als je ze te kort opwarmt, blijft de binnenkant koud.

Opwarmen van bijvoorbeeld appelflappen en berlinerbollen gaat natuurlijk ook prima in de airfryer. Het belangrijkst is om je machine niet te heet in te stellen (om uitdrogen te voorkomen) en om de snacks niet te kort te laten bakken.

Lees ook: Van frituren tot grillen en bakken: zo veelzijdig is de airfryer

Oliebollen over?

Op 1 januari kun je misschien geen oliebol meer zien, maar als je er toch nog een paar overhebt is het zonde ze weg te gooien. Maak er eens wentelteefjes van voor bij de brunch (of tegen de kater):

Klop 2 eieren los met 250 ml melk en strooi er naar smaak wat kaneel en/of suiker over. Snijd je oliebollen in plakken van een centimeter dik. Haal ze door het ei-mengsel en bak de plakjes met een klontje boter in de koekenpan goudbruin.


 

▼ Volgende artikel
Consumenten testen: de Philips PureProtect Pro slimme luchtreiniger
© Philips
Energie

Consumenten testen: de Philips PureProtect Pro slimme luchtreiniger

De Philips PureProtect Pro slimme luchtreiniger biedt een effectieve manier om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren, ondersteund door slimme technologie en een strak ontwerp. Het Review.nl Testpanel boog zich voor de gelegenheid over het apparaat. Hieronder lees je een uitgebreid relaas over de ervaringen van onze testers.

Partnerbijdrage - in samenwerking met Philips

Een van de meest geprezen eigenschappen van de Philips PureProtect Pro 4200-series (AC4220/12), zoals dit apparaat voluit heet, is het design. De testers zijn enthousiast over het moderne en strakke uiterlijk van het apparaat, dat niet alleen functioneel is, maar ook als decoratief element in huis kan dienen. Soni07, die het apparaat een 9 gaf, vat het mooi samen: "Het slanke ontwerp met de lichtring is supermodern en past geweldig goed in mijn woonkamer zonder eruit te zien als een typisch apparaat.

Het formaat van de luchtreiniger roept echter gemengde reacties op. Hoewel de meeste testers het ontwerp waarderen, zoals Abel K., die het apparaat 'stijlvol en passend in vrijwel ieder interieur' noemt, zijn er ook opmerkingen dat het apparaat groot is en daardoor wat lastig te plaatsen. Varius040 wijst daarnaast op een klein nadeel in het ontwerp: "De luchtsensor zit aan de achterkant, waardoor het apparaat niet goed in een hoek of dicht bij een muur kan worden geplaatst."

De lichtring, die de luchtkwaliteit aangeeft door van kleur te veranderen, wordt als zeer nuttig ervaren. Varius040 en meerdere andere testers vinden dit een handige visuele functie: "De kleurverandering die de luchtkwaliteit aangeeft, is echt een fijne functie."

©Philips

Gebruiksgemak staat centraal

Het gebruiksgemak van deze Philips-luchtreiniger wordt in vrijwel alle reviews benadrukt. De installatie verloopt soepel, met behulp van duidelijke instructies en een handige QR-code in de doos. Nienke22 geeft aan: "Zonder instructie had ik niet geweten waar te beginnen, maar dankzij de QR-code was het koppelen aan de app een fluitje van een cent.

Een andere tester complimenteert de combinatie van eenvoudige bediening op het apparaat zelf en de uitgebreide mogelijkheden via de Air+-app. Met deze app kunnen gebruikers de luchtkwaliteit in realtime monitoren en instellingen aanpassen. Dat maakt de luchtreiniger geschikt voor zowel technologische beginners als ervaren gebruikers. Zoals Rob85 opmerkt: "De slimme functies van het apparaat komen volledig tot hun recht via de Philips Air+-app."

Wel wordt er af en toe een verbeterpunt genoemd. Zo merkt een tester op dat 'de ledlampjes in de nachtmodus best fel zijn', wat vooral in donkere slaapkamers een storend effect kan hebben.

“De app is overzichtelijk en geeft me echt inzicht in de luchtkwaliteit.”

- Nienke22

Prestaties die de verwachtingen overtreffen

De PureProtect Pro presteert uitstekend als het gaat om luchtzuivering. Veel testers geven aan dat de luchtkwaliteit in huis merkbaar verbetert, wat resulteert in minder allergieklachten en een schonere omgeving. Rob85 merkt bijvoorbeeld: "Na een aantal dagen merkte ik direct het effect van de schone lucht op mijn droge ogen. Ook is er merkbaar minder stof in huis sinds de installatie."

De automatische modus wordt vaak als bijzonder handig ervaren, omdat het apparaat zelfstandig reageert op veranderingen in de luchtkwaliteit. Soni07 beschrijft: "Elke keer als ik kook of deodorant spuit, registreert het apparaat onmiddellijk de verandering en gaat hij aan de slag." Dit toont de gevoeligheid en efficiëntie van de ingebouwde sensoren.

Ook voor specifieke situaties, zoals het verminderen van geurtjes in huis, blijkt de luchtreiniger effectief. Abel K. vertelt: "Sinds we deze luchtreiniger hebben, merken we dat we minder last hebben van kattenbakgeurtjes." Voor mensen met allergieën is het apparaat een grote aanwinst, zoals blijkt uit de ervaring van Rork: "Ik merkte minder last van mijn allergie en daardoor sliep ik beter."

©Philips

Stille kracht in huis

Een belangrijke eigenschap van deze slimme luchtreiniger is het lage geluidsniveau, vooral in de nachtmodus. Dit maakt het apparaat ideaal voor gebruik in slaapkamers. Soni07 noemt het apparaat 'bijna geluidloos' en voegt eraan toe: "Ik laat hem de hele nacht aanstaan en je merkt niet dat hij aanstaat."

Op hogere standen kan het apparaat echter wat luidruchtiger worden, wat vooral wordt opgemerkt in situaties waarbij intensieve luchtzuivering nodig is, zoals tijdens het koken of bij slechte luchtkwaliteit. Toch ervaren de meeste testers het geluidsniveau als acceptabel en passend bij de krachtige prestaties.

Kritische punten: filters en prijs

Hoewel de Philips PureProtect Pro 4200-series over het algemeen zeer positief wordt beoordeeld, noemen de testers toch een paar aandachtspunten. Zo worden bijvoorbeeld de prijs van zowel het apparaat als de vervangingsfilters door meerdere testers genoemd. Nienke22 stelt: "Ik ben benieuwd hoelang het filter meegaat. De filters zijn namelijk redelijk prijzig."

Daarnaast wordt het formaat van het apparaat soms als een nadeel genoemd, vooral in kleinere ruimtes. Dat kan het moeilijk maken om een geschikte plaats in huis te vinden.

©Philips

✅ Pluspunten

  • Strak en modern ontwerp dat in elk interieur past.

  • Krachtige en snelle luchtzuivering, ideaal voor allergieën.

  • Gebruiksvriendelijke installatie en slimme app-functionaliteiten.

  • Stil genoeg voor gebruik in de slaapkamer.

❌ Minpunten

  • Relatief groot formaat dat niet overal makkelijk past.

  • Kosten van filters en apparaat aan de hogere kant.

  • Ledverlichting in nachtmodus kan als storend worden ervaren.

Conclusie: een slimme keuze voor gezondere lucht

Met een gemiddelde score van een 8,7 is de Philips PureProtect Pro 4200-series een indrukwekkend apparaat dat stijlvol design combineert met krachtige prestaties en geavanceerde technologie. De luchtreiniger scoort hoog op gebruiksgemak, efficiëntie en stil functioneren, waardoor het de ideale keuze is voor huishoudens die de luchtkwaliteit willen verbeteren.

Meer weten over deze luchtreiniger? Check Kieskeurig.nl!