ID.nl logo
 Meer doen met ChatGPT: 5 plug-ins en hoe je ze downloadt
Huis

Meer doen met ChatGPT: 5 plug-ins en hoe je ze downloadt

Heb je ChatGPT uitgespeeld? Dan kun je met verschillende plug-ins meer uit de chatbot halen. Je moet daarvoor wel door een aantal hoepels springen, maar in dit artikel leggen we haarfijn uit wat je daarvoor moet doen. Pak je creditcard er maar vast bij!

Om gebruik te kunnen maken van plug-ins voor ChatGPT, dien je een abonnement op ChatGPT Plus te hebben. Dat kost je maandelijks ongeveer 23 euro (inclusief btw). Maar dan ontgrendel je wel meer potentie en functionaliteit. Gebruik je de chatbot vaak? Dan kan dit waardevol zijn.

Wanneer je een plug-in voor ChatGPT gebruikt, dan maak je gebruik van externe diensten. Daardoor kun je een aantal interessante dingen doen. Je leert een taal, volgt een dieet of speelt een game. Je kunt zelfs een compleet verhaal in een specifieke stijl laten schrijven.

Maar je kunt ook een tafeltje reserveren bij een restaurant, reisvoorbereidingen treffen of ergens eten bestellen; de kunstmatige intelligentie doet het allemaal voor je. Met zo'n duizend plug-ins valt er genoeg te ontdekken. In dit artikel komen vijf voorbeelden aan bod en leggen we uit hoe je ze installeert.

Plug-ins installeren met ChatGPT Plus

Voordat we kunnen beginnen met het installeren van plug-ins voor ChatGPT, hebben we een abonnement op ChatGPT Plus nodig. Dat kost ongeveer 23 euro per maand, inclusief btw (je rekent af in dollars). Je gaat hiervoor naar de website van OpenAI, waar je een account kun aanmaken.

Na het inloggen zie je links in het menu de optie voor het upgraden naar ChatGPT Plus staan. Wanneer je daar op klikt, verschijnt er een pop-up in beeld waarmee je jouw keuze bevestigt. Vervolgens vul je je betaalgegevens in en abonneer je je op de dienst. Helaas is er geen gratis proefversie van ChatGPT Plus beschikbaar.

Voor het abonnement heb je een creditcard nodig. Heb je die niet, dan kun je helaas geen abonnement afsluiten. Er zijn geen alternatieve betaalopties beschikbaar.

Met een abonnement heb je toegang tot ChatGPT 4, inclusief plug-ins. Mogelijk moet je die nog activeren door links in het menu eerst op je e-mailadres en dan op Settings & Beta te klikken. Ga dan naar Beta features en zorg ervoor dat de schuifregelaar groen is en naar links staat.

Klik nu op GPT-4 bovenin en daarna op Plugins. No Plugins enabled is de volgende halte, zodat je daarna op Plugins store kunt klikken. Nu verschijnt er een nieuwe pop-up in beeld met allerlei plug-ins en een zoekveld. Installeren gaat simpel: daarvoor druk je op de groene Install-knop die bij een plug-in staat.

Heb je de plug-ins uitgekozen, dan keer je terug naar het hoofdscherm (je kunt de winkelpop-up sluiten). In het chatvenster zie je bovenin wat extra icoontjes staan. Klik op een icoon om een plug-in te gebruiken. Je kunt tot drie plug-ins tegelijkertijd gebruiken; je kunt ze omwisselen wanneer je wilt.

Vervolgens kun je ChatGPT gebruiken zoals je dat normaal doet. Je stelt een vraag of doet een voorstel, en de chatbot doet de rest. De AI zal altijd de plug-in laten zien die je op dat moment gebruikt. Mocht ChatGPT de plug-in niet selecteren, noem die naam dan even in je vraagstuk.

5 plug-ins voor ChatGPT

Nu we weten hoe we plug-ins voor ChatGPT opzoeken, installeren en gebruiken, is het tijd om naar vijf toffe opties te kijken. We proberen voor iedereen wat wils te presenteren. Om het volledige aanbod te bekijken, dien je dus eerst een abonnement af te sluiten.

Helaas kunnen we geen linkjes naar de opties geven. Wil je de onderstaande plug-ins downloaden of uitproberen, dan moet je ze even handmatig opzoeken via het zoekveld van de Plugins-store. Meestal kom je de plug-ins meteen tegen en kun je dus op die groene Install-knop drukken.

1 - AI Quest

Wellicht ken je deze games nog van vroeger: tekstavonturen. Dat zijn interactieve verhalen waarbij je vaak zelf invloed op het verloop uitoefent. Door daar kunstmatige intelligentie achter te plaatsen, bestaan er eindeloos veel variabelen en middelen, waardoor je je creatieve brein volop de ruimte kunt geven. Daar kun je het best AI Quest voor gebruiken. Je geeft de chatbot een naam, leeftijdsgroep, onderwerp en stijl mee. Vervolgens gaat het verhaal van start en komen er allerlei momenten voorbij waarop je het verloop van het avontuur richting kunt geven.

2 - ReviewReader

Als je op zoek bent naar een bepaald product op een website zoals Amazon, dan kan het soms een hele uitdaging zijn om de ervaringen van andere mensen te lezen. Een plug-in als ReviewReader (of een vergelijkbare optie) kan een hoop werk uit handen nemen. Je voert de link naar de productpagina op Amazon in het chatvenster nadat je de plug-in geactiveerd hebt, en laat de chatbot vervolgens alles voor je doen. Je krijgt dan een samenvatting van de ervaringen die mensen hebben achtergelaten, waardoor je dus heel snel weet waar je aan toe bent.

Calorie Coach

Veel mensen willen graag meer grip op hun dieet en eetpatronen hebben, en informatievoorzieningen kunnen daarbij helpen. Interactieve bronnen zijn in dit geval betere bronnen, omdat je specifieke producten kunt opzoeken en eventuele uitkomsten verder kunt specificeren. Uiteraard kun je hiervoor ook terecht bij een diëtist, voedingsdeskundige of sportbegeleider, maar een mooi startpunt kan zoals in veel gevallen kunstmatige intelligentie zijn. Een van de betere opties voor ChatGPT Plus is de plug-in genaamd Calorie Coach.

Podcast Search

Een andere overweldigende taak is het vinden van goede podcasts. Iedereen en z’n moeder heeft er tegenwoordig één, waardoor het landschap wat aan overzicht verliest. Bovendien zijn er verschillende aanbieders, met allerlei vormen van abonnementen. Een plek hebben waarbij je meteen een overzicht krijgt van podcasts over een bepaald onderwerp – ongeacht de dienst – is dan wel handig. Helaas heeft de plug-in Podcast Search geen toegang tot álle beschikbare informatie op het internet, maar dan nog is dit een ideaal startpunt voor het vinden van een nieuwe podcast.

What to Watch

Nog zo’n ding: niet weten waar je een bepaalde serie of film kunt kijken. Nu hebben we daar in Nederland wel handige websites voor, zoals Film.nl. Maar met een plug-in als What to Watch voor ChatGPT Plus kun je net even wat meer. Je krijgt wat meer context over de film of serie mee, inclusief links naar de platforms waarop die beschikbaar zijn. Als je wilt kun je hier ook seriesuggesties vandaan halen. Geef aan waar je graag naar kijkt en vraag wat daarop lijkt. What to Watch zoekt dan voor je uit wat daar het best bij past en geeft een samenvatting plus online beoordeling.

Bonus: Timeport

We hebben in dit artikel al een tekstavontuur aan bod laten komen, maar we willen je de plug-in Timeport niet onthouden. Met deze optie kun je virtueel door de tijd reizen en de reis volledig via tekst beleven. Vertel ChatGPT naar welk jaar je wilt afreizen en vervolgens krijg je een prachtig vormgegeven scène voorgeschoteld. Je leert over de omgeving en de personages die er leven, en kunt je volledig laten onderdompelen door de geschiedenis of toekomst. Bovendien is het verhaal interactief, en kun je met verschillende prompts interacteren met alles en iedereen.

▼ Volgende artikel
Bladwijzers onder controle: de beste bookmarkmanagers op een rij
© sergio delle vedove
Huis

Bladwijzers onder controle: de beste bookmarkmanagers op een rij

Ben je het zat dat je je bladwijzers verliest zodra je overstapt naar een andere browser? Of dreigt je steeds maar toenemende verzameling bladwijzers een zootje te worden? Er is een oplossing: een browseronafhankelijke bladwijzerbeheerder. Deze houdt al je favorieten strak in het gelid, ongeacht de browser die je gebruikt.

In dit artikel laten we zien hoe je bladwijzers overzichtelijk en platformonafhankelijk kunt beheren:

  • Gebruik browseronafhankelijke tools zoals Raindrop, Bookmark Ninja en SaveDay
  • Houd je bladwijzers georganiseerd met tags, categorieën, pictogrammen en thema's
  • Bescherm je gegevens met encryptie en tweefactorauthenticatie
  • Gebruik AI-functionaliteit om websites samen te vatten of direct vragen te stellen

Of probeer Linkwarden: Browseronafhankelijk je favorieten beheren

Iedereen is ooit begonnen met het opslaan van interessante internetadressen in zijn favoriete browser. Voor veel mensen was dat Internet Explorer. Maar daarna kwamen Firefox en Chrome en misschien daarna ook wel Brave. Waarschijnlijk heb je toen een oplossing gevonden om al je bladwijzers van de ene browser over te dragen naar de andere. Alleen onderling synchroniseren die verschillende browsers deze bladwijzers niet. Om nog maar te zwijgen over de uitwisseling van favorieten tussen je computer en je mobiele toestel. Om alles vlot te synchroniseren heb je een hulpprogramma nodig. Zo’n bladwijzermanager kan ook nog eens heel wat meer dan alleen internetadressen organiseren.

Bladwijzers zijn enorm handig

Ook om bij te houden waar je in je boek bent

Brug tussen browsers

Wat heeft zo’n bladwijzermanager wat de bladwijzerfunctie van jouw browser niet heeft? Een browseronafhankelijke bladwijzerbeheerder is een tool waarmee je de bladwijzers in verschillende webbrowsers opslaat en ordent. Deze oplossing werkt als brug tussen alle browsers die je gebruikt. Belangrijk is dus dat zo’n bladwijzerbeheerder compatibel is met zo veel mogelijk populaire browsers. Op die manier heb je toegang tot je collectie bladwijzers op meerdere apparaten, zoals je laptop, desktop, smartphone en tablet.

Een bladwijzerbeheerder moet met zo veel mogelijke webbrowsers compatibel zijn.

Veiligheid

De bladwijzermanager moet ook voldoende functies hebben om een brede verzameling overzichtelijk te maken met behulp van tags, categorieën of collecties. Het is tenslotte de bedoeling dat je eenvoudig een bladwijzer terugvindt, zelfs als je die maanden of jaren geleden hebt opgeslagen.

In een tijd waarin privacy steeds belangrijker wordt, moet zo’n tool ook je collectie favoriete internetadressen met encryptie beveiligen. Stiekemerds met een ongezonde nieuwsgierigheid naar de internetbronnen die je regelmatig bezoekt, mogen geen toegang krijgen tot deze gegevens.

Ook online moeten je bladwijzers veilig worden opgeslagen.

Beheermogelijkheden

Op ons verlanglijstje staan nog enkele andere eisen. Uiteraard willen we ook een geavanceerde zoekfunctie om de speld in de hooiberg te vinden. Daarnaast willen we onze bladwijzers makkelijk kunnen delen met anderen. Dat is handig als je elkaar wilt inspireren bij bijvoorbeeld groepsprojecten.

Sommige browseronafhankelijke bladwijzerbeheerders kun je zelfs benaderen als je niet met het internet bent verbonden. Tot slot zijn er bladwijzermanagers waarvan je het uiterlijk en het gedrag naar eigen wens kunt aanpassen. Ze werken met een aanbod aan thema’s, lay-outs en weergave-opties.

Je kunt het uiterlijk en het gedrag van zo’n bladwijzermanager aanpassen.

Zelfs offline bereikbaar

We steken van wal met een topper: Raindrop. Je mag een onbeperkt aantal links gratis opslaan. Het maakt niet uit of je met Windows, Android, iOS of macOS of met Linux werkt. Deze tool gebruikt een eigen AI-gestuurde analyse die automatisch dode links detecteert en zorgt dat je bladwijzers overzichtelijk blijven.

Je categoriseert de links met pictogrammen, zodat je ze snel kunt terugvinden. Je kunt ook tags toevoegen en met collecties werken. Raindrop maakt permanente bibliotheken aan die zelfs offline bereikbaar zijn. De communicatie verloopt via een veilige ssl-verbinding en je kunt de toegang extra beveiligen met tweefactorauthenticatie.

De weergave wijzig je in de web- of desktopmodus. De thema’s zijn alleen aanpasbaar in de mobiele versie. In deze tool is het ook mogelijk om gratis bestanden te uploaden, tot 100 MB per maand. De meeste basisfuncties zijn trouwens gratis. Maar voor 3,61 euro per maand of 33,64 euro per jaar beschik je over een functie om volledige teksten te doorzoeken in alle webpagina’s en pdf’s die je hebt vastgelegd. De betaalde versie zorgt ook voor een permanente kopie van alles, zelfs als de webpagina niet langer op het web beschikbaar is.

Kies de weergave als lijst, kaarten, koppen of moodboard.

Ook tekstselecties

Raindrop heeft extensies voor de gangbare browsers, zodat je met één muisklik vanuit de browser de tool aanspreekt. Als je de extensie installeert, kun je kiezen wat er gebeurt als je op het pictogram klikt. Wil je een miniversie van Raindrop openen? Of kies je voor de optie Clipper waarmee je direct de pagina vastlegt?

Erg interessant is de functie Highlights. Hiermee sla je een geselecteerd tekstfragment van een webpagina op, in plaats van de volledige pagina. Dit maakt Raindrop interessant voor onderzoeksprojecten. Raindrop heeft een functie waarmee je alle geopende tabbladen van je browser bewaart in een map met de datum van vandaag.

Je kunt Raindrop samen met andere mensen gebruiken als gezamenlijk bladwijzersysteem. Ook is het mogelijk om collecties te delen. Dat betekent dat de andere gebruiker items mag toevoegen, aanpassen en verwijderen. Tot slot kan Raindrop automatisch een back-up van de collecties maken op Dropbox en op Google Drive.

De optie Clipper is de snelste manier om bladwijzers toe te voegen in Raindrop.

Volledig online

Een stevige concurrent is Bookmark Ninja. Er is geen gratis versie, de toepassing kost ongeveer 2 euro per maand. Je mag Bookmark Ninja wel dertig dagen kosteloos proberen. Je hoeft hiervoor niets te installeren. Nadat je bent ingelogd, sleep je gewoon je twee knoppen (bookmarklets) naar de bladwijzerbalk. De ene knop is om bladwijzers toe te voegen aan Bookmark Ninja, de andere om het dashboard te openen.

Bij Bookmark Ninja worden je internetfavorieten in de cloud bewaard. Deze tool kun je dus niet offline gebruiken. De manager werkt zonder synchronisatie en de bladwijzers worden niet lokaal opgeslagen. Je hoeft alleen maar Bookmark Ninja in je webbrowser op te starten om toegang te krijgen tot je bladwijzers. Er is geen mobiele app-installatie nodig. Je opent gewoon Bookmark Ninja in je mobiele browser. Net zoals bij de vorige tool is het makkelijk om alle reeds vastgelegde bladwijzers uit browsers te importeren.

Zo’n bookmarklet sleep je direct naar de knoppenbalk.

Weergaven en catalogus

Bookmark Ninja bekijk je in twee verschillende weergaven. Met de modus Dashboard krijg je een strak georganiseerde weergave met tabbladen en categorievakken. Je kunt de lay-out aanpassen naar drie, vier of vijf kolommen. Het is mogelijk om bladwijzers van het ene vak naar het andere slepen. Je beschikt verder over verschillende sorteer- en zoekhulpmiddelen.

Nieuw is de dynamische tabbladenbalk. Die wordt actief als de tabbladen niet meer naast elkaar passen. De dynamische tabbladenbalk zorgt ervoor dat je maar één rij tabbladen ziet en dat het overschot aan tabbladen uit beeld worden gehouden. Wil je die toch zien? Dan klik je op Meer tabbladen. Je kunt de tabbladen die je altijd zichtbaar wilt hebben, ook vastpinnen. Dan is er ook nog de weergave My Bookmarks, dat is de naam voor de gedetailleerde lijstweergave.

Bookmark Ninja beschikt verder over een Catalogus, dat is een archief waar je oude of minder vaak gebruikte bladwijzers onderbrengt. Dat is vooral handig als je heel veel bladwijzers hebt en je wilt de meestgebruikte zichtbaar houden. Ook deze tool heeft een functie om dubbele internetadressen te vinden en te verwijderen. Je kunt niet alleen het uiterlijk van de tabbladen aanpassen, het is zelfs mogelijk om bepaalde tabbladen te delen met vrienden of collega’s.

Bookmark Ninja organiseert je bladwijzers in tabbladen en tabellen.

Volop AI bij het beheer

SaveDay integreert volop AI in het bladwijzerbeheer. Vooral wie houdt van YouTube-video’s en blogs zal deze tool waarderen. Om SaveDay te gebruiken heb je een Google- of Apple-account nodig, want er is geen traditioneel inlogsysteem met een gebruikersnaam en wachtwoord. De toepassing werkt het beste met Chrome of met Chromium-gebaseerde browsers.

Je kunt op verschillende manieren inhoud van het web vasthouden. Klik met de rechtermuisknop op een afbeelding en sla die rechtstreeks op in SaveDay. Hetzelfde geldt voor tekst die je hebt geselecteerd op een webpagina. Je kunt ook volledige webpagina’s, links of elementen zoals tweets bewaren. Wanneer je tekst opslaat, wordt niet alleen de tekst bewaard, je markeert de tekst ook op de oorspronkelijke pagina. Dat is dus handig als je referenties verzamelt voor een studieproject.

Een van de meest opvallende eigenschappen is dat je van een artikel dat je opslaat een samenvatting kunt vragen. SaveDay genereert een overzicht van de kernpunten. Dit helpt als je lange artikelen snel wilt verwerken. Een tweede krachtige AI-functie is dat je rechtstreeks vragen kunt stellen over de inhoud van opgeslagen artikelen. SaveDay zal je vragen beantwoorden. We merken op dat dit het beste werkt in het Engels. Ook zien we dat er af en toe sprake is van losse eindjes. Soms gaf de app niet de samenvatting van de bedoelde pagina, maar van een andere pagina die verbonden was met de bron die we bezochten.

SaveDay geeft antwoord (in het Engels) als je een vraag stelt over een opgeslagen internetpagina.

Plaknotities

SaveDay beschikt ook over de functie Sticky Notes. Daarmee voeg je eigen plaknotities toe aan delen van een webpagina. Werk je regelmatig met YouTube-filmpjes, dan kun je in deze app notities met tijdstempels vastleggen, terwijl je de video’s bekijkt. Op die manier is het mogelijk om achteraf snel naar bepaalde sequenties te schakelen.

De webapp fungeert dus als centrale hub voor alle opgeslagen inhoud. Die inhoud kun je organiseren in collecties voor verschillende onderwerpen. De basisversie is gratis, maar daarmee mag je slechts honderd items per maand vastleggen. Ook kun je maar vijf artikelen laten samenvatten. Wil je meer dan is er de Standard-versie voor ongeveer 4 euro per maand, of de Essential-variant voor bijna 9 euro per maand.

Ook SaveDay waarschuwt wanneer webbronnen niet langer bereikbaar zijn.

Samenwerken met Dropmark

Dropmark is vooral bedoeld voor de visuele organisatie van internetbronnen voor teams. Het is typische samenwerkingssoftware. Met deze tool kun je alles opslaan op een centrale doorzoekbare locatie, van afbeeldingen tot video’s, tekstfragmenten en volledige webpagina’s. Het programma werkt met zogenaamde stacks, of stapels. Je kunt ook foto- en pdf-bestanden van de harde schijf slepen en neerzetten en delen met anderen.

Je organiseert het materiaal in collecties die je eenvoudig deelt. Daarnaast heeft Dropmark een prima zoekmachine. Leuk extraatje: je kun je collectie afspelen als slideshow. Je mag Dropmark gratis gebruiken. Voor meer mogelijkheden zijn er ook een Solo-abonnement voor bijna 4 euro per maand, en een Team-versie voor ongeveer 5 euro per maand.

Organiseer je bladwijzers voor het team waarmee je samenwerkt.

Booky voor slechts 1 euro

Ook Booky is een bijzondere bladwijzermanager die geruisloos zijn werk doet. Je kunt lid worden zonder advertenties, zonder spam en zonder verborgen kosten. Je mag betalen wat je wilt, zelfs 1 euro, om zogenaamd Booky-supporter te worden. Daarmee beschik je over alle mogelijkheden.

Booky is een bijzonder complete bookmarkmanager voor wie geen budget heeft om maandelijkse abonnementskosten te betalen. Ook hier plaats je de bladwijzers het eenvoudigst via de extensieknop. Opnieuw worden je bladwijzers online opgeslagen. En je beschikt over thema’s en kleurcombinaties om deze manager een meer persoonlijke toets te geven.

Booky maakt het je makkelijk om je bladwijzers te organiseren, zowel op de desktop als op een mobiel toestel. Bovendien werk je met openbare collecties en privécollecties die je deelt met anderen.

Ook de weergave van Booky kun je verregaand aanpassen.

Diigo met aantekeningen

Een erg krachtige maar eenvoudige bladwijzermanager is Diigo. Bladwijzers leg je vast met een extensie als je met Chrome werkt of met een bookmarklet (de Diigolet) voor de andere browsers. Elke keer wanneer je een bladwijzer toevoegt, is het mogelijk om een schermafbeelding, pdf of een notitie toe te voegen. Die annotatiefunctie onderscheidt Diigo van de concurrentie. In de aangelegde bibliotheek bekijk je de bladwijzers, de tags en de aantekeningen.

Daarnaast is er de functie My outliners waar je in een gesplitst scherm tegelijk het overzicht en de content bekijkt. Een andere functie is My groups, ontworpen als collaboratieve onderzoeks- en leertool. In de gratis versie mag je vijfhonderd bladwijzers beheren (met reclame), de standaardversie kost ongeveer 38 euro per jaar.

Aan elke bladwijzer kun je een notitie, een schermafbeelding of een pdf toevoegen.

Watch on YouTube
▼ Volgende artikel
Nieuw van Sony:  WH-1000XM6 met verbeterde noise cancelling en duidelijker geluid
© Sony | Christopher Collie
Huis

Nieuw van Sony: WH-1000XM6 met verbeterde noise cancelling en duidelijker geluid

Sony introduceert de WH-1000XM6, de nieuwste draadloze koptelefoon in de bekende 1000X-serie. Het model bouwt voort op zijn voorganger met nog betere ruisonderdrukking, helderdere gesprekskwaliteit en meer comfort. De koptelefoon is vanaf mei verkrijgbaar voor 450 euro.

Noise cancelling met twaalf microfoons

De WH-1000XM6 gebruikt een nieuwe processor die de ruisonderdrukking in realtime aanpast. De koptelefoon beschikt over twaalf microfoons – vier keer zoveel als bij de WH-1000XM5 – en detecteert storende geluiden nauwkeuriger. De adaptieve algoritmes passen zich automatisch aan op basis van je omgeving en de luchtdruk.

Verbeterd draagcomfort en opvouwbaar ontwerp

Sony heeft het ontwerp aangepast met een bredere hoofdband en zachtere oorkussens van veganistisch leer. De pasvorm is ontworpen voor langdurig gebruik, zonder druk op het hoofd. Het opvouwbare frame is verstevigd met metaal en de case heeft nu een magnetische sluiting.

©Sony

Audio in studiokwaliteit

De nieuwe driverunit zorgt voor meer detail en helderheid. Dankzij ondersteuning voor LDAC en High-Resolution Audio Wireless levert de koptelefoon ook draadloos hoge geluidskwaliteit. Met DSEE Extreme worden gecomprimeerde audiobestanden in realtime opgewaardeerd. Voor ruimtelijk geluid is er ondersteuning voor 360 Reality Audio, inclusief een upmix-functie voor films.

Helder bellen met AI-gestuurde microfoons

Voor telefoongesprekken gebruikt de WH-1000XM6 zes beamforming-microfoons die achtergrondgeluid actief onderdrukken en je stem isoleren. Daardoor blijf je goed verstaanbaar, ook in rumoerige omgevingen.

©Sony

Slimme functies en snelladen

De koptelefoon ondersteunt multipoint-connectiviteit, LE Audio en schakelt automatisch tussen apparaten. Via de Sound Connect-app pas je het geluid aan, stel je equalizers in of gebruik je functies zoals Quick Access en Scene-based Listening. Opladen gaat snel: drie minuten laden is goed voor drie uur luisteren.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony WH-1000XM6 is beschikbaar in drie kleuren: Black, Platinum Silver en Midnight Blue. De adviesprijs bedraagt 450 euro.