Dit zijn de beste apps van september
Zoals je van ons gewend bent zetten we iedere maand de beste apps voor je op een rijt. In september bereiden voor je op de winter en hebben we apps gezocht die leuk zijn voor een donkere winteravond. Dit zijn de beste apps van september.
Companion: Mobile Personal Safety
iOS
Prijs: gratis
Met Companion kun je veilig op stap gaan. Je meld je aan met je telefoonnummer en geeft aan welke vrienden of kennissen jouw locatie mogen weten in geval van nood. Zodra je ergens naartoe gaat, kunnen je geselecteerde contactpersonen je live op een kaart volgen. Als je gaat rennen, je telefoon valt of als je niet op tijd bij je bestemming aankomt, dan worden je contactpersonen gealarmeerd. Handig om ook te installeren op de smartphone van je kind!
©PXimport
Rheo – Discover Great Video
©CIDimport
iOS
Prijs: gratis
Rheo is een soort YouTube voor luie mensen. Je hoeft de app niet uit om leuke nieuwe video’s te zien op basis van video’s die je al eens hebt gekeken. Veeg gewoon naar links om een nieuwe video te zien. Zelf een video uitzenden is ook erg makkelijk en doe je meteen vanuit de app. Andere gebruikers kunnen vervolgens jouw kanaal bekijken en zien welke video’s jij aanraadt. De app werkt soepel en is snel, iets wat je ook wel mag verwachten van een app gemaakt door ex-werknemers van Apple, Facebook en Microsoft.
Mimo: Learn to code on the go
iOS
Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)
Altijd al eens willen leren programmeren? Met Mimo is dit makkelijker dan je denkt. Als eerste geef je aan wat je doel is, kies bijvoorbeeld voor een iOS-app bouwen of een website programmeren? Op basis van deze voorkeuren past de app zijn programmeer-gereedschap aan. De app lijkt qua vormgeving en werking een beetje op Duolingo en leert je programmeren met behulp van kleine tests. Je kunt achievements verdienen en de app stuurt je meldingen wanneer je weer een les zou moeten doen. De eerste lessen zijn gratis, daarna moet je een abonnement aanschaffen van 65 euro per jaar.
©CIDimport
Record Bird – Never Miss a Music Release
©CIDimport
Record Bird houdt je op de hoogte van de laatste releases van jouw favoriete artiesten. Na aanmelding kun je bijvoorbeeld je Spotify-account koppelen zodat de app precies weet naar welke muziek jij luistert. Je ziet niet alleen of een artiest een nieuw album heeft, je leest ook meteen reviews en kunt berichten liken of delen. De Discover-functie is bovendien een stuk beter dan die van Spotify zelf en doet interessante suggesties over muziek die jij wellicht kunt waarderen.
CommitTo3
Android / iOS
Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)
Met CommitTo3 stel je jezelf drie doelen voor een dag. Heb je je doel gehaald, dan vink je hem af. Tot zover niks nieuws onder de zon. Leuk wordt het als je teams gaat maken, bijvoorbeeld met collega’s om productiever te worden of met vrienden om meer te gaan sporten. Voor het maken van teams moet je wel inloggen en een jaarabonnement nemen. In tegenstelling tot wat het beginscherm zegt (een jaarabonnement voor 120 euro per jaar?!) kost een jaarabonnement iets meer dan drie euro.
©CIDimport
Tapet
©CIDimport
Android
Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)
Tapet is een app waarmee je wallpapers genereert. De app maakt deze zelf op basis van een patroon en je kunt het wijzigen door de kleuren te veranderen of een ander patroon te kiezen. Tik op het vinkje en de achtergrond wordt meteen op je apparaat ingesteld. De resultaten zien er fraai uit en als je om de zoveel tijd een nieuwe achtergrond wilt zien, dan kun je dit instellen in de app. Tapet zorgt er dan voor dat je altijd een frisse wallpaper op je Android-smartphone hebt. Met een Premium-abonnement kun je een live-wallpaper op je vergrendelde scherm instellen.
Yousician
Android / iOS
Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)
Een muziekinstrument leren spelen, is geen eenvoudig doel. Kies uit één van de vier instrumenten: piano, gitaar, bas of ukelele. Je kunt kiezen of je het standaard notenschrift wilt gebruiken of dat je je lessen voorgeschoteld krijgt via een simpele notenweergave die aan Guitar Hero doet denken. Je kunt de app dertig dagen gratis gebruiken, daarna kost een abonnement een tientje per maand. Dat klinkt duur, maar de app staat boordevol goede lessen. Slim: de app gebruikt de microfoon van je smartphone om te luisteren of je de juiste noten hebt gespeeld als je een normale piano of gitaar thuis hebt staan.
©CIDimport
Twilight
©CIDimport
Android
Prijs: Gratis
Met Twilight kun je beter slapen. De app kan je beeldscherm filteren en daarmee het zogenaamde blauwe licht verminderen. Dit blauwe licht zorgt er namelijk voor dat de productie van melatonine wordt uitgesteld, hierdoor kom je slechter in slaap. In de app stel je in hoeveel licht je wilt filteren en vanaf wanneer dit in moet gaan. Beter is natuurlijk om je smartphone gewoon niet mee de slaapkamer in te nemen, maar als je dit nog niet voor elkaar krijgt, dan is Twilight een goede tussenoplossing.