ID.nl logo
Dit zijn de beste apps van september
© PXimport
Huis

Dit zijn de beste apps van september

Zoals je van ons gewend bent zetten we iedere maand de beste apps voor je op een rijt. In september bereiden voor je op de winter en hebben we apps gezocht die leuk zijn voor een donkere winteravond. Dit zijn de beste apps van september.

Companion: Mobile Personal Safety

iOS
Prijs: gratis

Met Companion kun je veilig op stap gaan. Je meld je aan met je telefoonnummer en geeft aan welke vrienden of kennissen jouw locatie mogen weten in geval van nood. Zodra je ergens naartoe gaat, kunnen je geselecteerde contactpersonen je live op een kaart volgen. Als je gaat rennen, je telefoon valt of als je niet op tijd bij je bestemming aankomt, dan worden je contactpersonen gealarmeerd. Handig om ook te installeren op de smartphone van je kind!

©PXimport

Rheo – Discover Great Video

©CIDimport

iOS
Prijs: gratis

Rheo is een soort YouTube voor luie mensen. Je hoeft de app niet uit om leuke nieuwe video’s te zien op basis van video’s die je al eens hebt gekeken. Veeg gewoon naar links om een nieuwe video te zien. Zelf een video uitzenden is ook erg makkelijk en doe je meteen vanuit de app. Andere gebruikers kunnen vervolgens jouw kanaal bekijken en zien welke video’s jij aanraadt. De app werkt soepel en is snel, iets wat je ook wel mag verwachten van een app gemaakt door ex-werknemers van Apple, Facebook en Microsoft.

Mimo: Learn to code on the go

iOS
Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Altijd al eens willen leren programmeren? Met Mimo is dit makkelijker dan je denkt. Als eerste geef je aan wat je doel is, kies bijvoorbeeld voor een iOS-app bouwen of een website programmeren? Op basis van deze voorkeuren past de app zijn programmeer-gereedschap aan. De app lijkt qua vormgeving en werking een beetje op Duolingo en leert je programmeren met behulp van kleine tests. Je kunt achievements verdienen en de app stuurt je meldingen wanneer je weer een les zou moeten doen. De eerste lessen zijn gratis, daarna moet je een abonnement aanschaffen van 65 euro per jaar.

©CIDimport

Record Bird – Never Miss a Music Release

©CIDimport

Android / iOS
Prijs: Gratis

Record Bird houdt je op de hoogte van de laatste releases van jouw favoriete artiesten. Na aanmelding kun je bijvoorbeeld je Spotify-account koppelen zodat de app precies weet naar welke muziek jij luistert. Je ziet niet alleen of een artiest een nieuw album heeft, je leest ook meteen reviews en kunt berichten liken of delen. De Discover-functie is bovendien een stuk beter dan die van Spotify zelf en doet interessante suggesties over muziek die jij wellicht kunt waarderen.

CommitTo3

Android / iOS
Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Met CommitTo3 stel je jezelf drie doelen voor een dag. Heb je je doel gehaald, dan vink je hem af. Tot zover niks nieuws onder de zon. Leuk wordt het als je teams gaat maken, bijvoorbeeld met collega’s om productiever te worden of met vrienden om meer te gaan sporten. Voor het maken van teams moet je wel inloggen en een jaarabonnement nemen. In tegenstelling tot wat het beginscherm zegt (een jaarabonnement voor 120 euro per jaar?!) kost een jaarabonnement iets meer dan drie euro.

©CIDimport

Tapet

©CIDimport

Android
Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Tapet is een app waarmee je wallpapers genereert. De app maakt deze zelf op basis van een patroon en je kunt het wijzigen door de kleuren te veranderen of een ander patroon te kiezen. Tik op het vinkje en de achtergrond wordt meteen op je apparaat ingesteld. De resultaten zien er fraai uit en als je om de zoveel tijd een nieuwe achtergrond wilt zien, dan kun je dit instellen in de app. Tapet zorgt er dan voor dat je altijd een frisse wallpaper op je Android-smartphone hebt. Met een Premium-abonnement kun je een live-wallpaper op je vergrendelde scherm instellen.

Yousician

Android / iOS
Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Een muziekinstrument leren spelen, is geen eenvoudig doel. Kies uit één van de vier instrumenten: piano, gitaar, bas of ukelele. Je kunt kiezen of je het standaard notenschrift wilt gebruiken of dat je je lessen voorgeschoteld krijgt via een simpele notenweergave die aan Guitar Hero doet denken. Je kunt de app dertig dagen gratis gebruiken, daarna kost een abonnement een tientje per maand. Dat klinkt duur, maar de app staat boordevol goede lessen. Slim: de app gebruikt de microfoon van je smartphone om te luisteren of je de juiste noten hebt gespeeld als je een normale piano of gitaar thuis hebt staan.

©CIDimport

Twilight

©CIDimport

Android
Prijs: Gratis

Met Twilight kun je beter slapen. De app kan je beeldscherm filteren en daarmee het zogenaamde blauwe licht verminderen. Dit blauwe licht zorgt er namelijk voor dat de productie van melatonine wordt uitgesteld, hierdoor kom je slechter in slaap. In de app stel je in hoeveel licht je wilt filteren en vanaf wanneer dit in moet gaan. Beter is natuurlijk om je smartphone gewoon niet mee de slaapkamer in te nemen, maar als je dit nog niet voor elkaar krijgt, dan is Twilight een goede tussenoplossing.

▼ Volgende artikel
Zo gebruik je MagSafe-accessoires op een Android-telefoon
© Daniel
Huis

Zo gebruik je MagSafe-accessoires op een Android-telefoon

MagSafe is ontworpen door Apple en specifiek bedoeld voor iPhones, maar de magnetische technologie is ook te gebruiken als je een Android-smartphone hebt. We leggen uit hoe je kunt profiteren van de voordelen van MagSafe, ook als je geen iPhone hebt.

In dit artikel bespreken we:

  • Wat MagSafe inhoudt
  • Hoe je MagSafe kunt gebruiken op een Android-telefoon
  • Met welke beperkingen je rekening moet houden

Lees ook: Waar voor je geld: 5 nieuwe smartphones van Samsung

Wat heb je aan MagSafe?

MagSafe maakt het mogelijk om allerlei accessoires te bevestigen op de achterkant van een iPhone en zorgt voor efficiënter draadloos opladen. Voorbeelden van accessoires zijn draadloze opladers, telefoonhouders, kaarthouders en powerbanks. Android-gebruikers hoeven echter niet over te stappen naar een iPhone om gebruik te maken van deze handige technologie van Apple. Er zijn namelijk verschillende manieren om MagSafe te gebruiken op je Android-smartphone. 

Lees ook: ​​4 daadwerkelijk handige AI-functies voor je smartphone

Zo breng je MagSafe naar je Android-smartphone

De functionaliteit van MagSafe kun je in principe naar iedere telefoon brengen. Het enige wat je nodig hebt, is een magneetringsticker of een speciaal MagSafe-hoesje (tip: klik op de link en selecteer vervolgens je eigen toestel om het aanbod hoesjes te zien) Je kunt een ringsticker op de achterkant van je Android-smartphone plakken. Door de magnetische metalen ring blijven MagSafe-accessoires zoals kaarthouders en telefoonhouders aan het toestel hangen. Ook MagSafe-hoesjes bevatten zo'n magneetring. Doordat deze in het hoesje verwerkt zit, valt hij doorgaans minder op dan een ringsticker. 

©Wongsakorn - stock.adobe.com

Een andere manier om MagSafe-accessoires te gebruiken, is om een Android-smartphone met Qi2-ondersteuning te kopen. In dat geval maakt de telefoon gebruik van dezelfde soort magneten als in iPhones met MagSafe. Android-telefoons met Qi2 ondersteunen daardoor ook MagSafe-accessoires, waardoor een ringsticker of speciaal hoesje overbodig is. 

Een groot aanbod van Qi2-smartphones is er op dit moment echter nog niet. Zo is de Samsung Galaxy S25 slechts 'Qi2-ready', waardoor je alsnog een hoesje met magneten nodig hebt. Ook de OnePlus 13 beschikt niet over Qi2, al verkoopt het bedrijf wel een magneethoesje om de functionaliteit enigszins na te bootsen. Het toestel biedt echter standaard Qi-ondersteuning, waardoor sneller draadloos laden alsnog ontbreekt. 

⚠️ Belangrijk om te weten: als je Android-telefoon van zichzelf geen draadloos opladen ondersteunt, zal het dat ook niet doen met een MagSafe-ring of -hoes. Ook kunnen MagSafe-accessoires lastiger te bevestigen zijn als je telefoon een groot camerasysteem heeft dat uitsteekt. 

Het enige toestel met échte Qi2-ondersteuning is de Skyline-telefoon van HMD. Die fabrikant brengt ook telefoons uit onder de naam Nokia. Later in 2025 komen er naar verwachting enkele nieuwe Android-smartphones met Qi2 uit, onder andere van Samsung en Google. Tot die tijd kun je een ringsticker of hoesje gebruiken om alsnog met de voordelen van MagSafe aan de slag te kunnen op een Android-toestel. 

Niet alle MagSafe-functies beschikbaar op Android

Hoewel er verschillende manieren zijn om MagSafe-accessoires te gebruiken op een Android-telefoon, betekent dit niet dat ook alle functionaliteiten van de technologie ook altijd werken op deze toestellen. Zo is een MagSafe-kaarthouder niet terug te vinden via het Zoek mijn-netwerk als je geen iPhone gebruikt en gaat je Android-telefoon niet automatisch in de StandBy-stand als hij aan een MagSafe-oplaaddock wordt gehangen. Als je Android-smartphone geen Qi2 ondersteunt, is draadloos opladen waarschijnlijk minder efficiënt. 

Lees ook: Premium smartphone te duur? Dit is een beter alternatief

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 smart-tv's van 43 inch voor in de slaapkamer (of woonkamer)
© jolob | Aleksandr Zholobov
Huis

Waar voor je geld: 5 smart-tv's van 43 inch voor in de slaapkamer (of woonkamer)

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Een nieuwe televisie voor in de slaapkamer bijvoorbeeld: wij zochten voor jou de niet al te grote smart-tv's voor een mooi prijsje.

Philips The One 43PUS8808

De Philips The One 43PUS8808 is een 4K UHD-televisie die bekendstaat om zijn scherpe beeldkwaliteit en ondersteuning voor HDR-technologie. Het model maakt gebruik van de Ambilight-technologie van Philips, die licht op de muur achter de tv projecteert en zo het beeld visueel uitbreidt. De televisie draait op Android TV, wat toegang biedt tot allerlei apps en streamingdiensten. Het slanke ontwerp en de dunne randen maken het een stijlvolle toevoeging aan elke woonkamer. Dit model is geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar een combinatie van beeldkwaliteit met slimme functies.

Hisense 43A7NQ

Met de Hisense 43A7NQ haal je een 4K UHD-televisie in huis die een goede balans biedt tussen prijs en prestaties. Het model ondersteunt HDR10 en Dolby Vision. Met het VIDAA U5-besturingssysteem biedt de televisie een eenvoudige en intuïtieve interface voor toegang tot populaire streamingdiensten. Het geluid wordt ondersteund door DTS Virtual:X, wat een ruimtelijk geluidseffect creëert. Deze televisie is ideaal voor gebruikers die een betaalbare 4K-ervaring zoeken zonder in te leveren op belangrijke functionaliteit.

LG 43NANO82T6B

De LG 43NANO82T6B is een televisie uit de NanoCell-serie van LG, die bekendstaat om zijn verbeterde kleurweergave en helderheid. Het model biedt 4K-resolutie en ondersteunt HDR-technologieën zoals HDR10 en HLG. Met het webOS-platform heeft de televisie een gebruiksvriendelijke interface en toegang tot een breed scala aan apps. De televisie is voorzien van AI Sound en AI Picture, die automatisch de beeld- en geluidsinstellingen optimaliseren.

TCL P79K 43P79K

Deze 4K UHD-televisie TCL P79K 43P79K is een model dat zich richt op een mooie kijkervaring met moderne functies. De televisie ondersteunt HDR-technologie voor verbeterde beeldkwaliteit en draait op Android TV, Waardoor je veel apps en streamingdiensten kunt gebruiken. Het geluid wordt ondersteund door Dolby Audio, wat zorgt voor een heldere en gebalanceerde audioweergave. Met zijn slanke ontwerp en dunne randen past deze televisie goed in ieder interieur. Dit model is ideaal voor tv-kijkers die een budgetvriendelijke 4K-tv zoeken met slimme functies.

LG 43UT73006LA

Deze zeer betaaalbare LG 43UT73006LA biedt een scherpe beeldkwaliteit en ondersteunt HDR10 voor levendige kleuren en een verbeterd contrast. Met het webOS-platform heb je met deze tv een gebruiksvriendelijke interface en toegang tot populaire streamingdiensten. Het model is voorzien van een Quad Core-processor, die zorgt voor soepele prestaties en snelle toegang tot apps. Geschikt voor iedereen die een betrouwbare en veelzijdige 4K-tv zoekt.