ID.nl logo
Altijd je lijstjes bij de hand met todo.txt
© PXimport
Huis

Altijd je lijstjes bij de hand met todo.txt

Er zijn een heleboel diensten om je taken bij te houden. Todo.txt is echter iets anders: het is een standaard voor een takenlijst, waar veel ontwikkelaars een app voor gebouwd hebben om het je nog gemakkelijker te maken. Wij laten zien hoe todo.txt werkt.

Op zoek naar een meer kant-en-klare app om je taken en afspraken bij te houden? lees dan**9 tips voor de beste takenlijstjes**.

Tip 01: Basis

Todo.txt is in de basis een set van regels, ook wel een richtlijn, van hoe je je taken het beste kunt organiseren in een tekstbestand. De basisregel is heel simpel: elke taak moet op een nieuwe regel staan. Je kunt dus bijvoorbeeld in een bestand zetten:

afwas doen
back-up instellen

Als je dat in een tekstbestand zet, genaamd todo.txt, kun je dit bestand gebruiken in de verschillende applicaties van todo.txt voor pc, mobiel en het web. Dat is echter wel heel beperkt. Gelukkig kan todo.txt meer dan dat. Een handige functie van todo.txt zijn bijvoorbeeld de categorieën. Je kunt een taak aan een categorie toevoegen door achter de todo +categorie te typen. Bijvoorbeeld:

afwas doen +huishouden
back-up instellen +computerzaken

Een to-dolijst is geen echte to-dolijst als je je taken niet kunt afvinken. Gelukkig is dat erg eenvoudig: je zet simpelweg een x helemaal voor aan de taakregel. Bijvoorbeeld:

x afwas doen +huishouden
back-up instellen +computerzaken
x boodschappen doen +huishouden
auto-APK







De taken afwas doen en boodschappen doen zijn daarmee afgerond.

©PXimport

Een to-dolijst is geen echte to-dolijst als je je taken niet kunt afvinken

-

Tip 02: Meer syntax

Een andere belangrijke functie van takenlijsten is de prioriteit. Je wilt natuurlijk wel onderscheid kunnen maken tussen de belangrijke en minder belangrijke taken. Prioriteiten voeg je aan een taak toe door er een hoofdletter tussen haakjes voor te zetten gevolgd door een spatie, waarbij A de hoogste en Z de laagste prioriteit is. De prioriteit moet altijd voor de taak staan, al komt de x van een afgeronde taak weer daarvoor te staan. Je kunt per taak kiezen of je er wel of geen prioriteit aan wilt toevoegen:

X (A) afwas doen +huishouden
back-up instellen +computerzaken
x (A) boodschappen doen +huishouden
(B) auto-APK



Een andere belangrijke functie is context. Met context kun je de locatie of andere korte informatie aan een taak toevoegen. Je voegt als volgt context aan een taak toe: @context. In een taak ziet dat er bijvoorbeeld zo uit:

back-up instellen +computerzaken @laptop

Op die manier is duidelijk dat de back-up op de laptop moet worden ingesteld.

©PXimport

Einddatum?

Er ontbreekt een functie die je wel in veel andere taakprogramma’s vindt: de optie om de einddatum van een taak in te stellen. Waarom todo.txt geen einddatum bevat, is niet duidelijk, mogelijk omdat te veel taken die over de tijd zijn, demotiverend kunnen werken of omdat er al prioriteiten zijn die als vervanger dienen voor einddata. Of misschien is het bij de ontwikkeling gewoon vergeten. Er zijn echter uitbreidingen voor todo.txt om het wel te gebruiken en ook sommige apps die we bespreken, hebben er ondersteuning voor, maar het zit niet in de basissyntax van todo.txt.

Tip 03: Op de pc

Wil je todo.txt op de pc gebruiken, dan heb je behoorlijk veel keuze. Een van de mogelijkheden is todotxt.net. Hiermee kun je todo.txt in een vrij eenvoudige interface beheren. Je downloadt het hier. Je kunt kiezen voor het zip-bestand, dat is de portable versie, of voor een installatiebestand. Bij de draagbare versie pak je het bestand uit en voer je daarna todotxt.exe uit. Als je al een todo.txt gemaakt hebt aan de hand van de voorbeelden zojuist, dan klik je op File / Open en blader je naar het bestand. Klik dan op Openen.

Heb je nog geen bestand, dan klik je op File / New en kies je waar je je nieuwe takenlijst op wilt slaan. Je kunt met Task / Add New Task een nieuwe taak toevoegen. Typ vervolgens de taak en druk op Enter. Via het menu Task is het mogelijk met Set Prioritity om de prioriteit in te stellen, om met Set Due Date een einddatum in te stellen en om een taak als gedaan te markeren met Toggle Completion. Todotxt.net is sterk afhankelijk van sneltoetsen, wat het gebruik ervan enorm verbetert. Met J en K kun je de volgende en vorige taak selecteren, met N maak je een nieuwe taak, met X markeer je een taak als compleet, met F kun je taken filteren en met I stel je de prioriteit in.

De sneltoetsen lijken veel op die van Gmail en Twitter, waardoor die voor velen bekend zullen zijn. Alternatieven om todotxt.net op je pc te gebruiken, zijn Todour, dat ook op Linux en macOS werkt, TodoTxtMac voor macOS, Todo.txt voor Google Chrome, QTodoText voor alle grote platformen en ActionText, dat is een UWP-app die zowel werkt op Windows 10-pc’s als -tablets.

©PXimport

Todo.txt in een browser kunnen benaderen, is mogelijk in combinatie met Dropbox

-

Tip 04: Op het web

Tot nu toe heb je de mogelijkheid gehad om todo.txt in een tekstbestand en op je pc te gebruiken. Dat is echter met alle tablets en smartphones die we gebruiken natuurlijk verre van ideaal. Todo.txt in een browser kunnen benaderen, is dan een fijne toevoeging. Dat is mogelijk in combinatie met Dropbox. Je kunt dan gebruikmaken van een website als www.todotxttdi.com waarna je kunt klikken op Ask Dropbox to authorise this browser en je je op Dropbox kunt aanmelden. Klik op Toestaan om todotxttdi (todo.txt Text Driven Interface for Dropbox) toegang te geven tot een eigen map in Dropbox. Plaats op die plek vervolgens je eigen todo.txt, het standaard aangemaakte tekstbestand kun je verwijderen of overschrijven. Als je vervolgens de webpagina ververst, komen daar je taken tevoorschijn die je eerder hebt aangemaakt. Je kunt ze ook bewerken, je aanpassingen worden direct opgeslagen in Dropbox. Alternatieven zijn er genoeg.

Noemenswaardig is bijvoorbeeld deze Chrome-extensie. Met deze browserextensie kun je via Dropbox direct bij je todo.txt-bestand. Sla je je takenlijst liever niet op in Dropbox, dan zijn ook daarvoor alternatieven, zoals todoTxt. Je hebt de mogelijkheid om deze versie zelf te hosten. Dat is een enkel html-bestand dat je op moet slaan en dan direct kunt gebruiken. Er zijn meer mogelijkheden om zelf een todo.txt-server op te zetten, bijvoorbeeld op je NAS. Deze webpagina werkt met Node.JS.

©PXimport

Tip 05: Android

We kiezen er verder in dit artikel voor om het bestand in Dropbox op te slaan omdat je dan leuke extra mogelijkheden hebt. Nu je todo.txt-bestand op Dropbox staat, heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om het ook mobiel te gebruiken. Een goede Android-app voor todo.txt is Simpletask. Deze app werkt zowel op smartphones als op tablets. Je downloadt Simpletask hier. Na de installatie tik je op Log in to Dropbox om bij je todo.txt-bestand in Dropbox te kunnen. Meld je vervolgens aan bij Dropbox, en geef Simpletask toegang tot je Dropbox door op Toestaan te tikken.

Zodra je weer terug bent in Simpletask, tik je op de menuknop of op de drie puntjes rechtsboven en kies je voor Open todo file. Daarna zie je je mappen in Dropbox en selecteer je de locatie van het bestand todo.txt. Simpletask haalt het bestand binnen en geeft je taken weer. Je hebt in de app de mogelijkheid om te filteren op bepaalde categorieën en om automatisch een melding te krijgen als een taak bijna af moet. Dat werkt in combinatie met de agenda-app op je smartphone of tablet. Daarvoor ga je opnieuw naar het menu, maar deze keer tik je op Settings. Ga dan naar de optie Calendar reminders en vink Due dates aan, waarna Android om toestemming vraagt om Simpletask toe te laten tot je agenda. Tik op Toestaan. Rechtsonder met de plus-knop voeg je een nieuwe taak toe. Een handigheidje daarbij is dat je een aantal knoppen hebt om snel bepaalde todo.txt-syntax toe te voegen.

©PXimport

Tip 06: iOS

Op iOS heb je net als bij Android een aantal mogelijkheden voor todo.txt. Zo is er bijvoorbeeld SwiftoDo, dat Dropbox-integratie heeft, gebruiksvriendelijk werkt en er goed uitziet. De app kost eenmalig drie euro. Nadat je de app hebt geopend, kun je Dropbox koppelen door op het tandwieltje rechtsboven te klikken, vervolgens op Link Dropbox, en dan op Open als SwiftoDo die app wil openen. In Dropbox tik je op Toestaan om de app toegang te geven. Vink de optie Use Dropbox for file sync aan en vul daarna bij Todo.txt file location de locatie van het bestand in waar todo.txt zich bevindt in je Dropbox. Tik rechtsboven op Done. Als het pad klopt, wordt de standaardtakenlijst vervangen met je eigen todo.txt en zie je al je taken verschijnen. Als je meldingen wilt ontvangen van taken die vervallen, ga dan terug naar de instellingen met het tandwiel en tik op Badge count. iOS vraagt toestemming om de notificaties te laten zien, waarna je kunt kiezen voor welke taken je notificaties wilt ontvangen. Door rechtsboven op het plusje te klikken, kun je nieuwe taken toevoegen en door een taak te selecteren, kun je hem bewerken. Je kunt dan een taak als compleet markeren, de prioriteit aanpassen en een taak uitstellen.

Door todo.txt te combineren met IFTTT kun je een aantal functies integreren in je takenlijst

-

Tip 07: IFTTT

Door todo.txt te combineren met IFTTT, If This Then That, kun je een aantal functies integreren in je takenlijst. Zo is er een recept op IFTTT waarmee het mogelijk is een e-mail met ster uit Gmail automatisch toe te voegen aan je takenlijst in Dropbox. Je vindt dat recept hier. Klik op Add om aan de slag te gaan met dit recept en meld je aan bij IFTTT. Het is nu als eerste nodig om Gmail met IFTTT te verbinden. Klik daarvoor bij Gmail Channel op Connect en log in op het Gmail-account dat je hiervoor wilt gebruiken. Klik bij Google vervolgens op Toestaan om IFTTT toegang te geven en klik daarna op Done. Je kunt nu Dropbox instellen door bij File name de bestandsnaam te kiezen, maar aanpassen is niet per se nodig.

Vervolgens kun je bij Content de inhoud van de taak instellen die wordt aangemaakt als je een e-mail van een ster voorziet. Door op het tekstvak te klikken, verschijnt er een icoon rechtsboven waarmee je de mogelijke variabelen kunt bekijken. Kies bij Dropbox folder path de juiste map waar het todo.txt-bestand zich bevindt in je Dropbox. Staat het bijvoorbeeld in de map Apps\todotxttdi dan vul je dat pad hier in en klik je op Add. Als je dan naar Gmail gaat en een e-mail van een ster voorziet, zie je deze meteen terug in je takenlijst. Een ander recept voor todo.txt is Evernote, dat je op een vergelijkbare manier als Gmail opzet.

©PXimport

Tip 08: Shellscript

Todo.txt heeft een krachtige interface voor de opdrachtregel. Op Windows 10 Pro maak je hiervoor gebruik van de Ubuntu-shell. Die schakel je in via Instellingen / Bijwerken en beveiliging / Voor ontwikkelaars. Kies op die pagina voor Modus voor ontwikkelaars. Druk daarna op Windows-toets+X en kies voor Programma’s en onderdelen / Windows-onderdelen in-of uitschakelen en kies voor Windows-subsysteem voor Linux (bèta). Download na voltooiing van de installatie het programma en kies voor todo.txt_cli-2.10.zip. Pak dat bestand uit en ga terug naar de terminal, waar je naar die map gaat met het commando cd. Staat de map bijvoorbeeld in Downloads, dan typ je cd /mnt/c/Users/[gebruikersnaam]/Downloads/todo.txt_cli-2.10. Typ dan chmod +x todo.sh. Ga nu naar de uitgepakte map en pas het bestand todo.cfg aan. Specifiek ga je naar export TODO_DIR=. Zet achter het =-teken het complete pad naar je todo.txt-bestand tussen aanhalingstekens, zoals je ziet op de regel erboven. Staat je bestand bijvoorbeeld in C:\Users\Jochem\Dropbox\todo.txt, dan wordt de regel export TODO_DIR=“/mnt/c/Users/Jochem/Dropbox/todo.txt”. Let op de richting van de slash. Sla nu het bestand op.

Om een taak toe te voegen, typ je ./todo.sh add “Melk kopen”. Om alle actieve taken in te zien, typ je ./todo.sh ls, waarbij ls afgekort is voor list, oftewel opsommen. Je ziet dan de lijst van items met vooraan het identificatienummer. Om een taak een prioriteit te geven, typ je ./todo.sh pri 1 A. Daarmee geef je de taak met ID 1 prioriteit A. Om een taak als compleet te markeren, typ je ./todo.sh do 2, waarmee je de taak met ID 2 als af markeert. Om alle mogelijke commando’s van todo.txt-cli in te zien, typ je ./todo.sh –h.

©PXimport

Uitbreidingen

Voor de opdrachtregelversie van todo.txt zijn erg veel uitbreidingen beschikbaar. Je vindt de complete lijst met uitbreidingen voor het todo.txt-shellscript op deze pagina en kunt een uitbreiding instelleren door deze in de map ~/.todo.actions.d te plaatsen. Je kunt daarmee bijvoorbeeld in het vervolg add en prio in een keer instellen, met bijvoorbeeld het commando todo.sh add pri A “Nieuwe taak”. Er zijn uitbreidingen om taken te herhalen, om samenvattingen van taken te krijgen, om de tijd bij te houden die je aan een taak besteedt en zelfs om te integreren met Google Taken of Google Docs. Hoe je die precies installeert, vind je hier.

▼ Volgende artikel
Wat je nog meer met wasverzachter kunt doen (en wat niet)
© africa-studio.com (Olga Yastremska and Leonid Yastremskiy) - stock.adobe.com
Huis

Wat je nog meer met wasverzachter kunt doen (en wat niet)

Wasverzachter gebruik je meestal om te zorgen dat je handdoeken of lakens lekker zacht worden en aangenaam gaan ruiken. Maar wist je dat je het spul ook op andere manieren in huis kunt gebruiken? Niet alles wat je online leest werkt of is veilig, maar er zijn wél een paar toepassingen die handig zijn. Deze kun je zonder zorgen uitproberen.

Wist je dat je wasverzachter ook kunt gebruiken: • Tegen muffe luchtjes • Als luchtverfrisser tijdens het stofzuigen • Om statische kleding te voorkomen • Om kunststof kozijnen en deurposten mee af te nemen

Ook interessant: Hier kun je vaatwastabletten óók voor gebruiken

Wil je wasverzachter vaker inzetten in huis? Dat kan, maar de mogelijkheden zijn niet enorm uitgebreid. Hieronder lees je waar dit goedje allemaal geschikt voor is.

Wattenbolletjes tegen muffe luchtjes

Heb je last van een muffe geur in je kledingkast, lade of schoenenkast? Drenk een watje in een klein beetje wasverzachter, laat het goed drogen en leg het ergens in de kast of lade neer. Het watje verspreidt subtiel geur zonder te overheersen.

Luchtverfrisser tijdens het stofzuigen

Tijdens het stofzuigen een frisse geur in huis verspreiden? Leg een gedroogd watje met wasverzachter in het stofreservoir of bij de filter van je stofzuiger. Let op: doe dit alleen als je een stofzuiger hebt zonder zak, en gebruik geen vloeibare wasverzachter direct in het apparaat.

Statische kleding voorkomen

Heb je vaak kledingstukken die knetteren als je ze aantrekt? Vul een plantenspuit met water en voeg een klein dopje wasverzachter toe. Even schudden en licht over de binnenkant van je kleding sprayen (test eerst op een onopvallende plek) helpt om de antistatische lading van je kleding snel te laten verdwijnen.

Lees ook: ⚡Sodeknetter: zo voorkom je statische elektriciteit in je kleding

Kunststof kozijnen en deurposten afnemen

Wasverzachter lost geen hardnekkig vuil op, maar je kunt er wel kunststof oppervlakken mee opfrissen. Denk aan vensterbanken, deurposten of lichtschakelaars. Meng een theelepel wasverzachter met een liter water, maak een doek licht vochtig en veeg ermee over het oppervlak. Het ruikt fris en laat een dun laagje achter dat stof een tijdje weert. Niet gebruiken op hout of natuursteen.

©sergeylapin

...En dit kun je er beter níet mee doen Op internet lees je vaak over andere toepassingen van wasverzachter, zoals badkamertegels of tapijt reinigen, pannen weken, statisch haar behandelen, of zelfs aan je badwater toevoegen voor een zachtere huid. Maar hier kun je juist beter géén wasverzachter voor gebruiken, want:

• Het is niet bedoeld voor contact met je huid of haar. De parfums en conserveermiddelen kunnen irritatie veroorzaken. • Het is niet voedselveilig. Gebruik het dus nooit in of op pannen, keukengerei of aanrechtbladen. • Het laat resten achter. Op tegels, tapijt of badkuipen ontstaat een vettig laagje dat vuil juist aantrekt of vlekken kan geven.

Gebruik wasverzachter dus met beleid, en alleen op plekken waar het geen schade aanricht of achterblijft op oppervlakken die je aanraakt.

Kan wel, maar let op

Sommige toepassingen zijn niet per se fout, maar vragen om wat meer voorzichtigheid. Zoals schoenen en vuilnisbakken opfrissen met wasverzachter.

Schoenen opfrissen

Een doek met verdunde wasverzachter gebruiken om de binnenkant van schoenen schoon te vegen kan geurtjes maskeren. Maar het reinigt niet écht en laat mogelijk geurstoffen of plakkerige resten achter. Dat is niet ideaal, zeker als je de schoenen zonder sokken draagt. Wil je het toch proberen? Gebruik een goed uitgewrongen doek en laat de schoenen daarna volledig drogen.

Vuilnisbak geurvrij maken

Een sopje met wat wasverzachter kan je vuilnisbak tijdelijk frisser laten ruiken. Het maskeert nare geurtjes, maar doodt geen bacteriën. Voor grondige reiniging blijft een oplossing met soda, azijn of allesreiniger effectiever. Wasverzachter is hier dus vooral geurdecoratie, geen echte schoonmaker.

ToepassingWél gebruiken?Toelichting
Wattenbolletjes in kast of lade✅ JaGeeft een subtiele geur zonder schade of risico. Wel laten drogen.
Wattenbolletje in stofzuiger✅ JaWerkt geurverspreidend, zolang je het droog toepast en niet in de motor.
Antistatisch spray voor kleding✅ JaVerdunnen met water, spaarzaam gebruiken, eerst testen op textiel.
Kunststof oppervlakken (kozijnen, schakelaars)✅ JaAlleen op gladde, niet-poreuze oppervlakken. Niet op hout of natuursteen.
Badkamertegels reinigen❌ NeeWerkt niet goed tegen kalkaanslag, laat vettig laagje achter.
Pannen weken met wasverzachter❌ NeeNiet voedselveilig, kans op chemische resten.
Statisch haar behandelen❌ NeeNiet huidveilig, kans op irritatie of allergie.
Wasverzachter in badwater❌ NeeNiet bedoeld voor huidcontact, zeker niet bij gevoelige huid.
Tapijt of stoffering opfrissen❌ NeeLaat resten achter, trekt vuil aan, kans op vlekken.
Schoenen van binnen reinigen⚠️ MogelijkMaskerende geur, maar geen echte reiniging. Risico op plaklaag en geurstoffen op de huid.
Vuilnisbak reinigen⚠️ MogelijkGeeft geur, maar desinfecteert niet. Beter alternatief: schoonmaken met azijn of soda.

Wasverzachter: handig, maar geen wondermiddel

Wasverzachter is dus best veelzijdig, maar niet het wondermiddeltje dat sommige blogs ervan maken. Als je het slim inzet – en altijd spaarzaam – kun je er net wat meer mee doen dan alleen gebruiken voor je was. Test wel altijd eerst op een klein stukje, en hou het bij oppervlakken waar het veilig is. Liever geen risico? Er zijn ook natuurlijke alternatieven, zoals azijn of etherische olie, die je op een vergelijkbare manier kunt gebruiken.

▼ Volgende artikel
Deze accessoires voor je hogedrukreiniger moet je hebben
© lara-sh
Huis

Deze accessoires voor je hogedrukreiniger moet je hebben

Een hogedrukreiniger is een krachtig hulpmiddel waarmee je snel en grondig allerlei oppervlakken rondom je huis schoonmaakt. Maar met de juiste accessoires haal je er nóg meer uit – en wordt schoonmaken niet alleen makkelijker, maar ook een stuk effectiever.

In dit artikel laten we zien welke accessoires onmisbaar zijn om optimaal gebruik te maken van je hogedrukreiniger en welke extra mogelijkheden ze bieden. Het nut van de volgende accessoires wordt besproken:

  • Vario-spuitlans
  • Terrasreiniger
  • Verlengslang
  • Schuimlans
  • Rioolontstoppingslans

Lees ook: Zo werkt een hogedrukreiniger

Let goed op dat niet elk accessoire op elke hogedrukreiniger past. Voordat je overgaat op de aanschaf van een accessoire, controleer dan goed de compatibiliteit met jouw hogedrukreiniger. Lees hier meer over in het artikel Praktische tips bij het gebruik van hogedrukreinigers.

Vario-spuitlans: veelzijdigheid troef

Een vario-spuitlans is eigenlijk onmisbaar als je het meest uit je hogedrukreiniger wilt halen. Met dit accessoire pas je in één handomdraai de spuithoek aan, zodat je de waterstraal precies kunt afstemmen op wat je schoonmaakt. Voor hardnekkig vuil zet je 'm op volle kracht, terwijl een zachtere straal ideaal is voor kwetsbare oppervlakken zoals ramen of andere glazen oppervlakken. Je hebt dus meerdere mogelijkheden in één handige lans.

©hedgehog94

Terrasreiniger: speciaal voor grotere oppervlakken

Een terrasreiniger is een handig hulpstuk in de vorm van een brede, ronde schijf met ronddraaiende spuitkoppen. Je bevestigt ’m aan je hogedrukreiniger en maakt er moeiteloos grotere oppervlakken mee schoon – denk aan je terras, oprit of zelfs muren. Doordat de waterstraal dicht bij het oppervlak blijft, reinig je extra effectief én verbruik je minder water. En het mooiste? Je hebt geen last van opspattend vuil of water, dus schoonmaken wordt een stuk comfortabeler.

Terrasreiniger kopen?

Bekijk nu de terrasreiniger die past bij jouw hogedrukreiniger

Verlengslang: vergroot je bereik

De meeste hogedrukreinigers worden geleverd met een slang van zo’n 5 tot 10 meter – vaak is dat genoeg, maar soms kom je nét iets te kort. Met een verlengslang vergroot je eenvoudig het bereik, zodat je ook moeilijker bereikbare plekken kunt schoonmaken zonder telkens het apparaat te hoeven verplaatsen. Verlengslangen zijn er in verschillende lengtes, dus er is altijd wel een variant die past bij jouw klus.

Schuimlans: effectieve reiniging met reinigingsmiddel

Soms is water alleen niet genoeg om hardnekkig vuil aan te pakken. Dan is een schuimlans dé oplossing. Hiermee breng je een dikke laag reinigingsschuim aan op het oppervlak. Het schuim blijft even zitten, zodat het schoonmaakmiddel goed kan inwerken en het vuil losweekt. Na een paar minuten spoel je alles gemakkelijk weg met de hogedrukreiniger. Perfect voor een grondige reiniging van bijvoorbeeld tuinmeubels, je auto of een schutting.

Alles spic en span

Extra schoon met deze speciale reiningsmiddelen

Rioolontstoppingslans: verstoppingen verhelpen

Een verstopte afvoer of riool is altijd vervelend, maar met een rioolontstoppingslans voor je hogedrukreiniger kun je het probleem vaak zelf oplossen, zonder meteen een loodgieter te hoeven bellen. De lange, flexibele lans schuif je eenvoudig in de afvoer. De krachtige waterstraal maakt vuil los en spoelt het direct weg. Zo is een verstopping vaak al binnen een paar minuten verholpen en heb je jezelf een vaak prijzig bezoekje van de loodgieter bespaard.

©BillionPhotos.com

Met de juiste accessoires wordt je hogedrukreiniger echt een alleskunner. Of je nu je terras weer spic en span wilt krijgen, je auto een wasbeurt gunt of een verstopte afvoer te lijf gaat – voor elke klus is er wel iets handigs te vinden. Begin met een paar basisaccessoires zoals een vario-spuitlans of een terrasreiniger, en breid daarna rustig uit met wat je nodig hebt. Zo ben je overal op voorbereid, zonder gedoe.

Vraag een offerte aan voor schoonmaak: